רבע דכאון כרוני

ודעת

New member
רבע דכאון כרוני

שלום, אני מרגישה מאד לא טוב ולא יודעת למי לפנות, אולי מישהו יוכל לתת עצה. יש ימים שאני שמחה ומתפקדת והכל בסדר אבל אז, כמו גורל שאין להמלט ממנו, כשבוע לאחר תחילת המחזור מתחילים 5-6 ימים של יאוש עמוק וחרדות ובהלה ובכי, מצוקה איומה. (וגם לפני שמתחיל המחזור יש כמה ימים קשים.) בעבר כשזה היה נעשה בלתי נסבל הייתי לוקחת תרופה נגד כאבים, לא משהו רציני (ארטופן) אבל זה היה ממש משרה עלי שקט לכמה שעות. ועכשיו אני מנועה משימוש בתרופה הזו כי מתנגשת עם תרופה אחרת שלוקחת (המטולוגית). בעצם מה שקורא זה שרבע מהחודש, כל חודש, אני מצמצת מאד את המגע שלי עם העולם, כי ההתנהגות שלי כל כך מבוהלת ובעייתית בזמן הזה. והדברים שבכל זאת קורים בימים האלה ממשיכים להשפיע גם אחר כך (למשל אם רבתי עם מישהו) וגם עצם החוויה הקשה הזו, עוד פעם ועוד פעם, אני חושבת שמאד פוגעת בבטחון שלי, גם בימים האחרים. אני עורכת מעקב מה שמאפשר לי לצפות את הימים האלה ולהערך בהתאם ולהרגיש מידה כלשהי של שליטה אבל זו בכל זאת חוויה קשה של אין אונים. אולי אני לא צריכה להשלים עם זה? אולי יש למישהי רעיון מה לעשות?

לגשת לייעוץ

לפי מה שאת מתארת, כבר כיום את נמצאת תחת מעקב רפואי כלשהו. כדאי שתפני אל הרופא ותספרי לו על התחושות שלך ועל העקביות המחזורית שלהן והוא יפנה אותך לאן שצריך. לא חושבת שאת צריכה להשלים עם זה.

setonr

New member
לודעת- הרבע הזה הפך לרוב-

קראתי בעיניין את דבריך. כאדם מבוגר בגילי הצלחתי לראות ולשמוע על דפוסי חיים. אולי גם לימודי נותנים לי תחושה להשתתף ולהגיב.נראה שאת נכנסת לדפוס התגוננות עם תחזית מעין "נבואה שמגשימה את עצמה". את כל כך בטוחה בסדר האירועים הצפוי לך בשבועיים הקשים, שזה הופך לסבל מוכר. נכון שאת מחפשת מזור, אבל את שבויה בדגם שהתקבע אצלך מדי חודש. אולי תרשמי בפעם הבאה אילו שינויים קלים ככל שיהיו בסדר הדברים. ייתכן שתגלי כי לא הכל מקובע ויש ניואנסים שניתן להשתחרר. נראה שהחיים שלך סובבים "לקראת ובמהלך" וחבל על ההסתגרות גרידא...

ודעת

New member
תודה seyonr!

תודה על התייחסותך. בהחלט יש אמת באמירה שזה התפשט להרבה יותר מרבע. וגם עצתך נשמעת הגיונית, ולו כמעשה של חיפוש אחר הטוב, ששם את הדגש על מה שחיובי (אפילו אם "ממצאי המעקב" לא יהיו שונים בהרבה מהידוע עד עכשיו, אבל הגישה תהיה אחרת.) אולי? זה נשמע כל כך הגיוני, כמעט בנאלי אבל לא חשבתי על זה עד עכשיו. תודה רבה.

למעלה