ראפ באידיש

סלסרו

New member
ראפ באידיש

ראיתי תוכנית על האידיש בישראל, והראו קליפ של בחורה ששרה ראפ באידיש. לא הספקתי לקלוט את שמה. מישהו יודע במי המדובר? היה ממש מגניב לשמוע אותה..

מובחרת

New member
ליפא שמלצר עושה ראפ באידיש...

נשמע זוועה. סוג של קוף, מגרבץ בגרמנית מסולפת.

בן הצבי

New member
Hey!!

את מגחכת כאן על השפה שאבא שלי מדבר איתי, והשפה שאבותיי מדברים בה בכאלף השנים האחרונות. ואין לזה שמץ של קשר לדת. (אמא שלי מדברת איתי ברומנית. אולי תגחכי גם על זה ותקראי לזה ``איטלקית מסולפת``)?

מובחרת

New member
שפת אמי גם כן אידיש,אז מה?

ואולי דוקא בגלל שכפו עלינו את האידיש:``נישט רעדן דעם גויישן``,לא לדבר עברית! הפכו את השפה-לדת בפני עצמה. ו---כן,גם הורי רומנים,נעים מאד.

בן הצבי

New member
טאקע גוייש..

העברית המדוברת בארץ באמת דלה, מעוותת, ומלאת טעויות, שלא נדבר על הדקדוק הנלמד בבתי הספר בארץ, שהוא בעצם בליל של שיטות בדקדוק העברי - שיטת המנחת שי, שיטת הרז``ה, ועוד. בליל שנעשה ע``י ממשיכי דרכו של בן יהודה. (הם עשו גם כמה דברים לא רעים בכלל, אני מודה.) ‏ הורייך מרומני`? אפשר לשאול מהיכן ברומני`?

admor

New member
אני כבר לא מנהל

אבל למרות שמאוד מעניין אותי מאיפה היא מרומניה. אנא אם היא רוצה לשתף אותנו בזה בזהירות רבה או במסרים.

וגם רצוי בשפה הרומנית

או רומנטית כלשהיא.. ובכלל אדמור הוא מנהל באדום(וקצת צהוב-ביתר...)

uty76

New member
או לחילופין עברית של המנחת שי

ניסיתי לקרוא...פשוט ספר בלתי קריא בעליל...

בן הצבי

New member
קריא גם קריא.

שפה של בעלי דקדוק. הספר מובן לאנשים אליהם הוא מיועד.

מתלבט13

New member
כמדומני שהוא קריא למבינים

מתלבט נזכר בימים בהם היה מתעניין בכאלה דברים, וחלם על חומש בו האותיות של ה"מנחת שי" אינן דורשות מיקרוסקופ. אוי, היו ימים בין דגניה לכינרת, עמדה עגלת חיי "עמוסה".

בן הצבי

New member
שלום עליכם א ייד..

הרבה זמן לא ``התראינו``... ‏ עד כדי כך? לא שואלים אפילו מאיזו עיירה הגיעה הסבתא? לא ידעתי שמשמרות המהפכה בבני ברק עובדים עם סוכני ק.ג.ב בדימוס...

admor

New member
דבר ראשון זה לא אישי

ולא בדיוק לדעתי זה החלק הבעיתי. הכאילו דברים שנראים לא חשובים. כמה אנשים שסבתא שלהם הגיעה מגרוסוורדאין(לא זוכר את השם הרומני) והיו נשואים לחרדי אתה מכיר? לא נראה לי שהרבה וזה מצמצם את החיפושים בהרבה. כאחד שמתעניין קצת בשורשים המשפחתים, אני גם מבין מאוד את הרצון לדעת מאיפה. תאמין לי שהתשובה שתקבל במסר תהיה הרבה יותר מפורטת.

מתלבט13

New member
אין לך מושג

כמה קל לחשוף ככה על מי המדובר. אני עוד זוכר איך הייתי מנחש במי המדובר על סמך כן/לא אחד. ויש פוצים שקוראים כאן, ומנסים לחבר קצוות, עובדה. היה כאן שירשור לפני יומיים בל בני ילד רע "זהירות במסירת פרטים מזהים. ע"ש ודו"ק ופח"ח.

whitewidow

New member
לקרוא ליידיש גרמנית מסולפת

זה לא מדויק בכלל. בחוגים לבלשנות הטובים בעולם משתמשים ביידיש כדי ללמוד שכבה מסוימת של גרמנית השייכת למאות 11- 13

ephi79

New member
ויש גם תופעה לשונית שמיוחדת

לאידיש (טוב, גם לאיסלנדית) שנקראת IP-V2 (בקצרה, המילה השנייה ברכיב פעלי חייבת להיות פועל גם בפסוקיות זיקה)

rigoletto111

New member
יידיש איננה גרמית מקולקלת- אלא

בדיוק ההפך מזה הוא הנכון...

מובחרת

New member
סלסרו המסכן...

רק ביקש לדעת ווער איז די מיידל,ואנחנו סוטים מהנושא!

סלסרו

New member
סלסרו המסכן, בבטן יש לו בן

איך קוראים לבן? סלסרו המסכן.. יאללה... אפחד לא מכיר? לא שמע? לא יודע? איפו כל היידישיסטים כשצריך אותם?

למעלה