רגשות

שרה155551

New member
רגשות

אצלי עברו 8.5 חודשים מיום לכתה של אימי, ואומרים לי שאני צריכה כבר להתאושש, גם ממשהי שחוותה זאת בעבר, (כשהייתה צעירה עם ילדים קטנים), שאני צריכה לחיות את החיים, להתגבר כבר וליהנות. אבל אני לא. לא מצליחה להתאושש בלעדיה. בוכה מכל דבר, כאב נפשי עצום. מרגישה שהייתי מעדיפה להצטרף אליה מאשר הסבל הזה. אני יודעת שהוריי היו רוצים שיהיה לי טוב ואמשיך בחיי ואקים משפחה. אמא שלי כל הזמן אמרה לי שאחשוב על החיים שלי. אבל הכאב הוא כה אדיר, שאני לא מצליחה להתגבר.

האם ההרגשה שלי חורגת? האם אתן הרגשתן "טוב" יותר אחרי תקופה כזאת?
האם הרגשתן שאתן בכל זאת מתאוששות? כשאת לבד...מתמודדת לבד...אחרי קשר כל כך כל כך הדוק?

הלוואי והייתי לוקחת זאת בצורה אחרת, והייתי אומרת לעצמי שאין מה לעשות ואני חייבת להמשיך הלאה ולהתגבר, אבל זה לא קורה. אמי הייתה כל עולמי ומשפחתי והניתוק ממנה הוא סבל בצורה שאי אפשר להסביר.
נראה כי מי שיש לו משפחה וילדים (נכדים) מצליח להתגבר יותר מהר כי יש לו למי לדאוג ואין ברירה? שגברים לוקחים זאת בצורה אחרת "שמה שהיה היה וצריך להמשיך"?

אשבל1

New member
שרה יקרה..

לפני שאענה רציתי לשאול אותך על השיגרה... האם את עובדת, לומדת?

אשבל1

New member
שרה..

אני שמחה לשמוע שיש לך שיגרה של עבודה, שיש לך לך סיבה לקום בבוקר , להתארגן, ולצאת מהבית. אני זוכרת שסיפרת לא פעם על הקשר החזק שהיה לך ולאחותך עם אמך, שהיה ביניכן קשר של אהבה ודאגה, שהזמן שלכן ביחד מילא אתכן... ונשמע שעכשיו הזמן שלכן ביחד נשאר כבור שאינך מצליחה למלא.... מעבר לגעגוע, ולחוסר הגדול של אמא, אם הבנתי נכון, את מרגישה בחסרונה של אמא בכל שעה ובכל פינה בבית. אני חושבת שקשה לשים את הגבול עד מתי זה "בסדר" להתאבל כך או אחרת... אני כן חושבת שאפשר לנסות לחשוב איך למלא את השעות "הריקות" האלו במשהו שימלא אותך, אולי תחביב, אולי חוג, אולי לימודים, התנדבות... להוסיף עניין לשיגרה, מה דעתך?

שרה155551

New member
תודה

אשבל, תודה על התגובה ועל זה שאת זוכרת...
גם אני חושבת שאי אפשר לתחום את הגבול בנושא ומבחינתי זה אך טבעי להרגיש ככה שהכל קרה בפתאומיות. פשוט, התגובות שאני מקבלת גורמות לי לחשוב...
אני אכן חושבת איך למלא את הזמן. אחותי ואני לפעמים יוצאות, נוסעות סתם באוטובוס כדי להעביר את הזמן ולא לשקוע במחשבות. אבל הכל מרגיש לי כרגע מבולבל, מה צריך לעשות, מה כדאי לעשות. וגם אם אני חושבת במה לעסוק, אני מתפזרת, כי אני לא יודעת מה אני בעצם רוצה. אני מרגישה שאין לי עדיין את כוחות הנפש כדי להמשיך ולעשות, משהו שלא הרגשתי לפני כן.

אשבל1

New member
כל כך מובן...

לאנשים קשה לפעמים להיות איתנו במקום הכואב..

אם תרצי רעיונות לחוג או עיסוק אחר, נשמח לחשוב איתך ביחד...

ועוד דבר, לפעמים כשהכאב הנפשי משתלט על הגוף, ואין אנרגיה, כדאי להתייעץ, אפשר אפילו עם רופא\ת משפחה.

עדיה222

New member
שרה - ההלם שלי ממות אמי נמשך זמן ארוך

ואולי גם אני "לא בסדר", וגם אני הייתי זכאית לנזיפות מפי סובביי.
בבקשה אל תתבעי מעצמך תפקוד והתאוששות מהירים כל כך. זה לא אנושי!! במסורתנו היהודית אנו מכירים בשנה שלמה של אבל. כלומר מתאבלים לפחות שנה.

