תגובות. לך, לו לסופר-מקס... ../images/Emo13.gif
בוקר טוב לכלל הגולשים... גם לג'נגו. במיוחד לג'נגו, אחרי חוויית הבוקר הסוערת שלו במסדרונות האפלים של עבודתו.
ידידי... פרסום ברדיו להונדה דילן או לסאניאנג הוא כזה שפונה לקהל הרחב. נקודה. לא לאופנוענים, אלא יותר לשכן שלי מלמעלה שנוסע יום יום לעבודה ולא מבין למה אני קונה שמן בשמונים מיליון שקל לאופנוע המסכן והקשיש שלי. הוא לא אופנוען. לפחות לא כזה שיעניין אותו שכרובי נתן בראש בשמונה הקפות שלמות במירוץ האחרון לפונגיציד... אתה מדבר על פירסות מוצרים לאופנועים, נכון ? האם תראה פרסום של ER5 או SP2 בידיעות אחרונות או בחוצות העיר ? אני בספק. נחש למה... האם תראה פירסום של קסדות שואי או מעילי דיינזה בפריים-טיים ב-TV ? אני בספק... אתה יודע למה... נכון כרובי, השתתפות יצרן תביא להורדת הוצאות הפירסום והמימון ע"י היבואן... עם זה אני מסכים, מה שאיני מסכים איתו זה שזה יגדיל את המכירות. לא חושב שמישהו ירוץ לקנות אראי בגלל שהוא ראה אותי נותן לך בראש על המסלול (מצב מאד הגיוני.
) כשאני חבוש ב-RX7 דנדשה. למה ללכת רחוק ? יש בארץ מירוצים שזוכים לסיקור טלוויזיוני (ויתקין, ליגות ג'יפים, בזמנו קרטינג ואפילו הקטנועים...) שאפילו חלקם המוביל של המירוצים זכה בעבר, וחלקם עדיין זוכה לספונסרשיפ חלקי... התופעה הזו הצטמצמה עד כדי נעלמה... נחש למה ? העובדות מדברות בשטח. למה שזה ישתנה ? הרי יש מירוצים, יש פירסום ובכל זאת תופעת המימון הולכת וקטנה, אינה משתלמת או כדאית ליבואן... אתה טוען שזה ישתנה כשהיצרן יעזור ? אני סבור שלא. מהומה על מאומה ! מכיר את המושג, כרובי ? המון כאב ראש ליבואן והתמורה קטנה מאד עד לא כדאית... עכשיו תשאל אותי איך כן בכל זאת פירסום יעזור לנו ? אני טוען שלא דרך היבואנים, כפי שטוען ידידי המאותגר חיצונית...
חלקם כבר נכווה, וחלקם הגדיל לא להכנס מעולם לעניין. הם יודעים למה. צריך למצוא מישהו שצמא לפירסום. כלשהו. סתם...נאמר...קוקה-קולה. הסיכוי להוציא מהם כסף (או מחברות סיגריות למשל, מוכר לך ?) הוא גדול יותר... אבל הרי הם לא יפרסמו עד שלא יזכו לחשיפה שתגיע בעקבות חקיקה שתאפשר מירוצים, וזו לא תגיע כי למפרסמים האלו אין אינטרס להתחיל להוציא כספים על זה במקום על הפרסום עצמו. היבואנים לא רואים כסף בזה כי כמות הקהל שנחשף קטנה עד כדי לא קיימת... מעגל קסמים שכזה... סופר-מקס... יש בארץ סוכנות ביטוח בשם "אמינים" שסיפקו (אולי עדיין מספקים) ביטוח עם כיסוי רפואי (מינימלי אבל מספק) למירוצים ולאימונים לקראתם !!! כן. יש ! (או היה) הבעיה היא דווקא לא זו.... עצם הגדרת מרוץ כלשהו כתחרות בין כלי רכב ולא שימוש בכלי ספורט היא הבעיה. כשאתה מתחרה ברכב אתה עובר על החוק. נקודה. המרוץ שהופסק (קטנועים) למעשה הופסק כי המשטרה "שמעה" על המירוצים, הגיעה, וביקשה להפסיקם. בעל המקום פחד מאי אלו תביעות נגדו ומשך את ידיו מהעיניין... למרות שהוא ראה כסף מזה... התופעה הזו תחזור ותתקוף כל פעם, וכל פעם מצידו של גורם אחר מעורב, עד שהעיניין לא ייושב בחוק כפי שרבים בימים אלו דוחקים לעשות.