רגשות למילים.

arana1

New member
רק בתנאים מסויימים למילים יש נוכחות כמו לגוף

הדרך הנהוגה והמקובלת כנורמטיבית מבוססת על הפרדת השפה מהגוף ולכן ההקפדה על שפה מצוחצחת ונעימה רק מדגישה את הגסות והכיעור שהנימוסים מנסים להסתיר

כדי שלמילים תהיה משמעות אמיתית, גופנית, הלב צריך להיות שווה לפה, כך שמבחינה זאת אדם זועם ומקלל הוא הרבה יותר ישר ואמיתי ומילותיו קרובים למציאות ממי שפשוט עושה את מה שהוא עושה ואחרי זה מקפיד לדבר יפה כי הוא בכלל לא מחבר בין מילים למעשים
ואדם שרגיש לחיבור בין מילים למעשים יודע שלא משנה מה את מאמינה אבל במציאות, בוודאי בזאת המקודשת כנורמטיבית, אין הרבה קשר בין המילים למעשים, בין הפה ללב, בין השפה לגוף
ואוטיסטים מאוד סובלים מזה שאנשים מעמידים פנים כאילו קשר כזה קיים
למעשה
עצם העמדת הפנים הזאת חושפת את הניתוק

עדיף לומר מה את באמת חושב ולא לשקר לו לו ולא לעצמך.

כך אני חושב להיות טבעי ואמתי וישר תמיד.

למה אתה חושב שיש לך בלעדיות?

מה, אין אנשים אחרים שהם נקיים ואמיתיים? רק אתה?
אולי אני משלה את עצמי, אבל אני חושבת שבפה ובלב, וגם במעשה - אני אמיתית.
כן, אמרתי שאני מרגישה קללות כמשהו לא נאים פיזית, כי אני חושבת שהקללות הן אמיתיות. לא כי זה "לא יפה" ו"לא מנומס", אלא כי אני מרגישה אלימות במילים בדומה לאלימות במעשים. ותתפלא, אבל אני מרגישה רע לגבי אלימות.
אני לא תלית שכולה תכלת, גם אני מתעצבנת, וגם אני יוצאת מכליי, יוצא לי לקלל. אבל כשזה קורה - אני מרגישה שמשהו רע קורה לי, גם סיבה לאותה אלימות שמתעוררת בי, וגם תוצאה של ה-"יוצא החוצה" - הגברה של אותה אלימות.
אבל, כפי שאמרתי - מישהו מלמעלה שומר עלי, זה קורה מעט מאד, אני סך הכל חייה בטוב.
&nbsp
"אדם שרגיש לחיבור בין מילים למעשים יודע שלא משנה מה את מאמינה"?
או שזה אדם שרגיש רק לאמת של עצמו ולא מאפשר לאף אמת אחרת להיות לגיטימית?

arana1

New member
למה את חושבת שאני חושב שיש לי בלעדיות?

איפה טענתי לבלעדיות? חלק מהיכולת לדבר אמת זה היכולת להקשיב,
לא כתבתי שאני יודע את האמת אלא שבניגוד להנחה שלך לתחושתי שיוויון בין הפה ללב ובין המעשים למילים הוא עדיין אירוע מאוד נדיר ולכן מי שיוצא מההנחה שזו המציאות שבו הוא חיי או מתיימר לקיימה לא מעורר בי אמון.

הזיהוי בין מילה למעשה, בין צורה לתוכן, הוא הרבה פחות מובן מאליו מכפי שאת מתיימרת להציג כאן, ועל רקע תחושתי זאת, הקללות שנתנאל נשמעות לי הרבה פחות אלימות מהמילים היפות והמנומסות שאנשים אחרים כל כך מקפידים עליהן כאן.
גם בגלל שהוא, לפחות מודע לפער, מה שאי אפשר לומר, לתחושתי, על מי שמזהה בין הציפוי המילולי למהות.

אגב
עצם זה שאת שומעת ממני טענה לבלעדיות מעידה על אלימותך

schlomitsmile

Member
מנהל
אז אתה מוכן לקבל שיש אנשים שקללות צורבות להם, לא כי
זה לא מנומס אלא כי אצלם כן יש חיבור בין מילה לגוף
והם חווים בגופם את הזעם, את האלימות בקללות?

הגשמתי לא הציגה את החיבור בין מילה למעשה כמובן מאליו, אלא כחוויה שלה.
(אגב, הזדהיתי עם התיאור שלה).
היא גם לא דרשה כלום מאיש, להיפך
"האם תפסיק לעשות זאת - לא, כי ככה אתה מבטא את עצמך, את מה שאתה חושב, מה שאתה מרגיש. זכותך..."

