רציתי לספר משהו ... זה קשור לנושא
בגלל זה אני ממשיך את השירשור הנוכחי ....
בשעה 2 הלכתי לארח חברה לחבר שמצא לעצמו איזו עבודה לשמור על שדה שנמצא מאחורי הבית שלו (חזרתי לפני 20 דקות בערך)... יצא לנו המון לדבר וזה לא משהו שאנחנו עושים כל יום , למרות שהוא בבי"ס שלי ... השדה, שהיינו בו, שייך למשפחה ערבית מכפר איכסאל (כפר, למי שמכיר, שנמצא למרגלות העיר נצרת). זה שדה שמגדלים בו שום כמה למעלה מעשור. ולאחרונה התחום לא משגשג והמצב הכלכלי של המשפחה תלוי בעיקר בעבודה הזו (הם עוסקים בגידול כבר 16 שנה). יצא לנו לשבת בטנדר של הבן של בעל הקרקע (לא זוכר את שמו) ופשוט היה עצוב לשמוע אותו מדבר על המצב הכלכלי שלהם - האבא כבר די מבוגר ולא במצב בריאותי טוב ועדיין ממשיך לעבוד בשטח... כי אין ברירה, המשפחה לא יכולה להתקיים על חשבון המדינה. שאלתי אותו מה יקרה אחרי שהמשפחה תפסיק לעסוק בחקלאות? הבן השפיל את המבט ולא ידע מה לענות לי . ולא רק זה, הפרנסה שלהם גם נפגעת מאזרחים שפשוט באים וגונבים גידולים ... תפסנו שני אנשים שלקחו ולא התביישו לשקר בנוגע לזה ... היום הזה רק חיזק את מה שידעתי קודם. חששתי להיכנס תחילה לטנדר של הבן, בגלל העובדה הפשוטה שהוא ערבי. אבל אחר כך הבנתי שאין לי ממה לחשוש ... ונכנסתי. ומהשיחה איתו ומכל התחושות שהוא העביר לי, הבנתי שהם לא שונים מאיתנו - הם אנשים פשוטים שרק רוצים לחיות כאן ולפרנס את המשפחות שלהם. הם לא אנשים רעים. להיפך. פשוט לצערי, הרבה אנשים עיוורים מול מה שניצב מולם ורואים רק את הצד השלילי שבדבר. אני לא אומר שכולם אנשים טובים, אבל יש הרבה שכן. היום ראיתי את הדוגמא החיה לכך.