ראיון

• פותח הנושא d70
  • פורסם בתאריך

d70

Well-known member
ראיון בעקבות ראיון שהיה לי,רציתי לשאול אם משהו יכול לספר קצת על אלתא? איך התנאים למהנדס אלקטרוניקה? תודה מראש..

ממה שידוע לי העבודה שם נחשבת מעניינת ומאתגרת, בחזית הטכנולוגיה. מקום מצוין ללמוד בו ולהתפתח. התנאים שם (הכספיים) נמוכים ביחס לשאר הענף. המידע נמסר לי מקרוב משפחה שעובד שם בתפקיד דומה.

kookamanga

New member
יש לי חבר שעבד שם... באמת עבודה מעניינת ומאתגרת , מקום עבודה יציב ובטוח . אנשים טובים שאין להם שום בעיה ללמד ולעזור . בקשר למשכורת - נמוכה , בהתחלה 7K ברוטו ואם אני לא טועה אחרי כ 5 שנים יש העלאה ל 13K . היום יש המון מקומות שמהנדס מתחיל מקבל 7K...

d70

Well-known member
7K כבר שמעתי הצעה למהנדס פיתוח RF 6K ברוטו... אמנם סטארט-אפ אבל כנראה שאין גבול לניצול. ותודה על התגובות, אקח אותם בחשבון...

tenen

New member
למה סתם לצעוק ניצול? השוק לא עובד ככה, זה שוק פתוח שעובד כמו כל שוק פתוח אחר על ביקוש והיצע, אם יש הרבה מהנדסים שיכולים להתאים להרבה פחות משרות הרי שהביקוש למהנדסים אלו ירד ואיתו השכר... מה שאינך מבין זה שאם מחר יהיו כפול מהנדסים יוכלו להציע לאותו מהנדס גם 5 ואם הוא ירצה לעבוד הוא יצטרך לקחת את זה כי זה מה שהשוק ייתן לו ואם לא ייקח את זה ישאר בלי עבודה בתחום. המעסיקים לא מנצלים אותך יותר ממה שאתה ניצלת אותם לפני התפוצצות הבועה שמהנדס הרוויח כפול, גם אז זה כי היה ביקוש מטורף למהנדסים והיו פחות אנשים ממשרות. ביקוש והיצא זה הדבר היחידי שקובע :) אין עניין של ניצול בכלל.

kookamanga

New member
יש עניין של ניצול יש עניין של ניצול כי המעסיקים יודעים שאין עבודה והמעסיקים מנצלים את העובדה הזו כדי לתת משכורות נמוכות . בתכלס מהנדס טוב לא יקבל הצעת משכורת של 6K המעסיק לא טיפש כי הוא יודע שלמהנדס טוב צריך לשלם משכורת יותר גבוהה . בהרבה מקומות עבודה ניתן לראות שיש בין העובדים שעושים את אותה העבודה הבדלי שכר אפילו משמעותיים וזה בגלל העניין של מי מהעובדים יותר או פחות טוב . בד"כ למי שמציעים 6K זה בגלל שמגיע לו 6K ואני בטוח שאין לו ניסיון . כי אני יודע שמהנדסי RF עם ניסיון מקבלים משכורות של 10K+++

kookamanga

New member
מהנדס RF אגב , זה שעבד באלתא היה מהנדס פיתוח RF ... בקשר למהנדס שהציעו לו 6K אל תשכח שזו הצעה - עדיין הוא יכול לדרוש יותר ולהתמקח . גם יכול להיות שהוא היה חסר ניסיון כי אני יודע שמהנדס RF עם ניסיון ממש אין הרבה בשוק - RF זה תחום שאין בו הרבה מהנדסים טובים אם בכלל.

d70

Well-known member
ל- kookamanga שמתי לב שכתבת על משהו שעבד שם. למה עבד ולא עובד? מה היה לו רע שם?

kookamanga

New member
הוא מצא משהו יותר טוב כספית הוא אמר לי שזה מקום עבודה יציב ואנשים לא שומרים את הידע לעצמם ובכיף עוזרים ומלמדים . יש הסעות למשום העבודה וממקום העבודה הביתה פק"ל ב 16:00 . בתכלס ,לפי דעתי לך על זה

1234aaa

New member
איזה תחום בהנדסת חשמל, נחשב הרווחי ביותר? ביחס לניסיון נתון? (כלומר באיזה תחום מהנדס עם X שנות ניסיון ירוויח הכי הרבה?)

d70

Well-known member
ממה שאני יודע חלקם בשוק של מהנדסי RF קטן ביחס לאחרים-> שכרם יותר גבוה.

chopo

New member
מהנדס עושה כל כך מעט? רק באינטל עושים עם כסף? חשבתי שאנשי מדעי המחשב עושים פחות ממהנדסים. טעיתי?

