ראיונות התמחות

ראיונות התמחות

האם נהוג לשאול בריאיון אך ורק שאלות משפטיות? או כ80% מהריאיון להפציץ במלא שאלות משפטיות?? איך זה עובד? מישהי שחזרה מריאיון מגעיל במיוחד

שגימא

New member
אני אחרי חוויה הפוכה

התראיינתי בפרקליטות ולמרות שהכנתי סוגיה משפטית נהדרת וידעתי אותה ישר והפוך בכלל לא שאלו אותי שאלות משפטיות אלא מס׳ שאלות כלליות. הרושם שלי היה שנפסלתי על הסף עוד לפני שפתחתי את הפה ופשוט לא רצו ״לבזבז עלי את הזמן״... מיותר לציין שחזרתי מאוכזבת מאד מאחר ולא ניתנה לי האפשרות להפגין את יכולותיי. מתסכל. איפה התראיינת?

התראייינתי במשרד גדול

ופשוט לא נתנו לי הזדמנות להגיד מילה , תקפו אותי בשאלות משפטיות ממוקדות (לא כאלה שניתן היה לבוא מוכנה אליהם) והרגשתי שהיא פשוט מחפשת להוכיח שאני לא יודעת את החומר אחרי רבע שעה אמרה שנהיה בקשר וזהו תחושה מוזרה ביותר

flutter girl

New member
זה לא משהו אישי

התראיינתי בשתי הפרקליטויות (אזרחית ופלילית) ובשתיהן לא שמו דגש רב על האספקט הלימודי ויותר עניין אותם לשאול שאלות כלליות/אישיות. בפלילית ביקשו להעלות קייס מסויים. באזרחית הסתכלו על רשימת הקורסים, הצביעו על קניין וביקשו שאעלה סוגיה מעניינת. אבל לא בחשיבות עליונה.

sacrament

New member
יקירתי ../images/Emo201.gif

אני יכולה לכתוב ספר על ריאיונות מגעילים במיוחד שעברתי. לצערי, יש הרבה חארות בכל מקום והרבה שלא נותנים כבוד מינימלי למי שנמצא מולם, בייחוד כשמדובר במתמחים. מה שחשוב זה לא להתרגש יותר מדי. זה סוג של טראומה כשזה קורה, אבל שזה לא ישתק אותך בהמשך בשום אופן. אצלי המוטו הוא שמי שמתייחס אלי חרא בריאיון- אלוהים ישמור מה יקרה בהתמחות. ולכן - ברוך שפטרנו. בכל מקרה, אין נוסחה לכמה שאלות שואלים. היו כבר ריאיונות שלא שאלו אותי אפילו שאלה אחת משפטית. היו כאלה שזה כל מה ששאלו. בדרך כלל יש חלק אישי בהתחלה שעובר לדיון משפטי או שאלות ממוקדות בהמשך.

עידוdee

New member
מסכים עם סקרמנט

חווית הראיונות היא מפוקפקת, וזה בלשון המעטה. מבלי להזכיר שמות ומבלי להרחיב בנושא, עברתי ראיונות שפשוט זעזעו אותי לחלוטין. ממראיין שביקש ממני לפתוח כפתור בחולצה, עד למראיין ששאל אותי מה רמת כדוריות הדם הלבנות שלי ומה ה-pH של השתן שלי. לגבי השאלה - תלוי. יש ראיונות שיותר מתמקדים במשפטי, ויש כאלה שפחות. בכל אופן לדעתי השאלות המשפטיות הן רק כדי לבדוק את ההתנסחות שלך והניתוח, ולא כדי לבחון אותך על ציון. אני באמת באמת באמת (באמת!) מצטער על כך שבחלק מהראיונות שבהם הושפלתי, תוך כוונה להשפיל, פשוט לא קמתי והלכתי. לדעתי כשמראיין פותח ג'ורה על מרואיין שהוא מכיר פחות מ-5 דקות - מעיד משהו על המשרד ועל המראיין, ככל הנראה (כפי שנאמר מעליי). בכל אופן - לא לקחת אישית. קחי את זה כראיון שיחשל אותך בהמשך. למען הסר ספק - יש מראיינים מקסימים ומשרדים מקסימים, אני ממש לא רוצה להאמין שכל המראיינים ככה.(1) [1](מושפע מהשותפים המקסימים של המשרד שלו)

עידוdee

New member
רציני

אבל עזבי, אני לא מקנא במי שמתמחה שם, ואני מצטער שלא קמתי באמצע הראיון המביך ועזבתי.

Tom Kapinos

New member
לא להתרגש.

