רואים את הסוף

2לולי

New member
רואים את הסוף

סוף סוף הגעתי לשבוע 38 ואני מצפה.. אני אומנם לא פעילה פה אבל אני מאוד אשמח אם תוכלו לעזור לי הקדמה קצרה אני עוברת את ההריון בארה"ב והצוות הרפואי פה מ א ו ד רגוע ואדיש ולפעמים זה מוציא אותי מהכלים אתמול הייתי אצל הרופא ונמדד לי לחץ דם 134/84 ובנוסף חלבון בשתן- אני יודעת שזה גבוה,השאלה עד כמה זה גבוה ? מה ההשלכות של לח"ד גבוה וחלבון בשתן? הם אמרו שיתקשרו אלי אם הבדיקת דם לא תצא תקינה מה קורה בנתיים עד יום שני ? האם לא צריך להיות במעקב? יש פה מישהי עם ניסיון של לח"ד גבוה בסוף ההריון שיכולה לספר לי מה קורה בארץ (על פי זה אני אוכל לבוא בדרישות ) דבר שני ואני לא יודעת אם יש קשר בין שני הדברים - כבר מספר ימים שכל הגוף מגרד לי בהיסטריה לא נראה לי שזה משהו נורמלי כי אני לא יכולה להפסיק לגרד לרגע ואני מגיעה למצב שאני ממש פוצעת את עצמי. האם אני צריכה להשלים עם המצב הזה , להמשיך להתגרד בטירוף ,ולהתפלל שיגמר ההריון הזה כבר??

זה לא נקרא ל"ד גבוה

אין לך ממה להילחץ מה - 134 זה נורמלי ועדיין בגבול הסביר. לגבי חלבון בשתם אין לי מושג מזה ועל מזה מעיד , לגבי גירודים - ממוש תמרחי את עצמך , אני קניתי את בייבי ג'ונסון הקרם גוף והשמן תינוקות , וזה עוזררררר לא יודעת אילו מוצרים יש לכם שם אבל בטוח יש לכם קרמים ושמנים תמרחי עלייך . בהצלחה,

nidan

New member
אל תילחצי, אבל השילוב עלול להעיד על

רעלת הריון "רעלת הריון" הינו מושג הנמצא בשימוש נרחב ומטעה! לא מדובר בשום "רעל" אני מצרפת לך לינק נוסף לנושא, באתר של טבעלייף. הם מדברים על לחץ דם יותר גבוה ממה שאת תיארת (140/90), אז נראה לי שאת באמת בסדר כרגע, אבל חשוב לדעת. מקווה שזה לא אומר כלום

marcyg

New member
אכן הלחץ דם שלך גבולי. אני הייתי

מבקשת מעקב לחץ דם ושתן.

ילדוש

New member
בקשר ללחץ דם ( כי בד"כ הגירודים

לא קשורים אלא במקרים נדירים ורוב הסיכויים שבשלב זה של ההריון העור על סף גבול המתיחה ולכן את מתגרדת. תמרחי קרם גוף טוב או שמן שקדים/נבט חיטה כמה פעמים ביום). ולענין הלחץ דם. אני לא יודעת מה הלחץ דם הרגיל שלך אבל שכיח עליה קלה בלחץ דם לקראת סוף הריון במיוחד שמתאמצים או שחם. הגבול שנקבע ללחץ דם גבוה הוא 140/90. לפני שמגיעים לגבול זה , לא מגדירים לחץ דם גבוה. (עד לפני שנתיים היתה הגדרה אחרת של עליה בכך וכך מהערך הרגיל אבל ההגדרות השתנו). לכן , הרופאים שלך לא מתרגשים מהעליה. רצוי לשתות כמה שיותר מים, לנוח כמה שיותר ולעקוב אחרי לחץ הדם על מנת לוודע שלא מתפתח שום דבר. חלבון בשתן. רעלת הריון מוגדרת כעליה בלחץ הדם מעל 140/90 בתוספת חלבון בשתן (300 מ"ג חלבון באיסוף של 24 שעות- זוהי ההגדרה לפי הספר). בסוף הריון שכיח המצאות חלבון בשתן ללא קשר לרעלת/ל"ד. האפשרויות רבות ונעות מטיפה דימום, פטריה ועד הפרשות רגילות. בקיצור ולסיכום. כדאי לנוח, לשתות ולעקוב אחרי לחץ דם. שיהיה בהצלחה ולידה קלה

2לולי

New member
תודה רבה לכולכן../images/Emo24.gif

הצלחתם להרגיע אותי שכחתי להוסיף לרשימת הקיטורים שאני כבר חודש וחצי עם רגלים של פיל אני לא מאמינה שכף רגל מסוגלת להגיע לממדים כאלה ענקיים. עד עכשיו הם לא התייחסו לזה אולי עכשיו עם כל הדברים מסביב הם יתחילו להתייחס יותר ברצינות. בכל זאת שמחתי לשמוע שחלק מהתופעות נורמליות לסוף ההריון ואני אכן אאמץ את מריחת השמן ו... שוב תודה על מהירות התגובה.

../images/Emo124.gifלולי, מה לחץ הדם הבסיסי שלך?

אמנם, מבחינת אבסולוטית לחץ הדם הזה אינו נחשב גבוה, אבל לחץ דם הוא עניין יחס. אם האישה נכנסה להריון עם לחץ דם בסיסי נמוך (למשל 90/60) יכולה להחשב כבר כחשודה ברעלת כאשר לחץ דמה עולה ל-120/80, במיוחד בנוכחות חלבון בשתן. אם את מרגישה כאבי ראש, כאבים ברום הבטן או קשיי נשימה, פני מיד לבית חולים. אם לא, המתיני לראשית השבוע והבדקי שוב. אם יש לך רופא פרטי, אני מניחה שהנתונים מצדיקים עדכון שלו (בעיקר אם לחץ הדם הבסיסי שלך נמוך) אחרי ההפחדה הזו, חשוב להזכיר כי לר מאבחנים עליה בלחץ הדם על פי מדידה אחת, אלא על פי שתי מדידות, בהפרש של מספר שעות. אם זו אכן רעלת ובמיוחד אם את ממילא בסוף ההריון התרופה היא פשוט יילוד. שמרי על עצמך, בהצלחה!

כאחת שסבלה מלחץ דם גבוה...

יחסית הוא לא גבוה... מ-140-150 על 90- והלאה...זה אמור כבר להלחיץ אותך... בינתיים מה שיש לך זה בסדר.. לגבי חלבון בשתן זה לא ממש תקין...את זה יש לבדוק ואפילו לגשת למיון כאשר בביטחון ידוע על חלבון בשתן ושם יחליטו הלאה מה לעשות.

2לולי

New member
המשך לסיפור- יכול להיות שזה מתקרב?

כל ההריון הלחץ דם היה על 120/80 ואפילו פחות יכול להיות שבגלל זה הם נלחצו. הם התקשרו לפני כן והתוצאות של הבדיקות יצאו גבוהות ז"א שיש לי רעלת הריון? הפנו אותי לבית חולים ביום ראשון להתחבר למוניטור וזה נשמע לי סבבה לא רציני יותר מדי אבל אחותי פתאום הצליחה להלחיץ אותי ואמרה שאולי יעשו לי זירוז 8- יכול להיות? אמא'לה - זה קרוב מדי ד"א אין לי קשיי נשימה או כאבים כלשהם שהזכרתם למעשה אני מרגישה ממש ממש בסדר אפילו קלילה יחסית

למעלה