ראיתי כאן את הדיון

untitled

New member
ראיתי כאן את הדיון

על החגורה שחורה ועניין אותי לדעת, מה הם הקריטוריונים לקבלת שחורה ואיך מתנהל המבחן, כל אחד לפי איך שזה נהוג אצלו. אצלנו בדוג´ו היה מבחן לפני שבועיים בערך. המבחן התנהל כך: 6:30 יוצאים לריצת 8 קילומטר בערך זה היה לדעתי, אולי קצת יותר. 7 ומשהו: עושים אימון כושר רצחני, יש אחרי מנוחה קצרה מאד מהריצה. היינו בפארק בפ"ת שנקרא יד לבנים ויש שם מדרון אחד ארוך ותלול, והתרגולי כושר שעשינו (חלק) היו לרדת בריצה ולעלות עם תרגילים כמו בעיטות, צפרדע, הליכה שפופה קריעה רצינית בקיצור. אחר כך חוזרים למכון, ושם המועמדים לשחורות עושים מבחן תאורטי על החומר הנלמד. מבחן שלא משנה כמה טוב אתה אתה חייב לעבור בציון גבוה (לא 55 כמו בבצפר, לדעתי 85 אבל אני לא בטוח) אחרי שמסתיים המבחן התאורטי ומנוחה, בערךב 9:00 אני חושב שעתיים וחצי של אימון אינטנסיבי, כולל את כל הקיון (תרגילים) קאטות מבסיס עד הסוף, ואחר כך כל אחד מהמועמדים היה צריך לבצע מספר את הקאטות הכי מתקדמות שלו לבד לא כקבוצה. אחר כך היה תרגול ג´יו-ג´יטסו (התחמקות מסכין ומחניקות, 21 תרגילים) שלמרות שאנחנו קארטה ולא ג´יו ג´יטסו היה צריך לכור את כולם ולבצע נכון אחר כך באו השבירות. מועמד צריך לשבור 5 קרשים, ואם לא מצליח 4, ואם לא אז 3 מועמדת צריכה לשבור שלושה ואם לא אז שניים. אחרי השבירות בא החלק הכי קשה, קרבות. טזה הכי קשה כי בנים צריכים 15 קרבות ובנות 10. בהתחלה היו קרבות בשרשרת עם כולם (כולל כל מיש בא להשתתף ולא עושה את המבחן לשחורה-כלומר גם אני) שזה 6 קרבות אני חושב היה ואחר כך היה כל אחר עלה לעשות את שארית הקרבות שהוא היה צריך. הקרבות האחרונים של כל אחד היו נגד הסנסאי שלו ונגד הדרגות הבחירות ביותר, כאשר הם (הבכירים) עובדים עם כפפות, וגם נותנים לראש. הבמחן הסתיים אני חושב ב 1:30 משהו כזה. זה היה מבחן מאד קשה. את התוצאות הם קיבלו שבוע לאחר מכן. כולם עברו וקיבלו שחורה, מלבד סמפאי אחד שהיה דאן שתיים ועבר להיות סנסאי דאן שלוש. עכשיו מעניין אותי לדעת איך זה הולך אצלכם?

mapopo

New member
untitled מב

מדהים למידי כמה שהמבחנים שלכם דומים למבחנים של לחימה משולבת: 1. נדרשו להפגין 3 קאטות ברמה גבוהה 2. ביצעו תרגילים של קיון, הראו מה הם יודעים לעשות כתרגילים באוויר 3. בצעו כ- 20 תרגילים עם בני זוג (איפונים) שכללו גם תרגילים נגד סכין, אלה, אקדח. 4. ביצעו תרגילים של אגרוף תאילנדי 5. בצעו 8 קרבות באופן רצוף של קראטה, ו 5 קרבות של אגרוף תאילנדי. את הקרבות הם עשו כנגד שחורות בלבד ממכונים אחרים של לחימה משולבת שמאמנים את אותם המכונים. MAPOPO

