ראיון שני

Bary15

New member
ראיון שני

אז אחרי כמה סבבים בכל מיני חברות. עברתי ראיון מקצועי ב-QA כולל אוטומציה.
הזמינו אותי לראיון עם סמנכ"ל פיתוח - השאלה שלי היא איך להתכונן לראיון מהסוג הזה?

לאחרונה התראיינתי בחברה אחרת עם מנהל R&D (אחרי שעברתי 2 ראיונות) ואחריו קיבלתי תשובה שהעדיפו להמשיך עם מומעד אחר...

סה"כ הוא עבר איתי על דברים די דומים שנאמרו בראיונות שלפניו (לא כמבחן - אלה כשיחה). מדובר בנטו כימיה שכזאת?

choo

Active member
למה אתה מניח שמדובר בכימיה?

&nbsp
כשבוחרים להמשיך עם מועמד אחר, בוחנים את סך כל הדעות של האנשים שראיינו את כל המועמדים הנוכחיים שעברו בהצלחה את הראיונות, ומחליטים למי לתת הצעה, את מי להחזיק למקרה שמקבלי ההצעה ידחו אותה ולמי להגיד תודה ושלום. מעבר ראיונות הוא לא תהליך בינארי - אפשר לעבור ראיון בהצלחה ניכרת, או בהצלחה גבולית, או בדרגות ביניים שונות. יותר מזה, מרואיין אחד ייתפס כטוב ב-א וב-ב אבל בינוני ב-ג וחלש ב-ד. מרואיין אחר ייתפס כטוב ב-א, טוב מאוד ב-ב, חלדש ב-ג וחלש ב-ד. בסוף יבצעו קילקול כלשהו של החוזקות והחולשות של כל מרואיין, ישוו גם לכח האדם הקיים ולתכונות שרוצים לחזק בצוות שאליו המרואיין מנסה להתקבל ותכונות שרוצים לא לחזק, ולפי זה יקבלו את ההחלטה.
&nbsp
כימיה היא רק פרמטר אחד בזה, ולא כל מראיין ישים עליה את אותו הדגש (אם בכלל)

choo

Active member
ולגבי למה לצפות - סגנון דומה, אבל אולי לא

&nbsp
בסופו של דבר, לכל מראיין יש סיגנון משלו, שלא בהכרח נובע רק מהתפקיד שלו. ייתכן סמנכ"ל פיתוח שהראיון איתו יהיה מאוד שיחתי, וייתכן אחר שיתקיל אותך בשאלה טכנית. זה תלוי גם בו, וגם בחוות הדעת שקיבל ממראיינים קודמים. אם יש נקודה לגבייך שהם לא סגורים עליה (או כי לא הספיקו לבדוק, או כי לא הצליחו להתרשם מספיק) לפעמים גם סמנכ"ל פיתוח יבצע השלמות טכניות כאלו וישאל שאלה טכנית. תלוי גם בכמות הראיונות שהיו לפני כן וברמת ההיררכיה. אם כבר עברת באותה חברה 2+ ראיונות טכניים, ייתכן שזה יספיק להם. אם מדובר בחברה קטנה ואותו סמנכ"ל פיתוח מנהל ישירות את העובדים השונים - זה עשוי להראות אחרת.

בן100

New member
הכלל הוא שאין כלל

לתפקיד בו אני עובד כיום ראיין אותי סמנכ"ל בכיר (מדובר על חברה בת אלפי עובדים בישראל)
ולמרבה הפתעתי נשאלתי דווקא שאלות טכניות.
&nbsp

ipv6

Member
בהרבה מקומות יש שלב אחרון עם משהו בכיר

אל תרגיש מיוחד, גם ברמת מנהל SITE.

למעלה