רגע, מה זה בעצם כסף?

רגע, מה זה בעצם כסף?

על ידי כסף אנו יכולים ליהנות מהשירותים שמציעה לנו החברה. לנייר או למטבע עצמו אין משמעות בלי ההסכמה הכללית - החברתית, שאפשר להשתמש בנייר או המטבע הזה ולקבל תמורתם משהו. דוגמאות לדברים שיוסי (סתם שם שהמצאתי) מרגיש שהוא יכול לקבל תמורת כסף: חשמל, מים, עצמאות, לינה, טיולים, ריהוט, אוכל, כבוד, שתייה, שירותי תקשורת, בילויים, לימודים, אהבה, חוגים, ביגוד, הנעלה, ביטחון, תחביבים, תחבורה ועוד. נניח שהייתם יכולים לקבל כל מה שאתם רוצים מבלי לשלם עליו. מה בעצם הייתם רוצים? רשמו את הכול כאן בפורום, או אצלכם במחשב, או במחברת. אז אנחנו בעצם לא רוצים כסף, אלא רוצים את כל מה שאפשר להשיג בכסף. כסף יכול לאפשר לנו שירותים שונים (למשל: חשמל, אוכל, שתייה ועוד), ואיכויות שונות (למשל: תחושת ביטחון, כבוד עצמי, חופש, עצמאות ועוד) נניח שאתם מאמינים שכסף יביא לכם עצמאות, אז במקום לשקר לעצמכם שאתם רוצים כסף, אז תחתרו לרצון האמיתי שלכם: עצמאות. דווקא אם תגבירו את העצמאות שלכם, אז תקרבו את השגשוג הכספי שלכם. לא להיפך. הדבר נכון לא רק על עצמאות, אלא על כל איכות פנימית אחרת.

loving angel

New member
../images/Emo140.gif

בתור אחת שבאה מבית עמיד..אני ממש מצדיקה אותך וחושבת בדיוק כמוך כסף הוא דבר שנחוץ לאדם אבל יש מעבר לכך.... אדם יכול להשיג את האושר הפנימי שלו בלי כסף אלה בעזרת עצמו אבל רוב האנשים לא מבינים שלא הכל קשור לכסף וחבל

ברוכה הבאה לפורום ../images/Emo140.gif

אני חוששת שלא כל כך הובנתי על ידיך ועל ידי אחרים. נכון, יש מעבר לכסף. אבל לא לזה התכוונתי בהודעתי
ההודעה נועדה בסך הכל לעזור לחברי הפורום למקד את הרצון האמיתי שלהם, ולא להטעות אותם שהם רוצים כסף, אלא שהם רוצים מה שהכסף משיג להם (הנעלה, ביגוד, פנאי, חשמל וכדומה)

suki da yo

New member
כמו שרי אריסון, גם את מפספסת

כנראה. מי שיש לו כסף, יכול להגיד שהכסף הוא לא הדבר הכי חשוב בחיים, וללכת להתעסק עם העצמה אישית ורחניות. מי שאין לו, צריך לעבוד ואין לו זמן לכל המסביב. אני אמנם, תודה לאל, לא חסרה כלום, אבל אני מבינה כמה מקומם זה יכול להיות לראות את שרי אריסון מפטרת מאות עובדים, ואז מציעה להם להתפתח רוחנית. זה יותר מסובך משזה נראה.

tal ezer

New member
זה תלוי באיזה רגע

האמת, אין לי מושג... זה תלוי באיזה רגע תופסים אותי וכמה אני בודדה. עכשיו אני חושבת על לצאת מהמסגרת, פעם אחרת על לצייר את התמונה, רוב הפעמים אני מנסה ומגלה שבכלל לא קניתי דפי ציור ומכחול, אז אני חוזרת לנקודת ההתחלה וכותבת לעצמי במחשב

את יודעת ..

שכשאת מתמקדת במשהו, הוא הופך להיות עולם ומלואו
לצייר אפשר גם בדמיון וגם במחשב...לכתוב לעצמך במחשב זה נקיון ואני גם משתמשת באותה השיטה כדי לנקות מחשבות, תחושות ורצונות. כל מסגרת נתנת לפריצה ויציאה ע"י אהבה ורצון
בהצלחה

כניראה לך אישית קל להגיד את זה

ולכתוב את זה ולחשוב ככה. חשבת אולי יש אנשים שאין להם במה לשלם שכירות? חשבת נשמה שאין במה לשלם תשלומים כגון חשמל ומים? חשבת שיש אנשים שאין להם כסף ובגלל שאין להם כסף גם אין להם אוכל? למה את חושבת שאנשים תמיד חושבים על הכסף? ועוד משהו: אפילו לא כסף לשלם לעצמינו תרופות. את הדברים האלו לא כתבתי עלי אישית רק באופן כללי. רק הכסף כן חשוב וחשוב עד מאוד. לילה טוב וכל טוב.

ברוכה הבאה לפורום ../images/Emo141.gif

כנראה שלא הבנת את הודעתי
אנא קראי שוב (במידה ואת רוהצ להבין אותי) לא אמרתי אף אחד מהדברים שציינת
לצערי, הכותרת השגויה שניתנה להודעה שלי היא: "לא נמאס לכם לרדוף אחרי הכסף?". הכותרת כנראה משפיעה על מי שקורא אחר כך את תוכן ההודעה.

הרמוניה אני הבנתי את הכל נשמה

רק נתתי דוגמא קטנה מהחיים של אנשים אחרים. ובאמת הלואי ואני יוכל שוב פעם לחיות בהרמוניה . אור ואהבה

הי ילדת חופים ../images/Emo13.gif

בואי ניקח לדוגמא את האנשים האלו שרשמת עליהם. במידה וכל הצרכים שלהם יתממשו: שכירות, חשמל, מים, אוכל, תרופות. הם ירגישו טוב יותר. נכון? אז זה מה שאמרתי בהודעה המקורית שלי. שלא את הכסף אנו רוצים, אלא את מה שהכסף מספק (חשמל, מים, גז, אוכל, תרופות). זה מה שהתכוונתי להגיד

נשמה טובה לא אמרתי משהו רע.

אני הבנתי אותך ואני מבינה אותך מאוד. אני יודעת בדיוק למה התכוונת. כניראה שאת לא הבנת אותי. רק רציתי להגיד לך שלפעמים הכסף כן חשוב ואף מאוד מאמי, רק שיש אנשים שאין להם אותו, והם נורא מרירים. אוהבת אותך הרמוניה שלנו היקרה!!

למעלה