רגישות

papillon1

New member
רגישות

יכול להיות רגישות לפירות? ירקות? סובלת כל הזמן מכאבי בטן, מלאות ונפיחות, עוויתות. תמיד פירות טריים ויבשים גרמו לי לכאבי בטן. מלבד אבטיח, תות במידה, בננה במידה. אחרי שאוכלת פרי-2, אפילו על קיבה ריקה על הבוקר כמו שממליצים, עדיין סובלת. זה לא שווה את זה.. הבעיה שגם ירקות רבים כמו עגבניה, פלפל. למצליבים אני לא מתקרבת בכלל. גם מוצרי חלב וקטניות. רק גבינה קשה יכולה במידה. סויה גם בעייתי מלבד ירקות בודדים (ירוקים בעיקר), ומבושל\אפוי. כל הדברים שמומלצים בעייתי גם תירס ואפונה, לחם מלא שעשיר בסיבים, גם לחם קל, ודגני בוקר שממליצים כמו הברנפלקס. מרגישה שיש לי בעייה עם הרבה דברים שהם מומלצים ועשירים בסיבים. יכולה דגנים ללא סובין ברכיבים. לחם מלא עם כמות סבירה של סיבים (עד 8) אין בעייה. אבל כמויות לחם לא יכולה הרבה, גם גורם לנפיחות וכאבים. זה מאוד מאוד מגביל בתזונה ובבחירות בחוץ. רופאת גסטרו' אבחנה IBS קשה ורגישות ללקטוז, היא אמרה שאין תרופה, רק המלצות להמנע ולאכול דברים במידה ולפי היכולת מתוך ניסיון אישי. האם את ממליצה לשלב דגנים כמו קורנפלקס, לחם לבן, פרכיות אורז?

תשובה

שלום רב, לטיפול ב-IBS הייתי ממליצה לך לפנות ליעוץ תזונתי רצוי אצל דיאטנית קלינית שמתמחה במערכת עיכול.למה זה חשוב? כי תראי מה יוצא - נראה שאת יודעת יותר מה אסור לך לאכול ולא יודעת כבר מה מותר לך ולכן רצוי להתייעץ עם דיאטנית וביחד תוכלו לבחון את התפריט הקיים לבנות תפריט חדש ומאוזן שיוכל לסייע לך בהתגברות על הסימפטומים. כמו כן במידת הצורך יותאמו לך תוספי תזונה מתאימים. בהחלט יתכן שיש לך אי סבילות לפרוקטוז (סוכר הפרי) ולכן את מרגישה את התופעות שאת מתארת ולגבי ירקות - פלפל ידוע כירק שעושה גזים ושאר הדברים שאת אוכלת אולי זה קשור לתכולת הסיבים הגבוהה. ירקות כמו קישואים, דלעת, מלפפון דלים יותר בסיבים וקלים יותר לעיכול. התזונה ב-IBS מותאמת באופן אישי לכל מטופל מאחר וכל אחד הוא שונה ולכן אני לא ממש יכולה לתת לך כאן המלצות אבל כעקרון הדגנים שציינת נחשבים לדגנים קלים יחסית לעיכול. שיהיה בהצלחה נטלי

papillon1

New member
איך בודקים?

אי סבילות לפרוקטוז. אפשר לבדוק את זה? נהוג לבדוק את זה? במה יש פרוקטוז חוץ מפירות? כי גם דבש עושה לי כאבי בטן וגם ירקות כמו בצל.. אם יש את זה זה אומר שצריך להמנע מפירות?

sthead

New member
שאלה

איזה ירקות את יכולה לאכול? יש לי תופעות ממש דומות למה שאת מתארת ואני תקופה די ארוכה לא נוגעת בירק..

papillon1

New member
יכולה

בטטה, דלורית, דלעת, גזר, סלק מבושל (במידה), חסה-כל סוג, עלים מכל סוג, עשבי תיבול כל סוג, תפו"א, חציל אפוי, קישוא, מלפפון ללא קליפה, פטריות זהו לא מכירה עוד

למעלה