רבעון עם צמיחה שלילית...

shershku

New member
ההצהרה השנייה נכוהה לגמרי

אבל לא התמונה השלמה. זה יותר מאשר הרשות להגבלים עסקיים.זוהי המדיניות בשני העשורים האחרונים.

אני לא מכיר את מצב נמלי הים, ככה שאני אתקשה לנהל דיון עינייני. אבל, בחברת החשמל זוהי ההנהלה וקובעי המדיניות (רשות החשמל, משרד מים והארגיה והממשלה) שהביאו את חברת החשמל למצב גרעוני. מצד אחד לא נותנים לחברת החשמל להתפתח כמו שצריך, מצד שני מפילים את הבעיות על אלה שעובדים קשה כדי שיהיה חשמל.

FineSilverMan

New member
זה בסך הכל הגיוני

לא רוצים לתת להם יד חופשית כי כבר יש להם מספיק כוח...
וזה ממש לא נגמר בזה. זו אותה מדיניות גם ביחס לאונ' העברית.
כלומר המדינה פועלת במודע להקטנת התקציב ביחס לתוצר. המשמעות היא דרך של משברים, במקום מדיניות אקטיבית עם הפנים לעתיד.
&nbsp
אי אפשר לרקוד על שתי חתונות.

galgal581

New member
יש הרבה עוותים במדידת הצמיחה והתל"ג ולכן

הם לא משקפים את המצב האמיתי במשק. לדעתי המצב גרוע יותר ממה שהיה לפני 20 - 30 שנה.
אתה מכיר מישהו שנהנה מהעליה בתוצר? אני לא. כבר שנים רבות כל אדם שאני מדבר איתו על זה אומר שהוא לא רואה שום צמיחה אלא ההפך. כנראה שאין שום צמיחה.

shershku

New member
אנחנו יכולים רק לשמוע על אלו

שנהנים מהעליה בתוצר, אנשים כמו משפחת עופר, משפחת שטראוס - אני מקווה שהבנת את הרעיון.

FineSilverMan

New member
כי זה להסתכל על היער

כאשר אתה בתוכו...
&nbsp
הרי מה המשמעות של התוצר?
העובדה שיש לנו רכבים חדשים, מכשירי סלולרי וכו' -- מוצרים שייבאנו מחו"ל.
התוצר של המשק מאפשר ייצוא: שליחת מוצרים ושירותים תמורת מטבע זר, שאיתו אפשר לייבא.
בניגוד לישראל שפתוחה יחסית למסחר, קוריאה הצפונית די מבודדת מבחירה. המצב הכלכלי-חברתי-טכנולוגי שם הוא די ברמת שנות ה-50...
&nbsp
אנשים לא רואים צמיחה, כי הצמיחה מזערית. אם תשווה את סל המוצרים והשירותים שרכשת לפני עשור לסל היום, תראה שינוי קל. יש גם שינוי מבחינת טעמים שמשתנים וכדומה.
&nbsp
יש לי קובץ אקסל בו אני עוקב אחר כמעט כל ההכנסות וההוצאות שלי.
&nbsp

galgal581

New member
השוותי את סל המוצרים מלפני 20 שנה והתברר לי שאפשר

לרכוש פחות.
דירה הפכה למשהו שהוא מחוץ לטווח ההשגה. בשנות ה-70 דירה של 100 מ"ר היתה בטווח ההשגה.
הפנסיות קטנות יותר ולגבי העתיד יש סכנה שהן יקטנו עוד יותר.
יש קושי גדול יותר לרכוש רכב והישראלים עוברים לרכבים קטנים יותר.
מחירי הדלק עלו יחסית למשכורת ממוצעת.
מחירי המזון לא ירדו יחסית למשכורת הממוצעת.
מחירי החשמל, המים והארנונה עלו לדעתי יחסית למשכורת הממוצעת (הם בטח לא ירדו).
הדברים שנוספו לנו מאז כמו: המחשב, האינטרנט, הסלולרי ועוד כל מיני צעצועים מהסוג הזה, הם הרבה פחות חשובים.

FineSilverMan

New member
הייתי שמח לראות את ההשוואה הזו

אני זוכר שבסוף היסודי הנסיעה באגד עלתה 2.4 ש"ח ואז עלתה ל-2.7 ו-2.8. היום היא 6.6 ש"ח. כלומר כ-5% בשנה.
הבעיה היא שהשכר לא עלה ב-5% בשנה.
כאשר הייתי בן 18 שכר המינימום היה כ-17.56 ש"ח לשעה ואילו היום הוא 23.12 ש"ח. עליה של 2% בשנה.
&nbsp
http://www.btl.gov.il/Mediniyut/GeneralData/Pages/שכר מינימום.aspx
&nbsp
גם השכר החציוני וגם השכר הממוצע לא עלו ברמה כזו. כלומר גם לא השכר של נהגי האוטובוס... אז לאן הכסף הלך?
&nbsp
לגבי הדיור, בשנות ה-70 היתה עזרה ממשלתית שהוספקה רק בשנות ה-90. הלוואות עומדות וכדומה. לכן דירות היו בהישג יד.
&nbsp
העובדה שאנשים משקיעים מאות ואלפי שקלים בשנה עבור הצעצועים הללו...

למעלה