רדיו תל אביב

karinor2

New member
רדיו תל אביב

כמי שגרה 7 חודשים בחיפה והיום במרכז, ברצוני להגיד שאת רדיו תל אביב 102 היום כבר אינני שומעת, ואין ספר שרדיו 99 תפס את מקומו בצורה הטובה ביותר.

אני לא רואה הבדל בין 99 ל 100 או גלגל''צ.

מוסיקה מוסיקה מוסיקה יותר טובה פחות טובה,יותר שנות ה 80 שנות ה 90,עכשיווית ,עניין של טעם,בתכ'לס כולן מנגנות אותו דבר,99 לא תהיה כמו שהייתה בעבר מיוחדת ושונה.

ההבדלים כמו שאני רואה אותם

בראשית היו גלגל"צ ורדיוס,כל אחד מהם לקח למקומות שנראו לו מבחינה מוסיקלית,גלגל"צ עם אוירת הסוף שבוע רגוע שנמתחה כל השבוע לבסוף ורדיוס עם אוירת הרטרו בבוקר ורדיו MTV (דאז) בערב , מבחינת שתי התחנות הקוווים המוסיקלים האלו הוכיחו את עצמם והם בעצם כך עד היום פחות או יותר וכל תחנה בתחומה עושה את זה על הצד הטוב ביותר (נכון שתיכף יקפצו כאן אנשים,אבל עם הצלחה לא מתווכחים). מה שעשו ב99 זה פשוט עירבוב מאוד מכוון של שני הקווים של גלגל"צ ורדיוס,אם הן מצליחות לחוד בואו נשמע כמוהן ביחד ונצליח גם.... קשה לי להאמין שהקו הזה יעבוד לאורך זמן,המאזינים לא טיפשים, אם אני אוהב את גלגל"צ בטח לא ארצה לשמוע את 99 כי יש לי את זה שם ועוד בלי פרסומות,ואם אני אוהב את הקו הלהיטי של רדיוס גם אין לי מה לשמוע 99 כי בטח לא בא לי לשמוע את בלאק אייד פיז ואח"כ את לד זפלין ואח"כ כרמלה גרוס וגנר ואח"כ בריטני, זה מקושקש מדי וזה לא לוקח לשום מקום. זו הבעיה של 99 וזו הבעיה של 102-שניהן מנסות להיות משהו שכבר קיים,לא מנסות להיות משהו אחר ולהעיז,לחדש,לפרוץ. שתיהן העתקים חיוורים ,חיוורים מאוד. וזה לא ייקח הרבה זמן עד השינוי הבא (כמו שקרה לא פעם ולא פעמיים בשתי התחנות האלה)

mbarak2

New member
כל הזמן מחפשים את המשהו אחר...

שמישהו יגדיר מה זה המשהו האחר שמחפשים ברדיו. ואל תגידו ש - 88 זה המשהו האחר כי כבר יש אותה וזה מספיק. בתור תחנה פרטית היא לא הייתה מתקיימת. אני מאזין המון לתחנות רדיו מסחריות בחו"ל וגם שם לרוב, כולן דומות אחת לשנייה.כנראה שאם הן רוצות להצליח מבחינת הרייטינג ולהמשיך להתקיים, זה מה שהן צריכות לשדר- מוסיקה פופולארית. כאן בארץ מבחינת אחוזי האזנה המצב עוד יותר מסובך. אי אפשר להגיד שלא ניסו כאן לעשות כל מיני דברים, כמו ב - 99 FM של גיידאמק ואפילו ברדיו תל אביב ששם ניסו להכניס כל מיני תוכניות שלא קשורות למוזיקה כמו שיחות, ראיונות... 91 FM היא תחנת נישה של מוסיקה ישראלית/ים תיכונית או 90 FM שהיא משהו לא מוגדר, מלל לצד מוזיקה מכל הסוגים..ולא הזכרתי את 103 ...אז מה בעצם אתם מחפשים? תחנה של ג'אז? רוק? דאנס? זה לא ילך כאן. זה מתאים לארצות הברית. בקושי בבריטניה או בגרמניה התחנות הללו מצליחות להתקיים. זה לא שאני אוהב את מה שיש. גם אני לא. אבל כנראה זה מה שאפשר כאן לעשות כדי להתקיים. אגב, לא הזכרתי את המוזיקה. אולי אתם לא אוהבים את המוזיקה,הלועזית, הישראלית שיש היום(?)אולי זאת הבעיה העיקרית(?)אולי התחנות רדיו בכלל לא אשמות שיש מוזיקה כזאת???

olli3

New member
מנהל
בראשית הייתה גלגל"צ ורדיוס??????

