ראיתם את האתר הבא?

הדס ח

New member
may55

סליחה, אבל אינני יודעת את שמך...., אז may55 - כחברה ותיקה בפורום שורשים, וכחוקרת ותיקה יותר של שורשי משפחתי בוודאי ובוודאי שיש בעיני ערך רב ביותר למחקר שורשים משפחתיים. אבל, יש בעיני גם הבדל ניכר בין הערך הפרטי שיש לכך למשפחה מסוימת לבין הערך שיכול מחקר כזה לקבל כאשר יש בו אינפורמציה רחבה היכולה להועיל לאחרים שהם מחוץ למשפחה. העלאת אתר משפחתי לאינטרנט היא פעולה אשר יכולה להיות מכוונת למשפחה או לכלל הציבור. מכיוון שאינני חלק מהמשפחה הרי שלא מצאתי באתר מידע מעמיק ומשמעותי עבורי. מצאתי שם כן, עבודה אישית מאד של ילדה אשר משפחתה התגייסה ובהתלהבות העלתה את העבודה לפורמט של אתר. זה מאד נחמד ואני בטוחה שהמשפחה מאד גאה בה..... בקנה המידה הזה אני מעריכה אותה ואת משפחתה. בקנה המידה של המלצה על האתר כחשוב אני לא מסכימה. אבל.... יש גם מגבלה בפורמט האינטרנט. בדרך כלל באתרים מסוג זה מכניסים מידע המענין את המשפחה על ענפיה השונים ולא מעבר לזה. בענין הגרפי האתר שנבנה ע"י אמה של אור - חביב אך קצת מבולגן, ומכיוון שהוא עדיין בבניה זה בסדר. לא ראיתי את העבודה הכתובה וייתכן שיש בה יותר. גם ילדי עשו עבודות שורשים (לפני שהתחלתי לעסוק בכך באופן אינטנסיבי) וגם הם הגישו עבודות מצוינות, הכוללות ארצות מוצא רבות של אבות המשפחה (רוסיה, פולין, ישראל, שוויץ, לבנון, ועוד), התייחסו לחמישה דורות, ציירו מפות ודגלים, סיפרו את תולדות חיי הוריהם, סביהם ובכלל משפחותיהם.... וכו' וכו' כך שמבחינת התכנים יש דמיון רב בין העבודות השונות וההבדל הגדול הוא ביכולת הביטוי של הילד עצמו ובעושר הידע המשפחתי.... אינני מזלזלת באף ילד. להיפך אני מאלה שמאמינים בכך שחשוב לדבר עם הילדים בגובה העיניים ולעודד אותם ללמוד ולהעמיק בכל תחום. לא הייתי כותבת בפורום של האתר עצמו את הערתי כי זה לא מעניני אבל כשהאתר הומלץ כדוגמא בפורום שלנו הגבתי וכתבתי את דעתי. ביחס לשגיאות הכתיב - זה ה"שגעון" הפרטי שלי ואני מאמינה ששגיאות כתיב הן לא משהו שאפשר לעבור עליו לסדר היום. למיטב ידיעתי, בבתי הספר כיום לא מעירים לילדים על שגיאות ולא מתקנים... חבל....מצד שני, כמובן שיכול להיות (כמו שארנה ציינה) שזו שגיאת הקלדה בתום לב..... לסיכום, לא התכוונתי לפגוע באף אחד. אלא לתת ביקורת על האתר שהומלץ. הדס

יעלאיזנ

New member
ניסיון לתיקון המעוות

הדס, אני חושבת שכל התסבוכת קרתה משום שלא הבנת את מטרת הבאת העבודה לפורום. איני חושבת שמטרתה של 12345 בהביאה את העבודה לכאן היתה לתת לנו מידע או לעזור לנו בחקר הגנאולוגי שלנו. היא פשוט מצאה לנכון בפורום שעוסק בשרשים משפחתיים להראות לנו דוגמא (בהחלט יפה ומושקעת) לעבודת שרשים של ילדים בכיתה ז'. ובתור דוגמא לעבודה שכזו זה בהחלט אתר ששווה הצצה, כפי שהיא ציינה בהודעתה הראשונה.

may55

New member
הדס ח עכשיו הסברת את עצמך

והביקורת שלך נשמעת כעת טוב יותר לדעתי יש לילדה מידע טוב שיכול לעזור גם לאחרים ומצויין באתר שהוא עדיין בבניה ולכן לא ניתן לראות את כל המידע שיש בעבודתה הכתובה ואני מקווה שאור תכנס ותקרא את דבריך תבין ותקבל זאת כבקורת בונה לילה טוב

למעלה