ראיתם?

תגובה לקופיף...

שחר ידידי... הכי קל היה לי להרים אליך טלפון ולהגיב, אבל בגלל שפירסמת הודעה ציבורית, ראיתי שמן הראוי גם להגיב לך באופן ציבורי... אחי... שעות... שעות ישבנו ודיברנו על זה אל תוך הלילה, אחרי כל מפגש אימונים בטופקארט... על כוס קפה, עוד בבן-גוריון... הכל טוב ויפה ידידי... אבל בסוף אתה שואל את זה ? : "...אז לעזאזל! אולי שמישהוא יסביר לי סוף סוף למה האנשים שיכולים להרוויח הכי הרבה עושים כל כך מעט?!..." האם באמת צריך לומר לך למה ? האם באמת ובתמים שחר, אתה מאמין בכל ליבך שברגע שהספורט המוטורי יגיע לחוקיות מלאה (ואני, כמוך, גם מאמין שזה רק עניין של "לקנות" את החוק...) אזי היבואנים ירוויחו כסף מזה ? האם אתה באמת מאמין בכך ? הרשה לי לא להסכים. במדינות רבות, אכן היבואנים נותנים תמיכה למירוצים וקבוצות מטעמם... אבל רבים מהיבואנים הללו גם מקבלים תמיכה-חוזרת מהיצרנים. אביזריון, אופנועית, אבניר (ואולי נוספים) כן סיפקו ואולי מספקים ספונסרשיפ (ולו חלקי) לתחרויות בארץ (שטח). האם הם רואים תמורה רצינית לכך ? אני בספק. התשובה, שחר, לשאלתך, אם כן היא שאני לא בטוח כלל וכלל כמוך שהשוק הדו"ג בארץ מאפשר רווח כלשהו ממתן ספונסרשיפ או קידום הספורט... אני לא בטוח שגם בראיה לרחוק... לצערי...

כRובי

New member
מסר מהקוף..

שחר טוען , מן הסתם , שאתה הוא דווקא זה שטועה.. ייתרה מכך , הוא טוען שעופר אבניר קיבלו בפועל (!) כסף מהיצן (סוזוקי) כתמיכה התחום המרוצים בארץ.. וכן - מפיץ מקומי שייפנה ליצרן בחו"ל (סטייל SPIDI , DAINSE ושות') יקבל תקציב לתמיכה במרוצים באותה מדינה.. שחר בטוח בכך ועומד מאחורי הנושא. כל שהיבואן צריך הוא רק לבקש.. אבל בכל זאת , הוא עדיין טוען שהוא אוהב אותך.. (
)

אם כך, הוא מחזק את דבריי...

שכן ללא עזרה מהיצרנים הרי שלא יהיה רווח ליבואן... כל מה שנותר לי לשאול הוא : למה לטרוח ? (כמובן מתוך ההנחה שהרי לא יכנס יותר כסף וחבל על מאמץ שהוא לא להם...)
עזרה מהיצרן ליבואן בחו"ל מגיעה בכדי לקדם מוצר. כלומר, מוצר שיופיע על מסלול מירוצים יזכה לחשיפה תקשורתית מכובדת... היצרן ימכור יותר ליבואן שימכור יותר לצרכן... כולם מירוצים. האם שחר, אתה מאמין, מעומק ליבך, שיש מספיק קהל בארץ הקדושה שבאמת יקנה יותר צמיגי מצלר כי שחר עמרמי רוכב עם כאלו על הסופר שלו בימי שבת בערוץ 5 ? במילים אחרות... האם אתה סבור שהפרסום על מסלול בארץ (!) יביא להגדלה במכירות כזו שתצדיק את ההשקעה מצידו של היבואן ? האם אתה טוען, למשל, שבגלל שאופנועית מספקת קסדות אראי לרוכבי המוטוקרוס בויתקין (נגיד) היא תמכור יותר אראי ? את האמת ? מה שאני רוצה לומר, ואני סבור שתסכים איתי, שכיום אין בארץ מספיק קהל (ואני אזהר ואומר שגם הקהל הקיים הוא "לא ממש מתאים") כדי להיות מושפעים ומשפיעים ממוצרים שיתפרסמו מהמסלול. אולי מקרה של הביצה והתרנגולת עומד לפניננו אבל בכדי לפתור אותו נזדקק, לעניות דעתי, ואולי בניגוד לדעתך, דווקא להשקעה מחו"ל... לעריכת מירוצים בינלאומיים ומשקיעים בינלאומיים למירוצים בינלאומיים... שהשוק הישראלי יהיה רק פסיק בו, רק המארח שלו, עד שיתפתח למימדים כאלו שיוכל להצדיק את מה שאתה מייחל לו... כיום, במצב הנוכחי שחר, בתור יבואן לארץ, גם אני לא הייתי נוקף אצבע לטובת העניין מתוך שיקול פיננסי גרידא. ד"ש לאשה... הצד החזק אצלכם...

