רגע אחד ו...

• פותח הנושא דז
  • פורסם בתאריך

דז

New member
רגע אחד ו...

הכול נאבד . אומרים שלאדם יש משמעות לפחות כלפי עצמו , אני חשובה לעצמי , זה נקודת הפתיחה מפה מתחיל מרוץ הפילוספיה , ואלי אני חשובה גם לחברים שלי . אבל ברגע מסוים , אתה קם בבוקר , ולא אכפת לך , לא אכפת לי אם אני באינתיפדה , ושומעות יריות , אם אם אני במלחמת עולם 3 , או אם אני מתה או חייה, או מה אני אעשה ברגע הבאה, לא אכפת לי להשאר במיטה ולא אכפת לי לקום , או לשלם שכר דירה,לא אכפת לי להתאבד , אבל גם לא אכפת לי להמשיך לחיות, ותאמת לא אכפת לי כלום , לא אכפת לי לחשוב או לא, אז אני לא עושה כלום,לא קמה ,לא חושבת ,לא זזה,לא מורידה תשמיכה. למה לא אכפת לי?, למה שיהיה אכפת, תנסו את זה פעם . מוכנה לתגובות שזה עצלנות , או רע , או מה אני לא אוהבת את עצמי. אני לא אוהבת כלום , גם לא שונאת , אני ריקה מרגשות , אני בכלום , אדישות צפהה ממלאת לי תעינים. זה הרגיש טוב , לא לדבר עם אף אחד , לא לראות בעין שחורה משהו לבן בגלל העבר , לא להיות חייבת לאף אחד, לא להיות עם סיבות , או מעשים , להיות במימד הכי נמוך חפץ , חפץ זה המימד הכי גבוהה . חפץ רואה רק מעשים , ולא מסך מקושקש של רגשות נויה מה אם...

itsikd

New member
דז המבולבלת שמבלבלת את כולם

אין לך דעה עקבית - את נכנסת לפורום וכל פעם זורקת דיעה אחרת כל פעם חושבת משהו אחר וזורקת את שעולה לך בראש באמת - איך את מצפה לנהל פה דיון נורמאלי אם כל פעם את מחזיקה זדיעה הפוכה פעם את מלאה ברגשות ופעם אין לך רגשות בכלל את בכלל יודעת מי את ??? איציק המודאג

דז

New member
איציק מה אתה דואג

אני לא אמרתי שאני אף אחד מהדמויות שאני מציגה, ואולי יש לי פיצול אישיות , אני מנסה ליצור דיון פילוספי על מצב מסוים , ולא המצב שלי , מבין אני כבר מכירה אותו, ולא בקטע של לדון עליו . מצב של אדישות מוחלטת הוא הדרך היחידה לראות אוביקטיבי סוביקטיבי , על זה אני מדברת יש לך משהו להגיד על זה תוסיף הודע , יש לך מה להגיד עלי תשמור את זה נויה

itsikd

New member
אבל בכל שאת חמודה ...

צורת הכתיבה שלך והנושאים שאת מעלה מוכיחים ללא ספק שאת עדיין מבולבלת מצטער שאני דואג

זאת הבעיה................

כשמישהו זורק מה שיש לו בראש וזה לא מתאים לחברה המתירנית שלנו, כולם חושבים שהוא לא נורמלי (תגדירו נורמלי). אדון איציק אתה אף לא הפוך?(פעם אוהב פעם לא.פעם כואב פעם לא).

דז תמשיכי בדרך שלך.........

אנשים פשוט מפחדים לשמוע את האמת על החברה האומללה שלנו שמנסה להכתיב לנו איך לחיות.

איזה חברה בדיוק...................

אנשי הפורום המשועממים,בעלי קהל חברים נמוך,שמחפשים איך להעביר את היום

דרדרית

New member
כולם?? .... נורא נעים לשמוע את

ההכללה על אנשי הפורום. תודה נורא נהניתי דרדרית

^^flower^^

New member
תרגע!!! אבל התכוונתי ל-

מאיפה אתה יודע שמישהו פה משועמם? וחוצמזה - למה אתה כאן?? אבל בוא לא נתחיל להתווכח זאת לא הייתה הכוונה שלי...... התכוונתי לחברה שאתה גר בה - אמרת ישוב עם 30 משפחות (תסלח לי אם טעיתי קצת...) אתה נמצא בחברה - חברת האנשים בישוב!! גם אם יחסית זאת חברה קטנה זה עדיין חברה!!

