ראיונות ומצב משפחתי

evyatarShmueli

New member
ראיונות ומצב משפחתי

אהלן.
בשנות ה30 לחיי, עובד בתחום התוכנה כבר לא מעט שנים.
כיום אני עובד בחברה גדולה וכבר תקופה ארוכה די מאסתי בתפקיד.
רוב הקריירה עבדתי בסטארטאפים, והעבודה בחברה הנוכחית גרמה לי להבין סופית שזה מה ש"עושה לי את זה". לפחות כרגע.

אשתי בהריון מתקדם עם הילד הראשון שלנו. והתחלתי לגשש על חיפוש עבודה חדשה.
קיבלתי הצעה מחברת סטארטאפ קטנה (אחרי ה seed) שהתרשמתי לטובה.

לא העלתי במהלך הראיון את העניין שאשתי בהריון או שאין לי כרגע ילדים. ניסיתי "לגשש" כמה החברה ידידותית מבחינת שעות עבודה (בלי קשר לילד, אני לא רוצה לעבוד במקום שעובדים בו עד צאת הנשמה)

כן שאלתי על work life balance, ונאמר לי שהשעות די סטנדרטיות, עד כדי crisis או דברים דחופים, ושבפועל זה לא קרה הרבה עד עכשיו.

לא כל כך חוויתי איך זה לעבוד עם ילד ברקע, אז קודם כל חשוב לי להבין את התמונה עוד לפני שחתמתי על החוזה. לפחות איך זה בשנה-שנתיים הראשונות.

דבר שני, האם כדאי להעלות את העניין בשלב זה? מצד אחד, חשוב לתאם ציפיות. מצד שני, אני חושש שזה עלול להעלות למעסיק מין תחושה של סיכון. מהכירותי את עצמי, אני די טוב מבחינת ביצועים בעבודה, וחושב שהפסד של כמה שעות לפה או לשם בשבוע לא ממש ישפיעו על הביצועים.

user32

Well-known member
מנהל
לא מומלץ

קודם כל, בעולם שלנו בצדק או שלא בצדק, הבאת ילדים לא אמורה להשפיע על היקף העבודה של הגבר. זה אמור להיות כמעט שקוף, כנראה שלהרבה מהעובדים בחברה יש או יהיו ילדים, זה לא מעניין ואם תתחיל להעלות את זה, זה יישמע כאילו אתה מחפש לעבוד פחות.
טוב ששאלת אותם לגבי הwork life balance, זאת הדרך הנכונה להעלות את הנושא וזה לא משנה אם זה בגלל גידול ילד, כלב או תחביב הטסת רחפנים.
מנסיוני האישי זה מאוד משתנה ממקום למקום בלי קשר לגודל החברה. אני כרגע בסטארטאפ אחרי סבב A והשעות ממש נוחות. יש עובדים שעושים בהגדרה 4 ימים בשבוע, ויש כאלה שעובדים ימים מהבית. ובנוסף, אף אחד לא עובד יותר מהתקן הרגיל. מכיר עוד סטארטאפים כאלה.

זה תלוי בכם, כל הורה מתנהג קצת אחרת

לילדים יש נטיה להפתיע. הכאב אוזניים או הטלפון מהגננת שהילד הקיא מגיעים בדיוק כשאתה בדרך לפגישה.
מי יהיה זה שיעזוב הכל וייסע לילד? אתה? זוגתך? הסבתא? מטפלת?

וגם אירועים יותר משמחים - מי יהיה בבית בחופשים? מי יגיע למסיבות בגן?

אפשר לנהל קריירה עם ילד, אבל כדאי לתכנן. לא עד הפרט האחרון, אבל לדעת בגדול שבדרך כלל אתה לא נשאר בערבים, ושלפעמים יהיו בלתמים ואתה מצפה שזה לא יתקבל בעין עקומה.

טוב ששאלת על הbalance, ככה הם יודעים שזה חשוב לך. אם זה לא הדליק להם נורה אדומה נגדך - אז הם כנראה בסדר.

מה שאני עשיתי כשילדיי היו קטנים יותר, והעמיתים הצעירים שלי עושים את זה כיום ,זה לקבוע ששעות אחהצ המאוחרות הן למשפחה (לא נשארים במשרד אחרי 5), ואחרי שהילדים הולכים לישון - נותנים עוד איזה שעתיים עבודה. כשהילד קטן, אז אפשר לבנות על זה שב8 הוא כבר ישן (לפחות הילדים שלי. שמעתי שמועות שיש ילדים יותר עירניים).

ושהיהי לכם בהצלחה ורוב אושר עם הילד.

למעלה