תשאל תיירים מחו"ל מזה רדיוס
הם יגידו לך שזה לא רדיו או שזה רדיו גרוע. למי שרוצה מוסיקה אחרת????? אז אתה אומר שתחנת להיטים זה תחנה שמשדרת בשעות מסויימות להיטי אהבה, בשעות אחרות להיטי עבר, ובשעות אחרות להיטי אולדייז? אז בכל מקום נורמלי בעולם יש תחנות שמשדרות אולדייז, תחנות שמשדרות קו רומנטי ותחינות שמשדרות להיטים. ותחנות שמשדרות להיטים הן תחנות שנקראות היט מיוזיק סטיישן וכל אחד יודע מה הוא ימצא בהם - מוסיקת להיטים. המילה HIT באנגלית מהי בעצם, ממה היא נגזרה? מהסלנג של כביכול לפגוע, לרצוח להכות... ומכאן גם הנגזרת סמאשין היט. זה דבר מפתיע וחדשני. משהו שבא עכשיו בזבנג. כל זה ממש אבל ממש לא מייצג את רדיוס כי אם תבוא לתייר ותגיד לו שרדיוס זה תחנת להיטים הוא יצחק עליך. אם תגיד לו שגלגל"צ היא תחנת להיטים הוא גם יצחק עליך ואם תגיד לו שאיזשהי תחנה שקיימת עכשיו בארץ היא תחנת להיטים הוא גם יצחק עליך. אם תשמיע לו ירדן או לבנון הוא יגיד לך, או הנה זה תחנת להיטים. רדיוס לעולם לא תיכנס תחת הקטגוריה TOP 40 או HIT MUSIC STATION במתכונת הנוכחית שלה. מודל הרדיו לפי שעות הוא רדיו שחלף מהעולם, אין צורך בו יותר כאשר יש ריבוי תחנות. מאזינים לא צריכים להתאים את עצמם לשעות שידור, מאזינים רוצים רדיו שישדר להם מבוקר ועד ערב את מה שהם אוהבים. זה כמו שתגיד שרדיו ללא הפסקה למשל צריך לשדר תוכניות אומר, ספרות וכו' לצד זהבי עצבני. זה דיבורים וגם זה דיבורים אז מה הבעיה? הבעיה שזה לא אותו קהל יעד, אם זה לא אותו קהל יעד זה רדיו שחלף מן העולם. לרדיו ללא הפסקה יש מאזינים קבועים לאורך היום. לרדיוס יש הרבה מאזינים בלית ברירה ומעט מאזינים שנאמנים לתוכנית אחת או שתיים. רדיוס זה לא באמת תחנת רדיו ואני אגיד את זה שוב ושוב. לא קול משדר רדיו שמשדר משהו נקרא רדיו. במונחים של היום רדיוס היא לא תחנת רדיו. אי אפשר להגדיר אותה בכלל. מה היא משדרת? אם אתה אומר הכל אז אתה מטעה, כי היא משדרת הכל לפי חלוקת שעות אז איך תגדיר אותה? תחנת מוסיקה לפי שעות? זה כמו שפעם היה ערוץ הסרטים והיום יש כמה ערוצי סרטים לפי נושאים. או אפילו ערוצי סדרות בפורמט הזה. אז אחת כמה וכמה שברדיו שהתפתח לו הרבה לפני הטלוויזיה שאין צורך לשדר בפורמט השעות כך לדוגמא את בריטניה, יש תחנות להיטים, יש תחנות רוק (כמו וירג'ן לימים אבסולוט), יש את XFM האליטית משהו, יש את תחנות הBBC, תחנות מוסיקה קלאסית, תחנות להיטים מכל הזמנים בערבוב לאורך כל שעות היממה ועוד כמה ז'אנרים של תחנות. אבל לא תמצא אפילו תחנה אחת שמשדרת בבוקר משהו אחד בצהרים משהו אחר ובערב משהו אחר לגמרי. רדיוס זאת התחנה הכי גרועה בישראל מבחינת לעשות רדיו. גלגל"צ לפחות בעלי קו מוסיקלי מסויים. רדיוס מה? אני אתן לך דוגמא משעשעת. נסעתי עם שני חבר'ה מחו"ל ברחבי המרכז, האזנתי לגל"צ, הם ביקשו שים מוסיקה, אמרתי שימו משהו אם תמצאו משהו. השעה הייתה רבע ל4 בערך ומחיפושים קדחניים אחר מוסיקה נורמלית כהגדרתם והתפעלות על מציאת דידי הררי ב4 תדרים שונים מצידם, הם נפלו על יקיר אביב ברדיוס. שאליו אישית אני מתחבר אפילו מאד. כאשר הגיעה השעה 5 והתחילה שעת הנוסטגליה הם אמרו לי למה העברת? הייתה תחנה טובה. אמרתי שלא העברתי, והם היו המומים... לא הבינו איך זה יתכן בכלל. שאלו אותי פעם נוספת, מה זאת אותה התחנה ששמענו מקודם? אני אומר כן קוראים לה רדיוס והתדר הוא 100. אז הם הציגו שאלה נוספת, אז מה קרה משהו שיש מוסיקה כזאת ברדיו? שאלתי מה זאת אומרת, אז הם שאלו האם קרה משהו שעברו לשדר שירים שקטים? אמרתי שלא, שככה פשוט התחנה הזאת, משדרת על פי שעות מוסיקה שונה. הם לא הבינו את העניין הזה ממש, הם התחילו לסרוק, למרות שרציתי להאזין ל102 נתתי להם להמשיך ולהמשיך, הם נפלו על הפנינה של יורם ואזנא ואחרי זה התייאשו. אמרו לא מספיק שמענו בקודמת הרבה פרסומות אז כאן גם פרסומות וגם דיבורים ללא הפסקה כשהם עוד שואלים אותי מה יורם ואזנא אומר ותכל'ס הוא אל אומר כמעט שום דבר חשוב בשידור שלו וזה חבל, כך הוא לא היה ב99. הדוגמא הזאת זה רק חלק קטן, פגשתי כל כך הרבה תיירים שאם מצאו משהו לטעמם לרגע הוא התחלף במשהו אחר, אנשים שאמרו לי, איך אתה מעביר כל כך הרבה שעות על הכביש? ואתה יכול לנחש מה הם אמרו למשל על MOOD הירדנית שהיא תכל'ס די דומה לשילוב בין ג'ני בלום לירון אשבל. הם פשוט נהנו מכל רגע בלי צורך להרגיש את הצורך להחליף תחנה. אנשים שהתחברו לג'ני בלום או למנהרת הזמן לא הבינו למה אחרי שהתוכנית נגמרת אופי הרדיו משתנה שוב למשהו רחוק ממה ששודר קודם לכן. אותם אנשים התחברו לMOOD בקלות. אז איפה תחנת הלהיטים שאתה מנסה להציג? איפה בכלל ההגדרה שלה כתחנת רדיו? תגדיר אותה? בבקשה, כל המילים פרוסות לפניך... אבל תחנת להיטים היא לא... בוא ותגיד מה היא כן.