רגע, מה זה בעצם כסף?

אוקיי....מצחיק ../images/Emo24.gif

כנראה מכל השרשור הזה פיספסתי את המילים שלך, ונכנסתי לתוך צורך להראות את עמדתי / להוכיח את כוונתי...
תודה רבה לך

KoSeMeT

New member
ואו!

אני כל כך, כל כך מסכימה עם זה. במשפט אחד אפשר לנסח את זה בעצם כך: כסף הוא לאהמטרהכסף הואהאמצעי. ונראה לי שהמשפט הזה מסביר את עצמו.

יוסי ח1

New member
אני עצמאי כבר 20 שנה ו.....

אני בן 36, יצאתי לעבוד בגיל 16 במקביל ללימודים, על מנת לכלכל את עצמי, מהגיל הזה החלטתי הכל על פי שיקול דעתי, זה לא עצמאות??!! ומה אני עושה וימשיך לעשות עוד הרבה שנים, מחפש את את הפרנסה שלי, ואני מזיע בשבילה המון, שלא נדבר על הבריאות שנדפקה לי, מסקנה סופית: אתה טועה ובענק, המשוואה הזאת והתוצאה לא נכונה בכלל יוסי

לכל המתלהמים ../images/Emo8.gif

זה מאד מצחיק
אנא קראו את הודעתי שוב. הכותרת שניתנה להודעה זו בעמוד הראשי של תפוז הינה שגויה. זה בכלל לא המסר שהתכוונתי אליו. קראו שוב ותנסו להבין על מה בכלל אני רשמתי....

../images/Emo12.gif רק עכשיו ראיתי את הכותרת...

שנתנו להודעה בתפוז, מעניין איך זה התקשר למי שכתב ונתן שם להודעה

זה ממש מצחיק מה שרשמו בכותרת ../images/Emo6.gif

לא חשבתי שההודעה יכולה להיתפס (אצל אנשים שאולי לא עושים עבודת מודעות?!) באופן כזה. זה מאד הפתיע אותי. אני משערת שאני לומדת מזה משהו. עדיין לא ברור מה

ב NLP אומרים

אחת מהנחות היסוד של NLP היא: משמעות התקשורת היא התגובה שקיבלת - The meaning of the communication is the response you get אם קיבלת תגובות שמראות לך שהנקודה שניסית להעביר לא עברה. אז יש לך שתי אפשרויות 1. להאשים את האנשים שלא הבינו בכל מני האשמות של אי הבנה (כגון ""לא חשבתי שההודעה יכולה להיתפס (אצל אנשים שאולי לא עושים עבודת מודעות?!) באופן כזה"" 2. לקחת אחריות על שידור המסר ולהעביר את הנקודה באופן אחר לגמרי. נראה לי שאם היית כותבת את אותו הדבר אבל במקום לתת בדוגמה בסוף את נושא העצמאות - אולי היה עדיף להשתמש בדוגמה יותר פשוטה כגון אוכל. או גג מעל הראש - כדוגמאות עם משהו פיזי או אם את רוצה עדיין דוגמה עם ערך אז משהו כגון הרגשת שבעות, איכות חיים. הבעיתיות עם ערכים היא, שאנשים מייד חושבים על הביטוי הפיזי של אותו הערך ועל הדרך (היחידה) שהם חושבים שדרכה ניתן להשיג את אותו הערך - במקרה דנן, כסף. יש לך ולי כאן הזדמנות נהדרת לשיעור מדהים בנושא תקשורת
שבוע נפלא מיק.

אתה ממש צודק ../images/Emo24.gif

אתמול בלילה אחרי שכתבתי את כל ההודעות של "כנראה לא הובנתי" וכל הבלה בלה בלה הזה
.............. פשוט קראתי שוב את הודעתי בעיון, והפעם מעיניים של אדם זר. ואז הבנתי איפה פיספסתי. הדוגמא בסוף עם העצמאות היתה בעייתית. אם באמת הייתי נותנת דוגמא אחרת, הכל היה נראה אחרת. אז בעצם הלמידה שלי היא לדעת להביע את עצמי בדיוק, או משהו כזה. אכן שיעור נפלא בתקשורת! זה נותן לי עכשיו מוטיבציה לקרוא שוב את כל השרשור

אני חושב שבשביל השורות הללו

כל הטרראם היה שווה
ואני חושב שמגיעה תודה לאנשים הנפלאים שלימדו אותנו את השיעור, ולעצמנו על שאפשרנו לעצמנו ללמוד משהו חדש.. אז תודה לך ולכולם, ותודה גם לי
מיק. רוח מדבר נ.ב. ב NLP מלמדים טכניקה של הסתכלות מעינים זרות, זה נקרא 2nd Position ו 3rd position יענו - גוף שני וגוף שלישי. זה מדהים מה שאפשר ללמוד אם מסתכלים על כל ארוע בחיינו מגוף שני - הווה אומר דרך "עיניו" של בן שיחנו ומגוף שלישי -כלומר דרך "עיניו" של צופה מהצד. ניתן אפילו לעשות מספר צופים מהצד כגון אחד שעומד מאחורי, אחד שעומד מהצד ואחד שעומד מאחורי בן שיחנו... וזה נותן עוד תובנות ושיעורים.. תודה לך, כי זה היה כיף להזכר בטכניקה הזו עכשיו - וזה קרה בזכותך
רוח מדבר

טכניקה נפלאה ../images/Emo45.gif .........

"ב NLP מלמדים טכניקה של הסתכלות מעינים זרות, זה נקרא 2nd Position ו 3rd position יענו - גוף שני וגוף שלישי." אכן זה מדהים - "מה שאפשר ללמוד אם מסתכלים על כל ארוע בחיינו מגוף שני - הווה אומר דרך "עיניו" של בן שיחנו ומגוף שלישי -כלומר דרך "עיניו" של צופה מהצד." ואהבתי את התוספת הזאת: "ניתן אפילו לעשות מספר צופים מהצד כגון אחד שעומד מאחורי, אחד שעומד מהצד ואחד שעומד מאחורי בן שיחנו... וזה נותן עוד תובנות ושיעורים.."
תודה באמת לכולם

לקח לי קצת זמן להבין את ההודעה ...

שלך, קראתי כמה פעמים בהפרשי זמן כדי להבין, לבסוף הבנתי והיה כדאי למדתי משהו
...תודה

alonpaz

New member
לוקחים שטר קושרים למכנס עם חוט..

מרצים ואז תראי איך הוא רודף אחרייך.

למעלה