רדיו תל אביב

olli3

New member
מנהל
>>>

לדבריך אגיד, הבא לי את התחנות המדוברות מחו"ל זה אחד. דבר שני האם התחנות האלו משדרות בקונספט של שעות? בשעות האלו כך וכך ובשעות אחרות דברים שונים? או שהיא מערבבת את הכל בלוח השידורים היומי שלה? לאופציה השנייה יש מלא תחנות והן בדיוק מה שהגדרת כAdult contemporary music. אני מכיר את ההגדרה הזאת טוב מאד, זה סוג שידור המוסיקה בתחנות רדיו בעולם הנפוץ ביותר. אבל מכאן ולהגיד שזה רדיוס, זה רחוק לי. לגבי ההשוואה שלך ללקניות בסופרמרקט, אז אני אישית לא קונה הכל בסופרמרקט, ירקות ופירות אני קונה או בשוק או בשתי חנויות זולות ביותר לירקות ופירות בלבד. בשר קונים באיטליז שכל באר שבעי מכיר אותו והוא נמצא באיזור התעשייה מחוץ לעיר כמעט ומפוצץ שם לא סתם. אבל זה אני ואני מודע לכך שרוב העם קונה בסופרמרקט את הכל. זה שרוב האנשים בוחרים לבזבז את כספם ולהתפשר לפעמים על איכות (לא תמיד) זאת בעייתם האישית. ההשוואה לרדיו הייתה שאין שום בעיה בתחנה שתשדר מיקס מוסיקלי מכל השנים לאורך כל שעות היום, אך לא כדוגמאת מדפים ושורות בסופרמרקט, בשעה 9 יש לך מוסיקה כזאת ובשעה 10 מוסיקה אחרת. ההקבלה הייתה שבמעבר 9 יש לך מוצרי חלב ובמעבר 10 יש לך פסטות. אם אתה לא מתחבר לפסטות מלכתחילה לא תיכנס למעבר 10 כשם שאם אתה לא אוהב מוסיקת רוק אז לא תאזין באותה השעה לאותה תחנה. אז אם יש תחנות כאלו בעולם והם מצליחות תביא לי אותן ותסביר למה הן מצליחות, אם זה כי גם שם המצב דומה וזוהי ברירת מחדל כי אין משהו אחר אז אתה לא מחדש דבר, אם לעומת זאת היא קיימת לצד תחנות מהסוג שציינתי כתחנות שמשדרות קו מוסיקלי מסויים לאורך כל שעות היום ולא על פי שעות והיא עדיין לוקחת את ההובלה זה כבר חדש לי ואשמח להכיר תחנה שכזאת על מנת להאזין בעצמי. כמובן שרמת התחנות האחרות שמתחרות בה צריכה להיות אותה רמה מבחינת קליטה, איכות סאונד, איכות שידור וכו'. ככה זה כמו להשוות בין רדיוס לקול רמלה למשל.

olli3

New member
מנהל
ולגבי להיט

להיט הוא לא רק מהשנים האחרונות. זה נבדל בצורה הזאת: להיט כהגדרתו הוא משהו חדש, של זבנג אנחנו כאן. אך כך הוא היה גם בעבר כשהוא רק יצא, מכאן בעצם אתה מגיע למסקנה שההגדרה של להיטים בעבר זה בעצם: "להיט עבר" או להיט נוסטלגי". אם אתה משדר קונספט של תחנת להיטים מכל הזמנים אין שום בעיה אם זה. רדיוס לא עושה את זה, אולי רק בשידורי הסופ"ש שלה שכיף להאזין להם. אם לתחנה אין בעיה לשדר להיט מ69 או מ2010 באותה השעה ואף לעבור משיר נוסטלגי לעכשווי אז אין בעיה. ברדיוס זה לא קורה. יש מנות של שירים על פי סגנונות או על פי שנים. לשדר להיט מ69 ואחריו מ2010 ולאחריו משנות ה80 וכו' זה תחנת להיטים מכל הזמנים. לשדר בטווח שעות מסויים את מנהרת הזמן, בטווח שעות אחר מוסיקה משנות ה50-60 ובזמן אחר מוסיקה מהשנים האחרונות ולאחר מכן רק להיטים עכשווים זה סופרמרקט. תבוא ב7 תמצא את מה שאתה אוהב או שמה שאתה אוהב נמצא ב12 בצהרים? זה ההבדל בין תחנת סופרמרקט לבין תחנת להיטים מכל הזמנים (Adult contemporary music)

