ראיון עם הרמטכ"ל

frieman

New member
ציפור קטנה לחשה לי שאת נוער מרץ...

חחחחח......... אז ויכוחים לא יעזרו ..... חחחח...... :) "אמרת מה משנה הדת שלהם" אז בשבילי כן משנה הדת שלהם אני חושב שאם יש שתי ברירות שבהם או יהרגו 20 /30 /10 יהודים או אותו מספר של ערבים פלסטינים אני מעדיף שהם ימותו............ לא יודע אולי אני ברברי אולי אני לא הומני מספיק ואני פשוט לא מבין... אבל זה ההיגיון שלי...

זה לא נוער מרצ, זה כבר נוער יח"ד../images/Emo7.gif

מה לעשות, עד עכשיו לא התרגלתי לזה
אה, וגם אני שם..

OpticalIllusion

New member
סתיו מאיזה גיל אפשר להצטרף?

כי שאלתי וביררתי גם בנוער העבודה ... יכול להיות שהגיל הוא 18 ומעלה או שהטעו אותי ?

Nimst

New member
לא, לא

לנוער זה עד גיל 18 (או סיום י"ב, מה שבא יותר מאוחר). אח"כ יש את צעירי מר"צ (צעירי יח"ד?) למפלגה עצמה אפשר להתפקד מגיל 17 (וזה אפילו עולה 25 ש"ח במקום 80).

וואפס, לא שמתי ../images/Emo23.gif שכתבת..

ואממ.. ההתפקדות היא לא מגיל 16? ההצבעה למפלגה היא מגיל 17.. עזבי. כבר יצאתי מלובלבת מכל הסיפור..

אני עדיין לא סתיו../images/Emo3.gif

אבל להתפקד אפשר מגיל 16 נראה לי.. להצטרף? אתה מוזמן..
יש לנו אפילו קבוצ"צ של שכבות ז'-ט'..

ברצינות? ../images/Emo3.gif חחח, סבבה..

תדברי עם סתיו במסרים, היא כבר תדריך אותך..
אני קצת מחוץ לעיניינים כרגע, לא הייתי פעילה כבר כמה זמן.. אגב- יש סמינר בפסח. תבואי!!..

Nimst

New member
17, לא 16

תגידי, יקירתי, את התפקדת? ואגב, אתה (מקס) כמובן מוזמן להצטרף, וגם את, עדי.. אבל חבל שלא הצטרפתם לפני תחילת פברואר. אז הייתם יכולים להצביע עכשיו לראשות המפלגה (ביילין מול רן כהן).

Nimst

New member
לא יעזרו לשנות את דעתי, אולי..

אבל מה עם דעתך? כשאתה מגיע למקום שבו אין לך יותר מה להגיד, אולי כדאי שתשאל את עצמך.. למה? חבל שקו המחשבה שלך הוא "אולי אני ברברי אולי אני לא הומני מספיק" (וזה אתה אמרת, לא אני) ואין לך בעיה עם זה.. אולי הדעות הפוליטיות שלך לא צריכות להיות מתוך default, כי ככה היית תמיד. אולי כדאי להקדיש לזה גם קצת מחשבה ולא לפסול את אפשרות השמאל רק בגלל שזה "שמאל"? ובנוגע לשתי הברירות - אמרת שזה הגיוני בעיניך שעדיף שערבים יהרגו מאשר יהודים. לא הבנתי את ההיגיון.

frieman

New member
סתיו מתוקה.......

יש לי המון מה להגיד פשוט אין לי כוח לנהל דיון כזה כאן כי זה לא יעזור לאף אחד מאיתנו.... כי את לא תשני בחיים את העמדה שלך לכלום למרות שאת טוענת שאני זה שלא מנסה להסתכל על המציאות בדרך הגיונית ולשקול אולי הדרך שלי לא הגיונית- פעם שקלת אולי הדרך שלך לא הגיונית??, כבר היו לי דיונים עם נוער מרץ(מצטער על ההכללה), אבל ככה זה... אני דווקא כן משנה את העמדות שלי בין ימין לשמאל ולא תמיד הייתי ימין הייתי גם שמאל וכל מה שניסיתי להסביר לך זה את העמדה שלי לגבי מה שקורה בשטחים כיום..... זה הכל ..... בלי להתווכח...... :) והקטע של "אולי אני ברברי אולי אני לא הומני מספיק" תקראי את מה שכתבתי עוד פעם עכשיו בקריאה לא רצינית ולוקחת כל מילה כמו שהיא..... ותביני שזה היה בלשון שגיא נאור....

Nimst

New member
נהור

מי אתה שתחליט אם אני אשנה את העמדה שלי או לא? מתי בדיוק אמרתי שאתה לא מנסה להסתכל על המציאות בדרך הגיונית? אני יכולה להעיד על עצמי שכן, הקדשתי לנושא מחשבה ושקלתי גם את הצד השני. הדעות שלי מגובשות, אבל לא סגורות בכלל. איזו דרך טובה יותר לבחון את העמדה שלך שוב, מאשר להגן עליה מול העמדה הנגדית?

OpticalIllusion

New member
רציתי לספר משהו ... זה קשור לנושא

בגלל זה אני ממשיך את השירשור הנוכחי ....
בשעה 2 הלכתי לארח חברה לחבר שמצא לעצמו איזו עבודה לשמור על שדה שנמצא מאחורי הבית שלו (חזרתי לפני 20 דקות בערך)... יצא לנו המון לדבר וזה לא משהו שאנחנו עושים כל יום , למרות שהוא בבי"ס שלי ... השדה, שהיינו בו, שייך למשפחה ערבית מכפר איכסאל (כפר, למי שמכיר, שנמצא למרגלות העיר נצרת). זה שדה שמגדלים בו שום כמה למעלה מעשור. ולאחרונה התחום לא משגשג והמצב הכלכלי של המשפחה תלוי בעיקר בעבודה הזו (הם עוסקים בגידול כבר 16 שנה). יצא לנו לשבת בטנדר של הבן של בעל הקרקע (לא זוכר את שמו) ופשוט היה עצוב לשמוע אותו מדבר על המצב הכלכלי שלהם - האבא כבר די מבוגר ולא במצב בריאותי טוב ועדיין ממשיך לעבוד בשטח... כי אין ברירה, המשפחה לא יכולה להתקיים על חשבון המדינה. שאלתי אותו מה יקרה אחרי שהמשפחה תפסיק לעסוק בחקלאות? הבן השפיל את המבט ולא ידע מה לענות לי . ולא רק זה, הפרנסה שלהם גם נפגעת מאזרחים שפשוט באים וגונבים גידולים ... תפסנו שני אנשים שלקחו ולא התביישו לשקר בנוגע לזה ... היום הזה רק חיזק את מה שידעתי קודם. חששתי להיכנס תחילה לטנדר של הבן, בגלל העובדה הפשוטה שהוא ערבי. אבל אחר כך הבנתי שאין לי ממה לחשוש ... ונכנסתי. ומהשיחה איתו ומכל התחושות שהוא העביר לי, הבנתי שהם לא שונים מאיתנו - הם אנשים פשוטים שרק רוצים לחיות כאן ולפרנס את המשפחות שלהם. הם לא אנשים רעים. להיפך. פשוט לצערי, הרבה אנשים עיוורים מול מה שניצב מולם ורואים רק את הצד השלילי שבדבר. אני לא אומר שכולם אנשים טובים, אבל יש הרבה שכן. היום ראיתי את הדוגמא החיה לכך.

*superstar*

New member
לי יש...

איפה הזימונים שלי?!?!?!
חושב שהוא יוכל לענות לי על זה?

למעלה