רגשות ומודעות עצמית

itsikd

New member
רגשות ומודעות עצמית

בימים האחרונים אני מדבר פה על רגשות ולמה לא צריך לשנוא או להיות צבוע אז קודם יש כמה דברים בסיסיים - אל תיעלבו אם אני נשמע מתנשא (מה שנכתב כאן לא אני המצאתי - חלקו מבוסס על הפילוסופיה ההודית) מודעות עצמית היא הדבר הכי חשוב לבגרות נפשית אני מכיר הרבה שיגידו שהם בעלי מודעות עצמית אולם רחוקים הם מלהיות כאלה !!! מודעות עצמית זה היכולת להבין כל רגש שבך מה הוא בא לשרת ואם הוא נחוץ לשלוט על הרגשות ולנטרל רגשות שאינם נחוצים מישהי פה כתבה לי "לשנוא זה להיות אנושי" לא ידעתי אם לצחוק או לבכות עוד מעט יכתבו לי פה שלדפוק את הראש בקיר זה להיות אנושי רבותי - השינאה לא משרתת אותכם - היא רק פוגעת ובגדול תכירו מי אתם באמת - תבינו ותכניסו לכם טוב טוב לראש אתם זה מה שאתם מרגישים !!!! אין כל טעם בשינאה - ואני אסביא ע"י דוגמא קיצונית אני לא שונא טרוריסטים - תשאלו למה ? ואני אשאל למה כן ? הטירוריסט עושה מה שהוא עושה בגלל אמונה בגלל שהבטיחו לו גן עדן ובגלל עוד כמה סיבות מטומטמות הוא צריך להיענש - אולי אפילו בעונש מוות - זה ברור אבל למה להרגיש שינאה - השינאה מעוורת את החושים גורמת לכם לעשות טעויות כל הזמן מתוך מחשבה שכך אתם מגינים על עצמכם אני לא יכול לשנות אנשים ולא יכול לשנות את העולם אני מקבל אותו כמו שהוא - עם הטוב ועם הרע אז מה לעשות הרוב בעולם הזה דפוקים בראש !!! ברור לי ש99.9 אחוז מהאנשים שאני מכיר הם אנשים שמסוגלים להרגיש שינאה שבעצם הם לא מחוברים למי שהם זה אומר שגם אני צריך להיות כזה ??? חס וחלילה - אני יותר מאושר בלי הרגש המיותר הזה הרבה אנשים בחיי עשו לי רע (יותר ממה שאני יכול לספור - מי זוכר את כולם בכלל) השינאה תגרום לי כל הזמן להסתכל על העבר בעוד שהחיים שלי הם כאן ועכשיו מתוך מבט לעתיד אני לא אומר שאני לא אתחשבן עם אותם אנשים - אבל רק אם זה ישרת את המטרות שלי לעתיד ולא מתוך שינאה טהורה !!!! השינאה היא דוגמא אחת למודעות עצמית כתבתי פה שאם אתה אוהב אוהבים אותך בחזרה נכון זה נשמע אבסורדי אבל זה ממש לא אני לא מדבר על אנשים שמחפשים לעשות טוב לאחרים בכדי להרשים אותם לאהוב אחרים מתחיל בלאהוב את עצמך - להיות מלא בביטחון עצמי (לאהוב כל פינה בעצמך - שוב מודעות עצמית גבוהה) ואז שאתה אוהב אחרים זה לא אומר שאתה רץ לעשות משהו בשבילהם - זה אומר שאתה מקבל את העולם כמו שהוא מקבל את מקומך בתוכו ולא מרגיש שאתה צריך להילחם כל הזמן באנשים אחרים - זה מה יש וזה הכי טוב שיש אני לא מצפה שתבינו אותי - אני מניח שרובכם ירוצו להגיב ולהגיד שזה שטויות ואני לא יודע על מה אני מדבר ואני יכול רק לקוות שיום יבוא ומישהו מכם יגיע להבנה הזאת ואולי אולי עזרתי בזה למישהו באמת - אין צורך בתגובות - הן צפויות מראש

פגעסוס

Well-known member
רגשות...

