רגע של שקט

רעיון טוב פינה שבועית ולעניין עצמו:האם הכוונה

לתפיסה של העולם סביב או של עצמנו? הרבה פעמים אני עצמי מרגישה חלק מהדברים אולי בגלל שיש לי רגישות תחושתית קשה- קול מגע וראיה ולכן לא בטוח שרק אסים רואים את העולם כך אלא גם נטים כמוני

ענתנוי

New member
אבחנות

זה עניין בעייתי, כי לא תמיד יש קשר בין ההגדרות של האבחונים השונים להבדלים אמיתיים. אני מצמצמת בדרך כלל את ההכללות למקרים שאני מכירה בפועל. במקרה של תפיסת גוף שונה, מצאתי התאמה ביני לבין אנשים שמוגדרים כאוטיסטים בתפקוד בינוני או נמוך. אני לא יודעת מה זה אומר עלי, עליהם או על כל אחד אחר. מבחינתי, מה שחשוב זה מה עושים עם המידע הזה - במקרה של רכיבה טיפולית, למשל, הבדלים בתגובת הגוף למצבים שונים משפיעים על שיטות העבודה (שכיום, למיטב ידיעתי כולן שגויות בארץ...) הבדלים בעיבוד מידע חושי משפיעים על אופן רכישת שפה או הרגלים וכ"ו. לגבי האבחנה בין ה"אני" ל"סביבה" - אצלי אין הפרדה בין פנים לחוץ, ולכן אין משמעות לשאלה. אני חושבת, על סמך מחקרים שקראתי בעבר, שכנראה תפיסת ה"אני" היא הבסיס שעליו נבנית תפיסת הסביבה, בכל מצב, והיא גם הבסיס לשפה שלנו.

tamarus1

New member
אני חושבת שהתחלת להבין משהו חשוב

שלא כל מה שאת מכירה נכון לגבי כל האוטיסטים. זאת בעצם אחת הסיבות לכך שנתקלת בפורום בתגובות קשות כל כך, שאנשים פשוט לא זיהו את המצבים שתיארת עם המקרים שאת מתארת. זה היום אולי אחד הבעיות העיקריות שיש לכל מי שעוסק היום עם אוטיסטים להבין מה מפריד ומה משותף להם ולנסות לראות אם יש בכלל תת-קבוצות בתוך הקבוצה הגדולה הזאת, או שההגדרות היום הלכו בעצם רחוק מדי...

arana1

New member
ואני בטוח שלא הבנת מה היא כתבה

כי למרות הנימה הפטרונית של תגובתך ברור לגמרי שלחלוטין החמצת את הנקודה של ענת שבעצם כיוונה בדיוק ההפך למה שהיה נדמה לך שהבנת גם לדעתי האבחונים נתלים בביטויים השטחיים והזמניים של ההבדלים המהותיים ולכן מטעים לתאר נפרדות והבדל בדיוק במקום שבו הוא אינו קיים מי שרואה דרך כל ההבדלים השטחיים מגלה שביסודו של דבר יש קווים משותפים לכל רוחב הספקטרום האוטיסטי רק שהם מתבטאים בהמון צורות שונות ולכן מתחרבשים לחינם על כל מיני צירופי אותיות חסרות משמעות שכל תועלתן היא בהקנייה רושם של איצטלה מדעית מזוייפת ואחד הקווים המשותפים לכל רוחב הספקטרום זה בדיוק מה שענת כתבה הבדלים מהותיים בזיהוי ההבדל בין הדינמי והקבוע יחסית לממוצע כיום באוכלוסייה זה כל כך ברור שזה פשוט צורח בעיניים זו גם לא בעייה נורא גדולה להבין את הרקע והסיבה להבדלים האלה בדיוק כמו שזה לא בעייה להבין למה "אנשי מקצוע" לעולם לא יוכלו להבין את זה

