רגע היסטורי

שלומות0

New member
אני זוכרת היטב

שלא מעט פעמים לפני הבחירות היו כאן בקשות לתמוך במפלגה שתדאג לאוטיסטים אני טענתי
שאסור לערב את הפוליטיקאים בזכויות ואני גם עכשיו טוענת שצריך לעשות הפרדה וניתן לעשות זאת להפריד
בין פוליטיקה לזכויות, זה חייב לעבור לדרגים אחרים ואת התקציבים לבוא ולבקש מהממשלה, ברגע שפוליטיקאים מחוקקים חוקים
זה הופך להיות מאוד לא טוב !

nirity1

New member
הקישור הזה מוביל לכתבה

על הורים לילדים שהם לא אוטיסטים וטוענים שזה לא פייר שזכויות של אוטיסטים מעוגנות בחוק ושל ילדיהם לא....

schlomitsmile

Member
מנהל
גם (וגם הם כועסים) וגם מצוטטת בה רויטל לן כהן אמא לאוטיסט, שאומרת על החוק:"חוק רע מאוד שמובילה אלו"ט, שהיא עמותה חזקה, למרות שיש קבוצה גדולה של הורים שמתנגדת לדרכיה. לא דיברו עם הורים שחושבים אחרת ולא דיברו עם האוטיסטים עצמם".

שלומות0

New member
דבר ראשון

הממשלה הזו לא תחזיק הרבה זמן מעמד אז יתכן שלא ימהרו לחוקק את החוק הזה ואז הנזק לא יגרם,
אני דווקא מצד אחד שמחתי שיש לנו אב לילדה אוטיסטית בממשלה ויש לנו שר חינוך ממפלגתו, חבר בהנהלת אלו"ט בטח ידאג לאוטיסטים
האמת שמחתי מאוד סוף סוף הקץ לסבל של ההורים במערכת החינוכית האומנם?
אז בא החוק החדש שמעורר הרבה שאלות האומנם? או שהסיוט רק מתחיל?
מצד שני אני לא ממש מתפלאה כי מפלגה שמנדה מגזר שלם ולא מוכנה אפילו לשבת איתה ולדון ולא חשוב מה הסיבה יש כאן מפלגה מפלה, אם כל המחלוקות לא מנדים מגזר שלם,
היום אתה מנדה מגזר אחד ומחר תנדה קבוצה אחרת..

גור42

New member
לדרוש שוויון בנטל זה לא "לנדות מגזר שלם"

אין שום סיבה בעולם שאנשים יקבלו מענקים ופטורים רק בגלל הכובע השחור שעל ראשם, או המגזר הדתי שאליו הם משתייכים.

מענקים ופטורים לעילויי תורה? בכיף. אבל לא מענקים ופטורים גורפים למאות אלפי אזרחים, שרובם המכריע בקיא בתורה הרבה פחות ממך או ממני.

וזה גם לא נכון שיאיר לפיד או בנט "לא מוכנים לשבת עם החרדים". אין לי שום ספק שאם ש"ס או יהדות התורה יפסיקו להיות כאלה גרידי אז לא תהיה ללפיד או לבנט שום בעיה לשבת איתם בממשלה.

netanelb5

New member
יאיר לפיד הוא אבא לאוטיסטית

הוא חתם על החוק הזה לבשביל עתיד של הבת שלו וכל אוטיסט שיתבגר שזקוק לתיווך והשגחה מתמדת כן מרויח מזה.
יאיר לפיד לא יפגע בבת שלו זו המסקנה שלי. בזכותו תהיה יותר מודעות לנושא אוטיזם.
למה אין תגובה של אלו"ט??

שלומות0

New member
יאיר לפיד

בעל הון עצמי רב מאוד לא צריך לדאוג לבת שלו, יש לו הון רב והיא תיהיה מסודרת בכל מקרה!
הוא אחד הפוליטיקאים העשירים במדינה!

ענתנוי

New member
אף אחד לא מרוויח מזה.

כל ההורים מפסידים (כולל יאיר לפיד) כי החוק הזה מונע אפשרות לאלטרנטיבות הרבה יותר יעילות ומוצלחות, שהיו פוטרות את ההורים מהצורך להפקיר את ילדיהם במוסדות סגורים ולוותר על זכותם כאפוטרופוסים.

האוטיסטים הם המפסידים הכי גדולים - כי החוק הזה מאפשר למדינה לשלול את זכויות האנוש הבסיסיות ביותר של כל אוטיסט שזקוק לתמיכה או עזרה.