טוב, אני לא הייתי עוברת אצלכם

ולו משום שבחיים לא הייתי מצליחה להגיע לריצה בשש וחצי. מה אני בעונש?? לא מספיק ריצה, אז עוד באמצע הלילה? בכל אופן, מבחן חג"ש באייקידו (לפחות באייקיקאי) אינו שונה מהותית ממבחנים קודמים לו או אלה שאחריו. יש קבוצה של תרגילים שהנבחן אמור לדעת בשמם, הבוחן אומר את השם והנבחן מבצע (כמובן שבכל מבחן הוא אמור לשלוט גם בכל החומר של מבחנים קודמים). לנבחן תמיד יש בן זוג שעליו מתבצעת הטכניקה. במבחנים מתקדמים יש גם טכניקה חופשית (בן הזוג מתקיף אותה התקפה שוב ושוב, והנבחן מדגים בעקרון כל מה שהוא יודע), והתקפה חופשית (בן הזוג מתקיף מה שהוא רוצה, והנבחן עושה איזה טכניקה שהוא רוצה), ואח"כ גם התקפות משני תוקפים או יותר. בחלק מהדוג´ואים כלולות במבחן גם קאטות עם נשק. ככל שהדרגה גבוהה יותר כך יש פחות דגש על עצם זכירת הטכניקה ויותר דגש על אופן הביצוע.

aiki-freak

New member
רק לחדד...

ראשית יש מספר מינימאלי של אימונים לכל דרגה. בלי להגיע למספר האימונים המינילאלי לא ניתן לגשת למבחן!...רק כדי שיהיה סדר. מבחן לשודאן כולל סטים של טכניקות בסיסיות שמתבצעות בשתי ורסיות (אומוטה ואורה). טכניקות מסווארי וואזה (תרגילים בישיבה (סייזה). טכניקות מהנמי הנדאצ´י וואזה ( התוקף עומד המגן יושב). טכניקות מ ג´יו-וואזה. כלומר טכניקות חופשיות מהתקפה נתונה (שומן יוקומן או צקי). רנדורי עם תוקף אחד. (טכניקות מהתקפות שונות באופן חופשי) מדאן שתיים יש תוספת של נשק. בעיקר סכין (טנטו). ראנדורי עם 2 תוקפים. בדאן שלוש ראנדורי עם 3 תוקפים, וכך הלאה. המבחנים נערכים אך ורק ע"י שיהנים מחו"ל (דאן 6 ומעלה). בסדנאות שהם מעבירים. בדרך כלל מצופה מהנבחן להיות נוכח ברוב הסדנא אם לא בכולה (בד"כ 4 ימים). המבחנים נערכים בסוף היום האחרון, לכן גם כאן יש מקדם גבוהה של קושי ועייפות מצטברת.

