רגע היסטורי

ענתנוי

New member
רגע היסטורי

היום ייחתם ההסכם הקואליציוני שכולל גם חתימה על "חוק האוטיסטים".

החוק הזה מאפשר למדינה לכפות את התרבות הנורמלית על כל אזרחיה.
בהתאם לחוק הזה תהיה למדינה את הזכות:
1. לשלול את האפוטרופסות הטבעית של כל הורה שמסרב לנרמל את ילדיו.
2. לכלוא אנשים שהתנהגותם לא תואמת את הנורמה במוסדות סגורים לכל החיים, בלי אפשרות להגנה משפטית או ייצוג עצמי.
3. לשלול את כל זכויות הפרט של הכלואים, כולל זכויות יוצרים וגוף. לארגון שמנהל את המוסד תהיה זכות, מעוגנת בחוק, לפגוע בגופם, נפשם ובריאותם של הכלואים.
4.גורלם של אלפי אנשים - אחד ממאה - ייקבע ע"י וועדה שכוללת פסיכיאטר, מנתח התנהגות ונציג של אלו"ט - הארגון שיקבל לידיו את ה"נאשמים" ואת כל הכספים שמגיעים להם מהמדינה.

זה המצב כיום ואם החוק הזה יעבור, והמדינה תהפוך למדינה של "כל אזרחיה חוץ מאלו המוגדרים כאוטיסטים", הפגיעה באושיות החברה שלנו תהיה עמוקה כל כך שתגרום לקריסה חברתית.

האם המפלגה שהבטיחה להילחם בכפייה הדתית תתמוך בכפיה תרבותית?
האם הציבור יאפשר לחוק הזה לעבור וימשיך לתמוך בהרחקת ה"לא-נורמלים" מהחברה?
האם הממשלה החדשה תהיה גם הממשלה הדמוקרטית האחרונה?

הוא כולל שלילת אפוטררופוסות?

מדינה בלי אוטיסטים (או עם אוטיסטים מוחבאים היטב* נשמעת לי כמו מקום מאוד משעמם וחסר יצירתיות.

arana1

New member
החוק הזה יעצים את מי שנמאס לו מהמימסד

כי יותר ויותר אנשים יבינו שאין להם ברירה
שאין עם מי לדבר ואין עם מי לסמוך
ואז הם יפנו אל עצמם
ומספר המסגרות האלטרנטיביות וההתארגניות שבאות מ"בפנים" ילך ויגדל
עד שבסופו של דבר נגיע למצב שבו מנתחי ההתנהגות ינתחו את הפסיכיאטרים שיטפלו בנציגי אלו"ט שיתקצבו את עצמם במעגל סגור הרמטי שלא נוגעת באף אחד ולא מזיזה לאף אחד
הנ"ט יגלמו ומגלמים בדיוק את כל הסטראוטיפים הכי שליליים שהם משליכים על האוטיסטים והאוטיסטים יעשו חיים
חבל שזה כך
אבל אי אפשר לומר שלא נתנו להם מספיק הזדמנויות להתפתח וללמוד ולהתנהג כמו בני אדם

אין דבר כזה ממשלה דמוקרטית
זה אוקסימורון

ענתנוי

New member
פרדוקסים הם אויבי הסדר החברתי

בהסכם שייחתם היום יש פרדוקס בלתי ניתן לגישור בין סעיף 39: "הממשלה תפעל למניעת פגיעה בזכויות האזרח בכלל ושל המיעוטים בישראל בפרט"
לסעיף 46: "הממשלה תפעל לאישור הצעת חוק שיקום, קידום ושילוב אנשים עם אוטיזם בקהילה" בהתאם לנספח - ששולל את זכויות האזרח של קבוצת מיעוט מוגדת.

הפרדוקס הזה יקבע את גורלה של המדינה, לטוב או לרע.
אפשרות אחת היא שהחוק יעבור והפרדוקס יגרום לאנרכיה וקריסה חברתית.
אפשרות שנייה היא שמישהו ישים לב לטעות הזאת ויתקן אותה כדי שהשינוי החברתי הבלתי נמנע יוביל לצמיחה ולא לקריסה.

איך, לעזאזל, כל הנטי"ם נופלים למלכודות האלו כל פעם מחדש? מה מונע מהם לראות את הפרדוקסים שהם יוצרים ולהבין את השקרים שהורסים להם את החיים?