הערה קטנה: אם אינך מעוניין בתגובות אז אל תפרסם את הנושא בקבוצת דיון... ולנושא: להלן הצהרה - "אני לא שונא אף אחד!!!". וזה נכון אני לא שונא אף אחד, אני גם לא מאמין שאי פעם אני אשנא מישהו. אני לא מסוגל לדמיין אפילו מצב של כעס כל כך חזק עד שאני ארצה שיקרה למישהו משהו רע... גם כשמצטבר בי כעס על אדם מסויים הוא אף פעם לא נשאר לאורך זמן... אולי 5 דקות. אבל אני לא חושב שיש לזה קשר לאהבתי את עצמי ומודעות עצמית... זה נובע מכך שלמדתי במהלך חיי שזה פשוט לא יוביל אותי לשום מקום. כשהייתי קטן הייתי רב עם חברים שלי מדי פעם... בסוף (לעיתים לאחר ימים רבים) אחד מאיתנו היה מתנצל ויום אחרי ההתנצלות כבר הכל היה נשכח. אז למה לא לקצר את התהליך. שנאה היא כעס שנשמר ומתגבר, זה מתחיל ככעס קל, לאחר מכן אותו אדם עושה עוד דבר שלא מוצא חן בעיניך והכעס מתגבר. וככל שחושבים על מה שאותו אדם עשה כך מלבים את הלהבה של הכעס, הופכים אותה יותר ויותר גדולה עד שאין דרך חזרה... הדרך הכי טובה להמנע מזה היא לשפוך מים על הלהבה כאשר היא עדיין היתה קטנה. בד"כ (אני לא אומר תמיד כי לא נתקלתי עדיין בכל מצב ומצב) אם היינו מסתכלים על המצב מנקודת מבטו של הצד שכנגד היינו מבינים למה הוא עשה את מה שעשה. אני מסכים איתך ששנאה היא רגש מבוזבז שאין כל סיבה לחוות אותו. אני מאחל לכל אחד ואחד שאני פוגש שלעולם לא ישנא מישהו אחר... ועניין הומוריסטי לסיום: אם תלך לפורום הארי פוטר ותסתכל על כמה מהדפים שם, אתה תראה כמה זה אנושי לדפוק את הראש בקיר... GYXOIO

itsikd

New member
תיקון קטן למה שכתבתי

לא רציתי תגובות שיגידו אתה לא יודע על מה אתה מדבר וכדומה .... ישנו קשר במובן הכללי של הנושא למודעות עצמית שינאה היא עוד רגש שאין מקומו איתנו מתוך מודעות עצמית אתה מסלק את כל הרגשות שאתה לא מעונין בהם ואם תקרא את ההודעות שקיבלתי על כל מה שכתבתי בנושא למטה אולי תבין מדוע הרגשתי צורך לכתוב את מה בכתבתי נראה כאילו יש כאן אנשים לא בוגרים שמנסים לדבר פילוסופיה לחקור את העולם כאשר את עצמם הם עדיין לא חקרו

פגעסוס

Well-known member
שאלה...

ובקשר לכעס, אתה חושב שהוא רגש שמקומו עימנו? כי כעס כן עוזר לנו. אחרי שאני כועס אני שוכח. אם לא הייתי כועס דבר הרע שאותו אדם עשה לי היה נשאר לי בבטן ומציק לי כל הזמן. כעס זה רגש טוב כל עוד לא מפתחים אותו מעבר לכל פרופורציה עד שהוא הופך לשנאה. הוא טוב כל עוד יודעים שהוא לזמן קצר... GYXOIO

itsikd

New member
כאן אני לא מסכים איתך

"לכעוס על מישהו זה להאשים את עצמך בטעות של מישהו אחר" אולי מציק לך בבטן שנתת לעצמך להגיע למצב כזה אבל אין לך מה לכעוס על מישהו אחר. כל אחד מאיתנו בנוי עם השריטות שלו - תשלים עם זה שישנם אנשים לא מושלמים בלשון המעטה תמיד יהיו כאלה שיעשו דברים שלא נראים לך גם אני חוטא בכעס לפעמים אבל תמיד אני אומר לעצמי שחבל על הזמן לא יצא לי כלום אם אני אכעס לגבי השיכחה - אתה לא באמת שוכח מה קרה אתה אולי שוכח כמה כעסת אבל את העובדות אתה לא שוכח אתה לומד מזה על עצמך ועל אותו אדם שעשה לך מעשה רע אז מה העצם עוזר לך הכעס ??