בראשית היה את רדיו רמאללה, אחר כך את הגל הקל לימים רשת ב' לצד גל"צ ולאחר מכן רשת ג'. רדיו MTV הובא לארץ ע"י רשת ג'!!!! רדיוס לא המציאו כלום. גלגל"צ עברה לקו סופשבוע רגוע לאורך כל השבוע לאחר שרשת ג' עברה לשדר מוסיקה ישראלית בלבד. כי בתקופה של רשת ג' מול גלגל"צ רשת ג' לקחה ובגדול כמו שבמשך כל השנים שחלפו להן רשת ג' כיסחה את גלי צה"ל. גלי צה"ל תמיד שידרה מוסיקה מתנשאת לאורך כל השנים, אף פעם לא "ירדה לעם". תמיד הייתה חייבת לשדר את כל השוליים והשוליים האלה הפכו להיות הזרם המרכזי כשבעצם רשת ג' "ויתרה" על ההובלה כהפיכה למוסיקה ישראלית. ממתי רדיוס משדרת מוסיקה להיטית? מ6 בערב? בכל היום אני שומע מוסיקת קיטישית ודביקה מבית ג'ני בלום ולאחר מכן את שנות העבר הקרובות עם ירון אשבל ואחרי זה בלבולי שכל ב3 בצהרים בתוספת אולדייז ב5... כמו שאנשים עזבו גם את גלגל"צ וגם את רדיוס כשקמה לה RAM FM כך אנשים ינטשו את שתי הבושות הסקאליות האלו שבכל מקום בעולם היו למושא ללעג תחת ההגדרה "תחנת רדיו", כאשר תקום כאן תחנה ארצית בסגנון רשת ג' של פעם או למי שצעיר כאן ולא זוכר כמו 99 של הימים היפים.

mbarak2

New member
בכללית אני מסכים איתך, בעצם אולי בכל...

שלוש זכרונות נעימים הזכרת לי...אחת את רדיו רמאללה שבמעט שעות שידוריה באנגלית הביאה לנו את העולם במלואו במוסיקה כמובן. השנייה את רשת ג' המיתולוגית שלדעתי רובנו לא ממש העריכו אותה בזמניה הטובים. עד היום אינני מסוגל להבין מי הם האנשים ולמה שהחליטו על חיסולה והפיכתה לרשת ישראלית נטו. כנראה שהיו שם קברניטים חסרי הבנה לנושא הפופ במיטבו. אבל תמיד אפשר לתקן את העוול ולפתוח מחדש רדיו לועזי ארצי כמו ג'. הבעיה היא שבקול ישראל ישנם עדיין את אותם האנשים חסרי ההבנה. והשלישית- את RAM FM לא הבנתי מה אתה חושב עליה אבל אני בכול רגע שהאזנתי לה לא הייתי צריך לחפש תחנות רדיו מחו"ל. אח...איזו תחנה עולמית... מסכים איתך לאיך שהגדרת את גלי צהל אשר שידרה בזמנו מוסיקה מתנשאת ואף פעם לא ירדה אל העם. לדעתי, ממש נכון. ורשת ג' באותם זמנים הובילה בגדול עליה ועל תחנות אחרות. אז שוב, אינני מבין, אם רשת ג' הובילה כל השנים הללו, מדוע הם חיסלו אותה? יש פה היגיון? ויש משהו שלא ממש הסכמתי...אני לא אהבתי את 99 אסקייפ או השם האחר שלה ששידרה מבוקר עד לילה רק את מה שבמועדונים השמיעו. לא שיש לי בעיה עם הסיגנון, פשוט לא אהבתי שזה שודר בכל השעות. גם היו שם באותה עת כל כך הרבה פרסומות וחסויות כמעט אחרי כל שיר... טוב, מותר גם לא להסכים.

קשיים בהבנת הנקרא

את מה שכתבתי,כתבתי בתגובה למי ששאל מה ההבדל עכשיו בין גלגל"צ ל99 ל100, לא התכוונתי לעשות סקירה על תולדות הרדיו בארץ וברור שבראשית לא היו גלגל"צ ורדיוס, בראשית היה מרקוני. מעבר לזה, אין טעם לדבר על רשת ג המיתולוגית, 99 BU או אסקייפ ,RAM FM כי הן כבר לא קיימות, זו כבר היסטוריה. מה שהיה -היה. השאלה היא לאן מתקדם הרדיו הישראלי? האם תחנות חקייניות זו התשובה? אולי זה דרכו של עולם? הרי גם רשת ג קמה כחיקוי לקול השלום (שאותה אגב, שכחת לציין)...

