רובים במ"ת.

Illithid

New member
רובים במ"ת.

לפי המדריך לשה"ם, יש להתייחס אל רובים כמו שמתיחסים לכל נשק טווח ארוך אחר. ("firearms should be treated like other ranged projectile weapons"). אני מניח שזה מתייחס גם לנושא של התקפות עם נשק טווח והתגוננות נגדם. הבעיה נוצרת שמחשבים הגנה נגד רובים: האם להוסיף זריזות או לא? אז כן, לפי המדריך לשה"ם רובים לא יוצאים מן הכלל בשום אופן, אבל לדעתי הם טועים! עד עכשיו, האנשים היחידים שראיתי שראו כדור רובה והצליחו להתחמק היו הסוכן סמית' וניו. זה פשוט לא אנושי (גם לא לדמות ברמה ממש גבוהה) להגיב מספיק מהר. אפילו אם הצלחת לראות את האצבע לוחצת על ההדק, זה יהיה ממש בלתי אפשרי להתכופף בזמן. התאוריה שלי אומרת שהאנשים שחשבו על הנושא פשוט לא רצו להוציא את המשחק מאיזון (מחשבה מאוד מובנת). אבל זה בא על חשבון ריאליסטיות... וזה פשוט חבל. אז מה הדעה שלכם? עם זריזות או בלי?

gambakupu

New member
עם זריזות

אולי לא כדי להתחמק לחלוטין, אבל מספיק תזוזה קלה כך שהכדור יכנס לכתף מאשר ישירות לתוך הלב.

Illithid

New member
דבר איתי בנתונים.

מה זאת אומרת שיפגע בכתף ולא בלב? בונוס זריזות רק נגד פגיעות קטלניות?

gambakupu

New member
אם לפי הירי יש חשש לפגיעה רצינית

תן לשחקן לגלגל להצלה (רפלקס+ הזריזות) ולפי מידת ההצלחה תראה אם הכדור עבר אותו לחלוטין או שפגע בצלע ונהדף במקום לפגוע בכבד (נגיד). לדבר בנתונים אני לא יכול, רק תאוריה, מצטער. אגב, אתה משחק את זה עם הדי 20 מודרני או... אם אתה מעוניין, אני מוכר, אבל זה לא כל כך קשור.

ID3D

New member
חולק על דעתך

אם לא היית בתנועה לפני כן רק עד שתתחיל לזוז הכדור כבר יעשה את דרכו, תעשה ניסוי, תקח סרגל, תעשה אגרוף ותפתח רק את הבוהן והאצבע שלידה תעמיד מעל את הסרגל ותן לימשהו להפיל אותו, התערבנו שאתה לא מספיק לתפוס לפני סוף הסרגל אם בכלל? עשו לנו את זה אני וחבר שלי היחידים שהצלחנו לתפוס יות ולחזור על זה שוב פעמיים... וגם אנחנו תפסנו ממש בסוף ואמרו לנו שזה יותר בגלל שהאצבעות שלנו ארוכות יחסית לשאר היד מאשר בגלל שאנחנו זריזים, אז פשוט ירייה שווה פגיעה, בשביל לאזן אפשר לעשות שתחמושת תהיה נדירה ביותר...

gambakupu

New member
הירואיות או ריאליזם? שוב...

מאחר ולרוב לא מדובר באנשים כמוך וכמוני אלא באנשים קצת יותר מוכשרים זה קצת יותר הגיוני שזה יקרה. אבל אם יש חשש שזה יפגע באמינות המשחק והעולם שיוותר על זה. בחירה שלו לאיזה כיוון ללכת, הירואיות או ריאליזם. שאלה: כמה כדורים (קאליבר .357 ) יהרגו אדם? וכמה יהרגו דמות במשחק?

ID3D

New member
זה הרבה מעבר להירואיות

אפילו במטריקס בעולם שמעוות כול דמיון האנשים שם התייחסו לזה כמוזר ביותר שניאו הצליח להמלט מהכדוריםת ועוד הם חיים בעולם כזה...

gambakupu

New member
מטריקס סרט גרוע

אני לא מדבר על גמישות מטורפת על מנת להתחמק מ20 כדורים שנורים עליך (מטווח אפס) או עצירה מוחלטת שלהם. פשוט הסטה קטנה אחורה של הכתף (פעולה אינסטנקטיבית, במידה ואתה יכול לצפות שהיריה מגיעה) כך שהכדור יעבור דרך הכתף במקום ישירות בלב.

Illithid

New member
לא ממש אפשרי.

מהירות התגובה האנושית פשוט לא מספיקה. אני בספק שהמידע שהעין מקבלת מספיק להתעבד במוח לפני שנפגעת.

ID3D

New member
הוא צודק

אתה לא מגיב מספיק מהר, אפילו לא טייסי קרב החיל האוויר המעולה שלנו לא יוכלו להתחמק מזה...

Ferenheit

New member
אגב, השראה מעניינת בעניין

אפשר לקבל מהסרט המצוין Equilibrium. שם ה"כמרים" לומדים להילחם בקפא"פ ובעזרת אקדחים באופן מעולה שמבוסס פשוט על ניתוח סטטיסטי של תנועה ואש באינספור קרבות אקדחים. תענוג.

dragon zlotnik

New member
תלוי

עם מישהו פשוט יורה במישהו אז ברור שלא מחשבים זריזות אבל אם נגיד מישהו רץ ובורח וירים עליו כדורים והוא מנסה לתמרן ביניהם אז תחשב זריזות. זה פשוט לא הגיוני שמישהו יספיק לזוז גם כדי לגרם לכדור לפגוע בכתף אלא אם כן הוא מאוד מרוכז אבל בד"כ במצב קשה אנשים לא כ"כ מרוכזים...