פגעסוס

Well-known member
יש משהו בדבריך...

זה נכון שאני לא שוכח את העובדות... ואפילו בד"כ כשאני מסתכל עליהם ובוחן אותם מחדש זה נראה לי מצחיק שכעסתי בגללן (בחלק מהמקרים, לא בכולם). זה נכון שאושר של אדם אחד עומד לעיתים (קרובות מדי) בסתירה לאושרו של אדם אחר. ועל כן דברים שאחרים עושים בכוונה להשיג את האושר שלהם גורמים לי לכעס על כך שהם מונעים את האושר שלי. ואחרי שאני כועס אני פשוט מנסה למצוא דרך אחרת להשיג את האושר שלי... אולי גם כעס הוא רגש מיותר... זה הרצון שלנו למנוע את האושר מאותו אחד שמנע אותו מאיתנו. כיום דרך ההתמודדות הטובה ביותר היא לדכא אותו עד שיעלם. לא לפתוח במעשים בגללו... אולי בעתיד, כשיכולת האמפתיה והרגישות של בני האדם תגדל... אולי אז גם מהכעס נוכל להפטר לחלוטין. לא נזדקק לו יותר כמטהר לרצון לפגום באושרו ש אחר. אבל כיום הכעס מונע ממני לפתוח במעשים הנ"ל כי (ואולי זה רק בראש שלי) כשאני כועס על מישהו, ואפילו לזמן קצר, אני מרגיש שהחזרתי לו על כך שמנע ממני את אושרי... GYXOIO

itsikd

New member
זה בראש שלך

אמרת דברים יפים אבל הסוף לא במקום איך בדיוק אתה מחזיר לו בזה שאת מעניש את עצמך בהרגשת הכעס ?? תחשבו על זה - בעצם לא - תחשוב רק מחשבות טובות :)

פגעסוס

Well-known member
לא אמרתי שאני מחזיר לו...

אמרתי שאני מרגיש כאילו החזרתי לו. אני יודע שזה דבר לא רציונליושלמעשה אינני מבצע שום מעשה ובטח ובטח שאינני מחזיר לו. אבל ההרגשה מספקת אותי ועל כן כרגע אני משתמש בה כמרגיע. אם וכאשר אני לא אזדקק לה יותר אז אפסיק גם לכעוס, אבל אינני רואה את זה קורה בזמן הקרוב...

itsikd

New member
אולי יום יבוא ולא תצטרך את זה יותר

גם אני מקווה להגיע לשלב הזה שלא אדע כעס יותר

על כעס

יופי של שרשור, מוכרחה לציין. ולעניינו: אם אדם מניח לעצמו לחוות כעס, הקשרים העצביים במוח מתרגלים לחוויה הזו - ובפעם הבאה, כשיתקלו בסיטואציה שעשוייה לעורר כעס - הוא (הכעס) יתעורר בְּיֶתֶר שׂאת. המוח לומד וזוכר איך כועסים - בדיוק כפי שהוא משנן חומר לימודי. (אגב, זה הוכח בניסוי עם חולדות מעבדה - שלמדו את הדרך במבוך אל מקור מזון - ואז נמצאו במוחם קשרים עצביים מסויימים שהתעבו והתחזקו) אי לכך ובהתאם לזאת - רצוי להמנע מתחושת הכעס, (על ידי כך שנספר לעצמינו את הסיפור הנכון בכל פעם) - כי העיבוד הזה במוח גורם לנו להפוך לאנשים כעסניים יותר ולוקח מאיתנו אנרגיות חשובות - שמוטב שיירתמו להתפתחות האישית שלנו!

Nagini Potter

New member
דווקא כן שוכחים!