חברה כן . אבל.............

חברה שאנחנו בנינו לעצמנו. בלי מיסים.בלי ביטוח לאומי.בלי חליפות מחויטות.בלי סכין ומזלג. להתעורר מתי שאת רוצה,לישון מתי שאת רוצה,להתלבש איך שבה לך וכו´ וכו´. לא נמאס לכם להרגיש שאתם חייבים לרצות מישהו,שחס וחלילה תלבשי משהו לא אופנתי,שתאכלי חלילה עם הידיים.שתאחרי לעבודה ותחשבי כל הדרך על איזה תירוץ עלוב לספר לאיזה בוס פלצן(סליחה על הביטוי) ולהתפלל שאשתו נתנה לו בלילה וכד´. אהבה והרבה אמונה

איך אנחנו מתפרנסים?...............

מחקלאות,עובדי אדמה. כן. כמו ימי הביניים.(רק לנו יש חשמל ומים,וכמו שהבנת גם מחשב)

^^flower^^

New member
אז לא בדיוק "ימי הביניים"

אבל את העיקרון של איך החברה שלכם בנויה הבנתי ואני חייבת לציין שאני אוהבת את הרעיון של המושב שלכם, לא כל אחד באמת יכול לחיות ככה, למרות שיש עוד מושבים וישובים שחיים ככה (אולי בסדר גודל שונה...). ונכון, אתם נמצאים בתוך חברה שאתם יצרתם לעצמכם, ואם נחזור לנושא ההתחלתי - אתם נמצאים בחברה שבה אתם דומים, יש לכם דרך חיים משותפת (מכנה משותף) וכך אתם יכולים לחיותביחד בחברה אתם לא שונים לגמרי ומנותקים לגמרי - חשמל, מים, מחשב...

את צודקת.אנחנו.....................

מנסים להוריד גם את האמצעים הללו. אבל יש כאלה עם ילדים קטנים ותינוקות,אז זה גורם לבעיה קטנה. אהבה והרבה אמונה

פגעסוס

Well-known member
כל חברה מכתיבה דרך חיים

החברה לא מכתיבה לך איך לחיות, היא מכתיבה מספר כללים על מנת שדרך חייך לא תתנגש בדרך חייהם של אחרים ולא יווצר מצב של פגיעה. בתיאוריה, ניתן לעזוב את החברה, להתבודד ולעשות מה שבא לך, זאת כל עוד אינך פוגע באף אחד. באם פגעת במישהו מחברה מסויימת, הרי שהתחככת עם החברה הזאת והם עלולים להחיל את חוקיהם עליך. אתה יכול כמובן שלא לקבל את אותם חוקים, אך בד"כ כלל לחברה יש יותר כוח מלאדם יחיד והם ידאגו לכך שהחוקים אכן יופעלו. אם אתה גר עם 30 אנשים בצפון במושב, אז גם אם לדעתך עזבת את החברה "שלנו", הרי שהצטרפת לחברה אחרת. זאת ועוד, החוקים של החברה "הקודמת" עדיין חלים עליך. ובנוגע לנושא המקורי: אדישות למה שקורה מסביב זה להבין שהעולם הוא רק הצגה. אבל זו הצגה שאין ברירה אלא לשחק בה. גם אם אנחנו נשכב ולא נעשה דבר עדיין אנו ממלאים תפקיד בהצגה הזאת. לכן על מנת שיהיה מעניין כדאי בכל זאת להשתתף באופן פעיל. אחרי הכל, ההצגה חייבת להמשך... GYXOIO

itsikd

New member
אתה בכלל לא יודע על מה אני מדבר

ואין לי כוח להסביר כי כבר זה לא קשור לדיונים פה

למעלה