רובים במ"ת.

Ferenheit

New member
לא

ע"ע ספייקראפט ק20\ק20 מודרני וכו'. הן לא מאולצות בכלל. משחק מודרני קשה יותר לתכנון ויישום מטבעו, אבל ספייקראפט לדוגמה, עושה זאת היטב (היא האהובה עלי). גם שיטת הנק"פ שלה (של SW) הותאמה לעניין. לא שמעתי בשום הזדמנות על נטיה של תותחים (למעט אולי אבטיפוסים ראשוניים) להתפוצץ. כצינורות ברזל עבים הם היו הרבה פעמים לא יעילים ותקולים, אבל עמידים למדי. לגבי השימוש בזריזות, ראה למטה.

Soul Cake Duck

New member
נזק רעש

אכן היווה סכנה גדולה יותר לחייל המסכן, שפעמים רבות נתחרש. אבל הם כן נטו להתפוצץ, אפילו עד תקופתו של נפוליאון. קרא את "שביל קליפות התפוזים" של גוטמן, ה"בחור" נותן תיאור די ממצה של הנושא.

backdoorslam

New member
רתיעה ונזקים נוספים

קנה תותח לא מטופל יכול בקלות רבה להתפוצץ. אחרי כמה יריות הקוטר שלו עלול לקטון משאריות אבק השריפה. גם מספיק שיוכנס כדור שאינו עגול לגמרי והוא עלול להתקע בפנים. בנוסף קיים אפשר להנזק מרתיעה של תותח. תותח רותע במהירות יכול לקצץ יד או רגל בקלות (לכן היה צורך להשהות את הפיצוץ). תותחים גודלים מאוד, שנכנסו לשימוש החל מהמאה ה-20, יוצרים גל הדף מקומי שיכול לגרום בפציעות אצל אנשי הצוות שעובדים מאחור. וכן, החרשות.. כאיש צוות תותח לשבר אני בהחלט מסכים שיש כאן סכנה ממשית. עד היום אני סובל מצפצופים באזניים - כנראה מהעבודה בצוות

shadowfax

New member
נקודה קטנה בעניין תותחים

פגזים מתפוצצים הומצאו בשלבים מאוחרים ממש, כדור תותח עבד בצורה יותר מענינת הוא היה פשוט עף דרך אנשים- כדור תותח הנורה על מערך לוחמים היה פשוט עובר דרכם מוריד ראשים וגפיים בקו ישר (למי שזוכר את הסצינה בפטריוט? כך זה עבד) להתחמק ממנו היה ניתן בתאוריה כיוון כדור תותח הוקפץ על האדמה ע"י ירי ישיר ולא נורה בצורה בליסטית.

Shadowmage

New member
עם זריזות

מכמה סיבות: 1. ריאליסטיות: אמנם מהרגע שהכדור נורה הסיכוי שלך להתחמק הוא אפסי, אבל הרבה יותר קשה לפגוע במטרה נעה ממה שנדמה. אחד הדברים שמלמדים בצבא הוא שכאשר מדלגים מעמדה לעמדה אז בין מחסה למחסה צריך לא יותר משלוש שניות תנועה - זה בערך הזמן שלוקח למישהו לזהות אותך, לכוון עליך ולירות. אם אתה זריז, אתה תכסה את המרחק הזה יותר מהר, בתנועה אקראית יותר (יותר זויות, פניות ואולי איזה השתטחות טובה בסוף) ולכן יהיה יותר קשה לפגוע בך. אני רוצה חציין שאם האויב משתמש במקלע ופשוט מרסס את השטח צריך לחשב את זה קצת אחרת - הוא לא באמת מכוון עליך וזה לא ממש התקפה. זה יותר כמו גלגול רפלקס ע"מ להספיק לתפוס מחסה מול איזשהו גלגול התקפה שלו שתלוי במספר הכדורים שהוא יורה. 2. שיטת משחק: כמעט בכל שיטות המשחק שאני מכיר זריזות עוזרת להמנע מפגיעות - אותו רעיון כמו שהסברתי למעלה. אתה לא יכול לשנות את זה עבור נשק מסוים בלי לפגוע באיזון של שיטת המשחק, במיוחד אם אתה משחק בעולם מודרני. עוד משהו קטן: שריונות של ימי הביניים לא ממש עוצרים קליעים. שריון עור לסוגיו ושריון שרשראות לסוגיו בקושי יאטו קליע. שריון שרשראות אף עלול להתפרק לתוך הגוף - כמו קליע דום-דום. שריון לוחות אולי יעזור אך הרבה פחות מההגנה נגד נשק קפא"פ או חצים. אני לא הייתי מוסיף את הדירוג של השריונות האלה להגנה נגד קליעים.

