כמה הערות בשבילכם.
1. בנוגע למהירות הקליע. קליע של רובה ספרינגפילד M-1861 (אחד מרובי מנעל הצור - מוסקט - האחרונים שיוצרו) נע במהירות של כ 300 מ' לשנייה, כמעט מהירות הקול. בהתחשב בכך שטווח יעיל של הרובה היה כ 300 מטר, אין הרבה יותר מדי זמן להגיב ולהתחמק - מה גם שאתה לא שומע את הירייה ממש עד שאתה נפגע. אין לי ספק שרובים ישנים יותר ירו קליעים איטיים יותר, אך גם הטווח שלהם היה קטן יותר כך שזמן התגובה של המותקף נשאר פחות או יותר קבוע. 2. אילית'יד,אתה טוען כי תנועה צריכה להיות מחושבת בנפרד מבונוס הזריזות? למה? כשאתה נמצא בקפא"פ, אתה מחשב כמה קל לפגוע בך לפי: אני זז 1.5 מ' לסיבוב או 15 מ' לסיבוב? מנסיון בקרבות קפא"פ של קרוב ל 10 שנים (קראטה, אם אתה מתעניין) אני יכול להגגיד לך שקרב ותנועה הם אותו הדבר. אתה כל הזמן בתנועה, לא עומד במקום אף פעם, אפילו אם אתה לא מתקדם מטר באופן יחסי. הזריזות שלך תקבע כמה מהר אתה יכול לעשות את זה וכמה טוב זה יהיה ולכן זה מוסיף להגנה שלך - לא משנה מול מה אתה עומד או מה אתה עושה, נכון? אז כנ"ל מול רובה. אלא אם כן אתה רוצה שכל שחקן יתאר בדיוק מה הדמות שלו עושה בשביל להתחמק מכל התקפה - כולל חרבות - ולחשב את המהירות היחסית שלה וכו'... 3. פרנהייט, למיטב ידיעתי, הרבה מהסיפורים הללו מוגזמים מאוד. לדוגמה הייתה טענה שהמגינים של הזולו באפריקה יכלו לעצור קליעים של הבריטים. זה לא נכון! מה שהיה להם זה סם לחימה שניתן להם ע"י השאמאנים שלהם שעשה אותם מטורפים כך שכמעט לא הרגישו כאב. פגיעה לא קטלנית לא הייתה מאטה אותם אפילו. קליע מוסקט היה עשוי מבדיל או ברונזה, זו מתכת די קשה. הקליע היה מסוגל להוריד זרוע, אז שכבה של עלים תעצור אותו? אילית'יד, יש לך כאן שגיאה נפוצה מאוד. קליע של רובה מסוגל, ללא שום בעיות לחדור מתכת בלי להרוס אותה. הוא ייצור חור קטן ויעבור. השריון לא יעזור פה. דגומה מציאותית: קליע קלצ'ניקוב, 7.62מ"מ, מסוגל לחדור שריון של נגמ"ש ולפגוע באנשים שבפנים - אם הוא נורה מטווח קרוב של כמה עשרות מטרים. בוא נסכים שהפלדה של הנגמ"ש יותר עבה ויותר חזקה מכל שריון לוח מהמאה ה 14, ולכן שריון שכזה חסר תועלת נגד נשק חם בכלל ונשק מודרני בפרט.