אני ממש מנסה להבין את ההתמרמרות שלך

כלפי רדיוס ולא מצליח להבין (אלא אם כן יש מניע נסתר מאחורי ההתקפה הזו,תכחיש,תאשר,זה לא ממש משנה לי). מה זה משנה אם זו תחנת סופרמרקט,תחנת דלק או גן ילדים הקונספט עובד ועובד שנים. לטענתך היא נשמעת כמו תחנה משנות ה70 ו.....???מה, זה מזלזל באינטליגנציה שלך??? הם מחלקים את השידורים לפי שעות,אוי אוי אוי- ככה לא עושים בשום מדינה בעולם, אז אולי זו התשובה-אין דבר כזה ולכן זה עובד !!?? השורה התחתונה, זה עובד ,אתה טוען שציבור המאזינים מטומטם ואוכל את זה כי אין ברירה,אבל יש לו ברירה ולראייה כל שאר התחנות שעושות מה שהן עושות וזה לא עובד להן כמו שלרדיוס עובד, בוא נחשוב איזו תחנה נישתית שרדה/שורדת בארץ, רשת ג העברית -בקושי, תחנות ה106- בקושי,88-בקושי ,אפילו 99ESC עם כל הכתרים שקשרו לראשה והייתה מאוד נישתית,גם היא לא שרדה. אין מקום בארץ לתחנות כמו בחו"ל ,הן גלגל"צ והן רדיוס פיצחו את קוד הישראליאנה שאוהב סופרמרקטים מסתבר. והריי תמיד ישנאו את המצליחים ויאהבו את האנדרדוג, אותו הדבר עם לב המדינה ,הם מצליחים אז ברור שיהיו שונאים. בוא אני אגיד לך למה אני כן אוהב את רדיוס (חוץ מהפרסומות הנוראיות,אבל זה מחיר הפופולאריות) זו התחנה היחידה ששומרת על הקו המוסיקלי שלה לאורך שנים ולא נכנעת לתכתיבי שוק רגעיים (ראה מקרה 102 שפתאום מפציץ במוסיקה ים-תיכונית,אולי ככה יבוא הרייטינג) הם כמעט היחידים שמתכתבים עם המוסיקה הכי חדשה של מצעדי העולם (ראה התוכניות החדשות של מושיקו שטרן ויקיר אביב) שלא לדבר על זה שהתוכנית היומית של שלומי קאופמן היא התוכנית ,לדעתי, הכי טובה ברדיו מבחינה מוסיקלית. זה הרדיו היחיד באיזור ת"א (ואולי בארץ) שמשדר בערב מוסיקת דאנס 7 ימים בשבוע. התוכנית אהבה פלוס מרגיעה אותי בבוקר כשכל האחרים קוראים עיתונים או מייעצים/צועקים (וזה כנראה כ"כ טוב העניין הזה ש99 העתיקו בלי בושה את התוכנית הזו כמעט באותו שם עם אותה מוסיקה מיד כשהתוכנית ברדיוס מסתיימת,אבל בגלל שזה 99 אתה לא תוקף את חלוקת המוסיקה לפי שעות,הממממ) את מנהרת הזמן אני לא אוהב בגלל השדרן אבל מספיק לנסוע בתחבורה הציבורית בשעות האלה כדי להבין כמה כן אוהבים אותו. על תוכניות האולדיז אין מה להרחיב ,יש להן האזנה מטורפת וכנ"ל תוכניות קול השלום,שלדעתי זו התוכנית הכי אינטלגנטית שיש ברדיוס,הן בגלל המוסיקה המשובחת והן בגלל (אולי) שבאנגלית הכל נשמע יותר אינטליגנטי.. כבר שנו חכמינו,על טעם וריח אין להתווכח,אתה שונא את רדיוס,אני מת על התחנה הזו ובטח שלעמק השווה לא נגיע,אבל לפחות יצא כאן דיון מלומד :)

