רבין ששוכחים

תגידו, אתם באמת לא קולטים?

היה הסכם עם בן גוריון. על כך אין ויכוח. בנאום בגין מופיעים המספרים הנכונים, אבל זה לא מה שמשנה כרגע. בן גוריון היה אכול שנאה לאצ"ל, וכך גם כל חבריו, ולכן הם פקדו לרצוח. חלק מהתגובות כאן מוזרות: "אולי הנשק היה מגיע לערבים"... נו, על כך אפילו לא אגיב. בן גוריון כל כך שנא, עד שנמנע מלקרוא לבגין בשמו. צריך לזכור, שהמדינה נתפשה בכוח ע"י ההגנה, שהחליפה את שמה לצבא --ההגנה-- לישראל. לא היו בחירות דמוקרטיות. צריך ללמוד את לקחי טבח אלטלנה על מנת שנשכיל למנוע מלחמת אחים.

youvall

New member
למה לא להגיב?

למה שלא תגיב לאפשרות שהנשק היה מגיע לערבים?!? וזה מגוחך...להגיד שההגנה השתלטה על המדינה ובגלל זה קוראים לצה"ל צבא ההגנה לישראל...איך רצית שיקראו לו? הוא צבא שמטרתו היא להגן על מדינת ישראל!!! ד"א, גם מטה הפלמ"ח וההגנה פורקו ע"י בנג'י....

נו, טוב, נגיב גם לשטויות

האפשרות שהנשק היה מגיע לערבים דומה לאפשרות עד גיל 21 תגיע לירח. לא היה מדובר בילדים קטנים, אלא בארגונים רציניים. הבעיה הייתה שנאת אחים, וליתר דיוק, שנאתם של אנשי הפלמ"ח. הם שנאו שנאת מוות את האצ"ל והלח"י והנהיגו את הסזון. אוסיף, שגם בגליל היה מקרה של מניעת העברת נשק ללוחמי האצ"ל, וכך נפלו רבים. כאן הסיבה הייתה ככל הראה מריבה על יוקרה. ודאי שההגנה הייתה היסוד לצה"ל. צירוף השם הגנה אינו תמים כפי שאתה מנסה לרמוז. תפישת השלטון במדינה נעשתה בכוח, ואחר כך ע"י מינויים פוליטיים שדחקו את רגליו של כל מי שלא הסכים לדעתו של השלטון (עין ערך מפעלי תעשיית המכוניות המצליחים של אפריים איילין). הפלמ"ח אכן פורק, וטוב שכך, כיוון שהוא היה כבר פוליטי מדי.. אפילו בשביל בן גוריון (!), וכנראה הצטרפו לכך עוד סיבות פנימיות של מאבקים פוליטיים. עלינו ללמוד מכל המלחמות האלה, שרק באחדות נוכל לנצח. אם נמשיך בדרך ההרס והשיסוי המדינה תדרדר לאסןם.

youvall

New member
אז מה שאתה בעצם אומר

שלוחמי השיירות שניסו להגיע עם אוכל ושתייה ותרופות לירושלים היו ילדים קטנים ובגלל זה הם נכשלו? נכון?!? לא בגלל שהערבים שלטו על הגבעות וטווחו בשיירות ומנעו מעבר לירושלים? מעניין...מאוד מעניין...אתה כותב מחדש את ההיסטוריה-זה יפה! מפעלי תעשיית המכוניות המצליחים...אתה בטח מתכוון לסוסיתא שכשלה באופן נחרץ בעולם, או המפעל של רנו שהוקם בנגב ונכשל כי בעולם הערבי עשו חרם על צרפת? או שיש עוד מפעלי מכוניות שאני לא מודע אליהם..האר נא את עיני.... ההגנה הייתה אחד מהיסודות להקמת צה"ל, כמו הפלמ"ח והאצ"ל והלח"י...השם שניתן לצה"ל הוא כן תמים וזה לא ניסיון השתלטות בכוח כמו שאתה מנסה לצייר את זה!

נסביר לאט לאט...