amir_aikido

New member
מבחן אצלנו

רצוי להקדים ולהגיד שכשיטה קטנה, יש אצלנו יחסית יותר גמישות. המורה מכיר את כולם ומראש לא מעמיד אדם לבחינה אם הוא לא חושב שהמתאמן בשל מספיק. נכון להיום יש גם רק שתי בחינות : לקיו 1 ולדאן 1. לדרגות גבוהות יותר אין בחינה פורמלית, המתאמן רק מציג מספר קאטות כלים מתקדמות (לפי הדרגה, לדאן 2 -> 2 קאטות וכו´, אבל תולי גםבקאטה כי אין דין קאטה של 20 מפגשים כדין קאטה של 4 או חמישה מפגשים). למרות היכרות המורה, והיותו המחליט מי ניגש למבחן, עדיין לא נדיר שהנבחן מתבקש לגשת למבחן שוב כדי לקבל את הדרגה. אין "נכשל" בבחינה, יש רק דרישה לשיפור ולהבחן שוב, בד"כ אחרי זמן קצר - חודש / חודשיים. המבחנים שלנו עד לדאן 1 כולל, כוללים את החלקים הבאים: * נפילות וגלגולים. * טאי סבאקי רצוף למשך של כשתי-דקות (הטאי סבאקי של קורינדו מורכב מ-8 תנועות ומראה המון על יכולת השליטה בגוף ואופן התנועה, כמו כן זה מאפשר למתאמן להרגע מעט - הטאי-סבאקי הוא מדיטציה בתנועה). * טכניקות ב"סווארי וואזה" - ישיבה על ברכיים, ממצב של תפיסה או מכה. * * טכניקות ממצב של תפיסה בעמידה - יכול להיות ממצב תפיסה סטטי או דינמי (אוקה נע לתפוס). המצבים מתוך הסט של :תפיסה של יד מקבילה, נגדית, שתי ידיים, דש, שתי ידיים תופסות יד, תפיסת ידיים מאחור, חביקה מאחור, חניקה מאחור. * טכניקות ממצב של מכה - אוקה תוקף התקפות קבועות: הצלפה לראש, הצלפה צידית, אגרוף לראש, אגרוף לגוף ושתי התקפות רצופות. * רנדורי - בדר"כ כולל כשני סיבובי ראנדורי, בראנדורי אצלנו המתאמן לא רק מתגונן אלא גם תוקף. היריבים יכולים להיות נבחנים אחרים או מתאמנים ותיקים. *ראן-סן - סיבוב של רנדורי מול שני תוקפים או יותר, רק במבחן לשחורה. מספר התוקפים יעלה להיות המירבי שאותו מתאמן מסתדר איתו (אני זוכר נבחן שעשה קרקס משושה או ארבעה תוקפים והח"מ בינהם, הלך לו יותר קל מהרנדורי) * קאטה של ג´ו + בוקן - לחומה רק ג´ו לשחורה גם בוקן. הקאטה היא הקאטה הראשונה שנלמדת אצלנו בשיטות אלו. * רנדורי ג´ו - נדמה לי שרק במבחן לשחורה. רנדורי חופשי בג´ו, בדיוק כמו הרנדורי בידיים ריקות. בכל אחד מקטעי הטכניקות, הנבחן מציג טכניקות שהוא בחר לכל מצב שהוא בחר ורצוי טכניקות שונות בכל מצב. המורה יכול ולפעמים דורש להציג טכניקה נוספת מאותו מצב או טכניקה ספציפית... אלו הכללים בגדול. אגב, את המבחן לדאן 2 אני אישית עשיתי בלי לדעת שאני נבחן בכלל. משהו אחר נבחן לשחורה, ובזמן שבין הפרקים שלו, המורה אמר לי ולעוד מתאמן לעלות ולבצע תרגילים שונים. ובסוף סיפר לנו שעלינו לדאן 2. גם זו צורת בחינה
(שדווקא מאוד מצאה חן בעיני) בהצלחה אמיר

מבחן שחורה

אם הבוחן במבחן היינו גם המאמן הישיר המוסמך לבחון לדרגת חגורה שחורה האם כלל יש לבצע מבחן או שהמאמן מסוגל להעריך את יכולתו של התלמיד ע"פ הכרותו ? האם המבחן במצב זה היינו הצגה ומופע לכלל התלמידים ? דרך אגב , מצא חן בעניי הדרך בה קיבלת את החגורה השחורה דאן 2 . סתם שאלות למחשבה ממני

כשאני הייתי צעירה ויפה

אז גם בדוג´ו הקטן שלנו המורה היה זה שמחליט מי נבחן וגם זה שמחליט אם הוא עבר. לא היה פרק זמן מינימלי ידוע. כשהמורה היה אומר לך שאתה נבחן, אז היית יודע שאתה צריך להתכונן. היית חושב שבשיטה הזאת כמעט בלתי אפשרי להיכשל, ובכל זאת שני אנשים הצליחו (מבחנים לדרגות נמוכות). פשוט ראו על המבחן שלהם שהם בכלל לא למדו. זה היה די מביך לראות והמורה החליט שזה מעיד על זלזול והכשיל אותם. בשיטות אחרות התלמיד הוא זה שמבקש להיבחן, ואז יש הרבה יותר כשלונות.