olli3

New member
מנהל
אתה מכניס לי מילים לפה וזה לא מקובל עליי

קודם כל אין לי שום דבר אישי נגד רדיוס. משנה לך או לא אני אומר את דעתי על כל תחנה ותחנה שאני שומע. אני נהנתי מאד לשמוע את יקיר אביב ב3 בצהרים (ונהנה אף יותר מהתוכנית החדשה שלו בערב). אבל זה לא העניין, זו ההנאה המוסיקלית שלי. הבטחת שאתה מביא לי תחנה שכזאת מחו"ל, אמרת שזה מאד פופולארי בחו"ל ועכשיו אתה בא ואומר שרק בארץ יש דבר כזה... מה אני נראה לך? שוכח תוך רגע על מה דיברנו קודם? הדיון הכללי התחיל מזה שאנשים נטשו הן את רדיוס והן את גלגל"צ לRAM FM בזמנו. למה דווקא ציינתי את שתי התחנות הללו? כי אלו תחנות המוסיקה היחידות ששידרו לועזית לצד עברית (וברדיוס יש יותר לועזית) לאורך כל היום. כשRAM הייתה נסיונית עוד 99 שידרה במתכונת 99ESC אבל בתחילת השידורים של RAM 99 כבר הייתה טוק רדיו. RAM קיבלה את הגדולה שלה עקב נפילת המשדרים הגדולה של גל"צ וגלגל"צ בבני ברק. דבר שהשבית את התדר הגלגל"צי 91.8 וגרם להרבה אנשים לזוז עם כפתור סריקת התחנות ימינה (ככה זה אנשים, לרוב בוחרים ימינה - לעלות במספרים מאשר לרדת). הגיעו לכמה דברים בדרך שלא עניינו אותם ממש ונחתו על 93.6 ונשארו שם. מאותו יום היה דיבור חזק על התחנה "החדשה" זאת שכבר רצה זמן רב על הסקאלה. הדבר הזה רק ממחיש את זה שכשאנשים תקועים על משהו כמו גלגל"צ זה לא כי זה הכי טוב שיש, זה כי אין ברירות אחרות. כמו שציינתי שבאילת יותר מידי מכשירי רדיו תקועים על ספין הירדנית מאשר על גלגל"צ או קול הים האדום. זה לא סתם, זה כי אנשים מתחברים לדברים שעושים להם טוב. וכנראה שאם גלגל"צ לא עושה להם כל כך טוב אז הם פונים לספין ונשארים שם. או כפי שקרה במרכז פונים לRAM ונשארים שם וכן כן גם מאזיני רדיוס עשו זאת. אני הצגתי את היתרונות של גלגל"צ ורדיוס על האחרות ואתה שוב מציג את הדברים אחרת. מה אמרתי שהיתרון של רדיוס וגלגל"צ על פני האחרות? אמרתי שאיכות הקליטה שלהן לא משתווה לתחנות ה106 או לתחנות איזוריות אחרות. אמרתי או לא אמרתי שהיתרון של רדיוס הוא איכות הקליטה המצויינת שלה שלא מביישת תדר של תחנה ארצית? אז אתה משווה את 99 לרדיוס בפרמטר הזה? רדיוס נקלטת מבינימינה עד להבים ו99 נקלטת מאיזור נתניה עד לחולון בערך כשמשם היא מתחילה להשתבש לה. אז אתה משווה בכלל? גלגל"צ משדרת לכל איזור מיושב בישראל אז אתה משווה גם את 88 שעד לא מזמן לא הייתה לה קליטה טובה במרכז אפילו? ומדוע אני רואה ושומע אנשים שעוברים לשמוע גם 88? אומנם לא גל של אנשים אבל יש אנשים שגילו את 88 החדשה ואוהבים אותה. הם אוהבים אותה כי היא מתאימה להם ו88 לא מתיימרת להיות תחנת להיטים כזאת או אחרת, היא עדיין תחנת נישה. אבל את מי שמעניינת הנישה הזאת וגילה אותה - לא עוזב כל כך. רשת ג'? נו באמת אתה משווה מוסיקה ישראלית לתחנה שמשדרת משהו אחר? תשווה בין רשת ג' ללב המדינה זה מילא ולב המדינה לוקחת בעיניים עצומות ללא כל ספק. אין מקום בארץ לתחנות מחו"ל? תנסה להגיד את זה לאילתים... תנסה להגיד את זה לצפונים שקולטים לבנון וירדן... תנסה להגיד את זה לחיילים בחברון שקובעים על ירדן ומאד מאד מצטערים על כך שגלי ישראל התיישבו על התדר של ביט הירדנית. אז אם בכל המקומות האלו שאנשים קולטים תחנות מחו"ל יש לתחנות האלו האזנה בסדר גודל גדול למדי אז על מה אתה מדבר בכלל? זה שאתה חי בגוש דן ולא קולט דברים אחרים ממה שאתה מכיר זאת בעייתך שלך. זה שבירושלים יצא לי לנסוע בכמה וכמה אוטובוסים ונהגים מכוונים על ביט בזמנו היה מראה נפוץ בקרב הנהגים הצעירים. התחנה הזאת היא בדיוק 99 ESC שהייתה בישראל - פונה לצעירים. את התחנות היותר מתונות בקו המוסיקלי לא קולטים היטב בירושלים לכן לא שמעתי גם נהגים שמאזינים לתחנות האלו - כי אין קליטה. אתה רוצה להגיד לי שרדיוס וגלגל"צ פיצחו את הנוסחא לישראלי שאוהב סופרמרקט? אז תגיד את זה לישראלי