olli3

New member
מנהל
אתה צודק

שכחתי לציין למרות שכילד האזנתי לה :) והיא הייתה חלק בלתי נפרד ממפת התקשורת של הרדיו הישראלי. גם ערוץ 7 לצורך העניין החזיקה כאן קהל מאזינים נכבד בעיקר בשל שעות המוסיקה הישראלית ושעות המוסיקה המזרחית שלה. הקטע שקול השלום הייתה הכלאה של רשת ג' וגל"צ, ולמרות זאת שהיא הייתה כביכול האמצע בין השתיים המלחמה הגדולה נשארה בין גל"צ לג'.

olli3

New member
מנהל
כמה דברים

רשת ג' ו99 הם שני דברים שונים. רשת ג' שידרה מוסיקה כיפית, שמחה ולרוב קצבית מכל הזמנים. 99 לעומתה באה לשדר רדיו שנוגע יותר בצדדים שלא היו אז נפוצים בחייה של רשת ג'. 99 נתנה את הדגש על מה שקצבי וחדש לצד להיטים מהשנים האחרונות בלבד ולא מכל הזמנים. הדקויות האלו הן ההבדל. אם רשת ג' הייתה קיימת היום אני בטוח שהיא הייתה משלבת בשידוריה את כל המהפיכה האלקטרונית כפי שהיא שידרה את מהפכות הרוק והפופ וכמובן את הדיסקו. ורק כדי להזכיר משהו קטן, רשת ג' היא זאת שהכניסה את המוסיקה האלקטרונית לארצנו, היא זאת ששידרה את הדאנס של שנות ה90 וגלגל"צ הלכה בעקבותיה בעל כורחה (זאת הסיבה שיש לא מעט שירי דאנס בפלייליסט של גלגל"צ משנות ה90 אך מעט מאד מהשנים הנוכחיות). רשת ג' היא זאת ששידרה בלילות באותה מתכונת של 99, היא זאת ששידרה טראנס (כשעוד היה באמת טראנס טהור ולא כמו היום שהתחום התפתח מאד). רשת ג' שידרה את כל הדברים האלו ובאותן שנים גלגל"צ ניסתה איכשהו להתפשר ולהכניס דברים שהיא פשוט לא מסכימה להם היום ובלי כל הבולשיט של לא מתאים לנו כתחנת תנועה. באותן שנים מי שזוכר האיזוריות היו תחנות להיטים לכל דבר. מלא אבל מלא מוסיקה קצבית ושמחה הייתה באזוריות ואז הוחלט בקול ישראל שאם יש כל כך הרבה תחנות שעושות את זה אז עדיף לעשות משהו אחר. כאן התחיל כל הבלאגן כי גלגל"צ קיבלה את ההובלה ולאט לאט מחקה את הרוק, את הפופ, את כל מה שקצת קצבי והפכה להיות תחנת יום הזכרון. מה שכן היא עודנה מתחשבת במי שחפץ בדבר מה שמח וזורקת פה ושם במשך שעה דכאונית כמה אותות שידור שמחים מהחלקה הגריאטרית ביהודה הימית אולפן ד'. לגבי RAM, לא אמרתי דבר לגביה, רק אמרתי שכמו שכאשר RAM קמה לה והייתה נטישה גדולה ואם חצי מליון מאזינים ביום באיזורים שבו היא נקלטה (והיא נקלטה בשפלה, מרכז, שרון וירושלים בלבד) זה הספק עצום. אמרתי שתחנה שקיבלה סיקור תקשרותי בעיתונות הכתובה והאלקטרונית, זה לא סתם כי אין על מה לדבר. זה כי יש על מה לדבר וכולם מדברים על RAM FM. זה עבר פשוט מפה לאוזן, מה אתה עדיין על רדיוס? שים שים 93.6 וכן הלאה. אז אם תחנה אם איכות קליטה לא הכי טובה, ששידרה לא בפריסה ארצית עשתה מהומה די גדולה. אז בוודאי שתחנה ארצית דומה לה תעשה רעש גדול ביותר, רעש שיגרום לגלגל"צ להגיד "בגלל איזה מוסיקה?" ולרדיוס להגיד "100 FM, תדר יפה זה לא הכל".

גלעד2211

New member
אדון olli3

לתוכניתה הנהדרת של ג'ני בלום "אהבה פלוס" יש לא מעט מאזינים. כנראה שאנשים אוהבים מוסיקה שנוגעת ללב עם הקדשות אהבה. יכול להיות שאנשים נטשו אבל לא בסדר גודל שאתה מנסה לצייר כאן.

