רווק / ה זקנה?

דנה אז

New member
רווק / ה זקנה?

גיסתי ואחי בני אותו הגיל. שניהם בלי זוגיות. ובכל זאת ההבדלים בינהם מהותיים, ואני תוהה תמיד איפה המקום של של האופי האישי בהתנהלותם, ואיפה משפיעה התרבות והתפיסה החברתית.
גיסתי מתנהגת כמו רווקה זקנה וממורמרת, רוב הזמן זועפת, גרה עם ההורים והצעקות עד השמים (לפעמים ממש לא רוצים לבוא לשם בגללה), עדיין חיה על חשבונם (למרות שעובדת -ה הם עוזרים לה באזקת הרכב....). ושלא תבינו יש לה תכונות טובות, אבל אם השנים נעשתה פחות ופחות נעימה.
מנגד אחי יש לו שטח משלו במושב, ובו שני בתים באחד גר ואת השני משכיר. מהשכירות של השני משלם את המשכנתא, וגם מימן טיול לחו"ל לחצי שנה, בקיצור נהנה מהחיים. וכאשר בארץ עובד בשיפוצים ומרוויח לא רע.
ההבדל נוסף מהותי בינהם הוא ביחס של האחיינים, את אחי האחיינים אוהבים, הוא תמיד מוכן לעזור, לקחת לשמור.
מנגד גיסתי מעולם לא עוזרת בביביסיטר על האחיינים, והרבה פעמים כשאנחנו אצלם מסתגרת בחדרה. כמובן שהאחיינים פחות אוהבים אותה.
לפעמים אני תוהה כמה התפיסה החברתית הביאה אותה למצבה, כמה לחץ על היותה רווקה מופעל עליה יחד עם התנהלות ההורים שמגנים עליה ומביאים אותה להשאר בבית? וכמה זה מקומו של האופי האישי שאחראי להבדלים בינהם? האם באמת התפיסות החברתיות מסבירות את מצבה? (ולרגע אני לא מסירה ממנה אחריות בנושא)

נשמע שההבדל הכי חשוב ביניהם הוא הכלכלי

איך אח שלך השיג שני בתים במושב? גם אני הייתי רוצה חיים כאלה...

דנה אז

New member
לא חושבת שההבדל רק כלכלי

חמי הציע לגיסתי לקנות לה דירות מספר פעמים והיא מסרבת לעשות שינוי.
ולגבי ה- 2 בתים: אחי עבד מאוד קשה בשביל זה, וגם חי בצניעות: מבחינת צריכה, בזבוז וגם הבית בו הוא גר הוא קטן, אקולוגי ובנה אותו בעצמו (אוהל מונגולי) זה חלק תפיסת עולמו.

אז נראה שההבדלים ביניהם דווקא לא קשורים

לעניין של לחצים חברתיים - כי הוא הרי לא חי לפי הסטנדרטים המקובלים של החברה. בכל מקרה, נראה לי שאנשים מרחמים גם על רווקים וגם על רווקות שהם לא מצאו זוגיות, פשוט כי נראה לאנשים שטוב יותר לחיות עם זוגיות מאשר בלי זוגיות (וכמעט כולם חוו את שני המצבים בחייהם הבוגרים).

ובכל מקרה דווקא מאוד יכול להיות שהמצב הנפשי

של גיסתך קשור לכך שהיא גרה עם ההורים שלה - זה מצב שלרוב מוביל לקשיים רבים להיות אדם בוגר שחי עם ההורים שלו - לא מומלץ בכלל.

אני לא יודעת

אולי היא חושבת שזה יגרור הצקות בהמשך, אולי היא מתקשה להיפרד מהנוחות של המגורים בבית, אולי היא חושבת שלא יהיה לה נעים לגור לבד, אולי קשה לה לעשות שינויים (כמו לרבים מאיתנו), אולי ואולי ואולי - אין לי מושג מה בדיוק קורה שם. אני כן יודעת שגם מי שסובל נורא בבית של ההורים שלו לפעמים מתקשה לעזוב.

sweetdreams

New member
בשביל להבין צריך להכיר את הסיפור לא רק מנקודת מבטך

אלא מנקודת מבטה.

אני חושבת שאת רואה קשר ליניארי בין היותה רווקה שגרה אצל ההורים לבין האופי שלה, ומקשרת את זה אוטומטית למירמור ממצבה, למרות שהקשר הזה לא בהכרח קיים. כמו שיש רווקים/ות שרוטנים כל היום כך גם יש נשואים/ות כאלו. זה עניין של אופי, וזה גם לא תמיד זה נעשה מתוך מירמור - זה אולי נשמע לך מפתיע, אבל יש כאלה שפשוט נהנים מזה.

בקיצור, זה שהיא לא נעימה לך לא אומר שהיא לא נעימה לעצמה, או שלה לא נעים ממצבה. יתכן בהחלט שהאופי שלה שונה משלך, ועל כן את מחפשת לה נימוקים מעולם הערכים שלך ושאותם את מבינה היטב, אבל שלה בסה״כ טוב עם איך שהיא. ויתכן גם שאת צודקת, אין לנו באמת אפשרות לדעת. בשביל זה צריך לשאול אותה.

sweetdreams

New member
ודרך אגב...

אני חושבת שהשימוש בביטוי רווקה זקנה הוא די צורם. לא רק בהודעה שלך, אלא בכלל השימוש הרווח של המונח בחברה הוא בעיניי מאוד מיושן, שלילי ולא ראוי.

דנה אז

New member
כמה פעמים תשמעי רווק זקן לעומת רווקה זקנה?

