רגע לפני תרומה :)

שירלרנר

New member
רגע לפני תרומה :)

היי לכולן,

שאלה לפני תרומת ביצית...
איזה בדיקות גנטיות עוברות התורמות ? האם אנחנו יכולים לדעת היסטוריה של מחלות כרוניות (סרטן, מחלות נפש וכו').

ושאלה נוספת - האם משהי עברה היסטטרוסקופיה אבחנית ? אם כן, אשמח לשמוע אם הבדיקה כואבת, ואם יש לכן המלצות על רופאים במכבי לצורך עריכת בדיקה זו.

תודה רבה !!!!

בכל מסלול זה שונה.... התורמות עוברות מספר מועט מאוד של בדיקות גנטיות וזה משתנה ממסלול למסלול
לגבי שאלתך השניה, לדעתי לא....בכל אופן יכולה להגיד לה מנסיוני בחברת מנור מדיקל שהמידע על התורמת הוא גובה, משקל, צבע שיער, סוג דם, גיל ולעיתים, ממש רק לעיתים השכלה. ממה שידוע לי זה המידע המתקבל ברוב המסלולים
במידה ותבחרי תורמת פתוחה (מה שלא קיים כמעט במסלולים בארץ) תוכלי לקבל את המידע המקיף על התורמת
לגבי הסטרוסקופיה עברתי אצל ד"ר בר חוה, היה מעט לא נעים, לא נח אך לא מעבר לזה, לעומת זאת צילום רחם היה כמעט כמו להגיע לגהינום ובחזרה....(לא אצלו)
בהצלחה
איילת

שירלרנר

New member
תודה רבה על המידע !

תודה רבה על המידע !
אני צריכה להתחיל את המסע הז וזו הנקודה הראשונה שלי :)
האם עשית את הבדיקה דרך הקופה ? האם עשית אותב ביום ה- 14 של המחזור ?

דבר ראשון את חייבת לראות מה את מוכנה לשחרר... מידע על התורמת, הגנטיקה שלה ושל משפחתה הוא דבר שלי היה קשה לוותר עליו ועד היום בהריון מתקדם מאוד לא פשוט לי עם זה. בתור מי שעובדת בבריאות הנפש די ברור לי שהתורמות לא ממש עוברות ראיון שיכול לתת הרבה מידע, לעיתים נראה לי שמי שרוצה לתרום ישר נכנסת למסלול ומסתכלים רק על הנתונים ההורמונאליים שלה.
כשהעליתי את זה בפני הרופא שלי לא מעט פעמים התשובה שקיבלתי היתה שאני מתעסקת בטפל ולא בעיקר....אני בטוחה שאם היה מדובר בילדים שלו לא זאת התשובה שהוא היה נותן לעצמו.
במסלולים של תורמת פתוחה מחו"ל מקבלים הרבה יותר מידע. העלות של תורמת פתוחה מחו"ל והתעסקות לבד עם התהליך היה די גדול עלי כשהגעתי לתהליך התרומת ביצית, אבל זה לא שזה לא אפשרי, אם תרצי יכולה לשלוח לך המלצה.
כשבודקים את המסלולים מבינים שצריך לשחרר הרבה, לוותר על לא מעט דברים על מנת להגשים את החלום לילד במחיר כספי ונפשי הגיוני. תבדקי עם עצמך מה המקומות שהכי חשובים לך...
לגבי ההיסטרוסקופיה, עשה לי את זה הרופא שלי, מאחר ולא בייצתי לא היתה בעיה מתי, זה תלוי בעובי הרירית (היא צריכה להיות דקה), עשיתי אותה פרטי וקיבלתי החזר מלא מהכללית.
בהצלחה!
איילת

מקוה מאד

שלא כל תורמת שרוצה להיכנס למסלול אכן ניכנסת, בשביל כולנו !
קצת מפחיד..

גם אני.... אבל צריך להיות ראליות ולהבין שאין יותר מדי סינונים אלא מינימאליים, איזה פיקוח יש על זה? בדיקות איידס, הפטיטיס, בדיקות גנטיות בסיסיות, פרופיל הורמונאלי, גיל ו..... היכולת שלה להגיע לבית החולים לשאיבה
ומאוד עצוב שזה כך

מישהי160

New member
היי

היי , גם אני הייתי מוטרדת מההיסטוריה של מחלות כרוניות .. במסלול הדסה נאמר לי שהתורמות עובדות ראיון מדוקדק אבל לא ניתן להבטיח דבר .. לגבי היסטרוסקופיה - אני ידועה בסף כאב נמוך מאוד למרבה הצער .. אך ההיסטרוסקופיה באמת לא כאבה (אני ישבתי כמו עוף קפוא ונושם בכבדות בבדיקה רק לגלות שהשד באמת לא נורא ואין מה להשוות לצילום רחם שכאב אבל הכל עובר..) עשיתי את הבדיקה ( כשתי דקות) אצל ד"ר חן גולדשמידט במרכז נארא ר"ג הוא מעולה .
אם מדברים על כאב זה כאב בארנק - 1000 ש"ח לשתי דקות הלוואי עליי (יש החזר מהקופה) (-: בהצלחה