וזה שבנאדם מרגיש ככה כשהוא שומע קללה, לא אומר שהוא לא מרגיש רע עם מילים "מנומסות" ושקריות.
אפשר להרגיש רע גם עם זה וגם עם זה.

arana1

New member
לא, אני לא מוכן לקבל את זה בכלל

כי אין לי ספק שמי שקללות כמו אלה של נתנאל צורבות לו ובו אינו מבין ואינו חווה חיבור בין מילה לגוף
זו דעתי וזו תחושתי וזה נסיוני וזה התנסותי
שאותה אני מביא הנה

אנשים רבים חווים את מה שהם משוכנעים כחיבור בין מילה לגוף
בגלל זה נ"ט חוטפים שבץ מוחי כל פעם שמישהו לא אומר להם בוקר טוב שלום מה נשמע מה שלומך תודה רבה סליחה ושיהיה לך יום נפלא
גם ההתלהבות של אנשים מרצח המוני מבטאת תחושה מאוד חזקה של חיבור בין מילה לגוף
הקיום האוטיסטי, וקיום אחר, מערער במידה כזאת או אחרת על מה שהסביבה חשבה כחיבור הכי אותנטי בשבילה בין המילה לגוף

אם תרצי, אוכל להראות לך בלי שום בעייה, שלמרות ואולי דווקא בגלל הדבקות של הנ"ט בסגנון אז הפער בין רמת ההצהרה לבין רמת המעשה אצלם הוא יותר גדול מהאיןסוף

ומה שהגשמתי כתבה המחיש מצויין את הפער הזה כי אין מצב שאדם כמותי שכותב כאן כבר שנים בזכות הצורך לנסות לזהות ולראות גם את האפשרות של פרשנות אחרת של המציאות, של פענוח אחר של סיטואציות, של גישה שונה לפרדוקס הקיומי... יואשם כאן שוב ושוב כאילו הוא היה זה שמנסה לכפות אמת יחידה
באמת שזה פשוט מרתיח
כי בזמן שכולם, ללא יוצא מהכלל כמעט, כופים כל הזמן על האוטיסטים את מה שברור להם שזו האמת היחידה אז בדיוק מאותה סיבה הם באים אל אדם כמוני, שמעולם לא כפה על אף אחד כלום, ומסיבה מאוד מאוד טובה, שאני הכי מרגיש אותה וזקוק לה, בדיוק את הפשע שהם מבצעים כלפי אוכלוסיה גדולה ותמימה וזכה שבסך הכל מנסה לחיות בשונה ולו במעט מהנורמה

אז כל הקשקוש האלים של הנורמטיבות אמור לייצג סובלנות מול האפשרות שאולי אנחנו לא יודעים את הכל על החיים ועל הזהות
ולקשקוש הזה יש גיבוי כתקציבי עתק ומערכת משומנת של טפילים שמשמינים על חשבון מצוקת הילדים
בעוד שנסיוני לבטא ולו את הרצון לנסות להבין ולו מעט אחרת מוצג כאן שוב ושוב כאילו היה חוסר סבלנות

אני ממש שמח בשבילך שאין לך בכלל מושג כמה שזה מרגיז
ומזוייף

schlomitsmile

Member
מנהל
לא הבנתי
אתה לא מוכן כי אתה לא מוכן?
אתה לא מוכן כי מי שמרגיש את החיבור אחרת ממך
לא באמת מבין וחווה חיבור בין מילה לגוף?
לא הבנתי את ההסבר הזה...
&nbsp
לא הבנתי גם מה הקשר לנ"טים-
הגשמתי אינה נ"טית
גם אני לא
שתינו דיברנו על החויה שלנו.
&nbsp
לא הבנתי גם מה הקשר לנורמטיביות ולתקציבי ענק.
&nbsp
הגשמתי לא הציגה את נסיונך להבין דברים אחרת כחוסר סובלנות
היא הביעה את תחושתה מתגובתך כלפיה
שבה אתה העמדת אותה בשורה אחת עם הנורמטיביות המזוייפת.
&nbsp
ברור שאתה לא מנסה לכפות כלום על איש,
אתה גם לא יכול, ולא רוצה.
אתה רק כותב.
אבל העמדה שאתה מבטא היא שמי שלא חווה את החיבור כמוך
הוא נורמטיבי זייפן ואלים.
כלומר בדבריך אתה לא מכיר בקיומן של חוויות חיים שונות,
של חיבורים שונים משלך בין מילה לגוף.
&nbsp
הקישקוש האלים של הנורמטיביות אכן מרגיז ומזוייף
ואפילו גרוע מזה,
יש לי בהחלט מושג,
אבל לא ברור לי מה הקשר בין זה לבין מה שהגשמתי ומה שאני כתבנו.

