רווק / ה זקנה?

a wild rose

New member
בתור "רווקה זקנה"

ואחת מאוד לא ממורמרת ואפילו מאושרת באופן יחסי, יש משהו שחשוב לי לומר:
&nbsp
דברים שרואים משם לא רואים מכאן, ומה שאת רואה מהצד שלך, הוא לא בהכרח המציאות. נכון שמדובר כאן בגיסתך ובאחיך כך שאת מכירה אותם טוב ומעורה בחייהם, אבל תמיד יש דברים שלא יודעים ולא רואים. יש גם דברים שאח שלי וגיסתי לא יודעים עלי, ואמנם אני לא חיה עם ההורים שלי ואני עצמאית ומכלכלת את עצמי ומצבי יותר קרוב לזה של אחיך מלזה של גיסתך, אבל אני יודעת בוודאות שיש מי שחושבים גם עלי דברים דומים למה שאת כתבת על גיסתך, ואת עוד התבטאת בעדינות לדעתי - אני יודעת שיש אנשים שחושבים עלי דברים בוטים יותר, וזה נובע מכך לאותם אנשים אין מושג מה הולך בחיים שלי.
&nbsp
אתחיל עם כך שלהיות עצמאית לגמרי כשאת רווקה זה קשה, גם כשאת מרוויחה הרבה. להיות רווקה "עולה יותר" מאשר להיות אשה שחיה עם בן זוג, ולהיות אשה בכללי זה יותר יקר מאשר להיות גבר ברוב המקרים, גם אשה שמרוויחה טוב לפעמים מתקשה. תמיד יש יוצאות דופן, אבל האשה הממוצעת לרוב לא תהיה כמו הגבר הממוצע מכל הבחינות. תוסיפי לכך את נושא התפיסה החברתית שהעלית בקטנה, וקיבלת את התשובה למה להיות רווקה לא צעירה במדינה זה שונה לרעה מלהיות רווק לא צעיר (כש"לא צעירה" זה דבר יחסי, אני סופגת הערות בערך מתקופת גיל 26).
&nbsp
אני גרה בדירה לבד כבר כמה שנים, אני מעדיפה לגור לבד ולא עם שותפים ובטח שלא עם ההורים, אבל אני לא אגיד לך שלא מבאס אותי לפעמים להיות לבד בבית. אני מארחת ומתארחת המון ויוצאת לבלות המון ויש לי לא מעט חברות רווקות וידידים רווקים וגם כאלו בזוגיות ללא ילדים, אבל בסופו של דבר - יש משהו מבאס בהיבט של לחזור לבית ריק, ואני מסוגלת להבין את מי שמעדיפה להישאר עם ההורים שלה במידה והיא מסתדרת איתם. אמנם במקרה שציינת נראה שהיא לא לגמרי מסתדרת איתם, אבל אי אפשר לדעת, ואם הם עדיין לא הציבו לה אולטימטום שתעזוב כנראה המצב לא כזה נורא.
&nbsp
בתגובה נוספת כתבת על ההבדל בין רווק זקן לבין רווקה זקנה, ואני מסכימה מאוד שהאחרון נמצא יותר בשימוש ובאנגלית יש את המושג Old made שבתרגום מילולי הוא "בתולה זקנה", שמכוון לנשים מעל גיל מסוים שלא נישאו ונחשב לסוג של גנאי. במדינה שלנו להיות אשה ללא ילדים נתפס ע"י רבים כמשהו לא מקובל ויש רבים שלא מבינים את הגישה של לוותר על ילדים מרצון, והיות שעל מנת להביא ילדים נדרש להיות בזוגיות לפי הגישה השמרנית, רווקה מבוגרת נתפסת כמשהו בעייתי יותר מרווק, מבחינת השעון הביולוגי.
&nbsp
האם נשים בלי זוגיות לא יכולות להיות מאושרות? אני חושבת שכן, אבל זה מאוד תלוי גם במה שאת מגדירה אושר ומה שאת מחפשת. אני כן מעוניינת בזוגיות, היו לי קשרים זוגיים בעבר כולל קשר שכמעט הוביל לחתונה ואני זו שסיימתי אותו כי הבנתי שזה לא הבחור שאני מעוניינת לבלות את כל חיי איתו, ואני יודעת שיש מי שלא הבינו אותי במיוחד נשים שאני מכירה שהאושר מבחינתן היה להיות נשואות ואמהות ו-זהו, גם אם הבן זוג הוא לא באמת אהבת חייהן וגם אם רבים הרבה וגם אם אין ממש תחומי עניין משותפים - חברה בעבר ממש היממה אותי בשיחה שהייתה לנו אחרי ריב ענק שלה עם בן זוגה (טרם החתונה), כששאלתי על אופציה של פרידה, היא אמרה שבשום פנים ואופן לא, כי מדובר בבחור שיהיה אבא טוב ויש לו עבודה טובה ומוסר עבודה והוא יודע לעשות עבודות בבית, וזה יהיה טיפשי מצידה לוותר על זה. בעיני זה לא נשמע כמו זוגיות בטח שלא זוגיות טובה.
&nbsp
חפרתי וגם גלשתי המון. כפי שבטח הבנת, הנושא הזה נוגע לי כי צורם לי שהסביבה מקטלגת אותי בלא מעט מקרים כרווקה זקנה באופן שכולל לעיתים רחמים לצד הביקורת (אני בת 34), ולפעמים אפילו הנחות שאני לסבית (לא שמשהו רע בזה, וזוגיות לסבית זו זוגיות לכל דבר בעיני). ואני דווקא רואה את עצמי כמסודרת ומאושרת לא פחות מלא מעט נשים נשואות, ואפילו יותר מחלקן. זה מאוד תלוי גם מי הבנאדם... ואני גם לא חושבת שאם עברתי את גיל 30 רווקה, זה אומר שלבית האבות אגיע רווקה.