עוגי555

New member
היי

אין לי מה להוסיף על דברי הבנות בעניין הבדיקות, רק שזה מאוד הטריד ומטריד.
פשוט נכנעתי לזה במסגרת הכניעה הכללית לצורה שבה מתפקדת המערכת הזו.
כואב מאוד.

היסטרוסקופיה- לגהנום ובחזרה, זה מה שהיה לי.
עם סף כאב לא רע בכלל, מררתי שם בבכי, מעולם לא חוויתי כזה כאב, חוץ מהראש כאב לי הכל, הייתי על סף איבוד הכרה והרופא אמר לאחות לשלוח אותי למיון.
היא בסוף טיפלה בי. התאוששתי כעבור שעה.
הזנקתי את בעלי מהעבודה.
היה גרוע מאוד.
אם הייתי יודעת , במינימום הייתי לוקחת ארבע אדוויל או מבררת אם יש הרדמה.
זה כמובן משתנה מאחת לאחת ואולי מרופא לרופא.
למזלי אני את הרופא הכרתי והוא היה כל כך מתוק, עם כל כך הרבה חמלה,
שזה לפחות ניחם אותי.
הוא ממש אמר שהוא כל כך מצטער שהוא מכאיב לי.
אוף, זהו.

ברור שאני לא רוצה לבאס, אבל אחרי כל הלא נעים לא נורא
בעיתי ממש מזועזעת מהסבל.

בהצלחה

עוברים1

New member
בדיקות גנטיות

היי, באוקראינה החוק מחייב שלוש בדיקות גנטיות שהם שביר אקס, CF חמש מוטציות ו karyotype. מעבר לזה ניתן לבקש להביא את הדמים של התורמת מספק זמן לפני השאיבה והחזרה לבצע סקר רחב ומקיף יותר במעבדה גנטי בישראל. לגבי מחלות במשפחה, ברוב המקומות המידע הזה לא לפרסום. יש מקומות שלא מקבלים תורמות עם היסטוריה רפואית בעייתית. יום נפלא איציק

לגבי היסטטרוסקופיה אבחנית

הבדיקה הכי נוראית שעברתי בחיים, אבל אני יודעת שיש כאלה שלא היה להם נורא. אני הלכתי למות. אם הייתי יודעת שזה יהיה ככה הייתי מבקשת מבעלי היכנס. לצערי הוא חיכה בחוץ. וטוב שהוא בא איתי. ממש לא ממליצה ללכת לבדיקה לבד. על כל מקרה עדיף שיהיה איתך מלווה. מיד אחרי הבדיקה קיבלתי חום גבוה. פיזית הייתי הרוסה לכל היום.
לגבי הבדיקות הגנטיות אני לא יודעת מה אצל כולם אבל במסלול הדסה התורמת עוברת בדיקות לגילוי מחלות מין + •בדיקות גנטיות: סיסטיק פיברוזיס X שביר.
לגבי היסטוריה רפואית כמו מחלות נפש וסרטן, אני לא קיבלתי מידע על זה.

..

עוגי555

New member
וואו חיבוקיתוש ממש כמוני!

אני הייתי לבד. טעות!
אני איבדתי חמצן כנראה והשתתקו לי הידיים.
נרדמתי להם שם בשירותים מרוב שהייתי גמורה.
כשבאתי הבייתה נשכבתי על המיטה בבכי.

שירלרנר

New member
היסטרוסקופיה

אני רק רוצה להבין...
אני הבנתי שהבדיקה הזו (בניגוד להיסטרוסקופיה ניתוחית) - לא כואבת בכלל ...

אני מאוד מבולבלת עכשיו :)
האם יש לכן המלצות על רופא ממכבי ? האם עשיתן את הבדיקות ביום ה- 14 למחזור ?

שירלרנר

New member
חיבוקיתוש עוגי איילת ומשהי

תודה רבה רבה לכן !
אתן אפילו לא יודעות אבל אתן מלוות אותי בתקופה קשה זו
:)
אני נכנסת לאתר, צוחקת, בוכה, שמחה ומאושרת..
אתן שומרות על השפיות שלי ...
למה אין קבוצת תמיכה מסודרת עם מפגשים :)

עוגי555

New member
איזה מותק את

זכות היא לי
ככה אנו כאן , שומרות זו על שפיותה של זו

למעלה