arana1

New member
אני מתאר את הקשר בין המרחק בין הפה ללב לבין הצורך בכפייה

ולדעתי אין ספק שככל שהאדם יותר מזוייף ככה הצורך שלו לכפות את ה"אמת" שלו על אחרים גדול יותר בעוד שהאמת, שמתבטאת גם כזיקה חיונית בין הפה ללב, בין המחשבה למעשה, חייבת לכן מטבעה להיות הדדית יותר
ונסיוני בחייים מאשר את הקורלציה הסיוטית הזאת
על רקע זה נראה לי פשוט הכי מוגזם למקם אותי על קצה הסקאלה של אלה שכופים את האמת שלהם

אם נראה לך נכון והולם לדרוש ממני לשלול את התרשמותי זאת לשם איזה מצג שווא של כל מה שהכי דפוק בפוליטקלי קורקטנס ( שבו דווקא אני הכי מצדד)
שלפיו, אדם סובלני אמור לקבל את כל מה שכולם אומרים כמייצג של האמת ולהתחשב בו ככזה אז אני לא מסוגל לשתף פעולה עם זה

מבחינתי, הקשר בין הגוף לנפש הוא נושא שצריך להיות פתוח לדיון
לא נראה לי נכון להרוג אותו, להכחיד את השיחה באפשרות הזאת מלכתחילה, כמו שאת עושה, בשם איזה סובלנות מזוייפת

הקשר לתקציבי העתק ולמערכת ההשמדה המשומנת שהנורמה מתחזקת על מנת להכחיד את האוטיסטים עולה בדיוק ממה שניסיתי לכתוב כאן
שאין בנורמטיביות שום יכולת לסבול או לחוש או להרגיש או להבין או לאהוב את האפשרות של אמת שונה מאיזה צורה מאוד מסויימת ומאוד ממוצעת
אפילו לא קצת

schlomitsmile

Member
מנהל
עדיין לא מבינה מה הקשר בין כל זה, שעם הרבה ממנו אני מסכימה
לבין מה שהגשמתי ואני כתבנו.
איפה ראית דרישה לשלול ממך ביטוי התרשמותך/חוויתך?
ההיפך מזה נכתב במפורש.
איפה ראית צידוד במערכת הנורמטיבית?
כל מה שנאמר הוא הסכמה עם "הקשר בין הגוף לנפש הוא נושא שצריך להיות פתוח לדיון".
ובדיון, יש כלמיני חוויות, עמדות, התרשמויות.
אז אם אתה מסכים למה שכתבת,
אז אתה מסכים שיהיו אנשים עם חוויות שונות משלך
וזה לא אומר שהם מזוייפים או תומכים במערכת הדורסנית.

arana1

New member
ואת מבינה פתיחות לדיון כחובה להסכמה עם כל מה שנאמר בו ?

או שהפירוש האמיתי של פתיחות לדיון כולל בתוכו גם את האפשרות לבטא התנגדות, גם חריפה, לחלק ממה שמוצג בו ?
כי ככה אני מבין פתיחות, כאפשרות להביע אי הסכמה
אבל אם את ואחרים כאן תופשים כל אי הסכמה כ"מי שמך לקבוע ומי אמר שרק אתה הטהור ובלא בלא בלא" אז זה לא יותר מצורה הכי מתחסדת וצבועה של השתקה

הקשר למערכת הנורמטיבית הוא שהיא ואחרים מציגים אותי כאן כל הזמן כמי שמתנשא על אחרים דרך מונופול על האמת
אבל גם התגובה הזאת שנשמעת שוב ושוב כתגובה לטיעונים שלי ממחישה פער בלתי נסבל בין ההצהרות למציאות, בין המעשים למילים
כי רוב ההורים כאן, ובמקום אחר, ורוב האנשים שמטיפים לי לסובלנות כלפי אמת אחרת, הם שפוטים של המערכת, הם מקבלים בדרך כזאת או אחרת את ההבחנות והאבחנות שלה ומממשים על הילדים שלהם ועל התלויים בהם גישות המבוססות על ההנחה שהילדים שלהם סוטים או סטו מהאמת היחידה הראויה לקיום אנושי
שהילדים שלהם לא מבינים קוד חברתי
שהם לא מבינים קונטקס
ועוד ועוד ועוד...
אז אחרי זה להציג דווקא אותי
שנאבק כאן בקביעות, וזוכה ליחס הכי לא נעים בגלל זה, על הצגת האפשרות שיש גם אמת אחרת, שיש גם אפשרות לפרשנות שונה של המציאות, כמי שמצייג עמדה שטוענת למונופול על האמת זה פשוט דפוק
וצבוע להחריד
ומנותק מהמציאות