olli3

New member
מנהל
אני לא מצייר כלום

אני אומר שני דברים. גלגל"צ זה רדיו שמשדר קונספט שבעולם לא מחזיק לרגע. רדיוס משדר כמו רדיו משנות ה70. הכוונה בקונספט של תחנה שמשדרת הכל אבל לפי חלוקת שעות. אז יש מאזינים קבועים לג'ני בלום אז מה? יש גם מאזינים קבועים לרגעי קסם המשודרת ברשת ב' כל יום ב2 בצהרים אז? אני אמרתי שרדיוס היא לא תחנת רדיו. כי היא פשוט לא!!! איזה קו מוסיקלי יש לה? אתה יכול להגדיר לי אותה מוסיקלית? בא כאן בן אדם ואמר שרדיוס היא להיטית, אני אומר איך? קח לדוגמא את SKY רדיו ההולנדית שמוכרת בישראל בעיקר בשל הכבלים שמשדרים אותה בFM. זאת תחנת קיטש, כל השירים שם לאורך כל היום הם שירי קיטש. כרדיוס תהיה כזאת אז אני אוכל להגדיר אותה ככזאת. אמרתי זאת ואני אגיד זאת שוב, כשתקום תחנה שתשדר רק מוסיקה בסגנון מנהרת הזמן אז כל מאזיני מנהרת הזמן יתענגו עליה מבוקר ועד ערב. וכאשר תקום תחנת להיטים תוססת אז יהיה לה קהל יעד קבוע. אבל כל עוד תחנה תשדר לפי שעות כאילו אנחנו בשנות ה70 כשהיו 4 רשתות שהיו צריכות לספק את כולם אז היא לא "תחנת רדיו" במונחים של היום. ג'ני בלום אהבה + סבבה, הכל טוב ויפה. לא אכפת לי שאתה מאוהב בתוכניות רדיו או שדרני רדיו. אבל דחילק, אנשים מאזינים לגלל"צ ולרדיוס בלית ברירה וזה רוב האנשים. מי שבאמת אוהב את התוכנית, אם זאת אהבה + או מנהרת הזמן למשל הם ממש לא הרוב. מי שנטש את רדיוס ואת גלגל"צ לטובת RAM היו אנשים שרוצים לשמוע מוסיקה אחרת. מי שאהב את הקונספט של גלגל"צ או של חלק מתוכניות רדיוס (קשה לי להאמין שיש בן אדם כזה שמתחבר לכל לוח השידורים של רדיוס) נשאר שם. זה שאתה מרגיש צורך להגן על הדברים שאתה אוהב בצורה כה רשמית, זה פשוט מגוחך.

גלעד2211

New member
רדיוס היא תחנת להיטים

תחנה שמשדרת לכל יעד הקהלים מוסיקה מעורבבת ונכון שיש שעות שבהם המוסיקה היא חדשה ושעות שבהם התוכניות מכוונות למוסיקה ישנה ונוסטלגית. למי שמחפש מוסיקה אחרת זה לא בעיה להאזין דרך הרשת או בFM יש לך את קול הקמפוס בשביל זה. תמיד יהיו אנשים שלא יתחברו לתוכנית כזאת או אחרת בכל תחנה ולא רק ברדיוס או בגלגל"צ. אני סה"כ מתקן אותך כי זה ממש לא נכון לרשום שרדיוס הם לא תחנת רדיו, והם כן הם תחנת להיטים מעורבבים פונים לכולם. 99 נהיו בול העתק של גלגל"צ שם אין כמו ברדיוס תוכניות עם קונספט מסויים בשעות שונות ב99 נטו להיטים מיינסטרימים כמו בגלגל"צ.

