שלום לך והינה התשובות שלי
אבל דבר ראשון אם קבר כתבים את הנייק אז לפחות אם אפשר לכתוב אותו נכון - דפטש. לגבי השאלות אזעוד שלושה חודשים בת 41 לפי תעודת הזהות לפי הגיל המנטלי שלי אני איפה שהוא בראשית שנות העשרים לחיי- ומסרבת בכל תוכף להתבגר (יענו נשארת צעירה לנצח) ראשית החברה היא בת זוג לכל דבר וענין ערכנו טכס במעמד בני משפחה קולגות לעבודה חברים וכו' (בואי נגיד נשואות לא לפי חוקי המדינה אך בהחלט ישנו אישור חברתי לנישאי אלו) בעוד חודש בדיוק יהיה חמש שנים מאז הטכס. הקשר שלנו התחל שבעה חודשים לפני הטכס הזה וסיפרתי לא מקבר על איך הכרנו (זוכרות - בתחנת הדלק) מה אני אוהבת הזוגתי ...הכול כאילו! וברצינות אני אוהבת את האופטימיות שלה, את דרך החשיבה שלה, את היכולת שלה להתחבר לילדי שבה, את איך שהיא ניראת (בעיני היא היפה בנשים), את טוב ליבה ויכולת האמפטיות שלה, את הרגישות שבה. בקיצור את כולה ! באשר למערכת החינוך- אז כך אני לא בארון לא מתכוונת להיכנס לתוכו ולמי שיש לא בעיה עם נטיתי המינית שילך לפתור אותה עם פסיכולוג ויעזוב אותי בשקט לנפשי. זו פחות או יותר הגישה שלי! (חיי ותן לחיות) אז כך המפקחות (זו שהיתה בדרום- ב"ש וזו היום - מחוז מרכז), המנהלות בכל מוסדות החינוך בהם עבדתי, כל חברי הצוות בכל בתי הספר בהם עבדתי כולם תמיד ידעו. ועכשיו אסביר קצת בכל חיי היו לי חמש מערכות יחסים עם נשים שתיים לפני נישואי כשלאחת מהן היה עד מי שלימים היה אבי ילדי, אחת מהן במקביל לנישואי איתו (היא היתה בארון ונשואה גם כן היתי נשואה אמרתי- גרנו בשכנות ממש - באותו בנין דירות, אפילו את הלידות תיכננו יחד כדי להיות יחד בחופשות הלידה- ממש צמד חמד), אחרי גרושי נפרדתי מאותה בת זוג (הענין התפוצץ בעזרתו האדיבה של האקס- הוא עשה לה אווטינג מול בעלה) בת הזוג הבאה -היגיע יום אחד מישהיא להרצאה בבית הספר שעבדתי בו בבאר שבע, היתי אז לבד ודי שבורה , החברות זהוא שהיא בקטע (נו ממש לא היה קשה כי ההרצאה היתה בנושא- בנוסף הובן מההרצאה הזו שהיא לא בקשר באותו הזמן- בקיצור הן העבירו לה אחרי ההרצאה את מספר הטלפון שלי ושדכו בינניו (בעבורה עברתי דירה - סופר למעלה) הקשר ההוא התפוצץ בגלל הסיבות הכי טרביליות שבגללן נגמרות מערכות יחסים ועברתי מהמושב לגדרה אז ניכנס סיפור ההכרות עם זוגתי. היות והפרדה מבת הזוג המושבניקית היתה התקופה בה עבדתי פה בבתי הספר כל החברות הטובות בצוות ידעו - וכמו שתמיד יש את זו שתספר לזו ולהיא תוך זמן קצר כולם ידעו. כשהכרתי את זוגתי מיד כולם הרגישו בשינוי שחל בי (קרנתי מאושר כנראה) אז כשהודעתי ותליתי את ההזמנה על לוח המודעות בחדר מורים כולם פירגנו - אפילו ערכו לנו מסיבת הפתעה (אוף המנהלת שלי- היא דרשה שאגיע ביום הראשון של חופשת הפסח לעבודה "לישיבה שהיא פעילות גיבוש עם בני זוג" הגענו, כל הצוות הכין שולחן כיד המלך עבורינו והוסיף המון מתנות, רק החברות הטובות מהצוות הגיעו לטכס - טוב נו הוא היה בשביעי של פסח ורחוק מהאיזור). אז ברור שאני לא בארון ... עוד דבר לגבי מערכת החינוך לפני למעלה מחמש שנים נאמתי בכנסת ביום הגאווה בועדת החינוך (גם על כך סיפרתי פה פעם) בעקבות אותו נאום ונאומים נוספים הופיע חוזר מנכ"ל ובו התיחסות לנושא על כל רבדיו כלל השתלמות מוסדית לבתי הספר ע"י גורמים מקצועיים ומוסמכים לכך (בניהם חוש"ן). אז הינה נקודה קטנה של אור- ניתן לעשות שינויים, אפילו ברמת מדינה. באותו נאום אני היתיחסתי להורות הומולסבית והילדים הנקלתים ממשפחות הומולסביות במערכת החינוך תוך מתן מקום לשונות וקבלת ה"אחר" ע"י החברה גם כהורה וגם כמורה וללא ספק כאישה פמיניסטית רדיקלית. לפני הנאום הודעתי למנהלותי שאני יוצאת לנאום בכנסת (לא צינתי על מה בדיוק- הודעתי כי לקחתי בשביל