ראיתם את האתר הבא?

123456

New member
ראיתם את האתר הבא?

ילדב בכיתה ז'...שחקרה את משפחתה- ממש שווה הצצה. שולמית

כוכה

New member
ערן - לספריה!!!

יופי של עבודה. נראה לי שכדאי שתהיה לנו בגלריות ספריה של עבודות שורשים של ילדים, כדי שמי שנכנס לבקש עזרה יופנה ישירות לשם. הגם שהפורמט הבסיסי לקוח מהאתר של משרד החינוך שקיים אצלנו, נעשתה כאן עבודה נהדרת.

123456

New member
כוכה לידיעתך...

העבודה של אור הוגשה באמצעות פרויקט חוקרים צעירים, של משרד החינוך, וזכתה בפרס ארצי, האתר הוא קצה קצהו של התוצר האמיתי...ראיתי (בתחרות) ונדהמתי...

שרה המל

New member
גם אני נהניתי!

שרה

הדס ח

New member
אהבתי חלק

אהבתי את החלק של "ציר הזמן" אבל השאר רדוד אפילו ביחס לרמה של עבודת שורשים, וחוץ מזה גם שגיאת כתיב (אחת לפחות) ראיתי וזה משהו שאני ממש לא מוכנה לקבל.... הדס

123456

New member
לא הגזמת קצת?

רדוד?
הבת שלך בכיתה ז'- מסוגלת להגיע לדבר דומה? (עבדת פעם עם ילדים?) ואשמח לשמוע מהן שגיאות הכתיב עליהן דיברת... נראה לי שהפרזת הפעם- חבל לקצץ לילדים את הכנפיים. אני לא בטוחה שהמבוגרים בחבורה מסוגלים להגיע לרמה כזו... שולמית

Melitz

New member
שולמית, אפשר להביע דעה ולהתווכח ברוח טובה אבל בפירוש לא צריך לרדת לרמת הקנטה אישית, בוודאי שלא מדובר ב-"לקצץ לילדים את הכנפיים"

הדס ח

New member
שולמית

בענין שגיאת הכתיב: בלבוש הספרדי: "מנהג זה לא נעלם אלה השתנה" צריך להיות - אלא..... בבגד לפי המסורת התורכית : אחת ההבחנות בין מוסלמי ל"כופר", במיוחד יהודי או נוצרי..... כופר הוא יהודי או נוצרי ולא שום דבר אחר. כך שהמילה במיוחד היא מאד לא נכונה. מעבר לשני הדברים שהצבעתי עליהם ספציפית, אני מבינה שיש לך נגיעה אישית לאתר ולילדה..... לעשות עבודה לבית הספר זה ענין אחד ולהעלות אתר לאינטרנט ולהמליץ עליו זה משהו אחר לגמרי.... כעבודה של ילדה זה נחמד אבל זה בהחלט לא יכול לשמש כמקור מידע באינטרנט..... ולכן רדוד. אני בהחלט לא חושבת שצריך לקצץ כנפיים לילדים, להיפך. ו..... כן !!! הילדים שלי עשו עבודות מאד רציניות וחכמות כשהיו בכיתה ז' (וגם בכיתות האחרות). "נפלת" לא טוב בקטע הזה כי ילדי תלמידים מצטיינים..... מה לעשות??? אני מצאתי את הדרכים הנכונות לעודד אותם לאהוב ללמוד ולהשתמש בשכלם גם כדי לקבל ביקורת וגם לבחון דברים בעין לא משוחדת..... והכל למרות המערכת המתיימרת לכנות עצמה מערכת החינוך.... ובמציאות אפילו בהקניית השכלה היא די עלובה...... עצוב מאד. הדס

א77

New member
האמת שלא הגבתי עד להיום

האתר נחמד לטעמי. נחמד מבחינת בניית אתר. את השאר לא בדקתי. לא בדקתי, כי איני מכיר את 1234567889, והנה לראשונה אני שומע את השם "שולמית" כאן. לא חקרתי מה מטרותיה, ממבט חטוף ראשוני היה נראה שהיא באה להשיג ציון גבוה לעבודתה של הילדה שאיני חולק על יפי יצירתה. ממבט ראשון אכן נראה שהדס צודקת מבחינת הזיקה שבין מביאת האתר לפורום ובין הילדה הזו. איני נכנס כלל לנושא בחינת האתר, כי לא זה הנושא עבורי. ועוד משהו : כשממפרסמים משהו, צריך להביא בחשבון שייתכן ולצד המחמאות יתקבלו גם מחאות. והעיקר: עושה שלום במרומיו הוא יעשה שלום עלינו ...

123456

New member
א 777...

