ראיון

inbal76

New member
ראיון ../images/Emo5.gif

יש לי מחר ראיון ל-QA, כאשר הם הדגישו שהם מחפשים מישהו שיתקדם מזה מהר למחלקת הפיתוח. הם מפתחים ב-JAVA אם הבנתי נכון. מה לדעתכם ישאלו? אם יבקשו ממני לכתוב קוד ב-JAVA זה יהיה רע מאוד, כי המון זמן לא תכנתתי בזה ואני זוכרת מעט מאוד, ואין לי מספיק זמן להזכר (ואין לי אפילו את ה-SDK בבית לתרגל, ויקח לי 7 שעות להוריד אותו כי אני בחיבור איטי). אם ישאלו שאלות כלליות על עקרונות של OOP אז זה יהיה טוב. אם ישאלו חידות זה יהיה מכה. בקיצור, אני מאוד חוששת שאני הולכת להתפדח, כי זה ראיון מקצועי ראשון שלי מזה זמן רב מאוד (חוץ מזה היו לאחרונה רק ראיונות של חברות השמה עם בחורות חמודות, וכמובן המיונים לבנק לאומי שגם לא היו "מקצועיים" במובן הזה). על מה לדעתכם כדאי לי להתכונן הערב בזמן המועט שיש לי? אשמח לשמוע ממישהו שעובד/מראיין בתחום (וב-JAVA בעיקר).

danashemer

New member
אותי שאלו שאלות מקצועיות

היי, אותי שאלו שאלות מקצועיות בזמנו,כולל כתיבת קוד קצר. בעיקר שאלו שאלות בעקרונות ה OOP שאלו על פרויקטים ב JAVA. אבל זה תלוי מאוד לאיזו חברה את ניגשת. בזמנו שאלו אותי גם "כיצד את ניגשת למוצר לעשות לו QA? לתת להם רשימת בדיקות שעליך לעשות.

inbal76

New member
תודה רבה

אם יתנו קוד, כאמור, אני בצרות... אז מקווה שלא. ומהי (באופן כללי) תשובה טובה לשאלה "כיצד את ניגשת...?" הניחוש שלי באופן כללי הוא לעבור אחד-אחד על כל מודול של הממשק, לבדוק בכל פונקציה את הקלטים החוקיים, השגויים וכל מקרי הקצה, לנסות התנהגויות "בלתי צפויות" של המשתמש... האם זה הכיוון או שמצפים לתשובה אחרת?

® רן

New member
אני לא יודע מה התשובה "הנכונה"...

אבל אם היו שואלים אותי איך לעשות QA למוצר כלשהו, הייתי אומר שהייתי מתחיל בלהבין מהו המוצר ומה הדרישות ממנו. האם יש למוצר מסמך אפיון שמגדיר מה הוא בכלל אמור לעשות? או מסמך דרישות מהשיווק? הייתי מתחיל מהמסמכים ועובר סעיף-סעיף לראות אם המוצר בכלל ממלא את הדרישות ממנו. ייתכן שכ QA, לא תדעי בכלל איזה מודולים ואיזה פונקציות קיימות - אבל תדעי מה המוצר אמור לעשות, מנקודת מבטו של המשתמש. הכי חשוב זה שהמוצר יימלא את ייעודו - כלומר יעמוד בהצלחה בכל המשימות שהוגדרו לו. אח"כ חשוב לבדוק robustness ויציבות - איך הוא מגיב לקלטים משוגעים, מקרי קצה, פינות וכו' - אבל קודם כל פונקציונלית בסיסית.

inbal76

New member
תודה, נשמע לי כמו תשובה טובה.