schlomitsmile

Member
מנהל
כשבנאדם מתאר חויה אישית שלו
ברור שלא חייבים להסכים, להזדהות
אבל אם מעוניינים בדיון פתוח,
אם מאמינים בחשיבותו,
לא מתנפלים על הבנאדם.
מקבלים את זה שככה אותו בנאדם מרגיש
(אפשר לנסות להבין מדוע, אפשר גם לא)
ולא מעמידים אותו בגלל זה בשורה אחת עם כל הרוע והרעים בעולם.
גם החויה האישית של הגשמתי, שלי, ושל כל אחד אחר, לגיטימית.
ומדובר בחויה אישית ממילים,
לא בשום דבר אחר,
לא במערכת ולא בשיפוט הלא הוגן שקיבלת מאנשים אחרים.
התגובה שלה אליך היתה ביחס לשלילה שלך את החויה שלה ואותה
לא לאיזשהו דבר שכתבת לגבי החיבור גוף-מילה, או לגבי קללות, או לאיזושהי חויה אחרת שלך.
הכאב והכעס שלך מובנים לי לגמרי
הם רק מופנים לכתובת הלא נכונה.

arana1

New member
גם כשנ"ט חוטף שבץ כי לא אמרתי בוקר טוב זו חוויה אישית שלו

וזו חוויה מאוד אותנטית בשבילו כי בשביל אנשים נורמטיבים הבלא בלא בלא הוא חלק מהכורח הקיומי
בדיוק בגלל זה הם יורקים בפנים של אנשים רק בגלל שהם לא מסוגלים לנהל שיחת חולין למשל
אז אני נדרש להתחשב בחוויה הקיומית של האחר אבל לעולם ומעולם אף אחד אפילו לא העלה על דעתו שגם לאוטיסט יש חוויה אישית וקיומית אותנטית
לי, כמו לנתנאל, נדמה שהתגובה היחידה הראוייה למצב העניינים הזה זה לקלל את כולם וכל הזמן
כי הרי בטוב אנחנו כל הזמן מנסים לדבר
להסביר
להראות
לנמק
ושום דבר לא עוזר
ושום דבר לא יכול לעזור
להפך
רמת השחצנות האלימה של הבריונות הנורמטיבית רק עולה כשמנסים לגשת אליה בצורה יפה והדדית

עצם העובדה שחוויה מסויימת היא אישית ואותנטית לאדם לא מעמידה אותו ואותה מעבר לכל ביקורת
כל הזמן אני נתקל בשטות הזאת
סובלנות אמיתית ומהותית כוללת גם את ההבנה שחווייתך האישית לא מעמידה אותך בהכרח במרכז העולם
שיש לאנשים שונים ממך חוויה אישית שנתקלת בקשיים עצומים כשהיא נתקלת במה שאישי ופרטי וחשוב לך

ולומר שזה מקור הרוע זה בסדר?

וששהיא גדלה בסביביבה סטרלית? מזה אומר? שאני גדלתי באיזה אזור רע? חינכו אותי לא טוב? להפך.
אז אני בהסברתי לה. אז זה מעליב וזה פוגע שבגלל שאתה מקלל כי זה חלק ממך אז אתה רע, זה צביעות
כמו שאראנה אומר. כי יש אנשים כמו שהוא מציין שהם יופי טופי והם לא מקללים והם מושחתים. אני לא חושב
שמלאת תקווה היא כזאת ולא האשמתי אותה. אבל אני הרגשתי שהיא מאשימה אותי, אז מי הפעם הוא הצודק
מי הוא הנפגעז?

schlomitsmile

Member
מנהל
אני לא הדוברת של הגשמתי
אבל נדמה לי
שאתה מכניס כלמיני פרשנויות לדבריה
שלא ממש מבטאות אותה.

יכול להיות

אבל עדיין כך אני חושב כמובן שלא חובהשזה מה שהיא חושתב, אבל עצם התעלמות בעני מראה שכנראה צדקתי.

"ההתעלמות" נבעה מזה שאני בשישי-שבת כמעט לא ליד המחשב

וגם, מזה שאני נגררתי לויקוחים עם ארנה.
לא יותר

לגבי סביבה סטרילית...

מסביבי אין אף אחד עם רגשות כל כך חזקות שמקלל כל הזמן. מצד שני - אין גם כאלה שחושבים שזה בסדר לקלל ("אנשים מתורבטים"?). הסביבה שלי סך הכל מאושרת. תודה לאל!
אני מודעת שיש אנשים עם רגשות סוערים, שיש להם על מה לכעוס בחיים. אז במקרה כזה, אני מניחה, יש סוג של הסבר למה אנשים מקללים - כדי לבטא את הכאב הפנימי.
לי - אין. לכן אני אמרתי שאני חיה בסוג של סביבה סטרילית. ומודעת שלא על העולם אידיליה.

אני לא מקלל כל הזמן רוב הזמן אני "מנומס"

אני מקלל מתי שאני מרגיש שעשו לי עוול או שאני כועס זה דבר טבעי, אני לא מקלל סתם לכיף,....

למעלה