Ferenheit

New member
הערות

1. מסכים, כאמור לעיל. בנוסף, זריזות היא גם תפיסה ספאטיאלית, עמידה נכונה, תנוחה שמקטינה את שטח החשיפה שלך ועוד. 2. אם אנחנו מדברים כאן על נשק חם פרימיטיבי צריך לזכור ש: א. מהירות המעוף שלו איטית למדי. עד כדי כך איטית שהתחמקות היא אפשרית הרבה מאשר מול קליע מודרני שנע ב-4/5 ממהירות זרימת החשמל בשרירים. ב. החדירות שלו נמוכה למדי. הרבה אחרי שהשריונות יצאו משימוש ישנם רישומים לגבי עימותים של כוחות חמושים בנשקי מנעל-צור שהקליעים שלהם הרבה פעמים נעצרו על ידי שריונות קלועים מסיבי-צמחים ועץ שעטו ילידים באוסטרליה, פיג'י וכדומה. קליע עגול יחדור שריון לוחות ברוב המקרים (גם פטיש לוצראני, אגב) אבל עלול להתקשות מעט יותר לחדור משטח סופג "רך" ודחוס, בסגנון שריונות השיש של טנקים מודרניים, ובכך הוא יעניק לגמד השחום הזדמנות שניה לנעוץ את חניתו ברובאי מיומן של הוד מלכותה.

Illithid

New member
הממם.

עמידה נכונה, תנוחה שמקטינה את שטח הפנים ותזוזה ממקום למקום הם כולם בונוסים שלא תלויים בזריזות לפי הספר לשחקן. (כאשר כורעים ברך, למשל, מקבלים בונוס נגד התקפות מתווך, שלא תלוי בזריזות. כאשר רצים גם מקבלים בונוס מסוים שלא תלוי בזריזות, והוא אף שולל אותה.) הכל טוב עם ההערות על נשק חם פרימיטיבי חוץ מהעובדה שאני לא מדבר על נשק חם פרימיטיבי (לא אשמתכם, הייתי צריך להיות יותר ברור). אני מדבר על כלי נשק ששומשו בחמישים השנה האחרונות. בקשר לשיריונות... לא הייתי מוריד את הבונוס של הגנתם, אבל הייתי חושב הרבה יותר על כמה מהר הם יתפרקו מגשם של כדורים שכל אחד מהם יכול לפורר כליל את השריון. כל עוד השריון עליך ושלם, מקבלים בונוס.

Shadowmage

New member
כמה הערות בשבילכם.