Illithid

New member
לזה יש כבר חוק אחר.

שאתה רץ אתה מאבד את בונוס הזריזות שלך ומקבל בונוס אחר במקום. אי אפשר ממש לרוץ ו"לתמרן בין הקליעים", אבל אכן יותר קשה לפגוע בך שאתה זז (ומפה הבונוס)

Naruto007

New member
הבעיה מוכרת לי...

אני חשבתי על פיתרון אחר, שהוצע בעקיפין קודם. אפשר להחליט שהתחמושת מאוד נדירה, כך שיתייחסו אל זה כמשהוא לשעת חירום (כמו שיקויים למשל). גם צריך לקחת feat כדי להשתמש בנשקים כאלה. אם כבר משתמשים ברובים, הנה מספר הצעות: 1. rifle חייבים להחזיק בשתי ידיים (אני יודע שזה נשמע ברור אבל לא כתוב את זה). 2. מקבלים בונוסים לפגיעה עם אקדח כשמשתמשים בו בשני ידיים (כי היד יותר יציבה, אבא שלי במשטרה אז אל תנסו להתווכח). אני יכול לחשוב על עוד רעיונות, אלה רק דוגמאות. תגיבו מה דעתכם-חשבתי לשחק עם רובים בעצמי...

Illithid

New member
נרוטו! חזרת!

welcome back. נו אז תיקנו את האינטרנט סוף סוף הא?

Ferenheit

New member
עם זריזות

החמיקה שלך היא במידה רבה יותר חמיקה מהיורה מאשר חמיקה מהכדור. אתה זז לפני שההדק נלחץ, אתה זז בזמן שהקליע עף, אתה זז לפני שהיריב מספיק לכוון היטב. משחקי תפקידים עושים פישוט של המציאות, והפישוט הזה הכרחי ובריא.

Illithid

New member
יופי.

סוף סוף טיעון משכנע. אבל חשבתי על זה כבר קודם... והנה מה שאני אומר: שאתה מתחמק מהיורה, זה יותר תלוי בזריקת ההתקפה שלו מאשר בהגנה שלך. אם היורה מכוון עליך טוב, הזריזות לא תעזור לך בכלל. הכיוון שלו לא תלוי בזריזות שלך אלא בזריקת ההתקפה שלו. נניח שמישהו מכוון עליך קשת ויורה. הכיוון של הקשת היה מושלם, ואם היית נשאר במקום הוא היה פוגע במאה אחוזים. אבל הוא ירה מטווח רחוק והיה לך זמן להגיב, והתכופפת בהצלחה. עכשיו נחשוב על אותה הסיטואציה עם רובה. הכיוון שלו היה אותו הכיוון, והטווח היה זהה. הפעם הצלחת להתכופף או לא? זו, לדעתי, המשמעות של בונוס הזריזות להגנה, ואת זה לא תוכל לקבל נגד רובים.

DDN

New member
לא בדיוק

דירוג הקושי להתקפה הוא דירוג השריון של המטרה. דירוג שריון מורכב ממתאמי זריזות, מתאמי שריון ומגן ומתאמים שונים. למעשה הדימוי הוא שהמטרה זזה כל הזמן, גם בזמן שאתה מכוון, ואי לכך דירוג ההתקפה משתנה. זריקת ההתקפה שלו תלויה ביותר בהגנה שלך! הזריזות עוזרת להתחמק מהכיוון שלו.

Soul Cake Duck

New member
D20 ורובים

D20 זו שיטה שתוכננה למשחק פנטזיה; נכון שאפשר "להמיר" אותה לכל דבר אחר, אבל זה בהכרח מאולץ ולא עובד טוב ביחד. כדאי גם לקחת בחשבון ש- D&D לא מצטיין בעודף ריאליזם, מבחינת חוקי הקרב; לוחם בדרגה 10 לא ייהרג אפילו משש הנפות חרב, כמעט בשום מצב, והוא טכנית "חסין פגיונות" - זה עובד עם איזון משחק, אבל מגוחך מבחינה ריאליסטית. אני ממליץ להותיר כלי נשק מודרניים כיעילים בעולם פנטזיה, אבל נדירים או לא קיימים. הרעיון של תחמושת מוגבלת הוא טוב, בייחוד אם החומר בו משתמשים הוא לא ממש אבק שריפה אלא תרכובת אלכימית משונה זו או אחרת. מומלץ גם לזכור שתותחים (ובמידה פחותה, רובים) נטו להיות מאוד לא בטוחים בתקופה בה הומצאו, ונטו להתפוצץ ולגרום מידות משתנות של נזק לירוה ולנשק עצמו. הנה רעיון קטן לשאלה המקורית: החשב את הכדור באמת כמשהו שאי אפשר להתגונן מפניו באופן רגיל (אין תוסף זריזות לדרג"ש), אלא אם לדמות יש Uncanny Dodge (ברברים ונוכלים) המאפשר להם להשתמש שלא לאבד את תוסף הזריזות לדרג"ש משום שהם "מגיבים לפני שחושיהם היו מתירים זאת באופן רגיל", כך לפי ספר השחקן. נראה לי שזה הולם את הסיטואציה.

Soul Cake Duck

New member
אבל מבחינת איזון משחק

להשאיר את הזריזות. ללא ספק. לא, זה לא לגמרי הגיוני (גם לא לגמרי נטול הגיון), אבל הרעיון הוא לפשט ולקבוע "בערך". אם הולכים על ריאליזם מלא, מה אתם עושים עם D&D?

למעלה