ראשית

mbinh

New member
ראשית

אני מדגיש שמעולם לא קראתי מכתביו של אגריפה או ממקורבים אליו. אני אינני מכיר את הפילוסופיה שלו והמאגיה שלו. ועכשיו לשאלתי האם יש קשר בין הורדוס(הורדוס מגנוס,נציב רומאי)לבין אגריפה?

RainBird

New member
אגריפה חי במאה ה-16. והורדוס אנטיפס חי ב20 לפנה"ס בזמן שגניוס פומפיוס מגנוס- חי ב48- 106 לפני הספירה. לא מצאתי שום אישיות בשם הורדוס מגנוס. אבל המאה השש עשרה לספירה הייתה קצת הרבה אחרי התקופה הרומית.

mbinh

New member
הורדוס מגנוס

שליט היהודים. אביו של הורדוס אנטיפס. הורדוס מגנוס. יש דבר הנקרא שושלת. יש דבר הנקרא חשיבה. יש דבר הנקרא תחושה. בעזרת השלשה הרכבתי את שאלתי.

PurpleFilth

New member
יש דבר הנקרא חשיבה? וואו.

אין לי מושג איך לענות על השאלה שלך, כי היא נושא למחקר היסטורי. הדבר היחיד שאני יכולה להגיד הוא, שבמאה ה-16 היה די אופנתי להעתיק דברים מתור הזהב של יוון ורומא.

אגריפה הוא שם רומי במקור.

אולי אפילו יווני. הורדוס זה גם לא שם עברי או יהודי. אלה שמות של מלכים שבאו ממשפחות פרו-רומיות, ממשפחות שקודם לכן היו מתייוונות. ממש כשם שהיה מלך חשמונאי בשם אלכסנדר ינאי. האם זה אומר שכל מי ששמו אלכסנדר קשור בבית המלוכה החשמונאי? לא. גם הקשר בין הנרי קורנליוס אגריפה מ-נטשהיים לבין הורדוס אגריפה (ה-I או ה-II). שמו של אגריפה כנראה בא לו מהמקום בו נולד.

למעלה