רגשי אשמה

עמיטל26

New member
רגשי אשמה

רגשי אשם יכולים לשגע בנאדם. יש שמודעים למהותם של רגשות אלה ומאמינים שהם אשמים בדבר X ויש שאינם מודעים למהותם ואינם יודעים שמקור הצרות שלהם הם ברגשות כאלה המסתתרים להם אי שם בנבכי התודעה. הפסיכולוגים לדעתי ומתוך הכרותי עם טיפולים פסיכולוגיים בעצמי ואצל אחרים, כשלו בגדול במציאת פתרון לרגשות אלה. האם יש דרכים אלטרנטיביים, רוחניים, מודעותיים, טבעיים וכדו', אבל מוכחים, להשתחררות מרגשות כאלה?

פרחי-באך למצבים רגשיים../images/Emo50.gif

אם אפשר לעבור תהליך ריגשי , אפילו כדאי.. אריאלה באהבה

אני מרגיש אשם שטוב לי...

ארכדי דוכין שר "כל פעם שאהבה נוגעת בי , עצב אינסופי עוטף אותי, אני מרגיש אשם שטוב לי..." כשהיינו ילדים לימדו אותנו שיש רגשות שהם חיוביים ויש רגשות שליליים, הרבה פעמים כשבאופן טבעי הרגשנו טוב בא מישהו מהסביבה החיצונית ולימד אותנו מהנסיון שלו שזה לא טבעי להרגיש ככה. ושצריך להתחשב באחרים. כך שלאט לאט למדנו שכשאנחנו חשים משהו חיובי זה "לא בסדר" והתחלנו לטפח במיומנות מושלמת, רגשי אשם... אני מאמינה שעלינו לתת דרור לרגשותינו... כל פעם שעולה בי רגש אשם אני מתמודדת איתו- משחקת איתו קצת- שואלת את עצמי למה הוא בא? מהיכן נוצר? ולאט לאט רגשי האשם מתפוגגים. חשוב גם לומר לאנשים סביבך מה מרגישים, לשתף ברגשי האשם ולעבוד איתם ביחד. תתפלאי לראות שלכולם סביבך יש רגשי אשם. כאשר נפתרים מהעול שלהם...חשים קלים יותר פיזית ורוחנית. והתנועה שלנו בעולם הפנימי והחיצוני נהיית הרמונית יותר. אני לא חושבת שהפסיכולוגיה "כשלה" היא היתה לדעתי אבן דרך עבור כולנו. כל חיינו מאופיינים בניסוי וטעיה. כאשר חלקנו חשים שלפסיכולוגיה אין את התשובה, זה מוביל אותנו לחיפוש פתרון אחר- הפתרון והדרך שמתאימים לנו...

עמיטל26

New member
תודה לשתיכן

כוונתי היא לרגשי אשם "מוסתרים" זותו'מרת שאנחנו לא מודעים למהותם ולטיבם אלא מרגישים את ההשלכות שלהם בחיי היומיום, וגם מרגישים אותם מבצבצים מפעם לפעם בצורה עמומה. יודעים שהם ישנם אך לא יודעים להגדירם ברור. והאמת? (לשתיכן: אריאלה והדר) יש לי רתיעה גדולה מהתעסקות עם כל סוג של טיפול הקשור במוצהר בישויות, מלאכים, מדריכים, תקשורים, גלגולים וכדו' (שבימינו הם כל כך פופולריים) זה כנראה קשור (אולי) לרגשי האשמה המוסתרים האלה, הרגשה כל הזמן שאני לא בסדר, למרות שכולם אומרים לי שאני יותר בסדר מבסדר.

רגשי האשם

אין לך מה לחוש רגשי אשם על הרתיעה... כמו שלי אין רגשי אשם על ההתעסקות במוצהר... את יכולה לקרוא לתהליך שלך ולמקור הכוח שלך בכל שם שעושה לך טוב, בסוף הכל אחד.... נקודה למחשבה- למה חשוב לך מה אחרים אומרים? ולמה חשוב לך לציין זאת ?

למעלה