supersonic777

New member
בסופו של דבר הכל עניין של בחירה...

ואם טוב לך,אז שכל העולם ואישתו ילכו,את יודעת לאן...

a wild rose

New member
בדיוק!

אבל לא כולם מסוגלים לשים פס, בדגש על מסוגלות, כי כשחיים בחברה בה רווקות נתפסת כסוג של כישלון וחוסר מימוש עצמי, כנ"ל אי הבאת ילדים לעולם, הסביבה מאוד מתאמצת לגרום להרגיש לך שמשהו לא תקין אצלך. מפה ולשם זה הופך לכדור שלג - אותו רווק מצליח כמו אח של דנה, לא ירצו להכיר לו רווקה כמו גיסתה של דנה ואפילו לא רווקה כמוני, משכילה שגרה לבד ועובדת במשרה מלאה ומחזיקה רכב, בטענה שאם הגעתי לגיל כזה ואני עדיין רווקה, משהו לא תקין אצלי. גם אם אנחנו באותו גיל, ולמרות שאני כן יודעת מה זה זוגיות וקשרים זוגיים, אבל כבר שמעתי את הגישה הזאת כמה פעמים, כולל מצב בו גיליתי שחברות שלי נשאלו מאחורי גבי מה הבעיה שלי בעצם, כי לא יכול להיות שאין בעיה אם אני רווקה.

supersonic777

New member
זה לא רק פה בארץ אלא בכל העולם...

מי שהגיע לגיל מסויים ולא נשוי או נשואה,יש את החפירות המסורתיות,ו"מה איתך,מתי תורך...?"
זה קורה לכולם...
אז אני רוצה לומר לך,שאני שם פס,פס גומי,פס מתכת וואטאבר,וזהו...!
יכול להיות שהתרגלת עם ה"לבד" שלך...
&nbsp

לא בכל העולם ולא בכל תרבות ולא מכל האנשים בחייך

יש מדינות בהם לא יציקו לך וירגישו חופשי לשאול מישהו שרק הכירו או לא קרובים מאוד אליו. ובכלל יותר מקובל
שזה בסדר.

דנה אז

New member
עצוב לי לקרוא את מה שכתבת

אני לא רואה בזה כשלון, אני חושבת שצריך המון מזל למצוא את האדם הנכון. יותר עצוב נשים נשואות שבודדות בביתן, כי בן הזוג הוא לא אדם שאפשר לשתף, ואין בינהם שיח ואהבה.
כן יש קושי בזוגיות חדשה בגיל מבוגר, כי כבר יש הרגלים,תפיסות מגובשות. וחשוב שתהיה יותר התאמה וקירבה בתפיסות של אנשים, אבל לא להכיר לרווק מבוגר רווקה באותו הגיל כי היא פגומה נראה לי מוגזם. אז מה אחי בן ה- 35 צריך לצאת עם ילדות בנות 20 (איזה שיח משותף יכול להיות בינהם), נראה לי הזוי לגמרי. דווקא אולי אם שניהם בחרו לו להתפשר על זוגיות אולי ימצאו מכנה משותף.

דנה אז

New member
תודה על גילוי הלב

מעריכה אותך גם עלי גילוי הלב וגם את בחירתך לא להתפשר על מה שחשוב ונכון עבורך, למרות שלא תמיד זה קל הן מבחינה אישית והן מבחינת החברה.
העלית נקודות נוספות שלא חשבתי עליהן, ומקווה שאת מבינה שכוונתי בביטוי "רווקה זקנה" לא מכוון לכל אחת שאינה בזוגיות אלא למאפייני התנהגות שתאמו את הסטיגמה הזאת אצל גיסתי. ואת התהליך העצוב שאני רואה אותה עוברת בשנים האחרונות והופכת ליותר ויותר ממורמרת. והלוואי ויכולתי להקל עליה ולסייע לה לבחור את הדרך הנכונה עבורה להיות יותר שלמה עם עצמה ולהיות מאושרת - ולא משנה מה תהיה בחירתה.

