ראשון מת האלוהים

קוכולין

New member
לא משנה כלום?

נו באמת! הרי הודעה בקיום של תודעה נצחית (ובשל כך חיים אחרי המוות) דווקא משנה הכל. בצורה כזאת אתה מבין שאתה לא מסוגל לחיות את החיים הללו כאילו הם הכל, כאילו אתה שיכור שמוכר את כל רכושו בשביל כוסית משקה או סיגרית גראס אחת. בנוגע להוכחות על גלגול נשמות, אני מסכים שלא מדובר בהוכחה מתמטית. אני לא צריך הוכחה כזאת ואין לי עניין בה. אנחנו לא נמצאים בכיתה, ליד הלוח. אבל בחיים, בניגוד למשחק המדעי, אתה מאמין במה שסביר יותר. אם סביר יותר שאין חיים אחרי המוות- אתה מאמין בזה. אם סביר שיש גלגול נשמות- אז זאת צריכה להיות האמונה. דיברת על זיכרון. זיכרון עובד רק על דברים שהכרת פעם.אין כל סיכוי שאותו זקן אנגלי ידע דברים על פטרה שאפילו ארכיאולוגים לא ידעו. אין כל סיכוי שילדה הודית תדע אי פעם את כל הדברים הקטנים ביותר על חייה של ילדה בקצה השני בהודו- והודו ענקית ואין בה תקשורת טובה. ותחשוב על זה, קוכולין

Wedwil

New member
למה לא?

תודעה ניצחית יכולה לבוא בהרבה צורות למשל, בגלל שהתודעה שלנו לא מסוגלת לקלוט כלום (עקב היותה משהו שאינו כלום) אז כאשר אנו מתים היא נתקעת שלב אחד לפני הכלום וקופאת שם. זאת גם תודעה נצחית אך זו תודעה שלא משפיעה על כלום. בקשר לסבירות, אף פעם על תאמין במה "שסביר יותר". כי לפי חוקי בפיזיקה "סביר יותר" שהיקום יקרוס על עצמו ברגע יצירתו. זה נובע מחוסר ידע של האדם על פיזיקה, כמו שהמקרה הזה מבוסס על חוסר ידע על המוח והתקשרותו עם העולם ועם עצמו.

עופר ב.ה

New member
בקשר לחיים אחרי המוות

מבחינה מדעית, אין לשאלה הזו תשובה חיובית או שלילית, אלא השאלה חסרת כל ערך מדעי ולכן אין טעם לעסוק בה. זאת, כיוון שאין אף לא אדם אחד שיכול לתעד תודעתו של אדם לאחר שמת. אני, למשל, מאמין בקיומה של נפש שהיא הרבה מעבר לסך תאי המוח והאינטראקציות החשמליות ביניהם, אבל קיומה מותנה בקיומם. בקשר ל"הוכחות" לגלגול נשמות, ראשית - אין לי מושג בנוגע למהימנות הראיות. שנית, אתה לא יכול מצד אחד להאמין אמונה (שמטבעה לא רציונלית, וזה לא נאמר בלשון גנאי) בגלגול נשמות, ומצד שני להביא ראיות, שהן בהחלט משתייכות (שוב, מטבען) לתחום הרציונלית להצדקת אמונתך. אמונתך אינה דורשת נימוק, אבל ברגע שאתה מנסה לנמק אותה אתה כבר מעביר אותה לשדה המדעי, ששם, כאמור לעיל, היא מאבדת משמעות. טעות דומה (אם כי בקנה מידה גדול הרבה יותר) נעשית בידי היהודים המחזירים בתשובה, שמנסים לשכנע בנימוקים רציונליים שאלוהים קיים וסיפורי ספר בראשית (בראשם סיפור הבריאה) נכונים, ולכן עלינו להאמין בו.

Wedwil

New member
הוכחות?

אולי קראת הרבה טולקין, שייקספיר, קאמי ועוד (מאד מוערך דרך אגב) אבל חכול להיות שאתה צריך קורס ריענון קצר במתמטיקה. מה שהבאת בפני הן דוגמאות. הן אינן הוכחות. לשם הוכחה אתה תצטרך לצאת מנקודת הנחה מוסכמת ולהגיע, דרך שרשרת נימוקים ראציונאלים למסקנה, זוהי הוכחה. אין לאדם מושג איך עובד הזכרון ועל כן אין ביכולתו לספק הסברים על למה אדם פתאום יודע דברים, אין זה קשור במטאפיזיקה. זה קשור בבורות.

smile2life

New member
אלוהים מת? איך זה שלא אמרו לי

קודם אלוהים מת ואיתו האהבה.... איך זה שקורים דברים ולא אומרים לי כלום??? הרגו את אלוהים ואת האהבה. לאן החברה הזו מתדרדרת? החזירו לי את האלוהים שלי מייד

Wedwil

New member
אלוהים לא מת

הוא פשוט עובד במק´דונלדס וגם האהבה לא מתה, היא פשוט נמכרה לזנות בשדרות הוליווד

קוכולין

New member
אני חושב שאתה מגיב לדברים נאצלים

בצורה שחצנית ומגעילה. מאיפה לך שאתה יודע הכל? למה לדבר כל כך בזלזול על אלוהים? אתה לא לוקח בחשבון את האפשרות שאולי הוא באמת קיים?

Wedwil

New member
ממתי

הפורום הפך לכזה חסר חוש הומור. לשלאלתך, אני דווקא כן לוקח בחשבון את האפשרות שה´ קיים, אבל אני די בטוח שליישות אינסופית שבראה את היקום ב-7 ימים (ואפילו הספיקה לנוח) לא ממש אכפת ממה שאני כותב עליה בפורום נוער מרצ. ואם כן, אז באסה לי, לא כן?

Wedwil

New member
ודברים נאצלים (כמו שאתה מכנה אותם)

אינם חופשיים מצחוק ובדיחה. אם נתחיל לקחת את עצמנו כל כך ברצינות לא נגיע לשום דבר.

אולסנית

New member
ושני דברים לסיכום השרשור:

1. לא כדאי להלחץ מדברים שאי-אפשר לשנות. 2. איש איש באמונתו יחיה. וזאת האמת לאמיתה ידידי

האמת שממוחי הדל

עוד אחד מלילות (על מי אני עובד.. חודשי) הבדידות וההתרוקנות השכלית הרבים שחוויתי מאז אותה שערוריה עם יפה ירקוני.

למעלה