ענתנוי

New member
הכללות ואבחנות

1. שום דבר לא נכון לגבי כל האוטיסטים, ומעולם לא טענתי את זה. להיפך - אני חוזרת וטוענת כל הזמן שעצם העובדה שמישהו מוגדר כאוטיסט לא אומרת כלום, כי יש אי התאמה בין האבחונים שמתבססים על סימפטומים "חיצוניים" להבדלים פיזיולוגיים. 2. התגובות הקשות בפורום היו מהרגע הראשון, ולא קשורות להכללות אלא לעובדה שאני אומרת הכל, בלי להתחשב במוסכמות חברתיות, וחושפת את הדברים שכואבים לכולם, כי אני חושבת שעדיף לצרוח מכאב (גם עלי, אם זה נוח לכם...) ולטפל בבעיות, במקום לחייך ולשתוק ולחכות עד שהן יהפכו ליותר חמורות. ומניסיון - זה עובד. אחרי הצרחות וההתקפות האווירה משתנה ואנשים מתחילים להבין ולשנות את היחס שלהם ולפעמים אני מצליחה גם לראות קצת אור בקצה המנהרה... 3. המכנה המשותף לכל הספקטרום האוטיסטי הוא קישוריות עצבית שונה - שיטה שונה של עיבוד מידע במוח. השאלה היא מה זה שונה? במה מתבטא השוני הזה? מה משותף לכל הספקטרום ומה לקבוצה אחת בלבד? אני חוקרת, השאלות האלו מלוות אותי כבר הרבה שנים, ואין לי ולא יהיו לי אף פעם תשובות חד-משמעיות, אלא רק מסקנות חלקיות שפותחות שאלות חדשות ואם קצת מזל - מובילות גם לפתרונות מעשיים.

TikvaBonneh

New member
אכן את חוזרת

וטוענת כל הזמן שעצם העובדה שמישהו מוגדר כאוטיסט לא אומרת כלום. זה מאוד מבלבל אותי כי אם זה לא אומר ממש כלום אז אין למילה משמעות ואי אפשר לדעת מי אוטיסט ומי לא ואין שום מקום לדיון באוטיזם. מעולם לא הגבתי לך תגובה קשה או כל תגובה כי אף פעם לא הצלחתי להבין מה את אומרת. כלי החשיבה שלי הם לוגיים-רציונאליים, ונראה לי שהדברים שאת כותבת הם מחוץ לעולם הלוגי שאני מכירה והמוח הנט"י שלי לא יודע להתמודד איתם.

ענתנוי

New member
רבדים של משמעות

למושג אוטיזם יש משמעות מעשית, ואני חושבת שהאבחונים השונים רלוונטיים בעיקר במישור הזה, כי הם מתייחסים לתפקוד, ליכולת להשתלב בחברה, ליכולת ההסתגלות או ההשתכרות וכ"ו. למושג הזה יש גם משמעות טיפולית, אבל כאן הגבולות קצת יותר מטושטשים, כי יש ערבוב של בעיות כלליות, בעיות שקשורות לאוטיזם, ובעיות ספציפיות שקיימות רק אצל קבוצה מסוימת של אנשים או אפילו רק במקרים בודדים. ויש למושג הזה גם משמעות חברתית - מצד אחד סטיגמה, עם כל מה שנלווה לזה - לטוב ולרע - ומצד שני - קבוצת שייכות. הרהבה אוטיסטים לא מאובחנים שמגלים פתאום שגם הם "אוטיסטים" עוברים תהליך לא פשוט שבדרך כלל מוביל לשיפור איכות החיים שלהם, כי רק מתוך ההשלמה עם ה"חולשות" אפשר להגיע גם להבנה שלמה של ה"חוזקות" ולגבי לוגיקה - אני "חושבת מתמטיקה", העבודה היחידה שהצלחתי להחזיק בה מעמד הייתה בתחום התכנות, ויש לי תואר בפילוסופיה של המדע - הבעיה היא לא הלוגיקה אלא מסגרת ההתייחסות שתוכה היא פועלת - הנחת היסוד, האקסיומה של המציאות.

למעלה