1. בנוגע למהירות הקליע. קליע של רובה ספרינגפילד M-1861 (אחד מרובי מנעל הצור - מוסקט - האחרונים שיוצרו) נע במהירות של כ 300 מ' לשנייה, כמעט מהירות הקול. בהתחשב בכך שטווח יעיל של הרובה היה כ 300 מטר, אין הרבה יותר מדי זמן להגיב ולהתחמק - מה גם שאתה לא שומע את הירייה ממש עד שאתה נפגע. אין לי ספק שרובים ישנים יותר ירו קליעים איטיים יותר, אך גם הטווח שלהם היה קטן יותר כך שזמן התגובה של המותקף נשאר פחות או יותר קבוע. 2. אילית'יד,אתה טוען כי תנועה צריכה להיות מחושבת בנפרד מבונוס הזריזות? למה? כשאתה נמצא בקפא"פ, אתה מחשב כמה קל לפגוע בך לפי: אני זז 1.5 מ' לסיבוב או 15 מ' לסיבוב? מנסיון בקרבות קפא"פ של קרוב ל 10 שנים (קראטה, אם אתה מתעניין) אני יכול להגגיד לך שקרב ותנועה הם אותו הדבר. אתה כל הזמן בתנועה, לא עומד במקום אף פעם, אפילו אם אתה לא מתקדם מטר באופן יחסי. הזריזות שלך תקבע כמה מהר אתה יכול לעשות את זה וכמה טוב זה יהיה ולכן זה מוסיף להגנה שלך - לא משנה מול מה אתה עומד או מה אתה עושה, נכון? אז כנ"ל מול רובה. אלא אם כן אתה רוצה שכל שחקן יתאר בדיוק מה הדמות שלו עושה בשביל להתחמק מכל התקפה - כולל חרבות - ולחשב את המהירות היחסית שלה וכו'... 3. פרנהייט, למיטב ידיעתי, הרבה מהסיפורים הללו מוגזמים מאוד. לדוגמה הייתה טענה שהמגינים של הזולו באפריקה יכלו לעצור קליעים של הבריטים. זה לא נכון! מה שהיה להם זה סם לחימה שניתן להם ע"י השאמאנים שלהם שעשה אותם מטורפים כך שכמעט לא הרגישו כאב. פגיעה לא קטלנית לא הייתה מאטה אותם אפילו. קליע מוסקט היה עשוי מבדיל או ברונזה, זו מתכת די קשה. הקליע היה מסוגל להוריד זרוע, אז שכבה של עלים תעצור אותו? אילית'יד, יש לך כאן שגיאה נפוצה מאוד. קליע של רובה מסוגל, ללא שום בעיות לחדור מתכת בלי להרוס אותה. הוא ייצור חור קטן ויעבור. השריון לא יעזור פה. דגומה מציאותית: קליע קלצ'ניקוב, 7.62מ"מ, מסוגל לחדור שריון של נגמ"ש ולפגוע באנשים שבפנים - אם הוא נורה מטווח קרוב של כמה עשרות מטרים. בוא נסכים שהפלדה של הנגמ"ש יותר עבה ויותר חזקה מכל שריון לוח מהמאה ה 14, ולכן שריון שכזה חסר תועלת נגד נשק חם בכלל ונשק מודרני בפרט.

Illithid

New member
אז אתה אומר בלי שיריון להגנה?

טוב... מקובל עלי... אבל עוד פעם, אני לא מדבר על המאה ה-14, אני מדבר על חמישים השנים האחרונות. אני מחפש חוק הגיוני לשיריון נגד קליעים. אם יש רעיונות, שתפו אותי. בכל מקרה, זכור לי איזה חוק שכאשר רצים מקבלים בונוס לשיריון ומאבדים את הזריזות. אני משוכנע שמאבדים את הזריזות, אבל בקשר לבונוס אני זוכר רק במעורפל.

Soul Cake Duck

New member
מודרני

בחמישים השנים האחרונות, שריונות אישיים יעילים הם Kevlar, או שריון קרמי. השריון הקרמי (אם הבנתי נכון, אבל יתכן שאני טועה) מסוגל להעביר גל הדף על כל שטחו, ובכך סופג הרבה מההדף של הקליע. צורה קשתית ומוצקה למדי אך אוורירית נותנת לשריון את אותו כוח העמידה שיש למבני קשתות, המפורסמים בכך. עדיין, השריון לא יעיל במאה אחוזים, ההדף עדיין מאוד קשה לנפגע, ושריון כזה מכסה לרוב רק את החזה. שריון כזה הוא כבד ומסרבל, ומבחינת חוקי מו"ד יכול מן הסתם להחשב לשריון בינוני; הייתי נותן לו דרג"ש 5 בערך כנגד קליעים ובערך 3 נגד כל דבר אחר, עם תוסף זריזות מקסימלי 3+ ו- 5- עונשין שריון. כמובן שזו הערכה כללית בלבד, ושריונות קרמיים יכולים לבוא במגוון גדלים וצורות. שריון עתיק יותר סביר להניח שאכן ייחדר ע"י קליעים, ועל כן אינו יעיל כלל. אם אתה משלב כלי נשק פחות או יותר מודרניים בעולם פנטזיה שאין בו טכנולוגיית שריון תואמת, שריון יהיה חסר ערך כמעט לגמרי (אולי 1+ לדרג"ש ללא קשר לסוג השריון, בשל הסיכוי הקלוש שהקליע יינתז הצידה מבלי לגרום נזק משמעותי).

