רוחב אדני רכבת

waverider

New member
רוחב אדני רכבת

חשוב לי מאד לדעת מה הרוחב של אדני רכבת, האם זה סטנדרטי? אני יודע שהאורך הממוצע הוא 2.65 אבל מהו הרוחב הממוצע? תודה מראש

עד כמה שאני ראיתי הרוחב תמיד דומה משהוא כמו פלוס / מינוס 25 ס"מ.והעובי כ 15 ס"מ. לגבי האורך ראיתי אורכים גם של קרוב ל 4 מטר. אם זה ממש חשוב המידה המדוייקת ,אני יכול למדוד.

waverider

New member
חשוב כי אני מתכנן פרגולה

ורוצה לחסוך כמה שיותר חיתוכים.

waverider

New member
ידוע לי כי המחירים

נעים בין 150-250 ש"ח לקורה. אני מתכוון להשתמש רק ב-3 קורות אז זה אולי ריאלי... אחרת זה קריעה במחיר.

waverider

New member
אין לי כוונה כזו

העובדה כי הקורות רחבות עובדת לטובת התכנון שלי: יצירת חתך ריבועי בגודל 10X10 והחדרת עמוד מתכת כך שיחצה את הקורה באמצעה. כמובן ביצוע תמיכות לחלק שמין הסתם נחלש על ידי החיתוך. ראו שרטוט אשמח לשמוע הערות/הארות

לדעתי אתה מפספס לא מבין למה להשתמש בקורות בתור חיפוי(?) כל קורה כזאת שוקלת יותר מ 50 ק"ג לפחות אם לא יותר באורך הסטנדרטי. וחוץ מזה , מה יפה בקורה כזאת מעל הראש ? מי מסתכל לשם ? לכן שאלתי מתחילה עם זה כלכלי. לדעתי עם קורות אורן תקבל אותו אפקט. זאת דעתי,אתה מחליט.

waverider

New member
זה לא חיפוי

זה חלק מהקונסטרוקציה: ברוחב הקורה ימתחו גם כבלי ברזל ועליהם בלולאות ימתח בד צבעוני. האפקט שיתקבל יהיה 2 קורות מסיביות שביניהן יהיה מתוח בד צבעוני, לימי הקיץ לוהטי השמש. בחורף הבד יקופל אל מתחת לארגז הרוח ושמש חורפית מחממת תכנס לסלון. רעיון מקורי השונה מההצללות החשמליות שכולמו מכירים. דרך אגב העמודים כבר הועמדו.

yboob

New member
רעיון המבנה יפה אבל...

שילוב החמרים "לא משהו". למה דווקא אדני רכבת ולא קורת עץ מוקצעת ונקיה? לאדני רכבת יש מראה גס כפרי וכבד ולא נראה לי נכון לתלות אותם במבנה עדין שכזה שמשלב חומרים מאד קלים ואפילו תעשייתיים בתוכו. כמו שזה מצטייר לי - זה לא יתן תחושה טובה ליושב מתחת. לאדני רכבת מתאים חמרים גולמיים וכבדים אחרים כמו שרשרת ברזל עבה, או מוטות ברזל מחושלים עם מסמרים עבודת יד (ולא ברגים)-מראה ביניימי/כפרי. מהו אופי וסגנון המבנה שאליו תצורף סככה זו? בקיצור, תחשוב על התאמת חומרים. ובהצלחה

waverider

New member
תודה על התגובה

אופי המבנה הוא כפרי, קומה אחת עם חלונות בלגיים אפור כהה וגג רעפים. יש המלצות?

yboob

New member
המשך...

עמוד הברזל יהיה מרובע? 10X10? אם אתה "הולך" על אדני הרכבת לא הייתי משתמשת בעמוד ברזל (?10X10) אולי שני פרופילי I (מזכיר מסילה) שיחדרו לעץ גסים בנוכחות שלהם ויאזנו את המסה של האדן. גם לא חורצת מגרעת בעץ במרכז הקורה (כפי שנראה מהשרטוט) אלא נוטה לצד הקרוב יותר לבית. בנוסף יוצרת תושבות ברזל בקיר הבית,כבל ברזל עבה, לולאות וברגים/מסמרים גדולים . בהצלחה, תשלח תמונה!

למעלה