גור42

New member
לא הבנתי... אם זה המצב כיום, מה בדיוק ישתנה?

ואיפה, לעזאזל, ראית בחוק שהוא מתיר שלילת אפוטרופסות חד-צדדית שכזו?

הוועדות החדשות הן מלכודות דבש

אוטיסט יבוא אליהן ברצון לקבל סיוע בתעסוקה ורכישת דירה, חברי הוועדה יחשבו אחר, יזרקו אותו להוסטל בלי לשאול אותו, ישללו את זכויותיו ואלו"ט תרוויח לא מעט כסף.
מתי הם יבינו שאנחנו אנשים עם רצונות ומחשבות ושוועדה לא אמורה לקבוע מה טוב לנו, אלא אנחנו בעצמנו?

גור42

New member
אין להם זכות חוקית לעשות מה שכתבת, בלי...

...חתימה של האוטיסט או של הוריו.

הבעיה היא, שאנשים רבים - ובעיקר אנשים במצוקה - לא שמים לב על מה הם חותמים ו/או לא חושבים על ההשלכות עד הסוף. אנשים רבים גם לא יודעים מהן זכויות האזרח הבסיסיות שלהם, ולכן הם חשופים לשכנוע ע"י הפחדות ואיומים חסרי-שיניים (כמה פעמים, למשל, שמענו פה על בית-ספר שאיים לסלק ילד אם הורה לא ייתן לו תרופות, כאשר אין לאותו הבית-ספר שום זכות חוקית לבצע מעלל שכזה?)

בקיצור, אם ההורים יהיו טיפה פחות תמימים, זה כבר יפתור את רוב הבעיות. בכל זאת, אנחנו חיים במדינה דמוקרטית ויש דבר שנקרא "חוק יסוד זכויות האדם וחירותו", וחוק היסוד הזה תקף לאוטיסטים בדיוק כמו שהוא תקף לכל אדם אחר. כך שאלו"ט לא יכולים סתם ככה להכריח הורים לוותר על החזקה של הילדים שלהם.

מה שכן, חבל לי מאוד שהמדינה הולכת לזרוק מיליארדים על המערכת המיותרת הזאת. בעיקר שאנחנו הרי יודעים בדיוק מהכיס של מי הכסף הזה יצא...

הוסטל זה לא סוף העולם

הוסטל לא שולל לך שום זכויות מעבר לכללים הנהוגים בהוסטל.
גם הורים אפוטרופסטים לא יכולים לשלול זכויות מילדיהם. הם רק יכולים לנהל במקומו את חשבון הבנק , דבר שבין כה להרבה הורים יש זכות, אם כי נכון שיש הורים שמנצלים זאת לרעה...
יש היום מספיק ארגונים שאם מישהו בעל תודעה מגיע אליהם הם יסכימו לייצג אותו ולבטל אפוטרופסות.

החוק שולל את חופש הבחירה.

וועדה תחליט מה אתה צריך ובאיזו מסגרת תהיה.
זה מנוגד לחוק שיוויון הזדמנויות לאנשים עם מוגבלויות.

שום זכות לא נשללת. מאוד תלוי בהוסטל

תבקר אצלנו ותראה אוטיסטים בוגרים ששמחים על המסגרת ולא שללו להם שום זכות.
וגם לכאלה שגרים בהוסטל מילדות לא שוללים שום זכות ברגע שהם מתבגרים ויוצאים מרשות הוריהם.
הווועדה לא יכול הלהחליט באיזו מסגרת. אתה יכול לסרב לקבל את החלטתה.
תפסיק להאמין לכל השטויות שמפמפמים לך....
בחוק יש גם סעיפים על עזרה בדיור עצמאי למשל

אני לא מדבר על הוסטל. אני מדבר על הוועדה

אם תסרב, לא תקבל סיוע.
לא פימפמו לי את זה. אני קראתי את החוק.