a wild rose

New member
"רווקה זקנה" זה ביטוי שאיני מחבבת בכללי

היה לי ברור שאת מתכוונת למאפייני אישיות, ולכן הזכרתי את המושג Old made שיש לו משמעות מעבר למשמעות המילולית שלו, אבל חיוויתי גם את דעתי והיא שאיך שאת רואה את גיסתך זה לא בהכרח איך שאנשים אחרים רואים אותה. אני בטוחה שיש מי שחושבים עלי דברים דומים למה שאת חושבת על גיסתך, אם כי לא כאלו קיצוניים. בגלל שאני גם לא נוהגת לספר על כל מערכת יחסים טרייה, יצא שקרובי משפחה לא תמיד ידעו על בן זוג שהייתי איתו מספר חודשים, כי העדפתי לחסוך מעצמי תגובות ישראליות וניג'וסים (גם בגיל 30+ לא חושבים על חתונה אחרי חודש, לפחות במקרה שלי).

אני גם יודעת ממקור ראשון שיש נטייה "להאשים" כל מאפיין של עצב/עצבים או אפילו סתם שעמום אצל "רווקה זקנה" בכך שהיא רווקה. החברות הנשואות שלי נוטות להתעצבן ולחטוף דיכאון הרבה יותר ממני, יש להן בעל וילדים וגם חמים וגיסות שמספקים להן שלל סיבות, ובינתיים מי שעברו את החג עם יותר עצבים וכעס זה הן ולא אני, שסבלתי בשקט את הדודה בארוחת החג ויצאתי למסיבה כיפית עם חברים. אבל - כשאני מתעצבנת בגלל כל דבר שהוא, תמיד יש מי שמדברים על הרווקה הממורמרת. כשאני עצובה כי קרה משהו שדורש את זה, טוענים שזו הבדידות ו/או שזה בגלל בחור שלא רצה אותי. זה דבר שקרה כמה וכמה פעמים, לצד התופעה של להניח שבגלל שאת רווקה אין לך תוכניות לחג או לסופ"שים, ולכן גם נדרש "לרחם" עלייך ולהזמין אותך לפיקניק משפחות או לארוחות משפחתיות אצלם בבית כדי שלא תהיי לבד (גם אם באמת לא היו לי תכניות לא הייתי הולכת לדבר כזה). הכוונות לא תמיד רעות, לפעמים הן אפילו מאוד טובות, אבל הגישה עצמה לא נכונה.

ו-מה שהעלית לגבי ההכרויות בין רווקים והגילאים: אולי לא יכירו לאח שלך בחורות בנות 20, אבל יש גישה מוכרת של גברים בגילאים האלו שמחפשים מישהי עד 32 ולפעמים אפילו עד 30, בגלל הגישה שמי שעברה את ה-30 ור"ל ב"הרבה" ואינה נשואה, משהו דפוק אצלה. יש כמובן גם את אלו שחושבים על נושא הילדים, אבל אני לא אכנס לזה. בינתיים כשהכרתי גברים שלא ידעו מה הגיל שלי, הייתה לי הצלחה לא רעה גם אצל צעירים ממני. האחרון שיצאתי איתו צעיר ממני ב-5 שנים, אני לא ידעתי את זה כשהכרנו ואת נושא הגיל גילינו לאחר מכן. לא זו סיבה שהקשר לא המשיך למי שסקרנית

יש הרבה מקרים שזה להפך

זה עניין של אופי לא רק של מין הרווק/ה. אבל על נשים יש יותר לחץ, אשמה וביקורת, גם מצד נשים אחרות וזה האמת
יכול לשגע כל אחד, מזל שנשים יותר חזקות.

דובי1401

New member
אני רק רוצה להגיד לך...

שעד שלא תהיי בנעליים של אדם- אל תשפטי אותו...
כל אחד לוקח את החיים בצורה שונה , לאישה מאוד קשה לחיות ללא בן זוג ולהפך, השאלה היא איך היא לוקחת את זה(מסתגרת, מגיבה בתוקפנות בצעקות , חסרת סבלנות כלפי אחיינים וכדו') או כמו אחיך עובד חיי את החיים מחכה לאישה הנכונה באיזי שלו וכדו'
&nbsp
אל תשפטי פשוט ככה.
אין לך מושג איך היו החיים שלך אם לא היית נשואה לבחיר לבך ויולדת לו ילדים.
הראי קצת יותר חמלה....

דנה אז

New member
ממש לא התכוונתי לשפוט, גם אם נשמע כך

לאחרונה בכל מיני סיטואציות בלט לי השינוי שעברה בשנים האחרונות.
וזה מה שגרם לי לכתוב את הדברים. נהפוך הוא עצוב לי מאוד שרע לה. ועצוב לי שהאחיינים שלה יכירו אותה כך, ולא כמו שהיא הייתה כשבתי הייתה קטנה (לפני פחות משמונה שנים).

למעלה