רדיואקטיביות

הענבל

New member
רדיואקטיביות

יש לי שאלה - קרני ביתא משמעותן פליטת אלקטרון. אלקטרון כפי שידוע לי לא נמצא בתוך גרעין האטום.. ובנוסף יש הרבה פליטות אלקטרונים (כמו בקשר יוני...) שהן לא רדיואקטיביות.. אז מה בדיוק ההבדל בין שתי פליטות האלקטרונים?

זאביקו

New member
חלקיקי ביתא

א. חלקיקי ביתא נפלטים בתהליך גרעיני כאשר נויטרון הופך לפרוטון ומקבלים את היסוד הבא בטבלה, כמו חנקן הופך לפחמן. וכדי ``לאזן`` את המטען החיובי שגדל נפלט חלקיק חיובי! הנקרא פוזיטרון והוא חלקיק זהה לאלקטרון רק חיובי.

bhmi100

New member
זה אכן להפך פחמן 14 רדיואקטיבי

וחנקן 14 אינו רדיואקטיבי.

loxias

New member
לא הבנתי

איך המטען החיובי מתאזן ע"י פליטת מטען חיובי נוסף?

loxias

New member
אוקיי,

צריך להיות כאו תיקון. יש פליטת ביטא שלילית, שבה נויטרון הופך לפרוטון ואלקטרון נפלט, ויש פליטת ביטא חיובית, שבא פרוטון הופך לנויטרון ופולט פוזיטרון. עכשיו זה הגיוני יותר. אפשר למצוא עוד ב: http://en.wikipedia.org/wiki/Beta_decay

זאביקו

New member
וגם..

ושכחתי כמובן שחלקיק הביתא שמשתחרר הוא בעל אנרגיה אדירה שזה הענין העיקרי.

deathcaster

New member
זאביקו עשה כאן קצת סלט

קרינת בתא מתחלקת ל-2 סוגים : 1. בתא מינוס : נוטרון בגרעין הופך לפרוטון תוך פליטת אלקטרון ואנטי-נייטרינו אלקטרוני. מתרחש ספונטנית עבור נוטרונים בודדים, ועבור איזוטופים בהם היחס בין מספרי הפרוטונים והנוטרונים קטן. מבחינה אנרגטית התהליך לא כדאי עבור איזוטופים בהם יחס זה גדול יותר. 2. קרינת בתא פלוס מתרחשת כאשר אחד מהפרוטונים בגרעין הופך לנוטרון, תוך פליטת אנטי אלקטרון(פוזיטרון) ונוטרינו. מכיוון שמסת הפרוטון קטנה ממסת הנייטרון תהליך זה אינו מתרחש ספונטאנית עבור פרוטונים בודדים. הוא מתרחש בגרעינים בהם היחס בין מספרי הפרוטונים והנייטרונים גדול. אפשר לתת הסבר יותר מדויק עם שילוב של תורת הקוואנטים, אבל אני חושב שחפרתי מספיק
זה מה שקורה שיוצאים ממבחן סוף סמסטר של פיזיקה מודרנית בהרגשה מצוינת ורואים את כל הפרצופים הבוהים של חבריך ללימודים

למעלה