פעם לא הזמינו אותי למסיבת הפתעה שעשו לחברה שלי או משהו כזה, אני כל כך כעסתי שיומיים לא דיברתי עם כל החברות שלי, אבל בסוף אחת הסבירה לי מה קרה והתנצלה בשם כולן, אני אמרתי שאני לא סולחת להן אבל עכשיו כבר כמעט שכחתי מה היה שם, ואני אפילו לא זוכרת למי אמרתי את זה, על מי כעסתי, או למי היתה המסיבה לפעמים אם אתה לא עובר את השלב של אני-לא-סולח אתה לא מסוגל אחר כך לסלוח באמת (דגש על ה-לפעמים) בקשר למה שאמרת ששנאה וכעס הם רגשות מיותרים - אני מסכימה איתך בהחלט. אבל אני החלטתי שאני רוצה להרגיש את העולם במלואו, על הטוב והרע וההכרחי והמיותר שבו. אתה החלטת שאתה לא רוצה לחוות את מה שמיותר. שתי ההחלטות הן החלטות טובות, ונהדרות, ונפלאות (כן, שתיהן!!!) כל אחד יילך עם מה שנוח לו ועם מה שהוא מאמין, ושיהיה לנו בכיף. Nagini Potter

itsikd

New member
התת מודע לא שוכח כלום

תרצי או לא - הראש שלך מפיק לקחים מכל דבר שעובר עליך ואת דוקא נתת דוגמא טובה למה לא לכעוס בסוף התברר שכעסת יומיים לשווא לא נראה לך ביזבוז של יומיים במצב רוח רע ??? נשמע קצת מצחיק לשמוע מישהו אומר שהוא רוצה לחוות הכל גם את הטוב ואת הרע אם כך יש עוד הרבה דברים שלא חוויתי בחיים ואם את רוצה לחוות הכל אז אולי תדאגי גם לחוות אונס רצח ושוד בנק למה לא ? את רוצה לחוות הכל !!! זה נפלא הרי לחוות את החיים מכל כיוון מצטער אם אני מגזים - אבל רק כדי שתביני

Nagini Potter

New member
בסדר, הבנתי את הנקודה ^_^

ואם אני זוכרת בתת מודע אז מה? שיהיה לי בהצלחה. ולא, אני לא חושבת שסתם בזבזתי יומיים. אמנם יומיים כעסתי על חברות שלי, אבל אחר כך יכולתי לסלוח להן לגמרי. אם לא הייתי כועסת בכלל, לא הייתי לגמרי סולחת להן, ואף פעם לא הייתי סומכת עליהן כמו פעם. ואולי גם הן כעסו על עצמן, והיו צריכות שאני אכעס עליהן כדי שיוכלו לסלוח לעצמן? חוץ מזה, סתם הגזמתי כשאמרתי יומיים. אמנם התכוונתי לא לדבר איתן יומיים, אבל אפילו כשאני מנסה, אני לא מצליחה לכעוס על מישהו הרבה יותר מעשרים דקות, וכשאני לא כועסת אני שוכחת שאני אמורה לא לדבר איתן... ^_^ חוץ מזה, בניגוד לשנאה, אני משתדלת לא לכעוס אף פעם. כן, אם חברה שלי עשתה לי משהו לא יפה, אני לא אדבר איתה כמה זמן, אבל אני משתדלת לא לכעוס, ודווקא אני אמורה לא לעשות ככה כי זה בניגוד לעקרונות שלי, אבל אני מפחדת מאנשים כועסים, וזה כולל גם אותי.... אני לא יכולה לגרום לאחרים לא לכעוס עליי, אבל לא לכעוס בעצמי - זה בדרך כלל בשליטתי. חוץ מזה שכשכועסים עושים דברים מפגרים. Nagini Potter

itsikd

New member
בואי נראה אם הבנתי נכון

מה שיצא לך מהכעס הוא שסלחת להן ??? היית צריכה לסלוח כי כעסת !! ובגלל שכעסת וסלחת את יכולה לסמוך עליהן ??? את חזרת לסמוך עליהן לא בגלל בכעס אלא בגלל שהבנת מה קרה ! בקיצור - אין טעם לכעס - תקראי שוב מה כתבת ואולי תצליחי להסביר לי טוב למה כעסת בכלל הדבר היחידי שנשמע כתשובה - "שאני לא אשכח שאני החלטתי לא לדבר איתן יומיים" - גם עם יש לי בעיה - החלטות כאלה צריכות לבוא על סמך מה שאת יודעת עליהן ולא על סמך כעס !