אבשלו

New member
בשיטה שלנו

למרות שיש חגורות אין מיבחנים. פשוט המורה מחליט בסוף שיעור מי הגיע לרמה של הדרגה הבאה ומכריז על זהץ הממ למרות שאף אחד אצלנו עוד לא הגיע לדרגות הגבוהות. אולי אליהם נגע רק בסוף אימונים מיוחדים, אולי לא

"צעירה ויפה "

31 זה עדיין ינוקה לא ? ועכשיו ברצינות , האם יתכן כי תלמיד מבקש "דורש" מבחן ? אני לא בטוח שכאן כמו בתחומים אחרים חניך רשאי או יכול לבקש להיבחן , כאשר אתה מוגש למבחן ע"י המאמן אז לבטח המאמן יודע או בטוח כי אתה ראוי לכך , ומעצם הרעיון כיצד ניתן להיכשל ? הכישלון במבחן יכול לנבוע ממספר נקודות וכולם קשורות במאמן כמובן ע"פ הבנתי ותפיסתי וכמובן באם אנו מתייחסים לכך כי המאמן מגיש את החניך למבחן. 1. חניך ניגש למבחן מפני שהוא ראוי מבחינה גופנית ונפשית ( זלזול ? ) . 2. חניך נכשל במבחן מפני שהמורה טעה בשיקול הדעת . 3. חניך נכשל במבחן מפני שהמורה כיוון לכך ממטרות מקצועיות הקשורות לדרכו בחינוך ואימון החניכים ( כפי שאמר אייקי פריק - ענווה , פחד קהל , היכולת לקבל ביקורת וכו´... ) . בכל אופן , נשמע לי מעט לא מנומס , לא ראוי וכמובן לא מקצועי שחניך יבקש להיבחן , בבחינת אינני סומך על מאמני או " חושב שהוא טעה או שכח אותי" . אני סבור כי מאמן טוב לא " שוכח תלמיד " שראוי לעלות בדרגה. נעבוד , נשקיע ונתאמץ והדרגה תגיע עם הזמן והיכולת שנפגין . ממני

amir_aikido

New member
היו לנו הרבה דיונים על זה במועדון

כמה מהתלמידים ניסו לשכנע את המורה שלי לוותר לחלוטין על בחינות לדרגה. בדיוק בטענה הזו. שהוא מכיר את התלמידים ולא נותן לתלמיד לגשת למבחן אם התלמיד לא ראוי לדרגה, ולכן אין צורך בבחינה. המורה שלי (שלמה דויד) השתכנע חלקית ולכן אין מבחן פורמלי לדרגות הדאן מעל דאן 1. אלא רק כעין הופעה/הדגמה של קאטות. עדיין כשההופעה/הדגמה לא סיפקה אותו מבחינת הרמה. הוא פשוט בקש הדגמה נוספת אחרי שהמתאמן יתקן כמה דברים טכניים בקאטה. ובנתיים אותו מתאמן לא קודם בדרגה. לדרגות שעד דאן 1 הוסכם להשאיר מבחן (למעשה זה רק קיו 1 ודאן 1). לתלמיד בדאן 1 עוד אי יכולת להציג קאטות מתקדמות ובעצם במבחן של דאן 1 הוא מציג שהוא שולט ברמה הבסיסית של האייקידו בכל התחומים השונים והצטרף אל "הותיקים". כשהמבחן של דרגת קיו 1 הוא יותר בשביל המתאמן, כך שלא יגיע למבחן לדאן 1, בלי שהדגים כבר פעם מול הקבוצה, להפחית את ההתרגשות. בבחינות של קיו 1 ודאן 1 היו אצלנו לא מעט אנשים שנתבקשו להציג חלקים מהבחינה או את כולה שוב, ולא קודמו בדרגה בינתיים. למעשה, זהו התרגום האישי שלי להחלטה שהושגה. אני לא בטוח שאלו בדיוק היו הסיבות של שלמה שהחליט על כך. ומה דעתכם בנידון, האם במצב בו המורה מכיר את התלמידים ומלמד אותם ישירות, נדרשת בחינה בכלל ? אמיר

aiki-freak

New member
אני חושב שכן..

