רגשות ואבולוציה.

המדע עוזר להבין.

אבל המדע הוא רק אמצעי להבין. אין צודק או לא יש מבין או לא. או שאני לא מבין או שאתה. תודה, יוסי קרמר.

אתם לא רואים שהוא סתם מקשקש?

זה מזכיר לי את כל המאמרים של הפילוסופים המודרנים, מנופחים בכל מני מילים לועזיות, למרות שאין מאחוריהם שום רעיון חכם, מתעסקים כל הזמן עם משמעויות של מילים מבלי להבין שום דבר... וזה לא שהוא מנסה להבין משהו - כמו רבים מהפילוסופים האלה, הוא כבר בטוח שהוא כבר מבין הכל. רמת הקשקשת הגיעה לעוצמה כזאת שהיא נותנת לו אשליה שהוא מבין ואנחנו לא.

bornbino

New member
שכולנו בעצם הזיה במוחו של חיזר ענקי

שלקח כדור אקסטזי אחד יותר מדי וכרגע מאושפז בבית חולים פסיכיאטרי לחיזרים חולי נפש....

sshender

New member
האם גם לגרביטציה יש מטרה לדעתך?

חיפוש התכלית הוא מנגנון נרכש שנובע מיכולת לחשיבה מופשטת. אין שום מטרה, תכלית או ייעוד בעולם, ועל אחת כמה וכמה בהקשר לתהליך האבולוציוני. העולם שלנו נון-דטרמיניסטי.

כוחות משיכה.

כל האנרגיה ביקום, מאז המפץ הגדול ועד היום השתחררה מאנרגיה מסוימת, כתוצאה מהמפץ, כך שכל האנרגיה קשורה אנרגטית. התהליך הוא, שלב ראשון זה רגע לפני המפץ הגדול, שלב שני זה המפץ הגדול, שלב שלישי זה החזרה של החומר למצב צבירה ראשוני, כך שכל האנרגיה שלאחר המפץ קשור אנרגטית. המטרה זה לחזור למצב הצבירה של רגע לפני המפץ הגדול. התהליך קרה ונגמר, אבל בגלל שאתה בתוך התהליך ובגלל שינוי מהירות האור אתה חושב שאתה והמציאות שזה עדין קיים. הכל קרה ונגמר. היעוד שלך, אם תירצה או לא כאנרגיה, זה להיות מודע ושולט בעצמך כאנרגיה וזה התהליך האבולוציוני.

miyamoto

New member
אני לא מבין כל כך חלק מהמושגים שלך.

ואינני בטוח שהם מוסכמים על הכל. (למעשה, אני די בטוח שהם לא). ובכל זאת, למה אתה מתכוון באומרך "קשורים אנרגטית"? נדמה לי שאתה מתייחס לעניין בצורה מופשטת מדי.

למעלה