רבותיי שאלה

מצב
הנושא נעול.
ועוד מתנה לפורתא !

צחקן יקר

אל תדאג, לא נעלבתי, אני עוקבת אחרי הפורום זמן מה ומכירה את הנפשות הפועלות מפועלן כאן ... ולא היתי משתעשעת ככה אם לא הייתי מכירה את הכללים .....
ועוד מתנה לפורתא !
קטר טבוע בתוך ים-סוף. צילום: ורנר קנוט וזהו כמובן קטר זהה ל-70414 מבחינת המבנה = 8F.

תודה לצחקן וברוכה הבאה!

שלום לך יקירה!.
ב"ה פה מדברים על הכל, כולם. המושתף הוא- תח"צ יש פה דתיים וחילוניים שמאלנים וימניים מכל דעה, וכמעט מכל גזע צבע ומין.... . יש פה גם את אלונה (לילנד) שגם היא בת, ובל נשכח את טיפ טיפ. זהו. פה יש ככווווווווווולללללללללללללללםםםםםםםם !. פה מדברים על פתרונות להרבה נושאים, ונרוא חבל שבפורום הזה לא מתארחים אנשים חשובים מהממשלה שיכלו לטפל בנושאים. אביתר הוא בדירוג הראשון בנושא רכבות, אחריו חן. בנושא האטובוסים הם מתחרים בינהם אנדי (שנעלם לאונברסיטה) ואביתר. ובקיצור- פה זה נורא נחמד. אין פה העלבות, (בד"כ, פעם ביובל בערך יש מריבה ובסוף משלימים) אבל בסה"כ הפורום מקצועי ומטפל בבעיות המועלאות. יש פה גם צעירים (אני, אטובוסים והטנדר נוסע שמשום מה ברח מפה) ויש כאלה יותר בוגרים. המקום פה נורא מגוון מכיוון שיש פה אנשים מכל מיני מקומות בארץ וגם שניים מחו"ל. פה יש מבזקי רכבות המענינים את החובבים הישראליים. לכל כתבה כמעט באינטרנט הישראלי, יש מקשרים אליה. בד"כ זה הדרומי שכרגע בלי מחשב ולכן לא יכול לתת לינקים וגם יש לנו את עומר לנדאו ואנכוי המביא מאתרים ימניים וסוקר אותם למען כולם. כל הפירוט שנתתי הוא פה פירוט שטחי, וסליחה עם שחכתי לכתוב לגברת הנחמדה משהוא. אה, ושחכתי לומר... אני מכין דגמים להרכבה... ראי גלריה. את יכולה להעתיק את הכתובת של הגלריה מהחתימה שלי ולשים בדפדפן למעלה. וזהוא!... אני מקווה שנתתי פרטים על כולם.... .
תודה לצחקן וברוכה הבאה!
אני לא ממש מתחרה עם אביתר (או כל אחד אחר) על ידיעותינו. עדיף להשלים אחד את השני מאשר להתחרות, הלא כן? ואני כרגע בחופשה קצרה....

אהלן אנדי !!! והנה התשובה:

תודה לצחקן וברוכה הבאה!
אני לא ממש מתחרה עם אביתר (או כל אחד אחר) על ידיעותינו. עדיף להשלים אחד את השני מאשר להתחרות, הלא כן? ואני כרגע בחופשה קצרה....
אהלן אנדי !!! והנה התשובה:
אנדי זה "דן" אביתר זה "אגד" אנחנו מתאחדים: "אגדן" התשובה המוחצת !!!

ונסיים ב-O303

הולך !!! יש לי אישור כניסה למרצדס !
ונסיים ב-O303
כל התמונות לקוחות מהאתר הנפלא: www.stadtbus.de אגב, אם שמתם לב, המפרקיות מהתמונות מלמעלה, מלבד היותן טרולייבוסים, הן גם שונות מאלו שהיו בארץ באורכן (ניתן לראות זאת מאחורה - בשלנו לא היה חלון צידי עגול) והן לא מצוידות בהיגוי אחורי.

תודה רבה יא דוד יקר !!!

ונסיים ב-O303
כל התמונות לקוחות מהאתר הנפלא: www.stadtbus.de אגב, אם שמתם לב, המפרקיות מהתמונות מלמעלה, מלבד היותן טרולייבוסים, הן גם שונות מאלו שהיו בארץ באורכן (ניתן לראות זאת מאחורה - בשלנו לא היה חלון צידי עגול) והן לא מצוידות בהיגוי אחורי.
תודה רבה יא דוד יקר !!!