Shadowmage

New member
קוולר וקרמי, תיקונים קלים

קוולר: פולימר. סוג של ניילון, למעשה. בעל מתח קריעה גבוה ביותר. המשמעות: קשה ביותר לקרוע אותו. כאשר פוגע קליע בשכפ"ץ קוולר הוא פשוט לא חודר. השכפ"ץ מתעוות לתוך הגוף והכדור נעצר ונבלם. לאחר מכן השכפ"ץ חוזר, פחות או יותר, לצורה המקורית שלו. זה כואב משהו מטורף! רוב הסיכויים שהבנאדם שירו בו יישכב על הרצפה עם צלעות שבורות, או עם שטף דם פנימי. כמובן, הוא לא חורר ע"י כדור אז זה בסדר. קוולר הוא יחסית קל משקל וניתן אפילו להסתיר אותו מתחת לבגדים (מה שנקרא אפוד מוסתר). ככל שעושים אותו עבה יותר ככה הוא עוצר טוב יותר ולמען האמת הוא גם לא רע נגד סכינים וכד'. קוולר הוא חומר מודרני יחסית והוא נמצא בשימוש הרבה פחות מ 50 שנה, אולי מ 1970. קרמי: שריון העשוי מלוחות של קרמיקה. כאשר פוגע קליע בלוח כזה הלוח מתנפץ בצורה כזו שהאנרגיה של הקליע נאבדת לתוך הלוח. הדבר משמיד למעשה את הלוח ואותו אזור לא יהיה מוגן שוב. האדם המוגן בקושי ירגיש משהו, אולי רק מכה יבשה. מנסיון, שכפ"ץ קרמי טוב מסוגל לעצור קליע של M-16 ללא בעיות מיוחדות ב 25 מ', והצד הקדמי (המשוריין יותר) הוא כמעט ולא חדיר לסכינים או לאגרופים ואלות. השריון מאחורה קל יותר ולכן בולם פחות (סדר גודל של קליע אקדח) ומהצד הוא לרוב רכוס או מכוסה רק בקוולר ע"מ להקל על התנועה כך שאזור זה הרבה יותר פגיע. שריונות קרמיים הם כבדים יותר ומעט מסורבלים יותר משכפ"ץ קוולר, אך לא בהרבה. שכפ"צים קרמיים נמצאים בשימוש ב 10-15 שנה האחרונות, למיטב ידיעתי.

Shadowmage

New member
חוקים, חוקים....

ביקשת הצעות לחוקים, אז יש לי כמה. 1. אני ממליץ לך לנסות להשיג את ה D20 Modern. שם צריכים להיות חוקים רציניים ומאוזנים בנושא זה. 2. ב D20 יש בעייה די רצינית עם הקטע הזה, כי השריון בשיטה הזו מקשה על הפגיעה ולא מפחית נזק, כמו שקורה במציאות. אם שריון לא היה משפיע על הסיכוי לפגוע בך אלא רק על הנזק שאתה חוטף, זה היה קל מאוד. פשוט מגדירים לשריון קוולר את כמות הנזק שהוא מסוגל להפחית מירייה ומה שחודר, חודר. לשריון קרמי הייתי נותן נק"פ שמהווה מדד לכמה מהלוחות עדיין שלמים כאשר יורים בך, הנק"פ הזה יורד קודם. 3. מכיוון שב D20 סעיף 2 לא תקף, אני אציע משהו אחר. הייתי מחשיב קוולר כשריון קל נגד קליעים עם תוספת שריון של בין 1+ ל 4+ בהתאם לעובי שלו. מינוס לזריזות צריך להיות די נמוך מכיוון שזה לא ממש כבד. מכיוון שהוא מכסה רק את החזה בקפא"פ הייתי מפחית את השריון שלו בחצי. שריון קרמי צריך להיות כמו שריון בינוני, 3+ עד 5+ לשריון ומכיוון שהוא מכסה את כל פלג הגוף העליון והוא די קשיח אז הייתי משאיר את התוספת הזו גם בקפא"פ. אולי אפשר לשלב את סעיפים 2 ו-3, אבל זה מצריך יותר מעקב אחרי מספרי פגיעה וכו' מה שמסבך ומאט את סיבוב הקרב, יכול להיות די מעצבן.

