רבין ששוכחים

Better Man

New member
רבין ששוכחים

הכל טוב ויפה,אהבתי את דרכו של רבין בשנותיו האחרונות,אבל מי היה רבין לפני שנות השלום והאהבה שלו? גם את זה חשוב לדעת. כאן

arvandor

New member
נו, אז?

עדיף היה שהאצ"ל היה מקבל את הנשק, ובגין היה מחליט שהגיע הזמן לממש את רעיון "שתי גדות לירדן", ולצאת למלחמה בירדן???

Better Man

New member
אז אני עדיין מחכה לראש ממשלה

שיהיה נקי מפשעי מלחמה ומפשעים אחרים, ראש ממשלה שלא עשה צבא, יש סיכוי לקבל אחד כזה פה? ):

Alexco

New member
שמעון פרס לא עשה צבא

אבל אינו נקי מאחריות לפשעי מלחמה, מתוקף תפקידיו בממשלות ישראל (למשל שר חוץ בזמן "חומת מגן")

the man is back

New member
חומת מגן פשע מלחמה?! ../images/Emo46.gif אצלך

בטח כל פעילות מלחמתית מסווגת בפשע מלחמה

Alexco

New member
הא סליחה,

ששכחתי שאצל הימין דיני מלחמה לא חלים בעת מלחמה.

the man is back

New member
והיכן אותם פשעי מלחמה מתועדים?

באל מנאר, באתרי אל קעידה, החמאס ושלום עכשיו????

אם האצ"ל היה מקבל את הנשק

רוב הסיכויים שהמדינה הצעירה היתה כבר נופלת...

the man is back

New member
שטויות! 95% מהנשק היה אמור ללכת

לצה"ל והוא היה יכול להציל חיי יהודים רבים.

Lord Buksht

New member
וה5%

היה מספיק כדי להתחיל מלחמת אזרחים שהייתה משמידה את המדינה

the man is back

New member
למה מלחמת אזרחים??? בן גוריון

בעצמו כמעט הביא על העם מלחמת אזרחים בגלל הפגזת אלטלנה. רק קריאתו של מנחם בגין נגד מלחמת אזרחים הצילה את המדינה מחורבן.

שטויות,מי שבאמת רוצה להמנע ממלחמת

אזרחים לא חותר תחת ההנהגה ומנסה להבריח לארץ אנייה מלאה בנשק...

youvall

New member
שטות!

מי שמנסה למנוע מלחמת אזרחים לא עולה עם קהל מאמינו ותוקף את חבריי הכנסת ולא מטיל מצור על הכנסת כי התקבלה החלטה שלא מקובלת עליו!

בגין פקד לא להשיב אש !

ברשותי עיתון מיום ה' באייר תש"ח האומר בפירוש" "אצ"ל מקבל מרות המדינה". לא היה כאן נסיון להפיכה, אלא הסכם מסודר עם בן גוריון שחלק מהנשק יעבור לכוחות אצ"ל בירושלים. ירושלים לא הייתה אז חלק מהמדינה, וכוחות אצ"ל פעלו שם. הכוחות הופקרו ע"י ההגנה ללא תחמושת. בן גוריון פעל בניגוד להסכם, והורה להפגיז את האוניה. בגין, הורה לא להשיב אש על מנת שלא לפתוח במלחמת אחים. נאומו של בגין, לאחר הטבח, מעניין מאד. מי יודע, אילו היה נשק בירושלים, אולי היא הייתה שלנו כבר ב-48, והיה נחסך דם רב מאד. לא היה כאן נסיון הפיכה. היה כאן רצח של אנשים שברחו מספינה טובעת.

youvall

New member
הפרשת השילומים מגרמניה

בגין עלה עם קהל מאמינו ותקף את הכנסת.... ומי יודע, אם הנשק היה נפרק ומנסה להגיע לירושלים אולי הערבים היו תופסים אותו ואז יתר יהודים היו נהרגים ודם רב יותר היה נשפך! בגין ניסה לעשות לאחר מספר שנים הפיכה נגד הכנסת כשתקף את חבריי הכנסת והטיל עליה מצור בעקבות החלטה לקבל את השילומיים מגרמניה!

the man is back

New member
פחחח ../images/Emo6.gif ואולי לא היינו בכלל צריכים

לשלוח את השיירות לירושלים בגלל שהערבים היו יכולים לקחת בשבי את כל הלוחמים
בגין בהחלט לא ניסה לבצע שום הפיכה! פשוט ההפגנות באותן שנים לא היו כמו הפגנות השמאל כיום שבהם בוכים ומדליקים נרות.

EverMan

New member
מאיפה אתה מנפיץ את השטויות האלה ?

יש מיליון גירסאות למה שקרה שם באמת ... אחת מהן מספרת שהם הציעו חצי חצי. ואני לא יודע מה איתך - אבל אני לא הייתי מאפשר מליציות חמושות במדינה שלי , גם אם זה 5% של נשק בידי מליציה ימנית קיצונית.

למעלה