ראיון HR

king iverson

New member
ראיון HR

היי
עברתי שני מבחנים + ראיון במקום אליו אני מתמיין וזומנתי לראיון HR.
1. הייתי שמח לשמוע איפה אפשר ליפול בראיון כזה?
2. בחברה אליה אני מתמיין קיים שכר הגבוה ב20%-40% מהחברה הנוכחית שלי (זאת על סמך Glassdoor). אני מניח ששאלת ציפיות השכר תעלה בראיון הנ"ל. איך אני מתמודד איתה? האם לא אצא חזיר כשאדרוש שכר שגבוה בכ-30% מהשכר הנוכחי שלי? (יש לציין שלא ראיתי את המשכורת של התפקיד שלי, ואני מסיק על סמך משכורות אחרות בחברה שאליהן נחשפתי).

תודה רבה

HarmonicWave

New member
2. אל תגיד את השכר הנוכחי שלך

הוא לא רלוונטי. אתה דורש כמה שאתה חושב שאתה שווה.
חוץ מזה, מומלץ מאוד לנסות לתת לצד השני לתת טווח ראשון.
זה כלל שנכון לכל מו״מ.

king iverson

New member
אין להם איך לגלות?

&nbsp
&nbsp
בנוסף, איך אני מתחמק משאלה כזאת?
&nbsp
&nbsp

nocgod

New member
לרוב לא שואלים את השאלה הזאת

ואם שואלים אתה עונה בנימוס ש: "אני לא יכול לענות על השאלה הזאת מאחר ואני חתום בחוזה על סודיות בהקשר לתנאי ההעסקה שלי"

king iverson

New member
וכמה מומלץ לדרוש?

אם אני יודע שהיום אני מרוויח X, אסכים לחוזה גם אם יציעו לי בו X+3000, ואני יודע שהחברה הזאת משלמת גם X+6000.
מעולם לא הייתי בסיטואציה כזאת.

ipv6

Member
זאת שאלה שרק אתה יכול לענות עליה

זה שהם יודעים לשלם הרבה זה לא אומר שיהיו מוכנים לשלם את זה לך. בכל חברה זה תלוי בפרטמטרים אחרים. הרי גם החברה הקמצינית והרעה ביותר כנראה משלמת טוב למנכ"ל שלה, אבל זה לא אומר שישלמו ככה לעובדים.

לצערי שמעתי על מקומות שבהם לא נותנים הצעה בכלל אם ביקשת יותר מדיי (מכל מיני סיבות).

יכולים לשאול מה גובה השכר שלך, אבל אתה לא חייב לענות ואם אתה עונה, אתה גם לא חייב לענות את האמת. מה שאני עונה בסיטואציות כאלה זה שהשכר הנוכחי פחות רלוונטי ודרישות השכר שלי הן ..

דבר אחרון, אל תהיה ממוקד בכסף בלבד, תראה עניין בתפקיד, במקום, במוצר. גם אם אתה עובר בסופו של דבר נטו בשביל להשתדרג בשכר (סיבה סופר לגיטימית בעניי) הרבה נשות HR לא אוהבות "שכירי חרב" שכל מה שמעניין אותם זה השכר.

nocgod

New member
תלוי כמה הרשמת בראיונות, תלוי כמה בטוח אתה מרגיש עם עצמך

אתה מרגיש טוב עם הראיונות ואתה מרגיש שמגיע לך יותר...

liron50

New member
גם לזכור שכסף זה לא רק הברוטו

יש גם מרכיבים אחרים שרלוונטים לכסף.
ימי חופשה, תשלום ימי מחלה, אחוז הפרשות לפנסיה, השתתפות בארוחות, נסיעות\הבראה (יש חברות שמכילות את זה בתוך הברוטו, ויש כאלה שזה בנפרד).

למעלה