רא"ב

tamarhp

New member
רא"ב

מי זה רא"ב לדעתכם? מה השמועות, התיאוריות והידיעות שקיימות? (אני יודעת שזו הצתה מאוחרת, סתם קראתי את הספר בפעם המי-יודע-כמה והחלטתי לחרוג ממנהגי ולהכנס לפורום הזה..)

ToryMaster

New member
תמר תעשי לי מניין

תעשי חיפוש בפורום ובטאגליינס

sirius felton

New member
נראה

לי שזה אח של סיריוס זה הכי הגיוני אבל לא בטוח....... אני כבר מתה לדעת מי זה......

yuvi217

New member
תיאוריה ידועה ../images/Emo13.gif

כבר המון זמן חושבים שזה רגולוס בגלל השינויים בתירגום.. אני לא אוהבת את התיאוריה הזאת מכמה סיבות- א. לפי סיריוס, רגולוס לא היה במעגל הפנימי של וולדי, ו-ר.א.ב כתב לוולדי את הדברים כאילו הם מכירים מהגן
ב. רגולוס מתואר כפחדן, ובעצם די מעפן, [וא ברח מלהיות אוכל מוות ובגלל זה נהרג] וכדי לעבור את כל ההגנות על ההורק' במערה צריך להיות מאוד אמיצים וחכמים וקוסמים חזקים. ג. ר.א.ב יודע שהוא ימות בקרוב [נשמע כאילו ממחלה או מזיקנה] ורגולוס לא כזה מבוגר, וידוע לנו שהוא נרצח ע"י אחד התומכים של וולדמורט. בעיקרון יכולים להיות הסברים נגד כל אחת מהסיבות האלה..אבל בכל זאת נראה לי שזה לא הוא.. לא יודעת.. יש לי הרגשה שזה לא יהיה כ"כ פשוט. אם בסוף זה כן יהיה הוא, אני די אתאכזב, כי בד"כ רולינג יותר מתוחכמת מזה... וזה בין התיאוריות הכי ראשונות על ר.א.ב.

ToryMaster

New member
הוא מתואר אבל על ידי סיריוס

שהוא המקור הכי לא אמין שיכול להיות.

hallucinating

New member
תשובות!

א. לפי סיריוס. ומה סיריוס יודע על אח שלו??? למה שאח שלו יגלה לו אם הוא היה במעגל הפנימי או לא??? ב. שוב: התיאור הוא של סיריוס, ששנא את הבית ואת הדרך האפלה בכלל. אבל מי אמר שרגולוס באמת היה כזה??? ג. נכון - הוא יודע שהוא חי על זמן שאול, שלא ייקח הרבה זמן עד שוולדמורט יעלה על זה שהוא בוגד, ולכן הוא כותב שהוא יודע שהוא ימות בקרוב... התיאוריה שלי אומרת שזה אכן רגולוס, שהיה במעגל הפנימי של וולדי, וקלט בשלב כלשהו מה הוא עושה, והחליט להיות אמיץ ולבגוד בוולדי, וגילה בדרך כלשהי על ההורקראקס, אבל ידע שבקרוב יעלו עליו, וזה מסביר את מה שהוא כתב בפתק. אגב, תיאוריה נוספת ששמעתי (שניסו לפתח, אבל לא כל כך הלך..), היא שזה דראקו מאלפוי: ד *ר* אקו מ *א* לפוי *ב* לק. רק שזה לא מסתדר, כי "בלק" זה באות הראשונה ואז אין חוקיות קבועה.

tamarhp

New member
דראקו מאלפוי

צעיר מדי ולא מספיק מבריק... לדעתי זו צריכה להיות דמות שאנחנו פשוט לא מכירים מספיק - איימי, ריגולוס וכל מי שהעלו כמעט. דמות כ"כ שולית שלא נחשוב עליה. למרות ש- שוב, בגלל התרגומים, אני נוטה לחשוב בצער רב שזה אכן ריגולוס, ולא אשמתה של רולינג שבשפות אחרות זה נשמע אחרת... היא לא יכלה לדעת את זה מראש..

hallucinating

New member
מה לעשות...