מות אמי - הכה אותי בהלם גדול, וזאת היתה ממש מחלה גדולה. וגם נוספו לי מחלות גופניות.
מה שנכון - לא דיברתי על הצער שלי. הייתי קצת כמו את יודעת, מפעילי הבובות היפניים, שהם לבושי שחור ולא רואים אותם.

kobit11

New member
באמת מוזר לי איך האהבה של אמא שלך שאמורה

לחזק אותך לא באמת חיזקה אותך.

נעמי של

New member
זה כל כך אישי

אני כבר 3 שנים מתגעגעת לאמי היקרה. מתגעגעת, חושבת עליה הרבה מרגישה את החסר שלה בכל מקום, רוצה להתיעץ איתה, לדבר איתה בטלפון כמה פעמים ביום... לספר לה לשתף אותה.
אצלי הזמן לצערי לא משמש מרפא.

יש לי ילדים גדולים ובן זוג מקסים ובכל זאת החור שנפער בליבי הוא ענק.
ככל שעובר הזמן המרחק בין התקפי הבכי גדל (וטוב שכך כי המון המון זמן הייתי בוכה כל יום)
אנחנו 3 אחיות ואני חושבת שההתמודדות שלי עם האובדן הכי קשה כי אמא ואני היינו מאד קרובות וקשורות (יותר מאחיותי).

עדיה222

New member
לנעמי של - הרווחים בין ההתקפים

גם אני חווה רווחים גדולים יותר בין ההתקפים. ועם זאת לפעמים פתאום ההתקף כאילו עוד יותר חזק, וכל פעם מאיזושהי זווית חדשה. כאילו יש כל כך הרבה זוויות אחרות ואופנים חדשים להתגברות הצער.

עדיה222

New member
שרה היקרה!! - שמונה חודשים הם זמן קצר

בבקשה אל תשימי לב לסביבה שלך שקוראת לך להתאושש. זה נראה לי לא לעניין. אפילו המסורת שלנו מעניקה לנו שנת אבל, שבה אנחנו אחרים, אנחנו מסומנים כאחרים, אנו מתנהגים אחרת, אנחנו לא שמחים, ולא הולכים למקומות שמחים.
איך זה שמצד אחד את מודעת כל כך לקשר העז עם אמך, ולסבל הגדול שלך, ומצד שני תובעת מעצמך כל הזמן את ההתאוששות המהירה? אני רואה בכך סתירה.
הרי את יודעת שאת סובלת. הקשר החזק לאמא - אני רואה בו אוצר.
וייתכן שגם הצער והכאב יש בהם משהו מן האוצר. זה קשר אמיתי, זה אוצר נפשי.

לאחר מות אמי - במשך זמן רב מאוד הייתי בהחלט אאוט, אבל נדמה לי שלא ביטאתי את זה. אני לא לגמרי זוכרת. הזמן שאחרי מות אמי הוא די מעורפל. ברור לי שנעזרתי בפורום, בדיוק מפני שלא דיברתי עם אנשים בסביבתי. וגם נאבקתי במידה רבה עם הבכי שהיה מסוכן לי.
וגם ברור שהמוות של אמי ממשיך להשפיע עליי. הרבה תקוות ורצונות שלי כאילו עבר עליהם מכבש ורידד אותם לכלום. אני לא חושבת שאשאר תמיד במצב הזה, נדמה לי שלאט לאט עם השנים הדברים משתפרים.
תחזיקי מעמד!!
אולי תשתפי פחות את הסביבה הלוחצת? למה הם צריכים להיות שותפים, בזמן שהם כל כך מעיקים ומבלבלים?
שלך ואיתך - עדיה

אשבל1

New member
הסביבה רוצה לעודד ולהוציא את האבל מסיבלו

והאבל מחפש הבנה ונחמה שלפעמים נוכל לקבלם אפילו בשתיקה, בחיבוק... אני חושבת שלרוב הסביבה רוצה לעזור ולא יודעת להיות אמפטית, קשה לסובבים להיות איתנו במקום הכואב , לשהות בו איתנו, בכאב, בגעגוע, מיד מחפשים איך לעודד, זורקים חבל הצלה... ולא לכל אחד זה מתאים...

הנה סרטון נחמד על האמפתיה הכל כך חשובה :

http://www.youtube.com/watch?v=BdEqtV8UZ7o

עדיה222

New member
אשבל - כן כן בוודאי לסביבה יש רצון טוב

אני לא התכוונתי שראוי להיות באיזשהו קונפליקט או כעס על הסביבה, גם כשהסובבים מאיצים יותר מדי, גם כשהסובבים מבטאים את ידע החיים שלהם שכלל אינו מתאים. יש הרבה טוב לב של הסובבים, שמבקשים לעזור, שליבם כואב איתנו.
ועם זאת, נדמה לי שחשובה הבהירות בקשר לעצמנו, בקשר לרגש העמוק שלנו.

אשבל1

New member
עדיה, אני מסכימה איתך לגמרי

דברייך "משכו" אותי לספר איך קל יותר לסובבים "להציל" את האבל מאבלו, מאשר להיות איתו שם , ומסכימה מאוד עם המשפט האחרון שלך.

למעלה