האילתי... תגיד את זה לחייל שמשרת בערבה וקבוע על התדר הירדני כפי שהרבה חיילים קוראים לספין בתדר שלה שמשרת את איזור עקבה 88.5... אתה מדבר כל כך הרבה שטויות, דיברת על תחנות בעולם ולא הבאת אפילו תחנה אחת שהיא כמו רדיוס ואחר כך אתה אומר שרדיוס וגלגל"צ פיצחו את אהבת המוסיקה של הישראלי המצוי. כאשר הישראלי המצוי בכלל שומע ירדן או לבנון כשהוא יכול או את RAM בזמנה. מצעדי העולם? הצחקת אותי. אם כבר אז קול רגע ואמצע הדרך נותנים את זה הרבה יותר טוב. איזה מצעדי עולם בדיוק? בדקת את הבילבוררד בזמן האחרון? אתה יודע למשל שהשיר טלפון של ליידי גאגא וביונסה הוא כבר ישן והיא הוציאה אחד חדש? אתה מודע לזה שהקטע השני של אדוארד מאיה וויקה ג'גולינה לא הושמע בארץ בכלל והוא להיט בעולם? אתה יודע איך הקטע הראשון נכנס לארץ בכלל? כי הוא איכשהו נכנס לגלגל"צ משהו כמו 3 חודשים אחרי שהוא נחרש באירופה. ואני מדבר על סטריאו לאב. רדיו תל אביב דיברנו עליו כל כך הרבה בפורום, אתה יכול להסתכל אחורה ולראות. זה רדוי שלא יודע מה הוא רוצה מעצמו וחבל לי עליו. זה הרדיו היחידי בת"א (הרי ת"א היא בירת העולם) ואולי בארץ שמשדר מוסיקת דאנס 7 ימים בשבוע? איפה לעזאזל אתה חי? בשינקיין? תתכוונן על 90 שקולטים אותה לא רע גם בת"א תשמע את עומר מלכה בערב, כל יום דאנס ובעיקר דאנס. תאזין לקול רגע לתוכנית ווליום כל יום שני עד חמישי בין 9 בערב לחצות ותשמע מה זה מוסיקה אלקטרונית ודאנס. תאזין גם לקלאב עם דדי אלוני בקול רגע ביום שישי. אז לא רק רדיוס יש... יש עוד תחנות שעושות את זה. ל99 דבר ראשון יש קונספט אחר לגמרי, קונספט של אותה המוסיקה בשינויים קלים. לאורך כל שעות היום יש ערבוביית שירים סטייל גלגל"צ כאשר פה זה קצת יותר רגוע ושם זה קצת יותר רועש. אבל לא הבדלה של ממש על פני משעה עד שעה רק אולדייז ומשעה כך וכך רק מוסיקה חדשה. ל99 אני בכלל לא מתחבר, מבחינתי היא גלגל"צ עם פרסומות בגוון טיפה יותר קצבי. חוץ מזה שגלגל"צ עושה את זה שנים, למשל התוכנית נעים... היא תוכנית בעלת אופי רגוע משאר היום אבל היא לא תוחמת את עצמה משול לשול כי כל היום הוא גם ככה באווירת הרוגע. אני אומר דבר אחד!!! אנשים מאזינים לרשת ב' כי הם אוהבים אקטואליה כבדה ורצינית. אנשים מאזינים לגל"צ כי הם אוהבים אקטואליה קצבית וצעירה כביכול. אנשים מאזינים ללב המדינה כי הם אוהבים מוסיקה ישראלית שעושה שמח. אנשים מאזינים לתחנת להיטים מכל הזמנים כי הם אוהבים להיטים מכל הזמנים ואנשים מאזינים לתחנת אולדייז כי הם אוהבים אולדייז. זה כמו שתיסע בכביש הערבה, כולם פתאום שומעים רדיו דרום. למה??? כי זה הדבר היחידי שנקלט שם טוב בFM (ברוב האיזורים) זה לא אומר שהם אוהבים את מה שהם שומעים, פשוט אין אלטרנטיבות אחרות. אז למי שלא מתאים הקו של לב המדינה או של רשת ג' למשל והוא חובב לועזית נשארות 4 אופציות במרכז: גלגל"צ, רדיוס, 99 ו88 ואם הוא נמצא כבר ביבנה אז נשאר לו גלגל"צ, רדיוס ו88. אז הוא בוחר במה שהוא הכי יכול לסבול (אם הוא לא אוהב כמובן) כי יש כאלו שחולים על 88 כמו שיש כאלו שמתים על הקו הרגוע של גלגל"צ. אבל וכאן האבל הגדול... תראה לי את הבן אדם שמתחבר לכל התוכניות ברדיוס... פשוט תראה לי... אין הרבה אנשים למשל שאוהבים גם אולדייז וגם מוסיקה חדשה וקצבית... זה עניין פשוט. וכך אני אסכם שוב, רדיו צריך להיות בית. אם אתה אוהב אקטואליה אתה תקבל בית שמתאים לך. אם אתה חובב מוסיקה ישראלית קלה ושמחה אז יש בית כזה. לעומת זאת אם אתה אוהב תחנת להיטים מכל הזמנים אין לך בית כזה (ומסתבר שזה סוג התחנה שרוב האנשים בעולם מתחברים אליה והפלא ופלא גם בישראל, ראה RAM, ירדניות, לבנוניות...). הרי כש99 שידרה מוסיקה לצעירים אז בעיקר צעירים וצעירים ברוחם האזינו לה. היא לא זכתה לאחוזי האזנה גדולים משתי סיבות: היא פנתה לחתך אוכלוסיה קטן יותר ואיכות הקליטה שלה לא הייתה מי יודע מה.