כRובי

New member
אז עכשיו אני שואל..../images/Emo13.gif

א. קודם כל , אם היצרן עוזר בפרסום , הרי שהיבואן משקיע פחות מכספו בעניין הפרסומי אך מצד שני , מרוויח יותר במכירות שינבעו מהפרסום ב. מה שמוביל אותנו לעניין הבא .. רשמת : "..אתה מאמין, מעומק ליבך, שיש מספיק קהל בארץ הקדושה שבאמת יקנה יותר צמיגי מצלר כי שחר עמרמי רוכב עם כאלו על הסופר שלו בימי שבת בערוץ 5 ? במילים אחרות... האם אתה סבור שהפרסום על מסלול בארץ (!) יביא להגדלה במכירות כזו שתצדיק את ההשקעה מצידו של היבואן ? .." ואני שואל : אז במה זה שונה מפרסום ברדיו (הונדה דילן) או בעיתונים (סאן יאנג בידיעות אחרונות) או כמובן במוטו ? האם באמת יש מישהוא שיקנה ER5 כי מטרו פרסמו בחורה ערומה לצד האופנוע ? ברור שלא.. לפי מה שאתה אומר , על היבואנים כדאי לחדול בכלל מפרסום כי הוא לא אפקטיבי על הקהל בארץ.. פרסום על גבי מסלול המרוצים נותן מון ביחסית מעט כסף.. אל הפרסום הנ"ל נחשפים הקהל וגם הצופים בבית . המפרסם , במחיר של שלט פרסום סטאטי במסלול המרוצים , מקבל גם זמן חשיפה חינם (!) כשהמרוץ מוקרן בטלויזיה..ותאר לך מה יהיה רב הפרום כשרוכב כשלהוא יתרסק על אותו שלט פרסום במהלך המרוץ..(
) ואני ל-א מחזיק בדיעה של שחר בנושא הנ"ל (אני גם לא נגדו , פשוט יש לי כמה הסתייגויות) , פשוט צרם לי העניין הזה..

כRובי

New member
אוטוטו - תגובה מפורטת וברורה של

פולגז לנושא.. תעלה עוד השבוע אבל היא ל-א תהיה "נגד" מה ששחר כתב כי אם תוספות , הערות והארות שלנו לנושא..

תגובות. לך, לו לסופר-מקס... ../images/Emo13.gif

בוקר טוב לכלל הגולשים... גם לג'נגו. במיוחד לג'נגו, אחרי חוויית הבוקר הסוערת שלו במסדרונות האפלים של עבודתו.
ידידי... פרסום ברדיו להונדה דילן או לסאניאנג הוא כזה שפונה לקהל הרחב. נקודה. לא לאופנוענים, אלא יותר לשכן שלי מלמעלה שנוסע יום יום לעבודה ולא מבין למה אני קונה שמן בשמונים מיליון שקל לאופנוע המסכן והקשיש שלי. הוא לא אופנוען. לפחות לא כזה שיעניין אותו שכרובי נתן בראש בשמונה הקפות שלמות במירוץ האחרון לפונגיציד... אתה מדבר על פירסות מוצרים לאופנועים, נכון ? האם תראה פרסום של ER5 או SP2 בידיעות אחרונות או בחוצות העיר ? אני בספק. נחש למה... האם תראה פירסום של קסדות שואי או מעילי דיינזה בפריים-טיים ב-TV ? אני בספק... אתה יודע למה... נכון כרובי, השתתפות יצרן תביא להורדת הוצאות הפירסום והמימון ע"י היבואן... עם זה אני מסכים, מה שאיני מסכים איתו זה שזה יגדיל את המכירות. לא חושב שמישהו ירוץ לקנות אראי בגלל שהוא ראה אותי נותן לך בראש על המסלול (מצב מאד הגיוני.
) כשאני חבוש ב-RX7 דנדשה. למה ללכת רחוק ? יש בארץ מירוצים שזוכים לסיקור טלוויזיוני (ויתקין, ליגות ג'יפים, בזמנו קרטינג ואפילו הקטנועים...) שאפילו חלקם המוביל של המירוצים זכה בעבר, וחלקם עדיין זוכה לספונסרשיפ חלקי... התופעה הזו הצטמצמה עד כדי נעלמה... נחש למה ? העובדות מדברות בשטח. למה שזה ישתנה ? הרי יש מירוצים, יש פירסום ובכל זאת תופעת המימון הולכת וקטנה, אינה משתלמת או כדאית ליבואן... אתה טוען שזה ישתנה כשהיצרן יעזור ? אני סבור שלא. מהומה על מאומה ! מכיר את המושג, כרובי ? המון כאב ראש ליבואן והתמורה קטנה מאד עד לא כדאית... עכשיו תשאל אותי איך כן בכל זאת פירסום יעזור לנו ? אני טוען שלא דרך היבואנים, כפי שטוען ידידי המאותגר חיצונית...
חלקם כבר נכווה, וחלקם הגדיל לא להכנס מעולם לעניין. הם יודעים למה. צריך למצוא מישהו שצמא לפירסום. כלשהו. סתם...נאמר...קוקה-קולה. הסיכוי להוציא מהם כסף (או מחברות סיגריות למשל, מוכר לך ?) הוא גדול יותר... אבל הרי הם לא יפרסמו עד שלא יזכו לחשיפה שתגיע בעקבות חקיקה שתאפשר מירוצים, וזו לא תגיע כי למפרסמים האלו אין אינטרס להתחיל להוציא כספים על זה במקום על הפרסום עצמו. היבואנים לא רואים כסף בזה כי כמות הקהל שנחשף קטנה עד כדי לא קיימת... מעגל קסמים שכזה... סופר-מקס... יש בארץ סוכנות ביטוח בשם "אמינים" שסיפקו (אולי עדיין מספקים) ביטוח עם כיסוי רפואי (מינימלי אבל מספק) למירוצים ולאימונים לקראתם !!! כן. יש ! (או היה) הבעיה היא דווקא לא זו.... עצם הגדרת מרוץ כלשהו כתחרות בין כלי רכב ולא שימוש בכלי ספורט היא הבעיה. כשאתה מתחרה ברכב אתה עובר על החוק. נקודה. המרוץ שהופסק (קטנועים) למעשה הופסק כי המשטרה "שמעה" על המירוצים, הגיעה, וביקשה להפסיקם. בעל המקום פחד מאי אלו תביעות נגדו ומשך את ידיו מהעיניין... למרות שהוא ראה כסף מזה... התופעה הזו תחזור ותתקוף כל פעם, וכל פעם מצידו של גורם אחר מעורב, עד שהעיניין לא ייושב בחוק כפי שרבים בימים אלו דוחקים לעשות.

