ראיונות

Infinity222

New member
ראיונות

אומנם יש עוד לא מעט זמן עד תקופת הראיונות ובכל זאת אשמח לקבל המלצות לראיונות שמתנהלים (בעיקר במגזר הפרטי-עסקי) כמו: אילו שאלות נשאלות בד"כ, דוגמאות לשאלות משפטיות (קייסים וכו') וכל טיפ כללי שכדי לשים אליו לב לקראת הראינות. תודה!

lol65

New member
קודם כל, אני ממליצה לעשות פה חיפוש של הנושא

כי היו הרבה שרשורים על זה.
&nbsp
השאלות הרבה פעמים תלויות בקוה"ח שלך, בציונים שלך ובתשובות שתתני. למשל, אם עשית התנדבות מעניינת, בעיקר אם היא קשורה למשפטים, אז סביר להניח שישאלו אותך עליה. אם יש לך ציון יוצא דופן, לטובה או לרעה, אז ישאלו אותך עליו (אם הוא בקורסים המרכזיים). לרוב ישאלו אותך איזה קורס הכי אהבת, ואז ישאלו שאלה מהתחום הזה. היה לי פעם ראיון שבו אשכרה עברו איתי על כל מחברת חוזים. לפעמים יבקשו ממך לפרט על סוגיה משפטית מעניינת שנתקלת בה לאחרונה, וישאלו לדעתך עליה.
&nbsp
מהניסיון שלי, בראיונות במגזר הפרטי פחות מעניין אותם מי את מבחינה אישית, אלא הידע שלך מבחינה מקצועית. כמובן זה לא אומר, שבכלל לא ישאלו אותך שום דבר אישי, כמו איפה את רואה את עצמך עוד 5 שנים, אבל צריך להיות מוכן טוב לכל הפן המקצועי.
&nbsp
לפני הראיונות, אני ממליצה להיכנס לקודקס ולהסתכל שם מה אנשים כתבו ששאלו אותם במשרד מסוים, או לדבר עם אנשים שאת מכירה שהתראיינו למקום שאליו את הולכת. בנוסף, עד כמה שזה יהיה אפשרי, תשתדלי לסדר לך אץ הראיונות ככה שבהתחלה יהיו לך ראיונות למשרדים שאת פחות רוצה להתמחות בהם, כדי שתוכלי להתאמן קצת.
&nbsp

מה נחשב לציון יוצא דופן?

80+ יחשב ליוצא דופן או שהוא עדיין בגדר הסביר? (למשל בחוזים, כשהממוצע בתואר הוא 90..).

lol65

New member
אין משהו מוחלט

אם כל הציונים שלך סביב ה-90, ופתאום יש ציון עם קידומת 7, אז זה יוצא דופן. 80+ בחוזים לא נראה לי כזה יוצא דופן...

Infinity222

New member
כיצד זה בא לידי ביטוי?

באיזה מובן הם בוחנים את הידע המשפטי? כלומר, מצד אחד אני בהחלט מאמין שאני מסוגל להסתדר עם סוגיות משפטיות, השאלה כיצד זה בא לידי ביטוי במהלך הראיונות. קשה לי להאמין שהם יפרסו בפני קייס כמו שנהוג במבחנים אלא יתמקדו בסוגיה מסוימת או מעין אירוען קצר. עד כמה הם באמת יכולים להתרשם מהידע המשפטי של מועמד מסוים על סמך אירועון כזה קצר? לצורך העניין, יכול להיות מועמד חזק מאוד ש"יפול" באיזה שאלה הם ישאלו ומנגד מועמד חלש כביכול שירשים לטובה בסוגיה מסוימת....

lol65

New member
הכול יכול להיות

הנה כמה דוגמאות לשאלות ששאלו אותי בזמנו במקומות שונים:
איזה טיעונים ניתן לעלות בעד ונגד סימון סחורה מהשטחים?
בא אלייך לקוח ואומר שהוא רוצה לבטל חוזה. אין פגם בכריתת החוזה. מה תגיד לו? מה זה הפרה צפויה? האם בית המשפט מחויב לסכום הפיצויים המוסכמים? האם כשאתה טוען לטעות בכריתת החוזה, הצד השני צריך להיות מודע לטעות או לא?
מהם פיצויים עונשיים?
טען בעד ונגד בסוגיית כפיית פרישה על עובדים בגיל הפרישה.
האם למדת הגבלים עסקיים? לא... יופי, תקראי את החוק ותגידי לי מה הבעיה בו.
&nbsp
שמעתי גם על משרדים שנתנו איזה קייס בכתב.
&nbsp
תשתדל לכוון את השאלת לתחום שאתה טוב בו. תרחיב איפה שאתה בטוח בעצמך, ואל תיכנס לפינות. וגם אם אתה לא יודע משהו, זה בסדר. תגיד "אני לא בטוח בתשובה לשאלה הזו, אבל הייתי בודק אותה ב...".

למעלה