כמובן לא בחינות לשם בחינות. גפ הדוג´ו שלנו קטן (לפחות היה). ובעבר המורה היה מציע לתלמיד לגשת למבחן (לא מכריח). היום אנחנו עושים רשימה, מי שרוצה להבחן מוזמן, אבל רק באישור גרגה יותר בכירה ממנו. אותו ממליץ גם אחראי להכין את התלמיד לבחינה. דבר אחר לא הוזכר כאן עדיין. מבחינות פשוט לומדים המון!!! זו הזדמנות לסנאיי להתרכז רק בתלמיד אחד, לתקן אותו, לעבוד עימו. אצלינו בכל מבחן המורה היה מכין לעצמו רשימה של דברים שהוא חשב שיש לעבוד עימם עם התלמיד. לדעתי זו שיטה מצויינת ללמידה. (כל עוד ברור שהמבחן הוא למטרות למידה ולא למטרות "שואו אןף".) בנוסף יש משהו בלעמוד מול כולם ולקבל תיקונים. זה מקטין את האגו. פותח אופקים. המורה שלי אומר שלא לרצות להבחן זה אקט של אגו (מי הם שיבחנו אותי? אני מעל בחינות...זה לא לרמה שלי, או לחלופין אני פוחד שיצחקו עליי). יש בזה משהו עניו לדעתי, כל עוד זה נעשה ברוח טובה. בכל שאני מוכן להבחן אני אומר שאני מוכן לקבל ביקורת. מוכן שישפטו אותי. שיראו את החולשות שלי. השאלה היא כיצד מתייחס המורה לבחינה...האם זה אקט של יומרנות, של התנשאות או רצון לתקן ולעזור...זה עושה את כל ההבדל. בחינה מעמידה אותך בסיטואציה שאתה לא מורגל אליה. יש התרגשות , יש רעד קל, זו הזדמנות פז ללמוד להרגע תחת לחץ ולהתמודד עימו. החוכמה היא לשעות אייקידו משוחרר וזורם גפ תחת לחץ! בקיצור, לדעתי הבחינה היא לא העניין, אלא מה אתה מפיק ולומד ממנה.

אצלנו אין בחינות לשחורה...

טוב, אז אצלנו אין בדיוק, מבחנים לחגורות שחורות, אלא יש סדרה של אימונים מסוימים, שבסופם נקבע האם התלמיד מקבל שחורה. צורת הבחינה/אימונים הללו, אינם רק לחגורות שחורות, אלא מדרגה של בכירים (על דרגות אצלנו בדוג´ו, ניתן למצוא בהודעה הזו). הכוונה בשיטה הזו, שמרמה מסוימת, רוצים לבחון יכולת ועמידה בלחץ ובקושי מתמשך, ולא רק לבוא ולתת שואו (נניח, למשך שעה וכד´). טוב, אז יש שני אימונים לבכירים, והם נקראים "קורס לקידום בכירים". הם באים בשתי צורות: בקיץ: יש שלושה גשקואים (מחנות אימונים), ששלושתם מהווים את ה"קורס קידום": 1. גשקו 24 - 24 שעות (משישי אחה"צ עד שבת למחרת), של אימונים אינטנסיביים, עם מעט מאוד
שינה והפסקות. בעבר הגשקו התקיים בוינגייט, בשלוש שנים האחרונות מתקיים בשוהם. 2. גשקו חוף משולב - שישה ימים של אימונים (כל יום בשעות אחה"צ-ערב, מראשון עד חמישי), ושלושה בקרים (בד"כ, ראשון; שלישי ושישי, בשעות 05:00 עד 07:00 בבוקר). האימונים מתבצעים בחיק הטבע (בבוקר-בחוף הצוק; בערב-בד"כ בפארק). 3. גשקו קיבוץ/חו"ל - כל שנה במקום אחר, פעם בקיבוץ בארץ, ופעם בחו"ל (בד"כ בהונגריה). בקיבוץ-5 ימים, של אכילה, שינה ונשימה של קראטה. הרבה אימונים, חשיבה, שיחות, אימוני לילה, אימון בבריכה, וכל דבר שעולה על דעתכם. פשוט גשקו אדיר!! (כמו שציינתי - שלושת הגשקואים הנ"ל, מהווים "קורס לקידום בכירים" בקיץ). בחורף: שלושה אימונים (אחד יותר קשה מהשני...). 1. אימון קיהון - אימון שלם, רק של עבודת יסוד מהיבטים שונים. 2. אימון קאטא - אימון שעוסק רק בקאטא (עושים את כל הקאטות, מהראשונה ועולים כלפי מעלה), בונקאי (אפליקציה), וכל מה שנוגע בקאטא. 3. אימון 100 ראנדורי - גולת הכותרת של האימונים (ושל השנה בכלל) - רואים את כל מי שלא ראינו כל השנה (אנשים באים מהצבא, מחו"ל...). כל הדרגות בכירים, עושים רצף של 100 ראנדורי, בני דקה כ"א. כולם עושים עם כולם - התלמיד הכי זוטר (בקבוצה), עושה ראנדורי עם התלמיד הכי בכיר (דאן 5). וכמובן ראנדורי עם קאנצ´ו רוני. (יוצא לכולם לעשות יותר מראנדורי אחד עם כל אחד...). זהו אימון מאוד קשה לכולם. אני יכול להגיד לכם, שכאחד שעשה כבר 5 או 6 פעמים את אימון 100 ראנדורי, שמשנה לשנה זה נהיה יותק ויותר קשה! שלושת האימונים הנ"ל, מהווים "קורס קידום בכירים" חורף. אז זהו, ככה מתבצעות אצלנו בחינות (ואני מזכיר, רק מדרגה מסוימת, לפני כן, בחינות מתבצעות בצורה אחרת, יותר פשוטה). ושוב, כולם עושים את האימונים (ובאים לגשקואים), כדי להתאמן! מי שזה רלוונטי לגביו, עובר שלב/חגורה. למי שיש שאלות נוספות, אשמח לענות. סלבו