olli3

New member
מנהל
תשאל תיירים מחו"ל מזה רדיוס

הם יגידו לך שזה לא רדיו או שזה רדיו גרוע. למי שרוצה מוסיקה אחרת????? אז אתה אומר שתחנת להיטים זה תחנה שמשדרת בשעות מסויימות להיטי אהבה, בשעות אחרות להיטי עבר, ובשעות אחרות להיטי אולדייז? אז בכל מקום נורמלי בעולם יש תחנות שמשדרות אולדייז, תחנות שמשדרות קו רומנטי ותחינות שמשדרות להיטים. ותחנות שמשדרות להיטים הן תחנות שנקראות היט מיוזיק סטיישן וכל אחד יודע מה הוא ימצא בהם - מוסיקת להיטים. המילה HIT באנגלית מהי בעצם, ממה היא נגזרה? מהסלנג של כביכול לפגוע, לרצוח להכות... ומכאן גם הנגזרת סמאשין היט. זה דבר מפתיע וחדשני. משהו שבא עכשיו בזבנג. כל זה ממש אבל ממש לא מייצג את רדיוס כי אם תבוא לתייר ותגיד לו שרדיוס זה תחנת להיטים הוא יצחק עליך. אם תגיד לו שגלגל"צ היא תחנת להיטים הוא גם יצחק עליך ואם תגיד לו שאיזשהי תחנה שקיימת עכשיו בארץ היא תחנת להיטים הוא גם יצחק עליך. אם תשמיע לו ירדן או לבנון הוא יגיד לך, או הנה זה תחנת להיטים. רדיוס לעולם לא תיכנס תחת הקטגוריה TOP 40 או HIT MUSIC STATION במתכונת הנוכחית שלה. מודל הרדיו לפי שעות הוא רדיו שחלף מהעולם, אין צורך בו יותר כאשר יש ריבוי תחנות. מאזינים לא צריכים להתאים את עצמם לשעות שידור, מאזינים רוצים רדיו שישדר להם מבוקר ועד ערב את מה שהם אוהבים. זה כמו שתגיד שרדיו ללא הפסקה למשל צריך לשדר תוכניות אומר, ספרות וכו' לצד זהבי עצבני. זה דיבורים וגם זה דיבורים אז מה הבעיה? הבעיה שזה לא אותו קהל יעד, אם זה לא אותו קהל יעד זה רדיו שחלף מן העולם. לרדיו ללא הפסקה יש מאזינים קבועים לאורך היום. לרדיוס יש הרבה מאזינים בלית ברירה ומעט מאזינים שנאמנים לתוכנית אחת או שתיים. רדיוס זה לא באמת תחנת רדיו ואני אגיד את זה שוב ושוב. לא קול משדר רדיו שמשדר משהו נקרא רדיו. במונחים של היום רדיוס היא לא תחנת רדיו. אי אפשר להגדיר אותה בכלל. מה היא משדרת? אם אתה אומר הכל אז אתה מטעה, כי היא משדרת הכל לפי חלוקת שעות אז איך תגדיר אותה? תחנת מוסיקה לפי שעות? זה כמו שפעם היה ערוץ הסרטים והיום יש כמה ערוצי סרטים לפי נושאים. או אפילו ערוצי סדרות בפורמט הזה. אז אחת כמה וכמה שברדיו שהתפתח לו הרבה לפני הטלוויזיה שאין צורך לשדר בפורמט השעות כך לדוגמא את בריטניה, יש תחנות להיטים, יש תחנות רוק (כמו וירג'ן לימים אבסולוט), יש את XFM האליטית משהו, יש את תחנות הBBC, תחנות מוסיקה קלאסית, תחנות להיטים מכל הזמנים בערבוב לאורך כל שעות היממה ועוד כמה ז'אנרים של תחנות. אבל לא תמצא אפילו תחנה אחת שמשדרת בבוקר משהו אחד בצהרים משהו אחר ובערב משהו אחר לגמרי. רדיוס זאת התחנה הכי גרועה בישראל מבחינת לעשות רדיו. גלגל"צ לפחות בעלי קו מוסיקלי מסויים. רדיוס מה? אני אתן לך דוגמא משעשעת. נסעתי עם שני חבר'ה מחו"ל ברחבי המרכז, האזנתי לגל"צ, הם ביקשו שים מוסיקה, אמרתי שימו משהו אם תמצאו משהו. השעה הייתה רבע ל4 בערך ומחיפושים קדחניים אחר מוסיקה נורמלית כהגדרתם והתפעלות על מציאת דידי הררי ב4 תדרים שונים מצידם, הם נפלו על יקיר אביב ברדיוס. שאליו אישית אני מתחבר אפילו מאד. כאשר הגיעה השעה 5 והתחילה שעת הנוסטגליה הם אמרו לי למה העברת? הייתה תחנה טובה. אמרתי שלא העברתי, והם היו המומים... לא הבינו איך זה יתכן בכלל. שאלו אותי פעם נוספת, מה זאת אותה התחנה ששמענו מקודם? אני אומר כן קוראים לה רדיוס והתדר הוא 100. אז הם הציגו שאלה נוספת, אז מה קרה משהו שיש מוסיקה כזאת ברדיו? שאלתי מה זאת אומרת, אז הם שאלו האם קרה משהו שעברו לשדר שירים שקטים? אמרתי שלא, שככה פשוט התחנה הזאת, משדרת על פי שעות מוסיקה שונה. הם לא הבינו את העניין הזה ממש, הם התחילו לסרוק, למרות שרציתי להאזין ל102 נתתי להם להמשיך ולהמשיך, הם נפלו על הפנינה של יורם ואזנא ואחרי זה התייאשו. אמרו לא מספיק שמענו בקודמת הרבה פרסומות אז כאן גם פרסומות וגם דיבורים ללא הפסקה כשהם עוד שואלים אותי מה יורם ואזנא אומר ותכל'ס הוא אל אומר כמעט שום דבר חשוב בשידור שלו וזה חבל, כך הוא לא היה ב99. הדוגמא הזאת זה רק חלק קטן, פגשתי כל כך הרבה תיירים שאם מצאו משהו לטעמם לרגע הוא התחלף במשהו אחר, אנשים שאמרו לי, איך אתה מעביר כל כך הרבה שעות על הכביש? ואתה יכול לנחש מה הם אמרו למשל על MOOD הירדנית שהיא תכל'ס די דומה לשילוב בין ג'ני בלום לירון אשבל. הם פשוט נהנו מכל רגע בלי צורך להרגיש את הצורך להחליף תחנה. אנשים שהתחברו לג'ני בלום או למנהרת הזמן לא הבינו למה אחרי שהתוכנית נגמרת אופי הרדיו משתנה שוב למשהו רחוק ממה ששודר קודם לכן. אותם אנשים התחברו לMOOD בקלות. אז איפה תחנת הלהיטים שאתה מנסה להציג? איפה בכלל ההגדרה שלה כתחנת רדיו? תגדיר אותה? בבקשה, כל המילים פרוסות לפניך... אבל תחנת להיטים היא לא... בוא ותגיד מה היא כן.