1. יש הבדל בין פגיעה בכוח לנפילת כל הנשק בידי האוייב. דבר כזה היה יכול להיות רק תוצאה של איוולת, ויש להניח שהמפקדים בשטח לא היו מנסים להוביל נשק בדרכים שאינן בטוחות יחסית. יש תורה מתמטית העוסקת בכך ונקראת "תורת המשחקים", אך אז זה היה פשוט סיכוי מול סיכון. לכן לטענותיך אין כל שחר. 2. מפעלי תעשיית המכוניות של אפריים איילין לא היו מפעלי סוסיתא. האחרונים דווקא עודדו יפה יפה... מי שעודדם בכסף, הרבה כסף היה שר התחבורה כרמל. המפעלים דווקא היו רווחיים וייצרו משאיות לצרכים צבאיים. הבעיה הייתה שהתנכלות מפא"י גרמה להרס המפעלים ולהלאמתם. המפעלים ייצרו זמן רב (וכנראה עדיין מיצרים) את חלקיו של טנק המרכבה. פרטים בספרו של אפריים איילין "על החתום". קרא ובדוק. 3. באתר "ויקיפדיה", האנציקלופדיה החופשית נכתב כך: צבא ההגנה לישראל (או בראשי תיבות: צה"ל) הוא צבאה של מדינת ישראל, והארגון המרכזי לשמירת הבטחון בה. צה"ל הוקם כשבועיים לאחר קום מדינת ישראל (הפקודה ניתנה ב26 במאי 1948, והצבא הושבע ב30 במאי). צה"ל התבסס על המבנה הארגוני של ההגנה, כדי לשמש ככוח הלוחם העיקרי של מדינת ישראל, ומיזג לתוכו גם לוחמים מהבריגדה היהודית והמחתרות האחרות - האצ"ל והלח"י. אם כן, הוכחה טענתי: צה"ל התבסס על "המבנה הארגוני". "מבנה ארגוני" משמעו פיקוד. סתרתי את טענותיך אחת לאחת. אנא, הנח לי עכשיו.

youvall

New member
נסביר לאט לאט..כדי שתבין...

1) לא היה הבדל...שיירה שנפגעה-מה שנשאה נפל לידי הערבים... אז אתה אומר שהמפקדים דאז היו איוולים שהבילו תרופות בדרך לא בטוחה כי התחשק להם?!? זו הייתה הדרך היחידה להגיע לירושלים!!! לא הייתה דרך אחרת(עד שרבין פרץ את דרך בורמה-וגם בה נפלו כמה שיירות)! אז לטענותייך כאילו הנשק לא היה יכול ליפול לידיים ערביות הם מגוחכות ומכיחות עד כמה אתה לא מחובר למציאות.... 2) אם המפעלים של אפריים איילין לא היה מפעלו סוסיתא, ולא היו מפעלי תעשיית רכב נצרת(כיוון שאלה עדיין עובדים) אז מה הם היו? הרנו?!? 3) מבנה אירגוני לאו דווקא אומר אותם מפקדים... מבנה אירוגני אומר צורת מסויימת... אני מקים חברה, שהמבנה האירגוני מתבסס על המבנה האירגוני של חברת טבע...או אני עושה רפורמה בנוער עלה ירוק ומתבסס על המבנה האירגוני של נוער מולדת או נוער יח"ד או נוער העבודה... הניסיון שלך להפוך את הביסוס של מבנה אירוגני כמו ההגנה והפלמ"ח להנהגה-הוא לא נכון, הוא מגוחך והוא פתאטי...

נסביר שוב,

1. לפי ההגיון הזה לא היה כדאי להעביר נשק בכלל. כיוון שהשירות העבירו נשק אתה טוען שכולם היו טפשים. 2. מפעלי קייזר איילין היו בשיתוף עם חברת קייזר האמריקאית. אינני זוכר עכשיו היכן הם היו, אבל אתה יכול לחפש בספר של איילין. 3. כאשר אתה טוען שרק צורת המבנה הארגוני ולא המנה הארגוני עצמו של ההגנה הועתק לצה"ל אתה מביך את עצמךץ כמובן שכל שרשרת הפיקוד הוסבה לשם אחר, ונקראה מעתה "צה"ל". לא אוסיף לענות להבלים כי חבל לי להביך אותך. לך, תקרא, ותתנצל.

youvall

New member
מסביר שוב...

לא אמרתי שלא היה צריך להעביר נשק...אבל אי אפשר לשלול את האפשרות שהנשק יפול לידיים ערביות....אתה שללת את האפשרות הזו-כל מה שאמרתי שזו אפשרות הגיונית.... 2) אני משער שאתה מדבר על מפעלי קרייזלר ואני אכן אבדוק...האם הוקמו מפעלי קרייזלר עצמאים בארץ...כי המפעלים היחידים שקשורים לחברת קריילזר האמריקאית(היום דימלר-קריילזר הגרמנית-אמריקאית) הם מפעלי תעשיית הרכב נצרת שממשיכים לייצר מכוניות, בין היתר משאיות וג'יפי סופה לצה"ל... אתה מגוחך אם אתה חושב שהעתק מבנה האירגוני אומר שהמפקדים של ההגנה הופכים להיות מפקדי צה"ל...כן חלק ממפקדי ההגנה והפלמ"ח הפכו למפקדי צה"ל...בעיקר מהפלמ"ח כיוון שהיה לו ניסיון צבאי ואימון צבאי מעולה(אומן ע"י הבריטים), מה גם שבמשך שנים הפלמ"ח שלט בחיל הים כי הוא היה האירגון היחיד שהיה לו מגזר ימי(פל-ים)....