(וכמובן שהתכוונתי למודולים של ממשק המשתמש, כלומר למשל התפריט הראשי והפונקציות שמגיעים אליהן ממנו. לא למודולים בקוד).

danashemer

New member
בהצלחה

התשובות שהועלו פה הן בכיוון הנכון. נקווה לטוב.

inbal76

New member
תודה

היה טוב (וגם אני חייבת לכם תודה כי באמת שאלו את זה והיתה לי תשובה
). הראיון היה מאוד מקצועי ולעניין! ולמרות שלא על כל השאלות עניתי באופן מושלם, הוא נתן לי הרגשה שהוא התרשם ממני מאוד לטובה, והעביר אותי לראיון עם המנהל שמעליו, וגם זה הלך טוב, והוא והעביר אותי לראיון עם אשת הכ"א. היא קבעה לי ראיון עם המנכ"ל למחרתיים. כולם שם היו מאוד ידידותיים ונתנו לי הרגשה טובה, ושהם מעוניינים. אבל אני גם יודעת שהרבה פעמים יוצאים ככה מראיונות, ובסוף לא מתקבלים. מן הסתם יש עוד מועמדים, ויכול להיות שהם נותנים גם להם לצאת בהרגשה כזאת. מצד שלישי העובדה שהעבירו אותי כבר את 3 הראיונות האלו, וכבר קבעו ראיון עם המנכ"ל אומרת שזה נראה טוב. ומצד רביעי מדובר בחברת סטארטאפ קטנה, ובחברות כאלה התהליכים הולכים מהר ופשוט יותר כי הם עוד לא שבויים בביורוקרטיה של ארגון גדול. אז זה לא בהכרח אומר משהו. בקיצור אני לא יודעת, ומעדיפה לא לפתח ציפיות כדי לא להתאכזב, אבל בגדול זה נראה טוב. גם החברה עשתה עלי רושם ראשוני חיובי מאוד, של מקום נעים עם אנשים איכותיים וסימפטיים. בקיצור, תודה על העזרה, ונראה מה יהיה

® רן

New member
שיהיה ../images/Emo50.gif

בדרך כלל ראיון עם המנכ"ל הוא פורמלי בלבד - אם המראיין הראשון, הבוס שלו ואשת הכ"א העבירו אותך, מצבך נשמע טוב. לעיתים רחוקות יפסול מנכ"ל מועמד שכל הגורמים המקצועיים מתחתיו העבירו. אבל כפי שאמרת, עדיף להישאר עם הרגליים על הקרקע ולא לפתח ציפיות עד שהכל לא סגור.

מחזיקים לך אצבעות

רוב הסיכויים, שהתקבלת. בכל מקרה כדאי לחכות עם החגיגות עד לקבלת החוזה

tamirshai

New member
מעניין

גם אני עברתי היום משהו מאד דומה למה שאת תיארת...

inbal76

New member
אתה מוזמן לכתוב לי

במסר פרטי את שם החברה אם אתה מעוניין... ואני אגיד לך את שלי
באמת מעניין אם זה אותו מקום!

inbal76

New member
תשובה ושאלה

שאלו אותי שאלות ספציפיות שרלוונטיות למה שהם מצפים שאני אעשה ב-QA, כמו מה יכולה להיות הסיבה אם בעת ההתקנה של תוכנה מסוימת יש הודעת שגיאה כזאת וכזאת, וכן באופן כללי איך הייתי מבצעת QA למוצר. וכן שאלות שבחנו את ההתמצאות שלי ב- ++C, למשל על פונקציה וירטואלית, ההבדל בין מבנה (סטראקט) למחלקה, ועוד כמה שאיני זוכרת כרגע. בראיון האישי (עם המנהל הבכיר יותר) נשאלתי על מה שעשיתי עד עכשיו, פרויקטים שתכנתתי, מה אני מצפה ממקום עבודה, מה יכול להפריע לי במקום עבודה, ציפיות שכר (התחמקתי, למרות שאשת הכ"א אח"כ מאוד לחצה עלי לזרוק מספר, והתפתלתי כי ממש לא ידעתי מה לענות על זה...) וקצת ניהלנו שיחה אישית על תחביבים/ספרים שקראתי וכדומה. אגב ציפיות שכר, בראיון מחר זה בטח יעלה ואני לא יודעת מה לבקש. בטבלאות השכר שמצאתי מתייחסים רק לבעלי ניסיון של שנה ומעלה, כך שאני לא יודעת מה נחשב שכר התחלתי הגיוני לחסרי ניסיון בתפקיד זה. מישהו יכול להגיד לי?

nadav1974

New member
את יכולה להתחיל בלבקש את זה!

אם הכל הלך בסדר, אני משער שלא יידחו אותך רק בגלל זה. אולי יגידו שמוכנים רק לסכום יותר נמוך.

למעלה