גלעד2211

New member
אתה קצת מקשקש

"להיטי אהבה" התוכנית היחידה שבה יש שירים שהם לא ממש אהבה זה אצל נתן זהבי...שיר אחרא, יושב על הנייר וכ'ו. התוכנית של ג'ני היא לא רק שירים שקטים כנראה שלא האזנת. וכן גם התוכנית שלה נחשבת לתוכנית להיטים אפילו שהיא מוגדרת לרק שירי LOVE/אהבה (רוב השירים הם כאלה בלי קשר לשום תוכנית) יש בה שירים חדשים לצד ישנים. אני יכול להסכים איתך לגבי מושיקו....יש אצלו יותר דיבורים ממוסיקה ואנשים שנמצאים בפקקים מעדיפים מוסיקה בשעות האלה לכן הפורמט של יקיר אביב היה קליל נחמד ומתאים למשבצת הזאת. לא יצא לי כל כך להאזין לMOOD FM אבל איך שאתה מתאר את זה אז גם זאת תחנת להיטים כמו גלגל"צ להיטים ישנים וחדשים כמו שיש ברדיוס רק בלי קונספט מסויים של להיטי אהבה או רק שירים ישנים. אז בסדר הבנו שרדיוס או כל תחנה אחרת על הסקאלה היא לא capital fm הלונדונית זה עדיין לא אומר שאין מה לשמוע ושהתחנות גרועות ועובדה שרדיוס מצליחה וגם גלגל"צ (אולי עם אנשים היו מבינים שהם משלמים על גלגל"צ הייתה קמה קול זעקה).