ובסופו של דבר אלו"ט תהיה המפסידה הגדולה ביותר מהחוק המטומטם הזה: מטרת החוק היא להקנות לאלו"ט שליטה מלאה בכל התקציבים שמגיעים לאוטיסטים מהמדינה. אלו"ט שולטת כבר היום על רוב התקציבים שמיועדים לאוטיסטים בוגרים, אבל זה לא מספיק לה. ממש כמו בסיפור על הדייג ודג הזהב.....
אם החוק יעבור, אפשר יהיה סוף סוף לתבוע אותה על פגיעה בחפים מפשע במוסדותיה, ולהביא שורה ארוכה של עובדים לשעבר עם "בטן מלאה" שרק מחכים להזדמנות להשמיע אות קולם ואת מחאתם. הפרסומת, בלי קשר אפילו להחלטת השופטים, תהרוס לחלוטין את המוניטין שלה ותייבש את כל מקורות המימון שלה.
אם הציבור יתעורר, יפעיל לחץ על הממשלה וימנע את העברת החוק תיסלל סוף סוף הדרך לאלטרנטיבות יעילות יותר שיגרמו לאבדן הדרגתי של הפופולריות והשליטה של אלו"ט.
בשני המקרים אלו"ט תאבד את המונופול (הלא חוקי) שיש לה כיום בתחום האוטיזם - ומצבם ישתנה לטובה....

ענתנוי

New member
מדהים

איזה הסבר ברור ומדויק.
אתה בטוח שאתה אוטיסט? לא רואים עליך :)

dina199

New member
א"ס בד"כ מסביר הכי מדוייק.

והדיוק הזה לפעמים 'יותר מדי' לנ"טים

מחשבה והצעה

אני חושב שמרבית האנשים שיקראו את החוק לא יבינו בכלל איך הוא פוגע באוטיסטים.
נראה לי שהחוק באמת נוצר כתוצאה מלחץ של אלו"ט על כמה חברי כנסת, ואם יעבור כמות שהוא, הרי שהוא בהחלט יפגע בזכויות הפרט של א"סים.
עם זאת, לדעתי מי שניסח את החוק אינו מודע לכך שא"סים מסוגלים ומעוניינים לייצג את עצמם (מן הסתם רובם מעולם לא חשבו על כך יותר מדי).
לדעתי אין כאן רוע או משהו כזה (אולי אני תמים), אלא פשוט אי-הבנה של מרבית הנ"טים את העולם הזה, ואת המגוון העצום של היכולות והתכונות על הספקטרום.
נראה לי שאם כמה א"סים ישלחו מיילים לחברי הכנסת (יש את הכתובות באינטרנט, עשיתי את זה אפילו פעם, זה משעשע), המסבירים את הבעייתיות בחוק מנקודת מבטם, ויציינו כי הם עצמם א"סים, וככאלה מעוניינים בייצוג בוועדות ובקבלת החלטות לגבי עצמם, הרי שלפחות אלה מחברי הכנסת שאינם נתונים להשפעת אלו"ט, יתמכו בשינוי החוק כך שייצג טוב יותר את האוכלוסייה עליה הוא בא להגן.
בהצלחה!
נציב המים

netanelb5

New member
אני בקושי הצלחתי לקרוא זה ממש קשה להבין

אתם שוכחים שיש אוטיסטים שכן יכולים לתפקד ולכתוב בפורום ויש כאלה שלא יכולים לתפקד.
יש אוטיסט שיכול לדבר, הקול שלו נשמע אבל ילד כמו בן שלי לא ממש ברמה כזו מה יעשה?
איך אני יכולה לגרום לו לתפקד עצמאי?שיהיה עצמאי ומתקשר עם הסביבה.זה הכי חשוב.
אם הבן שלי היה כמו אחד מאלה ברצוןהייתי מוותרת על הקצבה וכל מה שנלווה אליו.י
ילד אוטיסט שהוא לא מדבר או מדבר אבל לא עצמאי לא מתנהג בהתאם לגילו
זה מאוד קשה לכל הורה! הבן שלי אוטיסט לא חולה .ילד שונה אבל זקוק להמון עזרה והשגחה

. ועוד דבר למה הורים של נכים שהם לא אוטיסטיים כועסים על החוק הזה.?????
זה אומר משהו לא?לא ייתכן שהחוק הזה רע לכל האוטיסטיים.

למעלה