חבל שאינך זוכר...אבל זו לא פעם ראשונה שאני מגיבה כאן, כמורה להסטוריה, אני מוצאת עניין רב בפורום זה, ובד"כ מבקרת סמויה. הזיקה היחידה שלי לעבודה היא- כמורה, לילדים בגיל זה, אהבתי את הגישה- ואינך יודע עד כמה בנפשי הוא הדבר- לקרב ילדים למורשתם. הייתי בתחרות, וכצופה מן הצד לכדה עבודה זו את עיני. הכעס הרב שהיה בי למראה הודעתה של הדס, היה בפסילת העבודה, מבלי להתייחס לגיל ולאפשרויות שמזמנות עבודות שכאלה. ולראייה- ההפנייה הכ"כ לא הוגנת כלפי שגיאת כתיב אחת פעוטה- ולנו אין מעידות של הגהה? הרי זה היה בטל בשישים... חשתי נבגדת בשביל ילדה, שבעצם אינני מכירה, אך היא מייצגת עבורי את הדור הצעיר, אליו אנו בעצם צריכים לפנות כשאנו רוצים לשמור על המורשת. חבל שכך מתייחסים לנושא, אחזור לצללים. ותודה לאלה שכן הגיבו שולמית- מורה שאיכפת לה מהעתיד...

ברק 188

New member
כאחד שעוקב אחר פורום זה...

הלואי שילד/ה שלי היו עושים עבודה שכזו ,כל הכבוד לילדה זו. ובכלל לכל ילד וילדה החוקרים את עבר משפחתם, כן ירבו.

א77

New member
אני וודאי שלא הייתי בנגיעות

לא כיוונתי לפגוע חלילה. צר לי שאיני זוכר את שמך, אבל איני חיים להיות מואשם בזאת. בינינו ראשי לא חייב להיות כל כך עד כדי שאזכור כולם, והרי את תודי שמקסימום "היית" כאן. צר לי, לא התכוונתי לפגוע. באם זה נשמע כך, אז סליחה. זאבי.

יעלאיזנ

New member
אני מסכימה איתך

הביקורת נשמעה קיצונית מדי בהתחשב בכך שזו עבודה של ילדה. ובהשוואה לעבודות שאני רואה בתור אמא לילדים בגילים אלה - זו בהחלט עבודה שונה ומיוחדת שהושקעה בה עבודה רבה ומחשבה רבה, וכנראה גם אמצעים טכניים וטכנולוגיים שלא לכל ילד יש גישה אליהם וידע כיצד להשתמש בהם.

ornan

New member
אני לא יכולה שלא להגיב

לעצם העניין, העבודה טובה ומושקעת ובהחלט ניתן לראות שתלמידה זו השקיעה שעות רבות בחקר רב-תחומי הקשור לקורות משפחתה. שגיאות הכתיב? אחת או שתיים, ממש לא נורא! (תמיד אפשר להאשים את המחשב, שלא יודע לזהות אלא/אלה בהקשר לטקסט והעין הבודקת לא קולטת) שלומית, מסרי בשמי ובשם מערכת החינוך יישר כח! לתלמידה.

may55

New member
הדס יקרה ../images/Emo52.gif

קראי את הקטע הבא: "כך פותח רבי יואל מרגרטן (1837-1909) את ספרו 'היסטוריה של משפחת מרגרטן'. הספר, שנכתב בסוף המאה ה- 19, מספר את סיפור המשפחה. בהקדמה כותב המחבר מדוע לדעתו חשוב לבני המשפחה לקרוא את הספר. הוא מאמין כי המסורות והסיפורים המשפחתיים חיוניים לבני הדור הצעירים, לא רק לידע, אלא גם כדי להפוך אותם לאנשים טובים יותר, אם רק ישכילו ללמוד וליישם את 'הציווי האחרון' - המורשת - של אבותיהם." אנשים שחוקרים את תולדות משפחתם כותבים את המידע שהם אוספים בספרים או בחוברות שהם נוהגים להוציא ולחלק לבני משפחתם. למעשה הם עושים 'עבודת שורשים'. אנו בפורום שורשים חייבים לעודד עבודות חקר במיוחד של ילדים!!! לא נעים לי לקרא את הדברים שכתבת אור היא תלמידה שלי ואני יודעת שהיא עבדה וטרחה רבות . ראית כמה דורות נחקרו שם? כמה ארצות? כל התלמידים שלי עבדו קשה וכל העבודות מיוחדות וכולם ראו את עבודתה ופרגנו למרות שעבודתה נבחרה מכל העבודות של כל השכבה וייצגה בתחרות מחוזית וארצית בה זכתה במקום ראשון. בעבודה מול מחשב ניתן לשגות בהקלדה. על קוצו של י' מתעסקים? גם אם נפלה טעות חלילה חמורה יותר ניתן לפנות אל באימייל שלה ולהעיר שתתקן ולא בצורה כזו. מה זו צרות עין??? בואו נעודד ילדים ומבוגרים לעשייה – מי ייתן וכולנו נכין עבודות ברמה כזו.

למעלה