יהיו ראיונות עם שאלות משפטיות בלבד (לרוב, משרדים קטנים יותר), ויהיו ראיונות ללא שאלות משפטיות בכלל, לא בראיון הראשון וגם לא בשני. בדיוק כמוני, גם רבים מחבריי התקבלו למשרדים שבהם לא נשאלנו ולו שאלה משפטית אחת. עדיף לך לצבור במהלך הלימודים כמה שיותר שורות נוצצות לקו"ח, על מנת שה-SO CALLED רזומה המשפטי שלך יגרום למראיין לא לשאול אותך שאלות משפטיות.

flutter girl

New member
דווקא משרדים קטנים יותר

והדגש על קטנים מאוד, פחות מתעמקים בהיבט המשפטי ויותר מחפשים בן אדם שמתאים לאופי ולאישיות של המשרד. זה מהניסיון שלי, בכל אופן. המשרדים הגדולים (ה"טופ") הם אלה שידועים בשאלת שאלות משפטיות כבדות.

שגימא

New member
ומה לגבי הפרקליטות?

התראיינתי בפרקליטות ולא שאלו אותי שאלות משפטיות בכלל. יצאתי מאד מאוכזבת כי התכוננתי מאד וההרגשה הייתה שנפסלתי עוד לפני שפתחתי את פי...

לחוצה11

New member
גם אותי לא שאלו שאלות משפטיות בפרקליטות

וגם לא את כל מי שאני מכירה והיה בראיון שם. שאלו אותי על התנדבות מעניינת שעשיתי ועל הקורות חיים ממש ברפרוף ברמה של חמש דקות ראיון. יצאתי מאוד מאוכזבת, אבל בסופו של דבר התקבלתי (למרות שהייתי ברשימת המתנה במשך חודש). אם הפרקליטות היא החלום שלך אני מציעה לך להתקשר ולהציק למזכירה שם לגבי תשובה, ובמקביל לנסות לקבוע ראיונות גם בעוד מחוזות.

Alm0st Happy

New member
אוי, איך הרגעתם אותי עכשיו...

אבל גם הלחצתם קצת- אני לא מהטיפוסים המתנדבים (אני עובדת במינונים שלא מאפשרים לי). נראה לכם שזה יכול לדפוק אותי, או לתת לאחרים יתרון מעלי?

Alm0st Happy

New member
שנה הבאה,

אם הכל ילך לפי התכנית. מה שכן, אני עושה שם קליניקה השנה בתקווה שזה יעזור..

Alm0st Happy

New member
נקווה שזה יספיק.

הציעו לי לעשות פרח של ילדי אסירים או התנדבויות נוער כאלה ואחרות, אבל גם אם היה לי זמן- אני וילדים זה שני דברים שלא הולכים ביחד, ולא ידוע לי על התנדבויות רלוונטיות שלא כוללות ילדים או נפגעות תקיפה מינית
נקווה שקליניקה, המלצה מהמרצה ו-100 בעונשין יעשו את שלהם
(ואולי בכלל שנה הבאה אני אדלק על משהו אחר וירד לי הג'וק הזה של הפרקליטות. גם
. זה יעשה את החיים קלים יותר)

שגימא

New member
הרגעת אותי קצת...

כי מהמשובים הבנתי ש-99% מהמרואיינים מתבקשים להעלות סוגיה משפטית. יש טעם להציק למזכירה אם הראיון היה ביום ה'? האם ל"הצקה" למזכירה יש קשר למהות התשובה??? לצערי, אין לי קשרים בפרקליטות כך שמלבד להגיש מועמדות בקודקס למחוזות השונים אני לא מצליחה לחושב על דרך נוספת לקדם את עצמי בנושא. מה זו רשימת המתנה?

לחוצה11

New member
אני הייתי מחכה שבועיים בערך

ואם לא הייתי מקבלת תשובה הייתי מתקשרת לשם כל כמה ימים לברר מה קורה. אני כבר הגעתי למצב שהבחורה שאחראית על הנושא (המקסימה, יש לציין) ידעה מי אני. אם זה עזר? לא יודעת..אבל בטח לא הזיק. רשימת המתנה זה אומר שלא התקבלת אבל שגם לא נדחית- כלומר אם מישהו מהמתקבלים מבטל אז יכול להיות שתיכנסי במקומו. לי נאמר ש'כמעט' התקבלתי ואם מישהו מבטל אז אני הראשונה שנכנסת, וזה אכן מה שקרה..מישהו מהמתקבלים לא היה מעוניין ותוך חודש כבר עברתי ממצב של המתנה לקבלה. לרוב האנשים אין קשרים בפרקליטות (או קשרים בכלל..) ואל תסתפקי רק בהגשת מועמדות דרך קודקס- תתקשרי לכל היחידות שאת רוצה להתמחות בהן ותגידי שאת רוצה לבוא לראיון. בתור מישהי שגם חלמה להתמחות בפרקליטות- ניג'סתי אפילו למחוז צפון (בנצרת עילית) שיזמנו אותי. אל תתייאשי, תתקשרי לכל המחוזות ותראי נכונות- לאחד מהם את כבר תתקבלי.

למעלה