זה יום הצהרה) להפתעתי כשהיגיע אותו חוזר מנכ"ל קראו לי המנהלות דאגו להראות וניסו לקבל ממני תשובה על איזה חלק מתוך בליל הסעיפים הוא בעקבות הנאום שלי- אז תליתי העתק של הנאום בחדר המורים והשאלות נפסקו. עוד משהוא אני מעין "המומחה" לעניני הקהילה - יענו כל פעם שמישהיא או מישהוא מהצוות יש פגישה "אישית משפחתית" עם הנושא אז מיד באים לשאול אותי. אגב כשעבדתי בתיכונים נשבעת לכם שהיה לי שלט מעל הראש שהיה כתוב עליו "הכותל לתלמידים מתלבטים לגבי נטיתם המינית" כי אני ממש לא יודעת איך אחרת כולם היגיעו בסופו של דבר איתי. ועוד משהוא בשנים שעוד עבדתי בבאר שבע היה לי מצב מוזר אחד- המנהלת שלי היתה "זקנה חבל על הזמן" כמו רוב בצוות באותם ימים שרובו ככולו היו בעצמם מורים שלי כשאני עוד למדתי ביסודי (יש מבין כמה זקנים) היות והורי מאוד ידועים בעיר זו ורבים מבני זוגם עבדו עם אבי , הם גם היו חבריהם של הורי. עכשיו למיקרה המוזר- כשהתגרשתי החליטה המנהלת שם לשדך לי - והיא בחרה לשדך לי את רכז שיכבה י"א מפני שהוא היה הומו ולא בארון - היא חשבה שלסבית והומו יחד זה רעיון מצוין (עד רבה לאור העובדה שהיתי נשואה לאחד כזה בעבר... אז למה לא) ישבנו אני והרכז בחדרה אחרי שהבנו מה היא מנסה לעשות ולא ידענו עם לצחוק או לבכות... מין מעמד אידיוטי לחלוטין. כשהודעתי בסוף אותה שנה שאני עוזבת למרכז כדי לגור עם בת הזוג היא והצוות פירגנו הכי פירגן רכז י"א. אז כך ברור לכם שקשה מאוד להיות בארון כשכל המורים שלך הם חברים של ההורים שלך ,וכשאת מתבגרת קשה עוד יותר גם לעבוד איתם אחר כך. לא היה דבר שאמרתי או עשיתי שלא היגעה אקספרס להורי- וכידוע אין צוות שאין בו איזה מישהוא כזה מודעין 144. לכן מעולם לא היתי בארון- תאמת לא ניתן במצב כזה. איך אפשר היה כשהיתי בתיכון ובת הזוג אז למדה בכיתה המקבילה כשהמחנכת גרה דלת מול ההורים של והיתה חברה מאוד טובה של אמא שלי וכמעט כל יום הן נפגשות לקפה אחרי הצהורים. (אגב אמא שלי באותם שנים היתה מורה ולמדה גם באותו תיכון... אז תסבירו לי אתן מה יכותי לעשות או איך יכולתי לנהל חיים פרטיים בלי שהכל ידעו עלי במצב כזה) בקיצור באותם שנים יש לזכור באר שבע היתה קטנה וכמעט כולם הכירו את כולם כשעברתי למושב עם אותה בת זוג- גם שם לא היה סיכוי להיות בארון- במושב זה מקום מאוד קטן, הבית בו גרנו היה שני בתים מבית אחיה של אותה בת זוג וחמישה בתים מבית הוריה (מרחק הליכה) כשהמפקחת שלי אז היתה גרה בבית מאחורינו. אז תסבירי לי את איך ניתן להיות בארון במצב כזה... ועוד כשיש לך ילדים! כשעברתי לגדרה לא השתנו מקומות העבודה והאמת שגדרה ממש צמודה לאותו מושב בו גרתי (גוש ישובי עשרת גדרות- זה מעבר לכביש ממש) כך שגם בגדרה (בקופת חולים, בדואר, בבנק, במיספרה... וכו') כולם כבר ידעו אז... ועוד דבר אנו גרות בשכונה שבה אחד מבתי הספר בו אני עובדת ילדי לומדים עם אחיהם הגדולים של תלמידי - רואים אותנו בשכונה, גרים איתנו בבנין, ופגשים אותנו באספות הורים של ילדי ובסופר - ניראה לכן הגיוני להיות בארון - זה ניתן בכלל. אז לא די שאני לא בארון מול הצוותים איתם אני עובדת גם כל הוריהם של תלמידי יודעים עלי. ועוד משהוא בבית הספר השני בו אני עובדת ישנם ילדים ממשפחות הומולסביות- נו נו את הוריהם אני מכירה מהקהילה, ומהפורומים השונים, הם מכירים אותי את זווגתי ואת ילדי... וגם ילדיהם מכירים את ילדי ... נו אז איזה מין ארון יכול להיות לי במצב כזה! לדעתי אם היה לי ארון אז הוא רק מזכוכית שקופה ודקיקה לחלוטין.איך מקבלי - בגדול אם לא תעשי מזה ענין ותכיי את חייך כך גם יקבלו זאת! מניסיון אישי (הסברתי נכון!?) ושוב סליחה על האורך אבל נושא הארון הוא חשוב לכמה וכמה פה ונראה היה לי שזה המקום להרחיב למען כול