חפש בגוגל "קייזר אילין"

כשאני אומר קייזר, אינני מתכוון לקרייזלר. סיפור קרייזלר מעניין בפני עצמו אבל בפעם אחרת. ראה לדוגמא בקישור המצורף.

EverMan

New member
סליחה ?!

"הפלמ"ח אכן פורק, וטוב שכך, כיוון שהוא היה כבר פוליטי מדי.. " מה ההבדל בין הפלמ"ח לבין האצ"ל והלח"י ?! שהפלמ"ח היה שייך לאחדות העבודה/השומר הצעיר , והאצ"ל/לח"י היו שייכים לרוויזיוניסטים ? מה לעזאזל ההבדל ? שהאחד היה יגאל אלון והשני היה יצחק שמיר ? כל הארגונים , על ההגנה , פורקו ונכנסו תחת צבא ישראל. אם הפלמ"ח , שהיה מהמעולים ומהטובים ביותר פורק , אז ארגון טרור כמו הלח"י , או האצ"ל לא ?

EverMan

New member
תגיד , אתה באמת לא יודע ?

לא היה שום הסכם עם בן גוריון. היה מו"מ , ועוד מו"מ , וכל אחד מספר סיפור אחר מה היה שם. וגם אם בן גוריון שנא בדם את האצ"ל והלח"י , אין זה משנה. לישראל היה צבא אחד , וצבא אחד בלבד. צה"ל. ובן-גוריון לא היה מוכן לתת לארגוני טרור חמושים להמשיך להסתובב לאחר קום המדינה ! והוא צדק במאה אחוז ! המדינה לא נתפסה ~בכוח~ ע"י ההגנה. כל הכוחות המזויינים במדינה , כופפו תחת צה"ל ב"פקודת יום - צה"ל" , מהפלמ"ח ועד הלח"י. מי שסירב להקשיב לממשלת ישראל החוקית !! (שבראשה בן גוריון) , הפר את חוק המדינה. וכן , היו בחירות דמוקרטיות בהסתדרות הציונית... אבל מי אני שאלמד אותך היסטוריה ?

דבר אל העצים ואל האבנים

1. צה"ל הוא הוא ההגנה. הדברים כתובים בכל מקום ובכל אנציקלופדיה - תקרא! 2. הפלמ"ח פורק כיוון שהיה ב-ת-ו-ך גבולות המדינה. כאן היה מדובר בארגון ש-מ-ח-ו-ץ לגבולות המדינה. 3. היה הסכם ובן גוריון הפר אותוץ מספיק לסלף. 4. "התותח הקדוש" ירה על מנת להרוג יהודים שדעתם הייתה שונה. 5. רצח אנשים הבורחים מספינה טובעת הוא פשע מלחמה. זהו "רצח רבין הראשון". שלמה נקדימון מספר שהרצח נעשה בכוונה תחילה, ומתוך הנאה. 6. רבין התגאה ברצח הזה, ואמר במסיבת יום העצמאות כשהיה שגריר בארה"ב: "דפקנו אותם על האניה ודפקנו אותם במים". אמירה שתיזכר לדראון עולם.

EverMan

New member
עיקרו של צה"ל הוא ההגנה

ומשום מה ? משום שההגנה מנתה את כמות האנשים הגדולה ביותר , והיא הייתה שייכת להסתדרות. ומשום כך , יצגה את האינטרסים של הממשלה הכי טוב. והייתה הכי "ממושמעת". 2.להזכירך שבזמנו למדינה לא היו גבולות. ומי שלחם בירושלים , נלחם על הרחבת גבולות הארץ - משמע - הם שייכים עדיין לישראל ורואים עצמם כך. לא תוכל להשאיר נשק בידם. 3.תביא לי העתק של אותו הסכם. בבקשה. אני ממתין. 4.התותח הקדוש ירה על מנת להגן על המדינה. על אחדותה. הרי זה כמו אישה מוכה שהולכת למשטרה להתלונן , והבעל המכה אומר "היא גורמת לי לעשות זאת". כך האצ"ל ! כבעל מכה. מרביץ , מתעלל , גורם להכל , ואז אומר ש"זו ההגנה שגורמת לזה !" 5.אף אחד לא רצח את האנשים שברחו מהספינה. הטביעו אותה וזהו. 6.התגאה ? לא יודע. אבל גם אני חושב שזה אחד מהאירועים המוצדקים והנכונים ביותר מקום המדינה.