בגלל שהוא צורם בחרתי בו. למה זה? האם הזוגיות כל כך חשובה? והאם נשים בלי זוגיות לא יכולות להיות מאושרות אני תוהה לגבי התפיסות שלנו כחברה, וכמה הן משפיעות על התחושות האישיות של כל אחד?

אני רווקה וטוב לי.
ולא רוצה להתחתן בשנים הקרובות
ואולי בכלל לא.!!
&nbsp
שונאת את הביטוי הזה,
הוא כנראה הומצא ע'י סבתות ממורמרות שרצו להעליב מישהי שלא מתחתנת..

דנה אז

New member
אני יודעת שלא טוב לה במצבה משיחות איתה בעבר

היא נסעה איתי מספר פעמים ללימודים (ניסתה להתחיל ללמוד) והיו לנו מספר שיחות בנושא. בעקבותיהם התחילה טיפול פסיכולוגי, אבל זה לא החזיק מעמד, כמו גם הלימודים שלה. ואז היתה יותר נעימה ופחות ממורמרת מהיום.
לי לא מפריע שהיא גרה עם ההורים, לא מפריע לי שהיא לא נעימה אלינו, וגם לא שאין לה זוגיות. אני יודעת מדבריה שלא טוב לא מכל מני דברים שהיא אומרת, ומפריע לי שנראה שהיא לא מעיזה לעשות משהו שישנה את זה. אם היה לה טוב עם מצבה מבחינתי שתמשיך לחיות כך.
נקודת מבטי היא עניין אחר וארוך מכדי לפרט אותו, אבל בקצרה אני מאמינה שהאופן בו אנו רואים את המציאות משפיע על תפיסתנו אותה, וצריך לדעת לקחת את הדברים ולהוציא מהם את הטוב שאפשר. ויש לה הרבה דברים טובים בחיים שאני בשיחות איתה לא שומעת שהיא רואה אותם. ולכן אני תוהה כמה התפיסות החברתיות משפיעות על תפיסתה את עצמה, ואת מצבה.

sweetdreams

New member
אבל שוב, את לוקחת מקרה נקודתי ומנסה להכיל עליו דיון רחב יותר

בדיון הרחב:
על פניו, אני לא חושבת שיש קשר ישיר בין הסטטוס הזוגי של האדם לבין האופי שלו. יש אנשים אופטימיים שהופכים כל לימון ללימונדה, ויש כאלה שמתוסכלים יותר כשהם נתקלים בקשיים ומגיבים במרמור ובחוסר רצון להשקיע. זה לא משהו שמשתנה עם בוא הזוגיות, אם כבר אז הם רק יתלו את הקושי הזה על האדם האחר (כאילו שהוא זה שאמור להיות התיקון שלהם), ויעברו ללהיות ממורמרים ממנו במקום מאלפי סיבות אחרות.
אני אפילו לא חושבת שהתפיסות החברתיות כאן הן כ״כ שונות מגדרית (אפרופו רווקה זקנה לעומת רווק זקן, וזו בדיוק הסיבה שגם אמרתי שהמינוח מיושן, ובלי קשר למגדר אני חושבת שהוא לא ראוי). ההבדל העיקרי הוא אולי בכך שלנשים יש ״שעון״ (ספק ביולוגי ספק חברתי) שמאיץ את התהליך לעומת גברים, אבל זה לא שגברים יכולים להשאר רווקים הוללים לנצח מבלי שגם מהם יצפו בשלב מסויים ״להתבגר״ ולהתמסד.

אבל עם כל הכבוד לדיון הרחב, כל זה עדיין לא עוזר לקבוע מאומה לגבי המקרה הפרטי. הדיון הרחב לא רלוונטי ללמידת המקרה הפרטי, ומה שכן רלוונטי הוא הפרטים הקטנים. אלה שאנחנו לא יודעים כי אנחנו לא מכירים אותה, ויכול להיות שגם את לא מכירה מספיק על מנת לקבוע.

נשמע שגיסתך חיה במציאות שונה מזו של אחיך...

אני בטוחה שהיא לא נהנית לגור אצל ההורים ולהיות על תקן נזקקת-זה לא פשוט מבחינה רגשית ולפעמים נכנסים לתוך הנישה הזו של "הנזקקת" כי זה מה שרגילים. נשמע שהיא גם בעלת אופי מסוים ולכן אולי פחות נעימה חברתית.
אח שלך כנראה בנוי בצורה אחרת, אופי אחר ולכן לקח את זה לכיוון אחר.
&nbsp
אני לא חושבת שזוגיות היא מדד להצלחה בחיים-אפשר להצליח בחיים מבלי להיות בזוגיות. במקרה הזה אני לא חושבת שקיים קשר בין הנושא של מגדר ואיך מסתכלים חברתית על הנושא של רווקות.

דנה אז

New member
זוגיות מבחינתי היא לא מדד להצלחה

וברור שלאופי יש השפעה על כל תפיסת עולמנו. אבל אני כן חושבת ששאלת המגדר קשורה לאיך אנו רואים את נושא הרווקות, גם החברה מסביב וגם הרווק/ה עצמם. אני רואה את השיח מסביב של האנשים השאלות שנשאלות, האמירות שנאמרות. ולפעמים אני תוהה כמה זה השפיע על התנהלותה של גיסתי, וכמה זה מקבע אותה במצבה?

supersonic777

New member
לא הבנתי,מז"א,"שניהם בלי זוגיות"....?אם היא נשואה לאחיך...

זה לא יכול להיות מצב כזה...
לא התבלבלת קצת...?

למעלה