kookamanga

New member
תשמע , יש ויש יש לי חבר שלמד מדעי המחשב והתחיל לעבוד בפיתוח עם משכורת של 5K !!! ועכשיו הוא עובד לא בפיתוח ומרוויח 9K . יש לי חבר אחר שמצא עבודה במחשבים עם משכורת של 9K + רכב + פלפון. עניין המשכורות זה יותר עניין של מזל מאשר שכל . איפה שאני עובד אני מרוויח יותר ממהנדס אחר שהוא בדיוק כמוני מכוון שאני דרשתי משכורת יותר גבוהה והוא כשקיבל את הצעת המשכורת עשה כן עם הראש ושתק . לפי דעתי אנשי מחשבים מרוויחים יותר מכוון שבשביל לעשות פיתוח של תוכנה בסך הכול צריך מבחינת ציוד כמה מחשבים ואת שפת התכנות ובאלק' צריך גם מחשבים ותוכנות וגם צב"ד שיכול לעלות כמה עשרות אלפי שקלים .

chopo

New member
אז מהנדסים לא עושים יותר בשוק? חשבתי שמהנדסים יותר "נחשבים" ולכן עושים יותר כסף. השאלה היא האם רוב המהנדסים עושים פיתוח רגיל כמו איש מדעי המחשב? או שעדיין רובם עושים פיתוח חומרה ( מה שתכלס מהנדס אמור לעשות )?

d70

Well-known member
רובם לא עוסקים בפיתוח מהנדסי אלקטרוניקה משמשים כהרבה דברים, בדיקות,אימות פיתוח ,QA,כתמיכה טכנית בכירה, הנדסה (אחריות על מוצר,אישורים הנדסיים),או סתם תפקיד באלקטרוניקה שמעסיק רוצה להפגין יותר אחריות אז המשרה משתדרגת למשרת מהנדס. מיעוט ממהנדסי האלקטרוניקה עוסקים תכלס בפיתוח . אגב בגלל מצב השוק של היום , מהנדס פיתוח מתחיל יכול להרוויח כמו הנדסאי בבד"ס (בין 5 ל 6 ברוטו).

lustr

New member
לא מדוייק,אמנם הרבה מהנדסים לא עבדים בפיתוח אבל אלו שכן מרויחים לרוב סכומים יפים גם ללא ניסיון קודם.

d70

Well-known member
כמה זה סכום יפה? בכל אופן כמו שאמרו קודם בשרשור השכר זה ענין של מזל.. אבל מניסיון של חברים שלי (ושלי) בראיונות לחברות סטארט - אפ זה מה שהולך. נזכרתי שלאחר שהציעו לי את הסכום הזה הם גילו שאני חסר ניסיון אז לא התקבלתי,במילים אחרות רק משהו עם ניסיון "זכה" לקבל את המשכורת הזו ../images/Emo4.gif

lustr

New member
צודק,מזל תמיד יכול לעזור... שכר של מהנדס פיתוח חמרה חסר נסיון(עם קצת מזל) יכול להגיע ל-13k ובמקרים קיצוניים (הצטיינות יתירה וכד') גם גבוה יותר. למען ההגינות יש לציין שקיימים גם מקרים בהם השכר נמוך פי 2 אך לרוב מדובר בתפקידים תומכי פיתוח). בכל אופן העיקר הוא לצבור ניסיון בתחום שמעניין אותך ולא השכר ההתחלתי(ראה מקרה אלתא-שכר נמוך יחסית אבל פיתוח בפסגת הטכנולוגיה)

kookamanga

New member
שורה תחתונה שורה תחתונה מה שאתה צריך זה מה שנקרא "דריסת רגל ". למרות שגם לפעמים צריך לדעת לאן אתה מכניס את עצמך . יש לי חבר שכבר שנה עובד כמנהל פרויקט ומרוויח 6K ברוטו . אני לא כ"כ יודע מה עושה מנהל פרויקט (ביחס לפיתוח זה כמו ההשואה של ניירת בניגוד לסיירת). בוא נגיד שמנהל פרויקט לא יוצא לו להכיר תכלס את עבודת המהנדס האמיתית - הכוונה לעבודת "מעבדה". ולא ניראה שמנהל פרויקט יגיע מתישהו למשכורת של מהנדס פיתוח . אבל אני יכול להגיד לך שלפעמים להתחיל מהתחתית של התחתית יכול לתת לך המון ידע . בדיוק אתמול חבר סיפר לי שיש לו איזה קרוב משפחה שהוא מהנדס במוטורולה שהוא התחיל באלק' במשכורת של אפס והוא עזר לטכנאי ל"סחוב את ארגז הכלים שלו" .

למעלה