עוד אגב קטן, כרובי...

כל מפרסם ששם שלט סטאטי במסלול כזה או אחר, כמו במגרש, משלם המון כסף... השאלה היא כאן, שוב, אם הוא זוכה לחשיפה לה הוא ייחל... קוקה-קולה פונה אל כלל העם... אל איזה חתך פונה אבניר ? מטרו ? יש בעיה כאן. אני משוכנע שאפילו אתה מסוגל להודות בה...

כRובי

New member
אפילו אני מבין את זה ../images/Emo3.gif

אבל אל תתמקד רק באופנועים - תסתכל על התמונה הרחבה - זו שיש בה הרבה יותר כסף , הרבה יותר נפח מכירות והרבה יותר קהל לקוחות פוטנציאלי: שוק המכוניות בישראל. בשאר הדברים - מסכים עם רוב הדברים שכתבת..לצערי (!) אתה צודק
וכמו שרשמתי קודם לכן : "...אני ל-א מחזיק בדיעה של שחר בנושא הנ"ל (אני גם לא נגדו , פשוט יש לי כמה הסתייגויות) .."
(איך דאגתי לכסת"ח , אה ?
)

אז זהו, אחי...

שאני לא התמקדתי... ובגלל שאני או אף אחד לא צריך (או אפילו יכול, לוגית, בעניין הזה) להתמקד באופנועים הרי שאי-אפשר או אפילו טעות תהיה להצביע על היבואנים כאשמים, כפי ששחר ידידי טוען... תגיד לו, לקוף, שיתחבר ויקרא קצת...

R-יק

New member
שדוני... שאלה שצצה במוחי ../images/Emo66.gif

הכוונה למה שנשאר ממוחי
למרות כל מה שכתבת על אי הכדאיות וכו'... עדיין יש רוכבים במרוצי השטח שממומנים ע"י אבניר ו/או מוטוטסט ועוד אי-אלו סוכנויות... מה האינטרס שלהם לממן את רוכבים אלו? למה לממן תחרויות שטח כן ותחרויות מסלול (במידה ויהיו) לא?

התשובה נעוצה ב...

בדיקה מעמיקה ואמיתית ממיהם הרוכבים עליהם אתה מדבר ומה הם מקבלים באמת... בדוק ותחזור אליי.
היחיד שהצדיק את השקעתו, אולי, הוא שפיצר. זו דעתי. מעניינת יותר היא הדיעה האמיתית של מנכ"ל אבניר.

"שימוש"

ציטוט מתעודת ביטוח החובה שבידי: "ההגבלה לשימוש ברכב לתחרות או תחרות מהירות לא נכללת ברשימה זו (הגבלות לגבי מטרות השימוש ברכב) לא נכללה ברשימה זו מאחר והוא איננו נחשב ל"שימוש" על פי החוק, ובכל מקרה איננה מותרת במסגרת ביטוח זה" כלאמר, עמדת ה"פול" היא שתחרות היא לא "שימוש", ולכן אי אפשר שתעודת ביטוח חובה תכסה את הרוכב (אפילו אילו היו מסכימים להוציא תעודה כזו). מה החוק אומר? ייבדק....

כRובי

New member
לרגע לא נאמר שם שתעודת הביטוח חובה

היא זו שתדאג "לישבן הרוכבים"..

השאלה היא לא מה\מי ידאג -

אלא אם מותר לנוע עם הרכב כאשר אין כיסוי ביטוחי באמצעות אחת החברות המוכרות ביטוח ע"פ חוק ביטוח כלי רכב מנועי. אולי הגיע הזמן לנער את האבק מכמה ערימות נייר...

למעלה