olli3

New member
מנהל
תחנת להיטים מכל הזמנים זה נישה?

אין אחת כזאת בארץ וכשתהיה אחת כזאת היא תהיה המואזנת ביותר ואני מדבר על תחנה בפריסה ארצית. התחנה שהכי קרובה לכך היא 99 שמשדרת בקו טיפה יותר קצבי מגלגל"צ, אך היא רחוקה מלהיות תחנת להיטים מכל הזמנים כל עוד הקו המוסיקלי שלה לא להיטי משהו. מה גם שהקליטה שלה לא משהו בכל מה שקשור לדרומה מגוש דן.

אני פשוט לא יכול להישאר אדיש לכל מה שנכתב פה

אתה כל כך צודק !!! כיום אין בישראל תחנת להיטים אחת !!! לא יודע מי חי בסרט ש"רדיוס" היא תחנת להיטים כי היא לא ! אמרתי את זה בעבר ואשוב ואומר: 1) אני גר בצפון ואני מצליח לקלוט את 'ספין' הירדנית בתדר 88.3. 2) כשאני בבית אני מאזין לתחנות מחו"ל ('קפיטל' הלונדונית, Z100 הניו-יוקית ועוד) ומדהים כמה אנחנו בארץ רחוקים מהרמה שלהן. 3) הייתי בסוף דצמבר בלונדון ולא רציתי ללכת לישון בלילות / לא יכולתי לכבות את הרדיו מרוב שהיה לי כיף להאזין ללהיטים. בישראל אין תחנת להיטים! וחבל.

olli3

New member
מנהל
תודה לשניכם

ואני עדיין לא קיבלתי שם של איזה תחנה מחו"ל שמשדרת כמו רדיוס.

גלעד2211

New member
olli3 הסבירו לך

שפה בארץ הנוסחה של חו"ל לא עובדת. הנוחסה הרדיוסית עובדת ועובדה שיש לרדיוס המון מאזינים. אנחנו זה לא חו"ל שם זה עובד טוב פה לא. אגב, יש לך את 103.2 the coast מדובאיי...הם גם כמו רדיוס ואני בטוח שיש עוד הרבה תחנות אני פשוט לא מכיר.

מחזק את olli3 ומוסיף..