זה לא קטר Hartmann אלא Borsig

כן. זה קטר מס' 259 כמובן !
קטר מס' 259 היה עוד בשימוש בשנת 1979. הועמד בשנת 1983. והנה בשבילך יא מאירק'ה שירות אותו מעניק לך ארכיון אביתר באהבה: פרטים על הדגם כמובן: אך לפני כן גלה לדוד מהר מה מקור התמונה, מה הקישור לאינטרזבנג ומי הצלמוס של זה !!! דנקה-שיין מראש. תפאדאל יא אבוי: היצרן: RICHARD HARTMANN - CHEMNITZ, AG SÄCHSISCHE MASCHINENFABRIK VORMALS - RICHARD HARTMANN - CHEMNITZ, GERMANY מספרי הקטרים: 254 - 265 דגם: קיטור קו-ראשי קוד הקטר ברכבת המנדאט PR: 1H מספר הזמנה: ? אורך קטר: (ללא טנדר) 10.125 מ' אורך טנדר: 8.145/8.13 מ' סה"כ אורך כולל: (ב- PR) 18.98/18.955 מ' רוחב רגיל/כולל: 2.52/2.40 מ' גובה: (כולל ארובה) 3.60 מ' משקל קטר עצמי: 47 טון משקל קטר מוכן לנסיעה: 52.7 טון משקל טנדר עצמי: 19 טון משקל טנדר מוכן לנסיעה: 42.63 טון סידור גלגלים: 2-8-2 לחץ קיטור בדוד: 12 אטמוספירות כוח משיכה ב- 85% לחץ דוד: 24,248/24,200 ליברות כוח-סוס משוער: 970 כו"ס מהירות מירבית: 50 קמ"ש מהירות מקסימלית מותרת:
זה לא יכול להיות קטר 259 מפני שקטר 259 הוא בעל סידור גלגלים 2-8-2, בעוד שלקטר שבתמונה סידור גלגלים 0-8-2. לפי צורת תא הנהג והחלונות בתא הנהג, ברור כי מדובר בקטר מתוצרת Borsig מסדרת המספרים 164-160, ואניח לאביתר להוסיף את כל הפרטים הטכניים.

צודק 100%. זה כמובן קטר 161 !!!

זה לא יכול להיות קטר 259 מפני שקטר 259 הוא בעל סידור גלגלים 2-8-2, בעוד שלקטר שבתמונה סידור גלגלים 0-8-2. לפי צורת תא הנהג והחלונות בתא הנהג, ברור כי מדובר בקטר מתוצרת Borsig מסדרת המספרים 164-160, ואניח לאביתר להוסיף את כל הפרטים הטכניים.
הנה הפירוט: קטר מס' 161 נראה מושבת ועזוב בצידי מחסן, בתחנת הרכבת בדרעה - סוריה בסוף חודש אפריל 2000. והנה הפירוט הטכני: היצרן: AUGUST BORSIG LOKOMOTIVE-WERKE, BERLIN, GERMANY מספרי הקטרים: 160 - 164 דגם: קיטור קו-ראשי קוד הקטר ברכבת המנדאט PR: 1B מספר הזמנה: ? אורך קטר: (לא כולל טנדר) 8.75 מ' אורך טנדר: (של HARTMANN) 8.145 מ' סה"כ אורך כולל: (ב- PR) 16.895 מ' רוחב רגיל/כולל: 2.78/2.58 מ' גובה: (כולל ארובה) 3.60 מ' משקל קטר עצמי: 53/39.3 טון משקל קטר מוכן לנסיעה: 63/44 טון משקל טנדר מקורי עצמי: 10.0 טון משקל טנדר עצמי: (של HARTMANN) 19 טון משקל טנדר מקורי מוכן לנסיעה: 19.4 טון משקל טנדר מוכן לנסיעה: (של HARTMANN) 42.63 טון משקל קטר מוכן לנסיעה: (כולל טנדר) 86.6 טון סידור גלגלים: 2-8-0s לחץ קיטור בדוד: 12 אטמוספירות כוח משיכה ב- 85% לחץ דוד: 22,802 ליברות כוח-סוס משוער: 870 כו"ס מהירות מירבית: מהירות מקסימלית מותרת:

זה לא 160, 162, 163, 164. בדקתי על

הנה הפירוט: קטר מס' 161 נראה מושבת ועזוב בצידי מחסן, בתחנת הרכבת בדרעה - סוריה בסוף חודש אפריל 2000. והנה הפירוט הטכני: היצרן: AUGUST BORSIG LOKOMOTIVE-WERKE, BERLIN, GERMANY מספרי הקטרים: 160 - 164 דגם: קיטור קו-ראשי קוד הקטר ברכבת המנדאט PR: 1B מספר הזמנה: ? אורך קטר: (לא כולל טנדר) 8.75 מ' אורך טנדר: (של HARTMANN) 8.145 מ' סה"כ אורך כולל: (ב- PR) 16.895 מ' רוחב רגיל/כולל: 2.78/2.58 מ' גובה: (כולל ארובה) 3.60 מ' משקל קטר עצמי: 53/39.3 טון משקל קטר מוכן לנסיעה: 63/44 טון משקל טנדר מקורי עצמי: 10.0 טון משקל טנדר עצמי: (של HARTMANN) 19 טון משקל טנדר מקורי מוכן לנסיעה: 19.4 טון משקל טנדר מוכן לנסיעה: (של HARTMANN) 42.63 טון משקל קטר מוכן לנסיעה: (כולל טנדר) 86.6 טון סידור גלגלים: 2-8-0s לחץ קיטור בדוד: 12 אטמוספירות כוח משיכה ב- 85% לחץ דוד: 22,802 ליברות כוח-סוס משוער: 870 כו"ס מהירות מירבית: מהירות מקסימלית מותרת:
זה לא 160, 162, 163, 164. בדקתי על
פי הרקורדס שלי ולכן זה יכול להיות רק קטר מס' 161 שגם מתאים לתיאור המיקום שלו בשנת 2000.

raminec

New member
ידועה לך שנת הייצור/השבתה של הקטר?

ידועה לך שנת הייצור/השבתה של הקטר?

מצב
הנושא נעול.
למעלה