רגע של אמת

המקור ל-1 באפריל

שלום לכולם, שוטטתי להנאתי כשנתקלתי בשאלה על ה-1 באפריל. ובכן, יש שתי תאוריות שאני מכירה לגבי הסוגיה: הראשונה מספרת שבאירופה שלפני התפשטות הנצרות הקדישו שבטים פגאניים תאריך זה לכבוד האלילים שלהם. הנוצרים שהגיעו מאוחר יותר לעגו להם על אמונתם המשונה, וציינו את יום זה כיום שבו מותר להשתעשע על חשבונם של אחרים. תאוריה שנייה ויותר משעשעת, מתייחסת לסיפור של לידתו של ישו לאמו הבתולה. אם נתייחס לראשון לינואר כאילו היה תאריך הלידה ונספור תשעה חודשים אחורה, נגלה שבאחד באפריל בחר אלוהים לבקר את מריה ולהשאיר לה מתנה. השקר הגדול של הנצרות הוביל לחגיגת שקרים של יום אחד בשנה. נחמד, לא?

למה לנצרת ת'צורה לכל מה שזז?

המקור לראשון באפריל הוא ברומי. זיי האָבען דאָרט געהאַט אויך עפּעס אַ יום טוב אויפן ערשטן אַפּריל, געדענק שוין ניט לכבוד וואָס פּונקטליך.

Le Fay

New member
חגיגות השתטות והתחפשות בתקופה זו

של השנה (מסוף פברואר עד ראשית אפריל) נהגו בתרבויות רבות קודם לזמן הנצרות (האלווין הוא יוצא הדופן היחיד מבחינת התאריך). הנצרות לא המציאה שום דבר משעשע חוץ מהקדושים שלה.

רגע עשית תנאי???

קודם הצחוק התנת בתנאי כפול. אם זהו תעלול, אזי יחול הצחוק ואצה בו ידי חובה. ואם לא הרי שהוא בטל למפרע??? אבל אינך מבין שמבחינתי התנאי חל רק אם זה באמת לא תעלול, ואם זהו אינו תעלול הרי שאין מקום לתנאי...

ברוך שובך אל האור

ידעתי שזה יקרה מתי שהוא, חשתי שיש לך נשמה גדולה ושלא לנצח תישאר במחשכי הטומאה האפלים. לא ידעתי מתי בדיוק זה יקרה, אבל צפיתי לכך בכל ליבי. אלישע בן-אבויה ה-1 באפריל למניינם.

crfv

New member
אפשר להציע לך שידך?

כלה יפה מבית טוב בת של רבאע ידוע, אבל מה היא קצת לא שומעת טוב בצד ימין, אז אפשר לצעוק לה מצד שמאל, אבל חוץ מזה היא בסדר, אם לא מסתכלים על הגב, זה לא נורא יש לה שם איזה נו, גבשושית מלידה, בחושך לא רואים. אבל גם ככה אם ירצה השם אפשר להביא לעולם ילדים טובים ויראי שמיים, כמה? כמה שתרצה. נגיד שתים עשרה, זה בשביל השבטים ועוד אחד למזל מפני עין הרע אז מה אתה אומר רב שבתאי, נסדר איזה פגישה? השדכנית רוחמה

בשביל מה להציע.

יש לך משהו טוב??? תתקשרי לאולם תזמיני תזמורת ותודיעי לי מתי אני מתחתן. אשתדל נורא להגיע בכל תאריך שזה לא יהיה. (רק שזה לא יפול בצום שאסור לאכול, או בימים שאסור לשמוע מוזיקה

גאטליעב

New member
אנשים פה טיפשים חבל"ז

אני לא רוצה להאריך בזה אבל אתם לא רואים כלום, מתפתים מכל לקקן... שיהיה לכם בהצלחה

למעלה