ראיתי את ההתחלה של TNG

HyperNovA

New member
היא כן נעה בכוחות עצמה וכן פדרציה

לפרק FUTURE TENSE הספינה בוודאות הייתה מהמאה ה-31 לפי המסד ידע שהיה לארצ'ר מהמאה הזאת. כמו כן, ידוע לנו מפרקים קודמים שהפדרציה קיימת במאה ה-31, ובנוסף לזה הטייס של החללית היה אנושי\וולקני\ועוד. אלא אם כן כדור הארץ ווולקן התנתקו מהפדרציה במאה ה-31 החללית הייתה של הפדרציה כי הטייס היה שייך לגזעים שחברים בפדרציה. גם נאמר בפירוש בפרק שהספינה היא ספינת מחקר שחוזרת ב-ע-צ-מ-ה אחורה בזמן. נאמר שהספינה מונעת ע"י Temporal Displacement Drive שזה בתרגום חופשי הינע של העברה בזמן.

ספינות מלחמה ב-ST ופרנציפים שמאלנים

הדיפאינט היא ספינת הקרב הראשונה שנוצרה בסטאר פליט והובאה לשרות רק בגלל שהייתה מלחמה עם הדומיניון. יחסית לספינה כזאת פיצית (והיא באמת פיצית) היא תותחית. ספינות קרב לא עושים ב-ST בגלל פרנציפים שמאלניים (שלום ואחווה וידידות ופרחים ובלה בלה בלה בלה הלעעעעעעעעעעעעעע).

Bajoran Priest

New member
המממ, בדיוק.

בגלל זה הם ה-good guys, להזכירך. כמובן שכל ספינות הפדרציה הן בעלות יכולות קרביות, ומשמשות בעיתות מלחמה, אבל מטרתן העיקרית היא מחקר ולא כיבוש או תקיפה. (יש מספיק גזעים בסטאר-טרק עם פרנציפים ימניים-קלינגונים,רומולנים,קרדסים, וכו') (אגב- ניתן לראות את הבורג כגזע השמלאני-קומוניסטי המושלם
)

[TNT]

New member
זה די בעיתי

כי בכל זאת יש מלחמות!!! הדיפאינט לא יצא ליצור המוני ובכל זאת צריך איחשהו להילחם וכל הספינות מחקר הן מה לעשות די גרעות בלחימה המגנים חלשים והנשקים לא חזקים מספיק ובהחלט לא יעילים. זה מספיק להגנה עצמית אבל לא למלחמה. לא חסרים פרקים שבהם רואים באיזה קלות אפשר לגרום נזק משמעותי לספינה שכזאת. אני לא אומר שצריך לבנותהמון חלליות קרב בעיקר לא בתקופות שלום אבל בכל זאת לדעתי 5% מהצי נראה לי המינימום ההגיוני. עקרונית הפדרציה היתה אמורה להפסיד לדומינין מאוד מהר!!!.

Taker Sucks

New member
איך הגעת למסקנה הזאת...?

אם, לדוגמא, יקחו ספינות מסוג גלאקסי, ויפנו את כל האנרגיה להתקפה והגנה , אין ספק שהיא תיהיה חזקה יותר מהדפאינט.

Bajoran Priest

New member
לא בהכרח, כי לדפינאט יש יכולת

תימרון טובה יותר, אם אינני טועה. אבל כמו שאמרתי, לכל "ספינות המחקר" של הפדרציה יש יכולות התקפיות מעולות. לספינה מסוג גלקסי(ספינת מחקר, כזכור) יש יתרון על מרבית ציפורי הטרף..לא?

[TNT]

New member
לא נראה לי

ההבדל הוא שהדיפאינט מיועדת רק לקרב במקרה הגרועה היא שווה לגלאקסי בהתקפה אחרת לא היתה סיבה ליצר אותה. חוץ מזה יש לה נשק הרבה יותר יעיל. וחוץ מזה הגלאקסי היא ענקית שזה לא ממש יתרון בקרבות בדרך כלל. זה היה יכול להיות יתרות אם היוא לה נשקים לתווך ארוך במיוחד (ארטילריה) או נשק חזק במיוחד משהוא שיחול לעשות נזק רציני לתחנות חלל/כוכבים/ספינות גדולות.

אודו

New member
הדיפאיינט

מחזיקה בארסנאל נשקים מתקדם בהרבה, מערכת הסוואה, יכולות תמרון מעולות, מהירות גבוהה, טכנולוגיות חדשות (שריון אבלטיבי טכנובאבלי, מגנים משתנים ומתחדשים, פולס פייזר, טורפדות קוונטים וכו'). עם כל הכבוד לגאלאקסי, בעזרת צוות מיומן ואסטרטגיה טובה כמו למשל הצמדות לגאלאקסי מחוץ לתווחי האש של האחרונה, ופשוט חדירה איטית של המגנים בעזרת הנשקים ולבסוף הריסת הספינה (פיתוח שלי - לאחר משחקים רבים של "מפקד הגשר")