Nagini Potter

New member
הכעס לא נותן לי לסמוך עליהן...

ובעצם, אולי כן - בצורה עקיפה...... הן לא התכוונו לעשות לי שום דבר רע, אבל הצליחו לשכנע את עצמן שזה בסדר ועשו מה שעשו בכל זאת. אבל אם שוב יצטרכו להמנע מלפגוע בי, הן ייתאמצו יותר הפעם, כי הן ייזכרו כמה כעסתי וכמה נפגעתי ולא ירצו לעבור את זה שוב... חוץ מזה שסמכתי עליהן כל הזמן, פשוט אם הן פגעו בי אני צריכה לעשות משהו, אני לא יכולה להמשיך כאילו כלום לא קרה... נפגעתי! אז אני כועסת יומיים, ואז כאילו הגבתי על זה שנפגעתי, והכל פסדר! חוץ מזה שהתוודיתי כאן כבר באיזשהו שלב שאני משתדלת לא לכעוס, כי אנשים כועסים מפחידים אותי, וזה כולל גם אותי, אז אני משתדלת לא להפחיד את עצמי... The Unangry Nagini Potter

itsikd

New member
אבל דבד אחד אסור לך לעשות

אסור לך להצדיק את העובדה שהיית עצבנית וכועסת זה קורה לכולנו שאנו מרגישים את הרגשות האלה החוכמה היא לדעת שזה לא מצב בריא בשבילנו לצאת מהמצב רוח הזה כמה שיותר את יכולה "לחנך" את החברות שלך בהרבה צורות אחרות ולאו דוקא בכעס - אם רק כעס עובד עליהם זה לא בסדר חבר אמיתי מעדיף שיבואו ויגידו לו דברים כנים בפרצוף בלי כעס ובלי רוגז - ואם הוא אמיתי הוא יקבל אותם יפנים וילמד לפעם הבא מה מפריע לך ומה לא

Nagini Potter

New member
איציק... *טון מיואש*

אוי, איציק... *המשך טון מיואש* לדעת שזה לא מצב בריא? לצאת מהמצב רוח הזה? איציקוש, הייתי בת 10-11, מה כבר יכולת לצפות? מבוגרים יכולים לשלוט בעצמם, הם מתנהגים בסבלנות ומעמידים פנים שהם רגועים אפילו אם הם כועסים, אבל אלוהים - הייתי רק בת עשר! גיב מי א ברייק! Nagini Potter

itsikd

New member
את זה לא סיפרת או שפיספסתי

אם הייתי בת 10 זה משנה את התמונה לגבי אנשים מבוגרים את צודקת הרוב מעמידים פנים אבל אנחנו לא מדברים על הרוב - מה שרוב האנשים לא מענין אותי בכלל בסופו של דבר אני מדבר עליך ומה את מרגישה ולא מה הרוב עושה או חושב אמרת שאת משתדלת לא לכעוס וזה טוב מאוד אז אני מתנצל אם הבנתי אותך לא נכון ומאחל לך שלא תדעי כעס ושינאה עד יומך האחרון

כתבת נפלא, אל תתקן!

ואל תתנצל! שלא יהיה לך איכפת... מה יאמרו או לא יאמרו... ולכל אחד שמורה הזכות להתפלמס.. וזה מה שיפה כאן.. :))

itsikd

New member
תודה על התמיכה

קראתי את הדברים שכתבת פה בתגובות שלך לכמה אנשים ואני חייב לומר שאחת הבעיות שלי כאן היא שלפעמים אני לא מצליח להבהיר את עצמי כמו שצריך אבל את מצליחה להסביר אותי יותר טוב ממני :) מקווה שמהכתיבה שלך אנשים יבינו יותר

למעלה