ראש חודש אלול

ראש חודש אלול ../images/Emo47.gif

היום ראש חודש אלול. אלול
הוא החודש השישי לפי מניין החודשים שאנו מונים מניסן, כמו שכתוב בתורה (שמות יב'): "החודש הזה לכם ראש חודשים, ראשון הוא לכם לחודשי השנה". ולפי מניין השנים שאנו מונים מתשרי - אלול הוא החודש האחרון בשנה. מזלו של אלול: בתולה. על שם הכתוב (ירמיהו לא'): "שובי בתולת ישראל, שובי אל עיריך אלה", כיוון שחודש זה נקבע לתשובה. חודש אלול הוא האחרון בחודשי השנה לפני ראש השנה,והוא יום הדין לכל באי עולם, לפיכך הוא נקבע לתשובה ובו מרבים באמירת סליחות ותחנונים לפני הקב"ה. אע"פ שהתשובה טובה ומתקבלת בכל עת, ימי אלול מוכנים ומסוגלים יותר לקבלת התשובה, כיוון שבימים אלה מתעוררים הרחמים למעלה והיד פשוטה לקבל שבים. מנהג הספרדים לקום באשמורת ולומר סליחות כל חודש אלול, חוץ מיום ראש חודש וימי שבת שבהם אין אומרים תחנונים. ומנהג האשכנזים לומר סליחות מיום א' בשבוע שחל בו ראש השנה, אך לא פחות מארבעה ימים לפני ראש השנה. רמזי אלול
"א ני ל דודי ו דודי ל י" (שיר השירים ו') - ראשי תיבות אלול. בחודש זה כנסת ישראל מתחזקת בתשובה ומתקרבת לדודה שהוא הקב"ה, ואף הקב"ה פושט ידו לקבלה ומתקרב אליה. ארבע תיבות אלה מסתיימות כל אחת באות יו"ד, וארבע פעמים יו"ד מספרם ארבעים, רמז לארבעים הימים שנועדו לתשובה, מראש חודש אלול ועד יום הכיפורים.
"ומל ה' א לוקייך א ת ל בבך ו את ל בב זרעך"- ראשי תיבות אלול - שבחודש אלול מסייעים לאדם מן השמיים על התשובה.
"ומשלומ מנות א יש ל רעהו ו מתנות ל אביונים" - ראשי תיבות אלול, שבחודש אלול מרבים גם בנתינת צדקה, לפי שהצדקה עם התשובה והתפילה מעבירה את רוע הגזירה.
"אלול" - לשון תרגום זה, ומשמעו: התבוננות וחיפוש וחיטוט, כמו שנאמר (במדבר יג') "ויתורו את הארץ", ומתרגמים: "ויאללון" כך הוא עניינו של חודש זה. התבוננות הלב על כל מעשי השנה, וכל דבר רע ושלילי שנמצא, יש לחפור ולעקור מן הלב. מי ייתן ונחפור בלבנו למצוא את כל מעשינו השליליים, לעקרם מתוכנו, ולבקש סליחה מחברינו ומבורא עולם. חודש טוב
חודש של נקיון פנימי וטהרת הלב. שבת שלום ומבורך

ה מוזה

New member
../images/Emo142.gif שבת שלום ../images/Emo142.gif

כמה שזה מדהים כלל לא ידעתי שראש חודש היום ועוד חודש אלול כאילו יד נעלמת הביאה אותי היום לאותו צעד "ימי אלול מוכנים ומסוגלים יותר לקבלת התשובה, כיוון שבימים אלה מתעוררים הרחמים למעלה והיד פשוטה לקבל שבים." "ראשי תיבות אלול - שבחודש אלול מסייעים לאדם מן השמיים על התשובה" ""אלול" - לשון תרגום זה, ומשמעו: התבוננות וחיפוש וחיטוט.." "עניינו של חודש זה. התבוננות הלב על כל מעשי השנה, וכל דבר רע ושלילי שנמצא, יש לחפור ולעקור מן הלב" נדהמתי מכמה שזה מתחבר לי ומכמה שזה חזק מזה מספר ימים נר לעילוי הנשמה דולק בביתי ובכל זריחת חמה מבקשת אני תפילה למען אתחבר לטוהר לניקיון ..לרגש ואת באת עם פרשת השבוע לפתע זה כ"כ מדהים כאילו היום נבחר עבורי ולא אני בחרתי בו לתחילת מסע פנימי בהדלקת אותו הנר נשאתי תפילה שיפתחו שערי שמיים ...וכלל לא ידעתי שמתחיל חודש אלול .מדהים תודה
שבת שלום וסוף שבוע של שקט ואהבה

בבקשה ../images/Emo23.gif

ישנו משפט מוזי שאומר.. "פתחו לי פתח כחודו של מחט ואני אפתח לכם פתח כפתחו של אולם" ואני מאמינה שאין מקריות בעולם, וריבונו של עולם רואה מעשיהם של בני אדם ומכוון אותם לדרך של אור
וכשאדם כמוך מבקש ללמוד את עצמו, לחפש את האמת הפנימית... יושב לו בורא עולם כולו מחוייך, ומכוון אותך לזמן שבו תפילותייך ובקשותייך, הנקיון שבך וטהרת הלב שבך יתקבלו בברכה בשמיים. את פותחת חוד קטן של מחט... ואלוקים בתמורה פותח לפנייך אולם שלם. שבת שלום

רגע לפני שבת...

עשית לי צמרמורת... גם את וגם מוזה .. נכנסתי בימיוחד להגיד שבת שלום לפני כניסתו של היום המקודש... שיהיה לכולם שבת שלום
וחודש נפלא
( אגב, היום אנחנו חוגגים לאימי יום הולדת
היא נולדה בערב ראש חודש אלול.. יום נפלא ...) שכל משאלות ליבנו יתגשמו לטובה בחודש זה , והקב"ה יפתח לנו שערי שמיים לברכה ולאהבה.. אוהבת תמיד

I Was Hoping

New member
אי"ב

אולי את עוד כאן? לא הספקתי לקנות היום עיתון ואין לי איך לדעת מתי נכנסת השבת... אנא ממך, אם את עוד כאן, תכתבי לי מתי היא נכנסת רק כדי שאוכל להדליק נר לשבת בשבילך בשביל מוזה וכל הנשמות הטהורות האחרות! ריגשתן אותי הילה

sovlanit

New member
שבת שלום ומבורכת,וחודש טוב,

דבריך שובי לב. נהניתי להחכים. מסכימה עם כל מילה ומוסיפה:אמן. אמן שזו תהי התחלה של ניקיון פנימי,טהרת הלב,שלום=שלווה,אחווה ורעות. ושלום על ישראל... ובאמת-אין ייאוש בעולם כלל...

למעלה