Illithid

New member
../images/Emo45.gif הרבה עצות טובות.

תודה לכולם על הרעיונות... תגידו מאיפה אני משיג את D20 MODERN?

shadowfax

New member
מה עם תצורה?

בהרבה מקרים הצורה של השיריון יכולה לשנות את חדירותו, לדוגמה התצורה של הטנקים היום מבוססים על הטנקים הרוסים שנבנו במהלך מלחמות העולם לאחר שהרוסים חקרו את הנושא, התוצר שלהם היה טנק בעל צריח עגול המורכב על תובה בעלת היטל צד נמוך יותר, השיפוצים האלו הניבו טנק עמיד פי 2 אך משוריין בדיוק באותה עובי כמו קודמיו. שיריונות מסויימים בימי הבניים ניבנו תוך התחשבות בנושא כך שצורתם עזרה להדוף חרב שפגע בהם רק בגלל זווית הפגיעה.

Shadowmage

New member
הצורה של השריון בהחלט עוזרת

התצורה של הטנקים השתנתה הרבה מאוד מאז מלחמת העולם השנייה, אבל סימן היכר של טנקים מודרניים הוא שריון קדמי הנמצא בזווית חדה מאוד: עמ שפגזים יחליקו ממנו ויאבדו חלק גדול מהאנרגיה שלהם. מה גם שזה מחייב אותם לחדור דרך יותר שריון כי הוא מונח באלכסון לנתיב התנועה שלהם. אני מניח שזה תקף גם עבור שריון של ימי הביניים, למרות שאני באמת לא מומחה בזה. בכל מקרה אין לזה השפעה על כדור רובה - הוא מגיע כ"כ מהר וכושר החדירה שלו כ"כ גבוה שהוא עובר דרך השריון באותה קלות שהוא יעבור דרך דלת של מכונית.

Ferenheit

New member
שוב, תלוי מאוד

אם אתה מדבר על קליעים כדוריים סטייל המאה ה-17, משטחים תבנוניים זוויתיים יכולים לעזור מאוד להסיט את הקליע. מנגד, עבודת חרשות שריון פרימיטיבית שנתקלת בקליע כזה עלולה לפרק רסיסי שריון היישר לתוך פצע החדירה. לא נעים.

Shadowmage

New member
בהחלט לא נעים...

נראה לי ששריון שרשראות יהיה הכי מסוכן ללובש. תחשוב על זה, כל הטבעות האלה...מחריד...

Ferenheit

New member
לא בטוח

אחרי שהוא קורע טבעת אחת הכדור עלול לסחוב אותה פנימה או לא. אני לא רואה אותו "סורג" את המטרה.

Ferenheit

New member
לא

עמידה נכונה, תוך כדי תנועה קרבית, ושמירה על צללית מינימלית קשורים בהחלט לזריזות. כשאתה כורע אתה מקבל תוסף, נכון, אבל זה לא סותר שום דבר אחר. כשרצים מקבלים תוסף בגלל תנועה ובעצם מאבדים את היכולת להתמודד נקודתית מול התקפה תוך שימת לב מספיקה אליה, כמו שאמרנו למעלה, זה לא המצב בהתמודדות מול יורה - אפשר להגיב אליו גם בלי לזוז במהירות על טבעית. אתה אומר נשקים מודרניים, השאלה היא האם גם ההגנה מודרנית וכו' (כי אחרת אין טעם לדבר על שריונות לוחות, נכון?). מה הרמה הטכנולוגית הכללית, אם כך?

למעלה