חבל שיש אנשים כמוך

שלמה נקדימון מתאר את הרצח בפירוט מזעזע. קרא את הכתבה שברא השרשור. רבין פיקד על רצח אנשים שברחו ושחו בים. לא "טיבעו אותה וזהו" כמו שרבים קיווה שיקרה לעזה. אתה אומר שההגנה הייתה חלק מההיסטדרות, כלומר: אתה מודה שצה"ל היה צבא פוליטי, שלחם במתנגדיו מלחמה פוליטיץ. זה היה אחר ממקרי הרצח הפוליטיים הראשונים בישראל. ידיו של רבין ז"ל היו מגואלות בדם זה. בקשתך לעותק מהסכם זה מבזה. ההגנה נלחמה באצ"ל, ולאחר שסיימה להסגיר את אנשיו לאוייב הבריטי, היא החלה להלחם בו בעצמה. אני בוש באנשים שמסוגלים להסגיר את אחיהם לאוייב. אם אתה תומך ברצח אינך בר שיח. אני, לעומתך, מתנגד לרצח פוליטי. לא אמשיך לענות לך. תתבייש.

EverMan

New member
ככה ...

תלמד קצת היסטוריה. לא מדובר על הסתדרות הפועלים , כי אם על ההסתדרות הציונית. בקשתי להסכם מבזה ?! אתה טוען שיש הסכם - הבא אותו. וסלח לי שאני לא מאמין למישהו שאיני יודע מה טיבו ומה אמונתו בתור מקור מהימן. ההגנה נלחמה באצ"ל כאשר האצ"ל ביצע פיגועים נגד אוכלוסיה אזרחית ופגע באינטרסים של ישראל. האם הפת"ח בוגד בפלשתינאים בכך שהוא נלחם בחמאס לטובת עמו ? ואני בוש באנשים שרוצחים אזרחים.

the man is back

New member
הפת"ח נלחם בחמאס?! תגיד איפה אתה

חי?! נציגיהם יושבים במוקטה ב"מועצת הכוחות הלאומיים והאיסלאמיים" תחת פיקודו של ערפאת ומנהלים משם את האינתיפאדה. האנלוגיה פת"ח=הגנה, חמאס=אצ"ל היא טיפשית ולא נכונה.

EverMan

New member
זה בסדר , גם האצ"ל

וההגנה ישבו יחד תחת "תנועת המרי העברי" ... ונכון ל95 הפת"ח נלחם בחמאס.

the man is back

New member
נלחם? עלק... ערפאת נתן פקודה להפסיק

בגלל הלחץ הבינלאומי וכעבור כמה חודשים הורה להם שוב להמשיך בפיגועים

EverMan

New member
אתה זוכר שב2000

ערפאת שחרר מאות מבוקשים מבתי הכלא ? מי אתה חושב שאלו היו ? אותם חמאסניקים שהוא "כאילו" נלחם בהם. לפחות תדע על מה אתה מזבל ת'שכל.

the man is back

New member
אני מודע למה אני 'מזבל'

אגב אני לא קונה את הטריק הערפאתי של הכנסת מחבלים לבתי סוהר ואז לשחרר אותם לאחר כמה ימים ואז בעוד חצי שנה להחזיר אותם שוב לכלא ולהוציא עוד הפעם... וזאת על מנת להציג לעולם שערפאת נלחם בטרור. המחבלים פשוט ניהלו את הטרור מבתי הסוהר באמצעות אנשי קשר. גם את עדנאן אל ע'ול הכניסו לכלא בצורה מחזורית כל כמה חודשים ואז שיחררו ואח"כ מוחמד דחלאן עוד גייס אותו לביטחון המסכל (לפי מה שאני זוכר). ואגב, ב- 97 ערפאת נפגש עם אנשי החמאס בעזה ונתן להם אור ירוק לבצע פיגועים. יתר על כן ערפאת הצהיר פעמים רבות שהוא לא ילחם בחמאס ואף טען שהוא לא יהיה 'לאחד'.

למעלה