גם אני נוטה לקבל את התיאוריה שזה רגולוס, למרות שאם רולינג תעשה את זה ככה זה יהיה צפוי ומייבש. ואגב, אני ממש אבל ממש אבל ממש אוהבת את החתימה שלך! "אין לי צל צילו של ספק שאם ניסוג נסיגה חד-צדדית לקראקוב, ורשה, בגדד וקזבלנקה - הטרור במדינת ישראל לשעבר ייעלם כלא היה." בדוגרי נכון. ואני חזרתי לפני שבוע מפולין.

tamarhp

New member
תראי,

למה כולם חשבנו בהתחלה על רגולוס? בגלל הר"ת - אבל יכלו לחשוב על אנשים נוספים כמו איימי בנסון ובורגין ועוד, או לחשוב שזה מישהו שאנחנו לא יודעים את השם המלא שלו. א-ב-ל, ברגע שגילינו שיש תרגומים ב2 שפות אחרות שלפיהם מדובר בבלק - זה כמעט חתם את הגולל. אני חושבת שרולינג לא התכוונה שזה יהיה כל כך צפוי, הרי במשך הספר החמישי והשישי היא שטפה לנו את המוח כמה שריגולוס היה רע ו"בצד השני". היא לא תכננה שבתרגומים אחרים האותיות יהיו שונות ויהרסו את הכל... לכן זו לא אשמתה שעכשיו זה יהיה צפוי - היא תכננה שזה יהיה מפתיע.. (אם זה אכן הוא)

hallucinating

New member
הא! תמיד ידעתי שתרגום הורס!!!

עדיף לקרוא בשפת המקור - קרי: אנגלית בריטית!!!

tamarhp

New member
אני קראתי באמריקאית

אבל זו לא אשמתי שיש לי סבתא אמריקאית, זה מה שהיא הביאה לי...

אהמ אהמ

דראקו שלי מספיק מבריק (עובדה!!!!!! ארוניות!!!!) אבל כל כך אין סיכוי שזה הוא...לדעתי לפחות

נהה

היא נראית כמו צפרדע
|קרפדה| אני מעדיפה שיקראו לי - פרופסור מונטגומרי אני מוזרה?

Neko chan

New member
יש לי רעיון

חדש- מה אם הארי, רון ושות' יחשבו גם בספר שזה רגולוס (וזה יסביר גם את השינויים בתרגום) , אבל בסוף יסתבר שהם טעו וזה מישהו אחר (אין לי רעיון מי)? רעיון תמוה, אני יודעת, אבל חשבתי עליו כרגע.

tamarhp

New member
מתאים לסגנון של רולינג

לגרום להם לחשוב על מישהו אחד, הרמיוני תעשה עליו מחקרים בספריה, הארי כל הזמן יגלה מידע חדש במקרה, ובסוף זה יהיה מישהו אחר.. אבל משום מה זה לא מתאים לספר השביעי - לא?

זה הגיוני מאוד,

בגלל שכמעט כל הקוראים בטוחים שזה רגולוס.לא נראה שזה הוא, כי אם זה הוא זה יהיה ממש מאכזב.

hallucinating

New member
נמנמ..

אין מצב שהארי ושות' יגלו סתם ככה מי זה רא"ב, מה שאומר שבהכרח הם יחפשו את זה מלא... אבל אני מסכימה עם תמר; אין הרבה מקום לפרט כל כך על דמות חדשה לחלוטין בספר השביעי... יובל, זה יהיה מאוד מאכזב, אבל זה מאכזב באותה מידה שהיה לי ברור שדמבלדר ימות מתישהו...

tamarhp

New member
זה יהיה מאכזב אם זה הוא

אבל זה לא אשמתה של רולינג, מי היה יכול לחשוב שבתרגום אחר זה אחרת? ואגב, למה בתרגום אחר זה נשמע שונה? כאילו - אם כי ה"B" נהפך ל"Z" או "S" או כל אות אחרת, אז זה היה צריך להתיחס לכל השמות ולא רק לבלק, לא?

למעלה