Chakotay

New member
מה? ספינות הפדרציה הם ממש לא רק

למחקר! כמעט כל ספינת פדרציה מחומשת בארסנל של נשקים מתקדמים ומגנים חזקים ומצטער אבל המגנים של הגלקסי הרבה יותר חזקים משל הדפיאנט,ואין כזה דבר ספינה שניבנתה למחקר בצי(יש יוצאים מהכלל) אם שחכתם הגלקסי היא אחת מהפינות המתקדמות והחזקות ביותר בצי(עכשיו הסוורין) וכפי שראיתם היה פרק בדור הבא שהיה איזשהו שינוי ברצף הזמן(Yestrday Enterprise?) והאנטרפרייז די הייתה ספינת מלחמה המתקדמת ביותר בצי! זה רק המשטר שבספינה והמשימה שונה.

itstzar

New member
ה"משימה" העיקרית של הפדרציה

היא חקר החלל ומשימות שלום ודיפלומטיה למיניהן אבך זה לא מונע מהפדרציה (שמאז ומעולם היו לה אויבים - היא הרי הוקמה בגלל המלחמה עם הרומולנים) ןלכן כל הספינות, "מוכנות לקרב" בעת הצורך

אודו

New member
לא ממש

בכל פרק מזכירים שהמטרה היא לחקור והנשק הוא להגנה בלבד, כמו שאמרת. אבל עם היה מדובר בספינה שהיא בעיקר למטרות קרביות, לא היו משתמשים בה כמו שמשתמשים בD (מיפוי נבולות וכו' לפי Q) לדעתי היו משאירים אותה בבסיס כמו הדיפאיינט, ולא היו לה משפחות שיסכנו, ובכלל, עם היה מדובר בספינה שמטרתה העיקרית התקפה, למה היא היתה צריכה את כל הגשושות המיוחדות וכל המערכות חישנים המתוחכמות? ולנושא אחר לגמרי: הדיפאיינט בעלת טכנולוגיות הגנה טובות בהרבה משל הD! צריך הרבה ניסים בשביל שהD תנצח: היא צריכה איך שהוא לפגוע בה ולחדור את המגינים המיוחדים שלה שתוכננו במיוחד נגד מתקפות של הבורג ומכילים יכולות התחדשות חזקות במיוחד, לאחר המגינים היא תצליח גם איך שהוא לחדור את השריון האבליטיבי, ואז לפוצץ את הדיפאיינט, וכל זאת בלי להיפגע מהנשקים החזקים במיוחד של הדיפאיינט, שוב פעם שתוכננו נגד הבורג. מה הסיכויים במיוחד בשעומדת לצד הדיפאיינט גם יכולות תמרון מעולות... במילים אחרות לאנטרפרייז D אין סיכוי לנצח כמעט. האנטרפרייז E, טוב זה סיפור אחר לגמרי

אתה מתכוון לדיפאיינט...

בתור CLASS או בתור ה-USS DEFAINT. כי רק לספינה הזאת יש מתקן הסוואה סתם תיקון להראות שאני חכם
.

[TNT]

New member
הדיפאיינט היא הספינה הכי חזקה בצי

היא בהחלט לא הספינה הכי טובה אבל היא הכי חזקה. כמה שהגלקסי מחומשת טוב היא לא בהגדרתה ספינת קרב. כל פריט בספינת קרב תוכנן למטרות קרב. חוץ מזה הדיפאיינט חדשה יותר. ושוב פעם אני אחזור ואומר אם לדיפאיינט אין עדיפות בקרב לא היו בונים אותה!!!! זה לא שהיא ספינת קרב קטנה וזולה שאפשר לבנות מאות כאלה במקום ספינת גלקסי עובדה שלא בנו הרבה. בקרב פנים אל פנים הדיפאיינט היא הספינה הטובה ביותר בצי.

Bones McCoy

New member
../images/Emo41.gifתיקון טעות...

הדיפיאנט, אמנם ספינת קרב בהגדרה, אך נבנתה במקור בכדי להלחם בבורג
בפועל עקב גילוי חור התולעת ואיום הדומניון הוחלט לעשות בה שימוש לצורך הגנה על DS9. נדמה לי שסיסקו הסביר את זה בפרק שהדיפיאנט הוצגה לראשונה, לא זכור לי איזה כרגע...

CaptainOok

New member
(נצל"ש) איזה פרק מעולה של TNG

היה היום ב-Star World! (
?!?) אני לא זוכר את שם הפרק כרגע, אבל זה הפרק שאיזה חייזרים חוטפים את פיקארד ואת בוורלי ושמים להם כאלה דברים בצוואר שגורמים להם להיות מחוברים אחד לשני טלפתית. איזה פרק
נהדר. פרקי בוו-פיקארד הם פרקים טובים
חוץ מזה, אהבתי את החייזרים הפחדנים האלה שמלאים בקונספירציות! היה מאוד משעשע כל הקטע בינם לבין רייקר ו-וורף
הזכיר לי קצת את הפרק The Communicator מעונה 2 של ENT, נכון? כל הקונספירציות האלה...

למעלה