olli3

New member
מנהל
>>>

האזנתי כמה וכמה פעמים לג'ני. יש שם הכל מהכל בדגש על אהבה, זה הופך את התוכנית ללהיטי אהבה מכל הזמנים (חדשים לצד ישנים, רגועים לצד קצביים). זה לא אומר שום דבר לגבי ההגדרה של כל התחנה. ועדיין לא הגדרת לי את רדיוס, אז איפה הקשקוש שלי? תגדיר ואז תדבר. לא דיברתי על מושיקו בכלל לא יודע איך אתה מסכים איתי על משהו שלא דיברתי עליו. MOOD משדרת קונספט של איזי ליסנינג (כך ההגדרה שלה בכל אופן) היא כמעט ולא משדרת שום דבר חדש לצד הרבה שירים מעשורים רחוקים יותר בעיקר 70-90. היא משדרת כל מה שנשמע רגוע ומרגיע, סטייל אבבא, דוראן דוראן... היא לא בדיוק סטייל גלגל"צ כי הקו שלה הוא רק רגוע. גלגל"צ בורחת לכל מיני כיוונים, היא משדרת קו כללי רגוע ובישראלית אוסיף רגוע ודכאוני אך לצד כל זה תוכל לשמוע להיטים קצביים. הייתה בירדן תחנה בדיוק בקונספט שלש גלגל"צ הם התיימרו לא להשמיע מוסיקה חדשה בתחום השחורה והאלקטרונית, אלא רק פופ/רוק חדש ובעיקר די רגוע לצד להיטים בסגנונות האלו מכל הזמנים. התחנה הזאת נפלה ונסגרה וזה בדיוק גלגל"צ. היא נקראה ahalen fm ושידרה על 97.1 הנקודה שאתה מפספס היא שמי שרגיל לרדיו הישראלי מבחינתו גלגל"צ זה הכי טוב, או רדיוס זה הכי טוב. אבל ברגע שאתה חושף אותו לרדיו אחר הוא לא חוזר להאזין לרדיו הישראלי. למה באילת למשל הרבה מאד אנשים תקועים על 103.5 של ספין הירדנית (יש להם שם אחלה כיסוי באילת - קליטה מעולה). מה שקרה עם RAM קרה באותה מתכונת באילת. תקום תחנה בסגנון של ספין במרכז והרוב יעברו אליה. וספין היא לא תחנת הכבשים, היא תחנת HIT MIX. היא משדרת מוסיקה חדשה בכל מיני סגנונות אבל בלי לרדת לשוליים של כל מוסיקה (רוק כבד למשל לא יהיה שם - גם לא האוס אבל דאנס כן, היפ הופ קליל יהיה אבל לא כבד וכו') היא משדרת לצד החדשים גם שירים מהשנים האחרונות אך לא חורגת מגבול ה90 המאוחרות. זאת תחנה שקהל המאזינים שלה הם גילאי 18-45 שנהנים לשמוע מוסיקה מיינסטרימית חדשה וחדשה יחסית. הרבה חברים שלי היו קבועים להם על גלגל"צ בעיקר. חברים שאמרו לי, גלגל"צ זה הכי טוב שיש, המוסיקה הכי חדשה ובלה בלה בלה. חשפתי אותם לדברים אחרים ואחרי שהם שמעו והתרגלו להאזין לרדיו אחר הם פשוט לא מסוגלים לחזור ולהאזין לגלגל"צ. והיו גם כמה מאזיני רדיוס הדוקים שלא הבינו איך הם האזינו לה במשך כל השנים. נעבור לטלוויזיה, מה קרה בארץ עם ערוץ 2 מול ערוץ 1? פתאום נכנסה אמריקה לישראל, זאת הייתה התחושה, שעשועונים שנותנים בהם הרבה כסף לעומת מה שנתנו בערוץ 1... סרוויס וכאלו דברים... אתה מאמין שמישהו יבוא היום לשעשועון על מנת לזכות בסט סירים? אתה מאמין שבשנת 95 מישהו היה מסכים לכך? ובשנת 90? בשמת 90 דווקא כן, כי לא היה משהו אחר. אז כל עוד שאין משהו אחר זה לא אומר שמה שקיים כרגע הוא טוב. כל עוד שזה מצליח לא אומר שזה טוב. ערוץ 1 היה בעל אחוזי צפייה גבוהים גם בשנת 94 כש2 שידר מולו, הקהל נטש לא סתם. הקהל נטש כי הביאו לו דברים יותר מושקעים. תביא לקהל תחנת רדיו שכל כולה הוא הקונספט של ג'ני בלום (מבחינה מוסיקלית, מבחינת התוכן אפשר לשחק עם זה) וכל מי שהיא דיברה אליו יתמוגג על התחנה. כפי שאם תקום תחנת אולדייז יהיו לה מאזינים רבים שמתמוגגים על רגעי קסם ברשת ב' לצד טוולייט טיים ברדיוס. תביא להם תחנה שתעשה את זה באופן מקצועי והם יהיו שם. תביא לבן אדם רק מוסיקה ישראלית קצבית ושמחה לאורך כל היום והוא ישאר שם ולא יזוז והכוונה היא ללב המדינה שכבר עושה את זה שנים רבות ויש לא מעט אנשים שקבועים עליה ולא ינסו לזוז משם לשום מקום. הצלחה לא נמדדת רק ברייטינג, הצלחה נמדדת בקהל מאזינים שנהנה לשמוע תחנה מסויימת, שהוא מרגיש שהתחנה היא הבית שלו מבחינת האזנה. אם התחנה היא ללא הפסקה שפונה בעיקר ל"עם" ואם זאת רשת ב' שמדברת אקטואליה בצורה כבדה יחסית לגל"צ הקלילה. כל אחד מאזין למה שהוא אוהב כאשר הוא יודע שכשהוא יפתח את התחנה הקונספט של התחנה יהיה זהה לאורך כל היום. לעשות רדיו שנעלם מהעולם אי שם בשנות ה70 או ה80 זה מה שרדיוס עושים היום ולעשות את זה, זה פשוט לעשות רדיו רע. מצליח או לא זה כבר עניין של היצע. כשאין היצע פונים למה שיש. רדיוס חזקים מכמה סיבות האחת היא קליטה - כיסוי שלא מבייש תדר של תחנה ארצית, אחת מתחנות המוסיקה הבודדות בישראל. כך שאין פלא שגלגל"צ גם שולטת, היא מחזיקה משדרים שמכסים בקלות את רוב הארץ המיושבת בכל אופן, משדרת מוסיקה, ללא פרסומות (תשדירים קצרים סה"כ). תגיד שזה קונספט מנצח? אני הייתי אומר שלא, תגיד זאת הצלחה? אני אגיד שהצלחה יחסית. מי שנחשף לרדיו לא ישראלי, לא ממש מסוגל לגעת בדברים שהם לא 88 FM ועוד כמה פנינות ברדיו הישראלי שלמרבה הפלא מגיעות דווקא מקול רגע, אמצע הדרך ורדיו דרום בעיקר ומעט מאד מגוש דן (ביחס של כמות תחנות בגוש דן לבין תחנות בפריפריה). עכשיו תגדיר לי את רדיוס... תמצא לי הגדרה שלא עולה על 2-3 מילים שמתארת אותה... סופרמרקט זה הדבר היחיד שאני יכול לתאר אותה, שכל אחד יסתובב לו בין השורות, כאן יש שימורים? אתה אוהב מוצרי חלב? כן אז תישאר, אם לא אז לך תחפש את הפסטה במעבר הבא (בשעה הבאה)...