ZaZen

New member
סלבו שלום

אני רואה שהרבה דברים נשארו זה מעורר לא מעט געגועים זה נשמע עכשיו הרבה יותר מאורגן ושיטתי אבל יסוד האמונים זכור לי מתקופתי עם קנצ´ו

אם כך,

נראה אותך ב 100 ראנדורי הבא?
אתה יודע, באימון ה 100 ראנדורי, רואים אנשים שלא הגיעו כל השנה... (אפילו אני, הגעתי לאימון כשהייתי חייל - גם אם זה היה בדרכים עקלקלות...
). אגב, השנה בי"ס חוגג 30 שנה, וקנאצ´ו בן 50 - בקיצור, חגיגה כפולה ומכופלת (למרות שלא יהיה ארוע כמו ב 25 שנה).

מבטיח לא להכאיב לך... ../images/Emo8.gif ../images/Emo8.gif ../images/Emo8.gif

כן, עם כל החלודה!! אנשים מחזיקים מעמד את כל ה 100 ראנדורי למרות שלא התאמנו תקופה ארוכה.

ZaZen

New member
נשמע מפתה

מתי ימי האמון הרגילים אולי אקפוץ לביקור

../images/Emo45.gif אם כך,

ימי ראשון ורביעי: 18:30-19:30: אימון שחורות. 19:30-20:30: אימון בכירים (המשך של האימון הקודם). לפני, יש שיעור של קבוצת קליטה, ואחרי יש שיעור שמעבירים אותו סנסאי שי ("שיקה"), או סנסאי אורן. וכמובן, שאת האימון שחורות-בכירים מעביר קאנצ´ו. יהיה נחמד לראותך.

אני רואה שאתה יותר מעודכן ממני ../images/Emo8.gif

אכן, יש אימוני בוקר בימי שישי, בחוף הצוק. בד"כ זה התחיל בשעה 06:00, אך בחודשיים האחרונים, עקב החום זה עבר 05:45
בד"כ, סנסאי יוסי, וסנסאי שי, אמונים על האימוני בוקר. אגב, מחר (יום שני), יש אימון בוקר עם קאנצ´ו בשעה 06:30, ואותו דבר ביום שני הבא (אימוני חג...).

למעלה