אם טוב לך , אתה לא חייב לקבל את הסיוע

וגם אם הועדה ממליצה על הוסטל יש הרבה סוגים....
כך שהמצב לא השתנה...
מה שמשתנה הוא שיש זכות לגשת לוועדה.

arana1

New member
אתה מחמיץ את הנקודה הכי חשובה

שלהרבה אנשים,אוטיסטים ואחרים,דווקא בגלל שכל כך רע להם,לא יכולים להעזר בסיוע שבא עם תנאים שמרוקנים אותו ממשמעותו
זה כמו לתת למישהו מתנה שגם לא מתאימה לו וגם באה עם תנאים שמבטאים אינטרסים זרים ולא נעימים כמו רצון לשליטה

ה"אם לא טוב לך אתה לא חייב לקבל סיוע" זה אלימות לשמה
ביחוד כשמפעילים את זה כל הזמן לגבי אוטיסטים שהכי סובלים בדיוק מחוסר הערנות למידה שבה התנייה משבשת את כל ההקשרים והקשים המהותיים לקיום יפה ומוסרי ויצירתי ואוהב

כמה שהממשלה עושה יותר ככה היא עושה יותר רע
כי אין אף אחד בחברי הוועדות והמומחים שיש לו שמץ של מידה סבירה של רגישות וחוכמה

ענתנוי

New member
אתה מכיר הוסטלים של אלו"ט?

איך אתה משווה בכלל בין המקום שאתה נמצא בו למקומות האלו?
זה מרתיח אותי בכל פעם מחדש, כשאתה מצדיק את ההתעללות באוטיסטים אחרים, "נמוכים", בלי להכיר את הנושא לעומק.

סיפרתי כבר הרבה פעמים על התעללויות שאני ראיתי במו עיני, שהן רק טיפה בים לעומת מה שאני שומעת ממדריכים לשעבר או מהאוטיסטים עצמם.
איך אתה מעיז לזלזל ולבטל את הדברים שלי ושל אנשים שאתה לא מכיר?

כמה הוסטלים של אלו"ט את מכירה?

והם לא היחידים שקיימים.
זה מרתיח אותי כל פעם מחדש שאת חושבת שאת מכירה את כולם רק כי את מכירה מצב אחד או שניים או שלושה....
איך את משווה בין מה שאת מכירה למצב הכללי בלי לבדוק?

ענתנוי

New member
ההשוואה שלך לא תקפה

זה לא משנה כמה מקומות טובים יש - כל עוד יש אדם אחד שסובל ואין מי שיגן עליו או הורה אחד שעומד חסר אונים מול המערכת ולא מסוגל להגן על ילדיו.

מספיק שיש ארגון אחד שיכול לקבל אפוטרופסות של רכוש, גוף ונפש על אדם אחר - כדי שמישהו ינצל את זה לרעה.

וזה תמיד קורה.....

גם הניתוחים שלך לא תקפים

את מתיימרת לנתח את כל המקומות ואת כל האוטיסטים רק שאת מתעלמת מכל מה שלא מתאים לך.
השאלה היא לא אם יש ארגון כזה אלא מה הוא עושה עם זה.
יש מצבים ואין ברירה... למשל שאין בן משפחה אחר שיכול לקבל אפוטרופסות... הבעיה אינה האם הגוף קיבל או לא אלא מה הוא עושה עם הסמכות הזאת...
וכמו שאמרתי יש מספיק מקומות שיסכימו לטפל במקרי ניצול ולייצג אותם בהתנדבות, או תמורת תשלום רק במקרה של הצלחה....

ענתנוי

New member
אתה באמת לא מבין?

כי אני מתחילה לתהות אם יש טעם בכלל לנסות להסביר לך....

אני מנתחת את תמונת המצב, וזה קשור לחוקים הקיימים ולא לכמות המקומות שאני או אתה מכירים.
ולא משנה כמה גופים יסכימו לטפל במקרי ניצול אם לפי החוק מותר למנהלי ההוסטל לפגוע בגופו או בנפשו של אדם אחר.
אתה מבין מה זה "אפוטרופסות גוף"? זה אומר שמותר לארגון שמנהל את המקום הזה לתת לכל אדם זר לגעת בגוף שלך, עם או בלי אישורך. מותר להם להיכנס איתך לשירותים, גם אם אין לזה סיבה מיוחדת. מותר לאנוס אותך, כי העדות שלך חסרת כל ערך, מותר להפשיט אותך בכוח מול קהל, למנוע ממך טיפול רפואי כי זה יותר מדי יקר ועוד.

זה המצב החצי-חוקי כיום, שנובע מ"קשר של שתיקה" בין אלו"ט לרווחה. אם החוק של אלו"ט יעבור זה יהיה חוקי לחלוטין.
מה לא מובן? על מי בדיוק אתה מגן? איזה טובת הנאה אתה מקבל מאלו"ט כדי להתעקש לתמוך בהם?....

למעלה