גלעד לא נמאס לך להגן על רדיוס ?

ועל אחותה 91,רדיו מלא בפרסומות גם שאין מקבצים השדרנים לא בוחלים לספר לנו על השירים כמה כדאי להגיע לסופר יעקב או מרפאת שייקה להוריד שערות,שמים 2 שירים אח''כ מקבץ 10 דקות פרסומות איך אפשר לאהוב דבר כזה בעעע ?

olli3- אני מוכרח להודות שאני מתחבר לרוב דבריך

קראתי את הדיון המעניין והתרשמתי מהצורה המכובדת שאתה מתבטא ונוקט עמדה לגיטימית והגיונית- שמרביתה דומה להפליא לדברים שכתבתי כאן בעבר. מכיוון שאני נמצא כיום בסיטואציה מסוימת, איני יכול להרחיב מעבר לזה. בכל הנוגע ל bU/99Esc- לדעתי, זיכרון המותג הזה רק יתעצם במשך השנים ויהפוך לאגדה, בדומה לרשת ג' של פעם. שבת שלום צחי

אני דווקא נמצא המון בחו"ל בכבישים

ובהרבה מדינות אירופאיות,במערב כמו גם במזרח אירופה ושומע המון רדיו ברכב,רוב התחנות בחו"ל נשמעות כמו רדיוס-סופרמרקט (כמו שאתה אוהב לקרוא לזה) של שירים,מכל התקופות ,מכל הסגנונות ובכל המקצבים, כשהדגש הוא על להיט,לא משנה אם הוא מ1969 או 2010 וזה בעצם מה שרדיוס עושים . אם בעיניך להיט הוא רק מהתקופה האחרונה אז ברור שהקונספט של רדיוס הוא לא מוצא חן בעיניך,אבל גם אלביס זה להיט,כמו גם בוני אמ וגם ג'סטין ביבר. רדיוס לא נחשבת תחנת TOP 40 אלא Adult contemporary music והיא פועלת ב ד י ו ק לפי כללי הז'אנר הזה (חפש בויקיפדיה את המושג ותראה שבהגדרה ,זה בדיוק רדיוס) וככזאת היא עושה עבודה טובה, מה שהשכילו לעשות שם (בדיוק כמו ב-103) זה לדעת להשאיר את המאזינים נאמנים לתחנה,להרגיל אותם לשידורים שלא משתנים השכם והערב וליצור נאמנות ומעריצים פנטיים לתוכניות ולשדרנים (תראה את גלעד2211 איך הוא מגן על מי שהוא אוהב שם) וזו בעיני הגדולה של רדיוס (וגם 103) לדעת מה שהציבור אוהב ורוצה,אתה יכול לשנוא את התחנה ולקרוא לה ברירת מחדל עד היום בו יפול טיל מאירן על התחנה ,אבל עד אז עם עובדות אין להתווכח. במדינה קטנה כמו שלנו בה ברור שאין מקום לתחנות נישה כמו תחנה של רק אולדיז או ראפ או דאנס לקהל הרחב ,הפשוט, שצורך רדיו בדרך אל/מ העבודה או במשרד, רדיוס נותנת הכל מהכל לכולם,נכון, זה סוג של סופרמרקט-אבל כולנו קונים בסופרמרקט,גם אתה. אני בטוח שאתה לא קונה רק בבוטיק גבינות ואח"כ הולך 4 ק"מ לקצב ואח"כ נוסע לגולן למלא במעיין את בקבוק המים המינרלים שלך. אתה (וגם אני וכולם) קונים בסופרמרקט כי יש שם הכל . האנלוגיה הקטנה הזו באה להמחיש לך שבארץ כמו בארץ אנשים יעדיפו לשמוע את המוכר והטוב וההרגל לא יעזוב אותם,כי אין כמו לקום בבוקר ולשמוע את הדיווחים בגלגל"צ ואת הצעקות של זהבי ואת הקשקושים של ירון אשבל ולא אתה או אני נשנה את זה.

למעלה