קודם כל, BU99ESC בתקופה של תחילת שנות ה 2000 הייתה יותר מואזנת מרדיוס, אפשר לראות את זה באתר הסקרים של הרשות השנייה, שנית התחנה נמכרה עקב הצעה נדיבה (אם היה לי עסק מצליח אבל, היה מגיע מישהו עשיר ומוכן לשלם פי כמה וכמה ממה שהוא שווה, ללא היסוס הייתי מוכר את העסק). ואם עסקנו ב- Adult contemporary Radio, בשבועיים האחרונים התמכרתי לתחנה כזו שכיום היא: Adult Top40, תחנה שהמלצתי עליה כאן משדרת מלאס וגאס, התחנה גם כן סבלה מהמון שינויים, החלה את דרכה בשנת 80 כ: Adult contemporary, הפכה ל HOT AC, אחרי זה הפכה לתחנת new age music(סוג של מוסיקת עולם) , בהמשך אופיינה כרדיו אלטרנטיבי, קאנטרי, ואולדיז, שימו לב כמה שינויים וכל זאת ב 16 שנה, ב 2006 חזרה לשורשיה ואופיינה כ: rhythmic adult contemporary (מוסיקה קצבית מכל השנים-בתרגום מהיר), ב2010 התחנה קיבלה עטיפה חדשה- The Party 93.1, כך היום היא נקראת ואופיינה כ: Adult Top40, שילוב שמזכיר לי את סופי השבוע של רדיוס, מוסיקה קצבית משנות ה70, 80, 90 , ולהיטים מהשנים האחרונות, קשה לי לחלום על זה שתהיה תחנת להיטים נטו בארצנו, אבל תחנה בסגנון הזה תעשה את העבודה בהחלט! אתם יכולים להאזין ולהיווכח שאפשר לשלב את הכל מהכל עם קצת מחשבה ומקצוענות, יש הרבה כשרונות ברדיו בארצנו אולי הגיע הזמן לתת להם יד חופשית יותר והתחנות בארצנו תשמענה אחרת... אגב, סיפור החיים של The Party 93.1-KPLV, גורם לי לאופטימיות שאולי תחנה כמו 99, אחת התחנות ששינו אפיון הכי הרבה פעמים, תחזור ביום מן הימים למקורות (רק הזמן יגיד). מצורף לינק ל The Party 93.1. שבוע טוב!

מסכים עם olli3

חזרתי מסופשבוע באילת וקראתי במרוכז את כל מה שנכתב פה עד עכשיו. האילתים הצביעו באזניים ומעסקים, מכלי תחבורה ציבורית ומכוניות פרטיות בקעו הצלילים של Spin הירדנית בתדר 103.5. גם Beat הייתה תחנה בולטת בירושלים ואני מכיר לא מעט ירושלמים שהאזינו לה בתדר 102.5 לפני עליית גלי ישראל. מדינת ישראל נשארה מאחור בכל הקשור לסטנדרטים הנהוגים בתחנות הרדיו הציבוריות והמסחריות בעולם. הסיבות נוגעות בעיקר לכח האדם ולרגולציה, והמצב הוא שעל גבנו נעשות לא מעט פשרות בנושאי תוכן - פשרות שבגינן רוב המאזינים נאלצים להתפשר עם התחנה שמשקפת באופן חלקי את טעמם המוזיקלי, ואמיצים יותר עוברים להאזין לרדיו מהמדינות השכנות או לרדיו אינטרנט. ההגדרה שלך olli3 לרדיוס היא אולי קצת חריפה. רדיוס היא תחנת רדיו ישראלית, ואי אפשר לשלול ממנה את התואר הזה. זה נכון שיש בה חלוקת שעות וסגנונות שלא מאפיינת את הלך הרוח ברדיו העולמי, אבל אני מסוגל להבין איך הדבר משתלם מנקודת מבט מסחרית. בשל ההיצע המוגבל גם ככה, אנשי התוכן עושים פשרות בידיעה שאין מתחרים בעלי קליטה סבירה שיכולים להתעלות על שעות שידור כאלה ואחרות, ולמנהלי התחנה יש רווחים מפרסומות שפונות לקהל יעד צעיר (חובב הדאנס והלהיטים) לצד מבוגר (חובב הנוסטלגיה). הביקורת היחידה שלי על רדיוס היא בקשר לכמות הפרסומות, ולכן אני כמעט ולא מאזין לתחנה, חוץ מליקיר אביב בשבע בערב, שעושה עבודה נפלאה. אני מייחל ליום שהגדלת ההיצע תחייב מנהלי תחנות לבדל את עצמן בצורה חדה יותר ולהשקיע הרבה יותר בתוכן כדי לא לאבד מאזינים לתחנה המתחרה. בינתיים, מי שרוצה לשמוע רדיו בסטנדרטים אחרים, מוזמן לחבר את הסלולארי שלו למקלט הרדיו ברכב ולהאזין כמוני לתחנות מכל העולם.

למעלה