רדיקלים חופשיים

NETA 012

New member
רדיקלים חופשיים

רציתי לדעת איך מכינים תערובת של משהו שמכילה בתוכה הרבה רדיקלים חופשיים. אני חשבתי שאם ניקח מים למשל, ונשים בהם סוללה (בטריה) למשך יום שלם אז בכך נגביר את הרדיקלים החופשיים באותם מים. האם זה נכון ? והאם לא רק סוללה תעלה את הרדיקליים החופשיים במים זאת אומרת האם יש עוד משהו שאם נשים במים, הרדיקליים החופשיים יעלו ? מה יכול להעלות את הרדיקלים החופשיים במים ?

bhmi100

New member
רדיקלים אינם יציבים.

רדיקל זה אטום או מולקולה עם מספר אלקטרונים אי זוגי. יש לרדיקל ספין אלקטרוני חצי ולכן הוא מגנטיץ. ניתן ליצור רדיקלים על ידי שבירת קשרים כימיים אך הם יגיבו מייד (תוך יצירת רדיקלים אחרים ) עד שכל הרדיקלים יעלמו. אם תצליח ליצור רדיקל במים הוא מיד יגיב עם המים ויצור רדיקל הידרוקסילי (OH.) . רק מעט מהרדיקלים יציבים מספיק כדי שתוכל לשמור אותם. (ייצוב רדיקלים הן עלי ידי אפקט מרחבי (כלומר רדיקל שלא יכול להגיב כי הוא מוסתר) והן על ידי השפעה של אלקטרונים (קבוצות מושכות אלקטרונים וגם קבוצות דוחפות אלקטרונים) בשאר המולקולה, "כאשר הרדיקל מפזר את המטען שלו על פני כל המולקולה)

NETA 012

New member
אז איך בכל זאת אפשר

ליצור רדיקלים חופשיים. או מה שובר קשרים כימיים בחומרים שונים כמו מים ? למשל אם החומר הוא מים, והרי כדי ליצור רדיקלים חופשיים צריך לשבור בתוך המים את הקשרים הכימיים (ולא חשוב שהם יגיבו מיד ויעלמו),מה יכול לגרום לשבירת הקשרים הכימיים האלה ?

ch561

New member
חייב רדיקלים?

מה רע באלקטרוליזה פשוטה? אני לא יודע לאיזו רמה של תשובה את מתכוונת (הכרטיס האישי שלך די מעורפל ואני לא יודע בת כמה את ולמה את צריכה את זה) אבל כללית: קשרים נשברים על ידי הוצאת או הכנסת אלקטרונים (לאורביטל אנטיקושר) לקשר בינמולקולרי. מה יכול לגרום לשבירת קשרים אילו הרבה דברים למשל חומר מחזר או מחמצן. ליצור רדיקלים כללית זאת לא בעיה. ניתן להשתמש באינציטור (חומר שמתחיל תגובה רדיקלית) שלא צריך הקרנה אלא חימום כדי ליצור רדיקל למשל בנזואיל פרוקסיד אך יעלותו במים לא מדהימה. אני מאמין שישנם איניצאטורים גם לסביבה מימית (לא בעיה לחפש) ואז הם ישברו את הקשרים של המים (קשר חמצן מימן). ואז? מה השאלה הלאה? מה הם החומרים, כללית לניסוי?

למעלה